Įkraunama...
Įkraunama...

Netaisyklingas sąkandis

Oho, kaip ilgai laukt. Idomu, kodel? nepaaiskino? Siaubas apima, kai pagalvoju, kad man dar ilgiau nei tau teks laukti to operacijos. Man jau irgi ortodontinis gydymas kaip ir baigtas, Dalia atidave i chirurgo rankas. Paskutini karta sukarpe viela virsuj ir sake reikia laukti 2 men, atseit tam, kad po to priekiniai dantys negriztu i buvusia padeti (jie pas mane buvo stipriai atsikise). Bet taip bijau, kad tai nusites visa pusmeti, jei Bitutei vis nukelia operacija. Del sio gydymo, ypac operacijos, negaliu gyvent kartu su savo vyru, vienas vienam kraste, kitas kitam. Siaubas, o planavau, kad ilgiausiai atskirai gyvensim 2 metus. Neviltis apima, kai pagalvoju, kad dar prisides metai ar dveji. Nezinau, kaip istversiu. Kartais gailiuosi, kad pradejau is vis ta gydyma verysad.gif , o dar jei po visu tu kanciu, operacijos kokios tai komplikacijos, tai is vis stogas nuciuos.

Papildyta:
Anira, o kadel su tavo dantukais Dalia taip ilgai uztruko? Kiek zinau, buvo planuota anksciau nuimt breketus. Kai maciau nuotraukoj tavo dantukus po operacijos, man jau ir taip idealiai ten viskas atrode. Niekad negalvojau, kad po operacijos taip ilgai dar koreguos. Siaubas, jei tau taip ilgai gydo, tai kiek man tai truks, turint omeny, kad dar operacija nezinia kada nusimato, neziurint i tai, kad pirmas ortodontinis etapas baigtas.
Atsakyti
[quote=Nawal,2008 11 19, 14:16].

Papildyta:
Anira, o kadel su tavo dantukais Dalia taip ilgai uztruko? Kiek zinau, buvo planuota anksciau nuimt breketus. Kai maciau nuotraukoj tavo dantukus po operacijos, man jau ir taip idealiai ten viskas atrode. Niekad negalvojau, kad po operacijos taip ilgai dar koreguos. Siaubas, jei tau taip ilgai gydo, tai kiek man tai truks, turint omeny, kad dar operacija nezinia kada nusimato, neziurint i tai, kad pirmas ortodontinis etapas baigtas.
[/quote

Sveika. Dalia jau dabar man nesako nieko tiksliai apie pabaiga. Paskutini karta pasake, kad mano dantukai kruminiai pradejo labai letai judeti, ir nieko cia nepadarysi, rekia laukti. O is priekio pas mane jau viskas gerai, viskas taip kaip turi buti, tik vat liko tos kruminius perstumti 3 dantukus. Tai manau atnesiosiu as visus 3 metus verysad.gif

O kada tau operacija planuojama? Kiek girdziu dabar Simonas labai daug kam atideta operacijas g.gif ir nelabai aiskina kodel... Tai galvoju, kad man tikrai su operacija pasiseke.
Atsakyti
QUOTE(Anira @ 2008 11 19, 14:13)
O kada tau operacija planuojama? Kiek girdziu dabar Simonas labai daug kam atideta operacijas  g.gif  ir nelabai aiskina kodel... Tai galvoju, kad man tikrai su operacija pasiseke.

Net nezinau kada operacija. Nieko dar man nesako. Dabar po vielos sukarpymo turiu laukt 2men, gal tada konkreciau kazka pasakys. Gyd.Dalia puse lupu uzsimine, kad uzrasinekjama tik nuo kovo. Nesuprantu, kas ten vyksta.
Atsakyti
šiaip mano vyras operacijos laukė net metus, ir nieko ištverė, buvo verta.... smile.gif jei atideda vadinasi yra daug norinčių ir reik sulaukti savo eilės, juk konveeriu nevaro, reik viską kokybiškai atlikti... galiu palinkėti tik kantrybės, reik suprasti ir chirurgą.
Atsakyti
QUOTE(viktory @ 2008 11 25, 19:40)
šiaip mano vyras operacijos laukė net metus, ir nieko ištverė, buvo verta.... smile.gif jei atideda vadinasi yra daug norinčių ir reik sulaukti savo eilės, juk konveeriu nevaro, reik viską kokybiškai atlikti... galiu palinkėti tik kantrybės, reik suprasti ir chirurgą.

Jums taip lengva kalbet, kai, visu pirma, tikriausiai pati nesat tokioj situacijoj. Suprasti gali tik tie, kurie turi panasiu problemu, kuriems reikalinga si operacija. Laukimas labai vargina, ir ypac tada, kai viskas pasisuka kitaip nei tikejaisi. Tas laukimas sukelia chaosa, nezinomybe, nevilti ir nerima! Gerai dar butu, jei tiksliai zinociau, kiek laukt, bet dabar visiska nezinomybe. Jei pries pradedant gydyma buciau zinosi, kad po pirmo(ortodontinio) etapo reiks laukti istisus metus kol isoperuos, tai tikriausiai buciau nepradejusi is vis, arba kitaip buciau planavus savo gyvenima (nors sakoma, kad Dievas juokias is zmogaus planu smile.gif ). Taigi, konsultacijos metu, zmogus turetu buti ispejamas, kad po pirmo ortodontinio etapo, gali sekti labai ilgas operacijos laukimo etapas. Man tai buvo nelaukta, kadangi maniau, jog viskas eis nuosekliai, pasiruosimas operacijai uztruks 1-2 men.
Antra, tas laukimas vel kitoks, kai gyveni iprasta gyvenima kartu su savo seima. Suprantama, norisi, kad greiciau viskas baigtusi, bet, jei operacija ir atidedama, tai tokios aplinkybes nelabai keicia seimynini gyvenima. Bet, kai del tam tikru priezasciu bei pacio gydymo priverstas gyvent atskirai nuo savo seimos, tai net vienas atidedamas menuo atrodo kaip metai. Manau, tie, kam yra teke gyvent ilga laika atskirai, tikrai supranta, kokia tai kancia. Gerai dar butu, jei tik isoperavus viskas pasibaigtu. Juk dar reikalingas antrasis ortodontinis etapas, kuris taip pat nera aisku kiek uztruks. Labai daznai uztrunka ilgiau nei planuojama.

Taigi, pati suprantu, kad nieko kito nelieka tik semtis kantrybes ir laukti. Juk pati nusprendziau ir ryzaus siam zingsniui, tad kad ir kaip sunku bebutu, is paskutiniu stengsiuos pasiekt tiksla. Ir labai tikiuosi, kad tai atsipirks. Mes patys zinom, kad reikia laukt, bet ar jus zinot, ka tai reiskia? "Pasaliniai" manau turetu labiau pasverti savo zodzius, kad lengvabudiskai ju nepaleistu, kai patys tame neturi patirties ir supratimo. O chirurga irgi suprantu, kad be operaciju, dar ir darbas klinikoj, stazuotes, konferencijos, moksliniu darbu rasymas, nenumatyti ivykiai ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Nawal @ 2008 11 26, 16:01)
Jums taip lengva kalbet, kai, visu pirma, tikriausiai pati nesat tokioj situacijoj. Suprasti gali tik tie, kurie turi panasiu problemu, kuriems reikalinga si operacija. Laukimas labai vargina, ir ypac tada, kai viskas pasisuka kitaip nei tikejaisi. Tas laukimas sukelia chaosa, nezinomybe, nevilti ir nerima! Gerai dar butu, jei tiksliai zinociau, kiek laukt, bet  dabar visiska nezinomybe. Jei pries pradedant gydyma buciau zinosi, kad po pirmo(ortodontinio) etapo reiks laukti istisus metus kol isoperuos, tai tikriausiai buciau nepradejusi is vis, arba kitaip buciau planavus savo gyvenima (nors sakoma, kad Dievas juokias is zmogaus planu smile.gif ). Taigi, konsultacijos metu, zmogus turetu buti ispejamas, kad po pirmo ortodontinio etapo, gali sekti labai ilgas operacijos laukimo etapas. Man tai buvo nelaukta, kadangi maniau, jog viskas eis nuosekliai, pasiruosimas operacijai uztruks 1-2 men.
Antra, tas laukimas vel kitoks, kai gyveni iprasta gyvenima kartu su savo seima. Suprantama, norisi, kad greiciau viskas baigtusi, bet, jei operacija ir atidedama, tai tokios aplinkybes nelabai keicia seimynini gyvenima. Bet, kai del tam tikru priezasciu bei pacio gydymo priverstas gyvent atskirai nuo savo seimos, tai net vienas atidedamas menuo atrodo kaip metai. Manau, tie, kam yra teke gyvent ilga laika atskirai, tikrai supranta, kokia tai kancia. Gerai dar butu, jei tik isoperavus viskas pasibaigtu. Juk dar reikalingas antrasis ortodontinis etapas, kuris taip pat nera aisku kiek uztruks. Labai daznai uztrunka ilgiau nei planuojama.

Taigi, pati suprantu, kad nieko kito nelieka tik semtis kantrybes ir laukti. Juk pati nusprendziau ir ryzaus siam zingsniui, tad kad  ir kaip sunku bebutu, is paskutiniu stengsiuos pasiekt tiksla. Ir labai tikiuosi, kad tai atsipirks. Mes patys zinom, kad reikia laukt, bet ar jus zinot, ka tai reiskia?  "Pasaliniai" manau turetu labiau pasverti savo zodzius, kad lengvabudiskai ju nepaleistu, kai patys tame neturi patirties ir supratimo. O chirurga irgi suprantu, kad be operaciju, dar ir darbas klinikoj, stazuotes, konferencijos, moksliniu darbu rasymas, nenumatyti ivykiai ir t.t.

Nawal, laikykis! Man neteko taip ilgaii laukti operacijos, operavo kaip ir sale po metu nuo gydymo pradzios. Bet su breketais uztruko daug ilgiau negu sake pradzioje ir gydymo metu. Pikta buvo del to, kad neperspeja, kad gali viskas uztrukti ilgiau nei planuojama. As dirbau uzseni ir grizau i Lietuva tik tam, kad pradeti ta gydyma ir viska sutvarkyti, buvo pasakyta man, kad neilgiau 2metu, o jau nuo gydymo pradzios praejo daugiau nei 3 metai.
O del Simono, tai galvoju butu geriau jei jis paaskintu kodel atideda operacijas, nes girdziu, kad daznai pacientas ir nesupranta del ko viskas atidedama.

Nawal, kantrybes tau 4u.gif
Atsakyti
niekas nesakė kad tavo problemos juokingos, aš tik norėjau pasakyti kad chirurgo nepaskubinsi, kada gali tada ir operuoja.. o dėl susikalbėjimo ar ne tai čia tik tau geriau žinoti ką tau sakė ko ne. gal nesusikalbėjot su daktare. laukimas aišku sekinantis ir baugus, bet ką tada daryti chirurgui kai jis vienas o pacientų daug. neteisinu nei jo nei daktarės, tik norėjau palinkėti kantrybės nes jei taip jaudinsies tai nei sau nei kitiems nebus nuo to tikrai geriau.
Atsakyti
sveikos mergaites 4u.gif
is tikro buvo laikas ir as labai buvau uzsidegus operuotis, bet po
ilgu svarstymu apsistojau ties breketais, labiausiai del finansu zinoma,
tik vis galvoju, kazkur skaiciau, kad priekine lupa galima pailginti, kazkaip
ten nuo kaulo atpalaiduoja g.gif, nes dabar pas mane trumpa jinai ir pastoviai
bunu issiziojusi blink.gif uzknisa.
zinau op sutvarkytu tai bet deja...
gal nors truputi pagerinciau sitaucija nu labai idomu kiek jas mazdaug pailgina ax.gif
gal ka girdejot? o tai niekur info nerandu 4u.gif
Atsakyti
Aciu, Anira uz palaikyma 4u.gif . Bandau laikytis is paskutiniu.
Ir, viktory, aciu. Gal as kiek per jautriai tada sureagavau blush2.gif .

Anira, ar operacijos metu nenukraujavai smarkiai? smalsu, ar neprireikia perpilt kraujo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nawal @ 2008 11 28, 21:18)
Aciu, Anira uz palaikyma 4u.gif . Bandau laikytis is paskutiniu.
Ir, viktory, aciu. Gal as kiek per jautriai tada sureagavau blush2.gif .

Anira, ar operacijos metu nenukraujavai smarkiai? smalsu, ar neprireikia perpilt kraujo g.gif

Perpilimo neprireike 4u.gif
Atsakyti
Turiu ir as tokia problema kaip blogas sakandis, irgi ateityje laukia si operacija, greitu laiku pradesiu gydyma breketais.....
Bet tiksliai zinau, kad neabejosiu,-darysiuos operacija doctor.gif
Atsakyti
ku ku smile.gif

Mergaites, kokias priemones, maisteli vezetes i ligonine? ar reikia turet nosiai plaut skysti?
Ir dar, kada mazdaug po operacijos vel pradeda ortodontini gydyma?
Atsakyti