Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie spiralę

QUOTE(lepune @ 2006 11 15, 18:02)
Sveikutės.. Man ginekologė užsiminė apie spiralę, tai aš dabar jaučiuos lyg naujoj planetoj. Ar yra čia jūsų negimdžiusių ir įsidėjusių spiralę?
Šiaip naudojuosi žiedu, nes ten mažai hormonų, bet vis tiek hormonai..  O man tai nerekomenduojama.
Pasakė kad yra varinė spiralė, help, labai būtų įdomu sužinot gal kurios draugė ar pati esate negimdžiusi ir naudojate spiralę?

Siaip kiek zinau negimdziusioms spirales nededa.
Atsakyti
o aš girdėjau, kad negimdžiusioms deda, bet... šiaip nerekomenduoja schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaliteja @ 2006 11 14, 23:02)
Tai paskaičiau jūsų postus apie spiralę NOVA-T ir matau,kad labai jau nepeikiate,nes mėn. pabaigoje ir aš einu jos dėtis,o dabar gyd. paėmė mėginius dėl vėžio nustatyti (tik kokio,gal kiaušidžių  g.gif ) ir mėnesio gale turiu susirgti ir tuomet dėsiu.

Man pirma idejo spirale,opaskui pasake,kad kai ateisiu po men. paims tyrima del vezio,nes nuo 30m jau yra privaloma.Tik nesuprantu,jei privaloma,tai kodel pinigus uz tai paima? g.gif O dabar nuorodoj apie spirale perskaiciau,kad ir man turejo pirma paimt tyrimus del ligu g.gif Vadinas gydytoja aplaidziai pas mus dirba doh.gif Nors as turbut atsisakysiu tyrimo,kam cia reik be reikalo pinigus laidyt,jei visai puikiai jauciuos cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Darijana:) @ 2006 11 16, 00:13)
Siaip kiek zinau negimdziusioms spirales nededa.

deda, tik sake skausmingesnis pats idejimas yra.
o daugiau nieko nezinau, nes nesu su tuo susidurusi.
Atsakyti
QUOTE(petelne @ 2006 11 17, 00:13)
Man pirma idejo spirale,opaskui pasake,kad kai ateisiu po men. paims tyrima del vezio,nes nuo 30m jau yra privaloma.Tik nesuprantu,jei privaloma,tai kodel pinigus uz tai paima? g.gif O dabar nuorodoj apie spirale perskaiciau,kad ir man turejo pirma paimt tyrimus del ligu g.gif Vadinas gydytoja aplaidziai pas mus dirba doh.gif Nors as turbut atsisakysiu tyrimo,kam cia reik be reikalo pinigus laidyt,jei visai puikiai jauciuos cool.gif

Mano vyro kriksto mamyte,apie 50m.visai puikiai jautesi nejo tikrintis ir per puse metu ja vezys taip suede,kad ka tik buvo metines...
verysad.gif
Paskutiniai zodziai buvo:visiems sakysiu,ka tik sutiksiu,kad eitu tikrintis....
O nuo vezio tyrimai-yra nemokami,nes juos kompensuoja berods ligoniu kasos ,sveikatos ministerija skyre tam reiklui-4000000lt.... smile.gif
Atsakyti
Tikrų tikriausia tiesa. Onkocitologinis tyrimas visiškai nemokamas ir atliekamas kas 2 m., o jeigu randa pakitimų - tai kasmet.
Atsakyti
QUOTE(petelne @ 2006 11 16, 23:13)
Nors as turbut atsisakysiu tyrimo,kam cia reik be reikalo pinigus laidyt,jei visai puikiai jauciuos cool.gif

jo as taip pat noreciau pasakyti, kad negailek pinigeliu sveikatai.... mirksiukas.gif
nes paskui gali buti per velu.....
Atsakyti
onkocitologinis tyrimas, labai svarbu! negailek pinigeliu jam!!
Atsakyti
Dar kartą sakau, onkocitologinis tyrimas atliekamas NEMOKAMAI. Gydytojai PRIVALO jį atlikti kiekvienai moteriai nuo 30 m. Merginos, žinokit savo teises. Pinigus už šį tyrimą imti gali nebent tik privačios klinikos.
Atsakyti
4u.gif labukas.Kai aš buvau dar negimdžiusi taip pat klausiau gyd ar galima dėti spiralę,ji atsakė ,kad tikrai neverta gadinti gimdos. biggrin.gif
Atsakyti
Nu aciu merginos uz patarima,gal tikrai geriau issitirt,bet bijosiu rezultatu.Neduok dieve,fu,fu,fu.Tikiuosi nenulups si kart pinigu,nes arteja sventes,tai kiekvienas centas reikalingas. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Rezultatų nebijok, viskas bus gerai. Jeigu reguliariai tirsies (kaip aš jau rašiau kas 2 m.), galima pastebėti pačius menkiausius priešvėžinius pakitimus, kurie gydomi vaistais. Kaip sakydavo mano ginekologė, vėžys niekada neišsivysto sveikoje vietoje. Prieš tai atitinkamoje vietoje turi vykti negeri, menkai pastebimi dalykai. O pasidariusi onkocitologinį tyrimą porą metų bent jau dėl gimdos kaklelio galėsi būti rami.
Atsakyti