Įkraunama...
Įkraunama...

Surogatinė mama

QUOTE(Simulcika @ 2008 11 06, 14:18)
Teko, neteko - čia neesmė. O jei pas mane parašyta, kad vaikų neturiu, tai dar nereiškia, kad lauktis neteko.
Esmė yra kiekvieno vertybių skalėje. Tavo vertybės vienokios, mano kitokios. Aš vertinu pinigus. O ypač didelius pinigus. O jei tapčiau surmama, tai požiūris į nešiojamą vaisių būtų kaip į prekę. Ir ryžčiausi tapti surmama tikrai ne dėl geraširdiškumo ar noro padėti. Ryžčiausi dėl pinigų. Bet tik didelių pinigų. Nemanau, kad daug kas mano pasiryžimą įpirktų  biggrin.gif

o labai įdomu, kokie tai tie dideli pinigai? škias, galima sumelę įvardinti? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 06 lapkričio 2008 - 16:27
Tikrai negalėčiau ja tapti, bet gal gerai, kad yra tokių kurioms širdies neskauda atiduodant vaiką, nes kažkam to reikia. Bet manau, kad geriau paimti vaikelį iš vaikų namų.
Atsakyti
QUOTE(Niurzgike @ 2008 11 06, 18:54)
Tikrai negalėčiau ja tapti, bet gal gerai, kad yra tokių kurioms širdies neskauda atiduodant vaiką, nes kažkam to reikia. Bet manau, kad geriau paimti vaikelį iš vaikų namų.

Pritariu thumbup.gif
Mes su MB kai diskutavom apie vaikus, tai mastem,.kad jei neis susilaukti tai isivaikinsime (turejau bedu su tuo reikalu)
Atsakyti
na cia labai nevinareiksmiskas ir daug diskusiju keliantis klausimas... tiek moraliu ir vertybiu poziuriu, tiek fiziniu...
as kaip tik neseniai laikrastyje radau skelbima, kad pora iesko surogatines motinos... buvo labai keista... manau kol kas tai visgi baisiai retas dalykas
na matai, isivaikinti vaikeli yra viena, o cia va jau vyro ir moters genai, tik kad isnesiot negali ta pati moteris, tai gal del to artimesnis tas vaikelis butu.. cia labai sudetingi psichologiniai niuansai... as manau, kad buciau per silpna buti surogatine motina.. per silpna emociskai, ne fiziskai... visgi kaip ir augini vaikeli po savo sirdimi ir jauti jo judesius, po to kankiniesi gimdydama ir po gimdymo ir kam visa tai? del pinigu? manau, kad prisirisciau ir negaleciau atiduoti... juk abejoju ar atsirastu daug moteru, kurios ivardintu savo vaikelio suma ir ji parduotu... o jei ir butu ta suma? tai kaip galetumem ivertinti zmogaus gyvybe? g.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2008 11 06, 16:23)
o labai įdomu, kokie tai tie dideli pinigai? škias, galima sumelę įvardinti?  bigsmile.gif

O koks skirtumas, kokie dideli pinigai yra man? biggrin.gif Už septynženklę sumą eurų turbūt pasirašyčiau. O kas dėl tikslios sumos - jos kol kas nėra - priklausytų nuo to, kiek maximum galėčiau už tai gauti. Kitaip sakant - kaina sutartinė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2008 11 06, 19:28)
O koks skirtumas, kokie dideli pinigai yra man?  biggrin.gif Už septynženklę sumą eurų turbūt pasirašyčiau. O kas dėl tikslios sumos - jos kol kas nėra - priklausytų nuo to, kiek maximum galėčiau už tai gauti. Kitaip sakant - kaina sutartinė  bigsmile.gif

Bet kaip baisu verysad.gif

Kaip galima būtų parduoti savo vaikelį, juk tu jį išaugintum pas save, koks skirtumas kieno sperma doh.gif

Aš manau, kad surogatine motina galėtų būti kokia degradavusi, kuriai nieko švento nėra arba neturinti vaikų įsivaizduoti, kad tai įmanoma, nes nesupranta ką reiškia devynis mėnesius nešioti kūdikėlį.

Siaubas doh.gif Tai nežmoniška schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ErnestaKaunas @ 2008 11 06, 20:50)

Aš manau, kad surogatine motina galėtų būti kokia degradavusi, kuriai nieko švento nėra arba neturinti vaikų įsivaizduoti, kad tai įmanoma, nes nesupranta ką reiškia devynis mėnesius nešioti kūdikėlį.

Siaubas  doh.gif Tai nežmoniška  schmoll.gif

Nereikia būti degradu, na nebent proto. O šiaip geriau tos mamos, kurios pagimdžiusios jau žino, kad pames vaiką, lai deda skelbimą į laikraštį su antrašte "Parduodu vaiką" arba "Dovanoju vaiką", kraupu, bet geriau taip negu vaikas gulės kur pamestas ir numirs arba baisiausiai- nužudys.
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2008 11 06, 20:28)
O koks skirtumas, kokie dideli pinigai yra man?  biggrin.gif Už septynženklę sumą eurų turbūt pasirašyčiau. O kas dėl tikslios sumos - jos kol kas nėra - priklausytų nuo to, kiek maximum galėčiau už tai gauti. Kitaip sakant - kaina sutartinė  bigsmile.gif

įdomu ir tai, kad kitose temose aiškini, kad nenori vaikų, nes bijai gimdymo, o dabar pasirodo, kad dėl pinigėlių ir visos baimės išsisklaidytų, priklauso tik nuo sumelės lotuliukas.gif lotuliukas.gif net vaikas nėra svarbus motyvas nebijoti gimdymo, tik pinigai. doh.gif

ir dar retorinis klausimas (apskritai): įdomu, ar surogatinė motina, savo tokiu bejausmiu požiūriu į savo vaisių kaip į daiktą/prekę kaži ar nedaro jam žalos.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2008 11 06, 19:03)
ir dar retorinis klausimas (apskritai): įdomu, ar surogatinė motina, savo tokiu bejausmiu požiūriu į savo vaisių kaip į daiktą/prekę kaži ar nedaro jam žalos..  g.gif

nu va cia jau nebenusisvaikim i tuos visus baznytinius reikalus.. jei jau noretu "kokybiskos prekes" ( doh.gif ), tai butu apsaugota nuo stresu, maitintusi pagal visus reikalavimus gal tas vaikelis net sveikesnis gimtu.. dar kazin ar kiekviena cia is supermamu taip rupinosi savimi kaip kad darytu surogatine motina...
ir tik nereikia lia lia, kad vaikas nejaustu meiles, psichologiskai blogai vystytusi ir taip toliau.. juk niekas jam nesakytu, kad nenoriu, kad tu gimtum ir nesinervintu, kad jau laukiasi ir per velu.

cia as taip ciniskai parasiau, nors pati surogatine motina but negaleciau, bet nematau vaikeliui jokios zalos padarytos tokiu budu jam gimstant. g.gif
Atsakyti
QUOTE(camillyte @ 2008 11 06, 21:12)
nu va cia jau nebenusisvaikim i tuos visus baznytinius reikalus.. jei jau noretu "kokybiskos prekes" ( doh.gif ), tai butu apsaugota nuo stresu, maitintusi pagal visus reikalavimus gal tas vaikelis net sveikesnis gimtu.. dar kazin ar kiekviena cia is supermamu taip rupinosi savimi kaip kad darytu surogatine  motina...
ir tik nereikia lia lia, kad vaikas nejaustu meiles, psichologiskai blogai vystytusi ir taip toliau.. juk niekas jam nesakytu, kad nenoriu, kad tu gimtum ir nesinervintu, kad jau laukiasi ir per velu.

cia as taip ciniskai parasiau, nors pati surogatine motina but negaleciau, bet nematau vaikeliui jokios zalos padarytos tokiu budu jam gimstant. g.gif

prie ko čia bažnyčia, kodėl kai tik kalbama apie dvasinius, mistinius, nepaaiškinamus ar nematomus dalykus iš kart tave apšauks religiniu fanatiku. tame nieko bažnyčia neišmano, kalbu ką jaučiu savo vidumi, savo intuicija. nors apie tai rašomos ir mokslinės disertacijos. tikiu, kad motinos santykis, nusiteikimas vaiko atžvilgiu turi reikšmės, net jei jis tik įsčiose.
gali gerai tą motiną šerti, bet dvasinės būsenos, nuotaikos ar minčių jai nepareguliuosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 06 lapkričio 2008 - 20:47
QUOTE(trr @ 2008 11 06, 20:03)
įdomu ir tai, kad kitose temose aiškini, kad nenori vaikų, nes bijai gimdymo, o dabar pasirodo, kad dėl pinigėlių ir visos baimės išsisklaidytų, priklauso tik nuo sumelės  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif net vaikas nėra svarbus motyvas nebijoti gimdymo, tik pinigai.  doh.gif

ir dar retorinis klausimas (apskritai): įdomu, ar surogatinė motina, savo tokiu bejausmiu požiūriu į savo vaisių kaip į daiktą/prekę kaži ar nedaro jam žalos..  g.gif

Mano atžvilgiu pinigai gali daug ką. Ko nedaryčiau šiaip sau - galėčiau padaryt už pinigus. O kad nebijočiau - nesakau. Bijočiau. Neaišku ar neapsigalvočiau, jei iš tiesų tektų su tuo susidurti - bet jau kaip sakiau, turiu savo kainą. Kaip ir mes visi. Dar kas - nemanau, kad ryžčiausi būti surmama, jei tai būtų pirmas nėštumas - nes būna kartais, kad pirmas nėštumas būna ir paskutinis.
Išvis, tema apie tai ar ryžtumėtes būti surmama, mano atsakymas - jei gaunamas atlygis už tai (mano atveju pinigai) mane tenkintų - taip, ryžčiausi. Kita gal ryžtųsi šiaip, iš geros dūšios ir noro padėti. Gal jai padėka ir būtų geriausias atlygis. Aš, kadangi neturiu nei geros širdies, nei degu noru kam nors padėti - daryčiau tai iš kitokių paskatų.
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2008 11 06, 19:28)

Vyras klausia moters:
- Duosiu 10 Lt, pasimylėk su manim!
- Tu ką, niekše!!!
- Gerai, man tu labai patinki, atiduosiu visus kiek turiu - 10 000Lt!!!
- Hmmm... Leisk pagalvoti...
- Ačiū, aš tik kainą sužinot norėjau...
Atsakyti