QUOTE(Medelė @ 2011 08 02, 22:22)
Ellenyte, aš dažniausiai visiškai atsisakau saldumynų.
QUOTE(Sypsokites @ 2011 08 03, 00:22)
Ellenyte, ne, tada cukrus tampa tabu, bet jo ir nesinori.
ir aš taip darau, bet galvoju, ar nėra tai liguistas požiūris. VSC rekomenduodavo suvalgyti juostelę šokolado arba ką nors labai mėgstamo kasdien. Nors neseniai perskaičiau knyga 'Potatoes, not prozac', kur teigiama, kad kai kurie žmonės yra labai jautrūs cukrui (sugar addicts). Jie dievina saldumynus ir kai suvalgo ką nors saldaus iš karto jaučia energijos ir geros nuotaikos antplūdį, bet po to 'lomkės' tik dažnėja ir stiprėja. (Aš kartais žiemą negaliu prabusti ir į nieką sutelkti dėmesio be kavos ir šokolado). Žodžiu, cukrus išderina jų hormonų balansą ir yra labai nerekomenduojamas, ten siūloma speciali mitybos sistema, neva padedanti išsivaduoti nuo tos priklausomybės. Šiaip knyga labai įdomi, rekomenduoju, jeigu turite galimybę įsigyti per amazon (ir jaučiate priklausomybę cukrui).
QUOTE(sakraline @ 2011 08 03, 10:25)
Ellenyte, Vėmimai būna maždaug 5 kartus į savaitę - vakarais. Porą kartų esu vėmusi ir dieną, kuomet pavalgiau močiutės darytų cepelinų...
na penki kartai yra problema, bet tai, kad pakeitei darbą ir giliniesi į šią problemą, rodo, kad nesi pasyvi savo gyvenimo stebėtoja. Pritariu merginoms, kad padažninti valgymus būtų gera mintis. Sako, kad sveikiausia yra maitintis mažomis prcijomis kas 3-4 valandas.