Bet nematyti trūkumų savyje irgi negerai - aš mokausi vertinti save sveikai. Trūkumus įžvelgt ir išmokt su jais gyvent, o ne ignoruot. Taip, nuo visų tų svorio šuolių mano pilvas nelyg gimdžiusios - be plastinių operacijų niekada negalėsiu nuoga bamba lakstyt, nebus gražu, kad ir kiek sverčiau, bet, die, nesu tiek tuščia, kad į tai investuočiau pinigus ir leisčiausi pjaustoma. Aš nenusipjausiu kojų, kad nebūčiau metro aštuom ir turėčiau teisę jaustis maža, veik sunykusia - nes viduj šitaip jaučiuosi. Taip, dabar esu biškį apvalesnė nei norėčiau būt, bet whatever, gyvenime yra įdomesnių dalykų ir geresnių būdų save realizuot nei svorio metimas. Ir man labai pikta, kad tiek laiko iš savęs šitai buvau atėmus, padariau tai vieninteliu siekiu, deguonimi, kurio įkvėpdavau rytą, alsuodavau dieną ir su kuriuo užmigdavau vakare. Net sapnuodavau. Ėėė, čia ne aš, ne, nė už ką. Tai liga ir aš nebenoriu, kad ji valdytų mano mintis ir griautų gyvenimą. Nes kartą jau sugriovė - šito, matyt, man ir reikėjo, kad suprasčiau, kas yra kas, kaip aš iš tikrųjų noriu gyventi.
Bėda ta, kad protas kartais užtemsta, ir visa tai aš pamirštu. Tematau storą karvę veidrody, kuri NENUSIPELNĖ valgyt. Va čia ir prasideda sunkumai - eit ir valgyt, nes jau vakarienė. Nebeignoruot poreikio. Ir pripažint, kad, nū, c'mon, valgyt man iš tikrųjų patinka. Atrast naujus skonius, bandyt, improvizuot, būt energinga ir sočia, o ne lavonu dėl išsekimo ar plyštančio skrandžio. Man patinka saldumynai ir dėjau aš ant tų visų dietų, niekas nuo saldainio popiet nenutuko. Ir visi tavo išvardinti pliusai.
Ir kartais norisi save nugriauti ir sulipdyt iš naujo, kad tik tas ligos spaudimas dingtų, nes atrodo, liptum sienom, kaip viduj pusiau suplyštum norėtum. Bet, žinai, pradėjus valgyt mechaniškai išlenda galybė kitų dalykų - nuoskaudos dėl to, ką liga atėmė (o aš jai atidaviau daug, nes esu panelė-juoda-balta, ji nebuvo tik tamsioji mano gyvenimo pusė, ji buvo visas fakin gyvenimas). Dalykai, kurie kankino prieš pirmąsyk pradėjus laikytis dietos, nes jie niekur neišnyko, tiesiog visi savęs nesupratimai buvo užgožti ne-persi-valgymais. Žema savivertė ir perfekcionizmas ne tik su požiūriu į kūną, bet ir į gyvenimą. Prisiminimai apie dugną, kurį reikėjo pasiekt.
Ir ligos rėkimai ausin, ir visi šitie dalykai, o tu privalai atimti iš savęs teisę nuo to bėgti - alkiui gniaužiant skrandį kitos emocijos kiek prislobsta, o persivalgius tu gali teisėtai prieš save pačią šlykštėtis savimi. Bausti save. Nesirūpinti ir nemylėti. Va čia ir yra juodas darbas - likti teisingam kelyje. Bet, tavo tiesa, į kalną. Kur viskas bus po kojom, kur padangė mėlyna nelyg tele-bim-bam dainoj. Į gyvenimą gražiai.