Įkraunama...
Įkraunama...

Bulimija & Anoreksija

Noriuzako, o kodel tau taip istino?
Man buvo atkryciu, bet visumoje dabar jau geriau, kartais uzeina valgymo priepuoliai, bet stengiuosi tada valgyt maista is saldytuvo, kuris manau yra sveikesnis, nei sokoladai, traskuciai, saldainiai, sausainiai..
Dabar man itemptas laikas, sunkiai dirbu, daug reikia padaryt per trumpa laika, ir aisku tai varo i nevilti ir nuo to kyla apetitas, norisi kazka vis i burna isidet, bet neleidziu sau, bijau uzsikabint.
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2011 05 18, 00:52)
L'aurora, zinoma gali prisiungti... Papasakok truputeli apie save? Ar gydeisi nuo VS?

O as merginos siandien visai nusivaziavau - vel kartojas pernykste situacija - vos galiu liezuvi judint, kazka ryti - istino visa stemple, liezuvio saknis... Kaip as ta menesi istempsiu neisivaizduoju...  verysad.gif

na, visa gyvenima buvau stora. mokykloj ivairiu pravardziu turejau del to. kai tapau paaugle, pradejau dietu laikytis. nepadejo, nes neistempdavau. po to prasidejo nevalgiadieniai, tada pratrukdavau ir vemdavau, kol vel susitvarkydavau savaime. studijuodama buvau daug numetus ir pagaliau itilpau i normalu kmi. bet velesniuose kursuose vel priaugau. baigiau studijuot, o svoris augo. dingo menesines. atsirado kiausidziu policistoze, per kuria net ir pastot negalejau. dirbdama vel grizau prie kudinimosi ir sikart labai rimtai (mat pasiekiau kritine riba - svarstykles rode beveik 100 kg!!). tada labai susigriebiau ir pradejau VISAPUSISKAI kudintis. per pusmeti numeciau apie 30 kg, isnyko ginekologines problemos ir pastojau. thumbup.gif aisku, labai nelengva buvo maitintis normaliai, kaip ir priklauso nestuke.gif juolab, kad maciau, kaip svoris auga tiesiog dienomis. doh.gif bet viskas buvo ok ir isnesiojau bei pagimdziau mazyle. taciau po gimdymo vel sveriau netoli 100 kg doh.gif grizau prie savo iprociu. siuo metu sveriu 69-70 kg. ir niekaip daugiau nenori krist svoris doh.gif visi sako, kad jau uztenka kudet, bet tikrai zinau, kad ne. mano svajone sverti 56 kg. noriu atrodyt grazi mama.
vyras zino apie mano liga. nori, kad pasirodytume psiciatrui doh.gif bet ka jis man...? gal pades svorio atsikratyt? lotuliukas.gif VS nesigydziau niekada. mano seseriai bulimija, tai pries kelis metus teko pagulet jai, bet taip ir neissigyde.
Papildyta:
QUOTE(Muumiijaa @ 2011 05 18, 08:39)
Man buvo atkryciu, bet visumoje dabar jau geriau, kartais uzeina valgymo priepuoliai, bet stengiuosi tada valgyt maista is saldytuvo, kuris manau yra sveikesnis, nei sokoladai, traskuciai, saldainiai, sausainiai..
Dabar man itemptas laikas, sunkiai dirbu, daug reikia padaryt per trumpa laika, ir aisku tai varo i nevilti ir nuo to kyla apetitas, norisi kazka vis i burna isidet, bet neleidziu sau, bijau uzsikabint.

tad tokia mano istorija...
o del baimes list i saldytuva tai man budavo, kad ir apsiverkdavau sau viena, kaip valgyt noredavau. cia tik is pradziu buvo, kol pripratau. dabar tai jau pamirstu, kad reikia pavalgyt ir valgau tik tada, kai ziauriai uzsinoriu (bet ir tai nevisad iseina, nes vaikas kartais neleidzia biggrin.gif ). pas mane saldytuve nera uzkandziu, kuriuos galeciau paciupt ir suryt. tik neapdorotas maistas, kuri norint valgyt reiktu laiko paruost, tai dar buna, kad noredama valgyt labai tingiu ruost, tai taip ir lieku nevalgius. tada nueinu surukyt cigaretes, nes bent jau tuo momentu maziau norisi essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Muumiijaa @ 2011 05 18, 09:39)

Del vemimu... Skrandzio sultys sudirgina visa gleivine, paskiau zaizdu atsiranda plius gali infekcija isimest... Pernai daejus iki antibiotiku gerimo buvau unsure.gif Meginsiu siandien nevemt, reikia leist pailset savo virskinamajam traktui blink.gif TIk man keista, kad pernai vemdama as priaugau svorio iki 63kg, dabar man kuo toliau jis vis krenta, siandien svarstykles 49.5 parode... Aisku jausmas geras, bet kartu kiek ir nerimas ima... Plius kas is to, jei VSC as atsiauginsiu ta svori - nes gydytis noriu... Bet keista....
L'aurora, patirtis nemenka jusu... Ilgai su VS gyvenat, nesinori jo atsikratyt? g.gif Nes man tai gyvenimas dingsta.... nieko nedarau, su draugais nebendrauju, uzsidepresavus kambary sedziu... nevilty...
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2011 05 18, 09:41)

L'aurora, patirtis nemenka jusu... Ilgai su VS gyvenat, nesinori jo atsikratyt?  g.gif  Nes man tai gyvenimas dingsta.... nieko nedarau, su draugais nebendrauju, uzsidepresavus kambary sedziu... nevilty...

na, kad nesinori atsikratyt. nezinau, kaip kitoms, bet man privalumu bulimija turi daugiau nei trukumu. bent jau kol kas. o kadangi butent vs deka susilaukiau vaiko, tai man kazkokia paskata yra. o dar tie komplimentai, kad kudeju... wub.gif labai malonu juos girdet is aplinkiniu.
Papildyta:
bendrauju irgi su visais. tik kad kartais jegu nebeturiu, bet laikinai taip buna. o siaip kazkur islekt, su kazkuo bendraut man labai norisi. privengiu visokiu baliu festivaliu, kur galeciau prisikimst iki nugriuvimo. geriau ramiai kur isejus pabut su draugem, pasivaiksciot su vaikuciais.
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2011 05 18, 00:52)
O as merginos siandien visai nusivaziavau - vel kartojas pernykste situacija - vos galiu liezuvi judint, kazka ryti - istino visa stemple, liezuvio saknis... Kaip as ta menesi istempsiu neisivaizduoju...  verysad.gif

aš negaliu patikėti, kad tu dar sugebi mokytis taip besijausdama.. noriuzako, panašu, kad esi stiprus žmogus. o iš mokymosi pusės tikra šaunuolė, bet tikriausiai visai savęs neįvertini.
Papildyta:
TIk man keista, kad pernai vemdama as priaugau svorio iki 63kg, dabar man kuo toliau jis vis krenta, siandien svarstykles 49.5 parode... Aisku jausmas geras, bet kartu kiek ir nerimas ima...

49? ojei.. taip mažai tavo ūgiui..
Atsakyti
QUOTE(L'aurora @ 2011 05 18, 09:28)
pas mane saldytuve nera uzkandziu, kuriuos galeciau paciupt ir suryt. tik neapdorotas maistas, kuri norint valgyt reiktu laiko paruost, tai dar buna, kad noredama valgyt labai tingiu ruost, tai taip ir lieku nevalgius. tada nueinu surukyt cigaretes, nes bent jau tuo momentu maziau norisi  essen.gif

Pas mane saldytuve tik salotos, darzoves, tunas savo sultyse, tai kai uzeina priepuolis, prisivalgau agurku, arba pomidoru, kazkaip lengviau tada sau atleidziu.
Jau ismokau apsipirkinet, kad saldytuve tik liesas maistas buna. O spintelej vietoj seniau laikytu sokoladu ir traskuciu dabar laikau ryziu trapucius. Juos valgau irgi per priepuoli, bet jie mazai kaloringi, tai irgi puse velnio.
Vis dar vedu mitybos dienorasti. Pastebejau, kad man svoris krenta tik tada, kai suvartoju apie 800kcal. Vakar suvartojau 900kcal ir siandien jau +300g verysad.gif

Del vemimu... Skrandzio sultys sudirgina visa gleivine, paskiau zaizdu atsiranda plius gali infekcija isimest... Pernai daejus iki antibiotiku gerimo buvau  unsure.gif  Meginsiu siandien nevemt, reikia leist pailset savo virskinamajam traktui  blink.gif  TIk man keista, kad pernai vemdama as priaugau svorio iki 63kg, dabar man kuo toliau jis vis krenta, siandien svarstykles 49.5 parode... Aisku jausmas geras, bet kartu kiek ir nerimas ima... Plius kas is to, jei VSC as atsiauginsiu ta svori - nes gydytis noriu... Bet keista....

Noriuzako, stiprybes tau 4u.gif Labai liudna skaityt tavo situacija...

O as esu nenormali, nes noreciau svert, kaip noriuzako...labai noreciau..

Ir imu galvot, kaip ir seniau, gal tikrai nuo arbatos auga svoris? Gal pas mane daug skysciu susikaupe, todel niekas nekrenta? Isgeriu daug, apie 10 puodeliu kavos ir arbatos.
O jus daug skysciu vartojat?
Atsakyti
QUOTE(Muumiijaa @ 2011 05 18, 12:05)

O as esu nenormali, nes noreciau svert, kaip noriuzako...labai noreciau..

Ir imu galvot, kaip ir seniau, gal tikrai nuo arbatos auga svoris? Gal pas mane daug skysciu susikaupe, todel niekas nekrenta? Isgeriu daug, apie 10 puodeliu kavos ir arbatos.
O jus daug skysciu vartojat?

jus cia visos tokios lieknos... o as 70 kg sveriu (ugis 169 cm). sunkiausia mest lasinius nuo pilvo doh.gif
rytais isgeriu diiiideliiii puoda kavos. pietums uzvalgau sriubos dazniausiai, o siaip dar geriu energetinius
Atsakyti
noriuzako tu tikrai stipri 4u.gif o del to istinimo tai baisu unsure.gif jau kai perskaiciau tai net man atrodo pradejo skaudet liezuvi ir gerkle,sakes turbut numirciau nes esu labai neatspari skausmui.stiprybes nevemt mergyt 4u.gif
L'aurora sveikute 4u.gif o tu nenori pabandyt valgyt mazesnem porcijom ir dazniau kas 2-3valn?man sitas svorio metimas pats efektyviusias smile.gif
Papildyta:
muumiijaa as isgeriu 1-2puodelius kavos arbatos 2-3puodelius per diena,gali but kad pas tave skysciu daug susikaupe savaite nevartok nieko kas turi druskos ir gerk dau vandens turetu issivaiksciot skysciai bet aisku jei vel padauginsi druskos tai su laiku vel skysciai uzsilaikys kune
Atsakyti
Druskos as nevartoju visai (neskaitant ten, kur jos jau buna gaminiuose). Ryzius, makaronus verdu be druskos, i salotas irgi nededu jos. As net namuose neturiu druskos, neperku visai jos (kaip ir cukraus jau seniai atsisakiau, irgi namuose neturiu) smile.gif Reiks gal pabandyt savaite sumazint geriamu puodeliu skaiciu.
Atsakyti
Kol kas laikausi... bet jau galva neveza, nuo ryto mokaus mokaus - ryt egzas... o dar tiek neperziurejus visko... greiciau ryt praeitu pirma dienos puse - kaip bus taip, bus praejes... unsure.gif

Mumija, na kava ir arbata tikrai nestorina... sakyciau jei vemtum - skysciai tikrai kaupiasi...
Atsakyti
Tai tada as storeju nuo oro. Cia aisku juokauju. Bet kartais apima tokios mintys, kad net pradedu galvot, kad gal nuo kuno kremo kazkiek kaloriju gaunu? juk jis isigeria i kuna..Zodziu galvelei mano ne viskas gerai.
Noriuzako, as manau, kad viskas bus gerai, jei skaitineji, kazkas galvoje isliks, ir rytoj parasysi. O poto galesi pailset.
Atsakyti
QUOTE(zuika26 @ 2011 05 18, 13:55)

L'aurora sveikute 4u.gif  o tu nenori pabandyt valgyt mazesnem porcijom ir dazniau kas 2-3valn?man sitas svorio metimas pats efektyviusias smile.gif
Papildyta:

su tais mazinimais tai jau ne karta turejau problemu. is pradziu buna ok, o paskui atrodo, kad vis per dideles porcijos ir numazinu iki duonos riekeles su sultiniu is kubelio
Papildyta:
beje, ir nebutu man laiko valgyt taip daznai, kai viena su vaiku pastoviai bunu
Atsakyti