Gal ta Mirena ir patogi, bet ar ji sveika, abejoju... Tai, kad per mėnesines beveik nėra kraujavimo rodo visišką moters organizmo išderinimą. Pati irgi ilgai mąsčiau apie Mireną, bet persigalvojau. Keturis metus "nešioju" taip vadinamą auksinę spiralę ir esu visai patenkinta. Ją man rekomendavo mano ginekologė motyvuodama tuo, kad Mirena man perbrangi, nes po keletos metų reikės gimdyti antrąjį, o už varines spirales ji yra geresnė, nes yra žymiai mažesnė tikimybė sirgti uždegimais. Jos pavadinimas, jei nepameluosiu, yra "Golden Lilly". Visa bėda kad Lietuvoje tada, kai dėjausi, bebuvo likę tik kelios vaistinės, kurios ja prekiautų. Viena jų buvo Palangoje kažkur prie stoties esančioje vaistinėje.
QUOTE(Catty @ 2006 08 25, 12:49)
Aš tai už Mirenos spiralę, jau bus metai kaip man ją idėjo, jokių rūpesčių, mėnesinių jau kaip ir nebėra, jokių skausmų nieko, esu labai patenkinta
Na tik kaina biški aukštoka, bet paskaičiavus vienam mėnesiui (per tuos 5metus) išeina apie 11lt, tai ne taip jau ir brangu 

Jo, kaina tai labai gera, tik kad iskart tenka ja moketi

Bet ir as ja gundausi, nes kokius 5 metus tai tikrai trecio neplanuoju

Mano mama irgi turi Mirena, tai super patenkinta, nes dejosi del kazkokiu vidiniu problemu ir jos issisprende

Taip kad jauciu reik pasitaupyt ir ded ja, nes kai ta paprasta prisimenu, tai visko buvo: ir gausesnes mmm, ir skausmingos

Nors tarnavo varine 5 metus man

QUOTE(kotiki @ 2006 08 26, 11:43)
Pagaliau,ziuriu ne as viena del to mastau ir pergyvenu,as tai bijau det,nes kaip prasides man visokie uzdegimai,reakcijos,nes irgi pasipuost tai tik auksu leidzia organizmas,idomu kodel 

Noreciau pasidalinti patirtimi: as siaip irgi negaliu nesioti jokios bizuterijos. Todel kai nusprendziau detis spirale, viena gudra daktare man isiule neva auksine uz 300lt. Na ne Mirenos kaina, bet... Tai vat ji man iskrito, tipo gal kad gausios menesines ir ja isstume. Na zodziu teko ja skubiai issimti ir tada paaiskejo, kad auskiniu spiraliu aplamai nebuna..... TAIP KAD PATARIMAS NR. 1: nepasitikekite pirmu pasitaikiusiu gydytoju, nes ne visi jie yra saziningi. Pasidomekite vaistinese, pasiklausinekite pazystamu. PATARIMAS NR.2: spirale reikia rinktis ne T formos, o tokia apvalia (nzn kaip apibudinti forma). Taip labaiu tiketina, kad ji neiskris.
2 bandymas isideti spirale irgi nebuvos sekmingas. Bet isidejau paprasta, varine ir JOKIOS REAKCIJOS PANASIOS I BIZUTERINIU AUSKARU NESIOJIMA AUSYSE NEPATYRIAU. Taip kad galima daryti isvada, kad tai ne tas pats. Ir galit drasiai detis. Bet....
Dabar esu jau 3 menesiai

Na zodziu linkiu kad jusu pasirinkta apsauga Jums butu sekmingesne nei man

Aga, dabar dar vienai iš medžio išdribusiai paaiškinkit kaip vyksta procesas
; nusiperki spiralę, nušoliuoji pas gydytoją ir ją tau įstato ar reikia pirmiausia nueiti pas gydytoja, ji pasako kokios reikia( ar pati turi) ir paskiria datą kada dės?
Niekad labai nesidomėjau tik iš draugių patirties žinau, kad viena po pusės metų išsiėmė, nes įauginėti pradėjo ir uždegimų krūvą turėjo. O kita spuogais nuėjo ir skundėsi skausmais pilve.
Kadangi šie reiškiniai manęs nesudomino, tai aš ir neklausiau, nepatogu gi visiškai tundrai pasirodyti

Niekad labai nesidomėjau tik iš draugių patirties žinau, kad viena po pusės metų išsiėmė, nes įauginėti pradėjo ir uždegimų krūvą turėjo. O kita spuogais nuėjo ir skundėsi skausmais pilve.
Kadangi šie reiškiniai manęs nesudomino, tai aš ir neklausiau, nepatogu gi visiškai tundrai pasirodyti

QUOTE(ziza @ 2006 08 31, 08:57)
Aga, dabar dar vienai iš medžio išdribusiai paaiškinkit kaip vyksta procesas
; nusiperki spiralę, nušoliuoji pas gydytoją ir ją tau įstato ar reikia pirmiausia nueiti pas gydytoja, ji pasako kokios reikia( ar pati turi) ir paskiria datą kada dės?

o po savaites nuejau pasitikrinti, echoskopu paziurejo kad gerai laikosi ir patrumpino siulus.
nuo uzdegimo manau nieks nera apsaugotas deja

QUOTE(Stigma @ 2006 09 05, 11:22)
o tu manai gerai,kad menesiniu nebera? moteriai jos turi but! tu isivaizduoji,kaip tas s... isderino tavo,kaip moters organizma?! tu garantuota,kad issiemus spirale viskas atsistatys
kaip mano ginekologe pasake-sviestas sviestuotas:ir spirale,ir hormonai
gaunasi kaip laikina kastracija 

Sveikos merginos aš jau 6mėn kaip įdejus t nova spirale,paoparasta varine,tai vat vėl atsiradao kažkokios bėdos pas mane ,nes kaip ankščiau čia rašiau pradžioj jau net norejau ištraikt,o dabar nuo gausumo kai kraujoju tai labai nuvariau hb,kraujas pasidare labai skistas hb tik 89 ,kai turejau 110 ,tai vat dabr laukiu kol persirgsiu nes dabr sergu tai tokie skausmai kad net nospa geriau ir analgetikus,ir dar kažkas iškrito pradžioj ,na nežinau važiosiu pasitikrint gal penktadieni išeis į Pašilaičiu poliklinika pas vedeja Murmėmė nes ji man įdejo ta spiralę

OOO!!!Cia tiek visko prisiskaiciau,as irgi uz kokia dvieju menesiu galvoju nutraukt maitinima ir detis spirale,taciau mano kelios pazystamos sake kad kaip ja turejo tai pastoviai tepliojo,na zinot apie ka as
o kaip sirgdavo menesinemis tai gausiai,beto dar prisiklausiau,kad ir vyrai jas jaucia per visa veiksma
,na zodziu stipriai pasimeciau ka daryti
,bet manau,kad cia nuo kiekvienos motereles organizmo priklauso

Sveikos. Aš antri metai kai įsidėjau varinę Novą T, ir tik dabar organizmas normaliau reaguoja. Aš turiu omeny mėnesines. Maždaug metus mėnesinės trukdavo 10-14 dienų ir buvo gausios. Įsivaizduokit dvi sav. sergu, dvi ne, tai atrodo, kad sergu ir sergu...Bet dabar jau mėnesinės trunka 7 dienas, tik vis tiek gausokos. Gydytoja sakė, kad tai nuo spiralės. Siūlė Mireną, bet aš prieš hormonus
. O spiralės dėjimas tikrai nieko baisaus, gal tik šioks toks nemalonumas po įdėjimo.

O dabar aš savo istoriją aprašysiu. Niekada per savo gyvenimą negėriau ir nenoriu gerti kontraceptinių tablečių, ar naudoti pleistrų ir t.t. Pirmąją spiralę po gimdymo įsidėjau paprastą, ir nešiojau apie 6 metus, kol vieną gražią dieną nesumasčiau didelį šaldytuvą pastumti iš vietos.......
Aišku, pajudėjo ir šaldytuvas ir spiralė iš vietos
- tai teko išimti...... Po mėnesiuko, per sekančias mėnesines man įdėjo vėl tokią pat paprastą, už 50 Lt spiralę - jokių pašalinių pojučių bei poveikio, jokio gausesnio kraujavimo, jokio jutimo ar diskomfoto.....
Man labai tinka ir patinka. Sergu tik su OB, nes paketų paniškai nepernešu.......
Tai va antrą jau turėjau 3-4 metus - viso stažas be pertraukos apie 10-11 metų. Prieš pora mėnesiukų pradėjo kažko teplioti ne mėnesinių metu, šiek tiek mausti papilvę, nugarą...... Du mėnesius laukiau, sekiau, kol trūko kantrybė, kai po kiekvieno pasimylėjimo vos ne sirgimas prasidėdavo...
... Taip kad prieš savaitę turėjau su pilna narkoze operaciją - spiralės išėmimą, nes ji kažkaip pasisuko apsisūko, susisūko siūai ir stovėjo įstrižai kaklelyje (po to prisiminiau, kad prieš pra mėnesiukų gerų kažkaip netyčia truktelėjau ją).......Taip kad jau gera savaitėlė kaip esu be jokios apsaugos......
Labai baisu........ Laukiu nesulaukiu sekančių mėnesinių, eisiu vėl dėtis spiralę ir vėl manau paprastą - nes man ji tiko ir nematau reikalo kitokios....... Nors ir po mini operacijos - vistiek aš tik už spirales.
..... Manau kam tinka - tai tinka.......