cannelle,
dėl suglebimo aš suprantu, ką turi omeny. man irgi tai nutiko:
aš visą gyvenimą, nors niekad nebuvau profesionali, bet daug su sportu/judesiu reikalų turiu. ir kūnas toks tvirtas buvo. nu ne švarcnegeris, bet lašinukų mažai apčiuopti galima buvo.
prasidėjus ligai ir po jos kūnas toks mikštesnis tapo ir neturiu tiek ištvermės, kiek anksčiau. nors sveikstant po truputį svoris juda į priešliginį. čia yra toks dalykas mandras su raumenimis. ar žinai? kai žmogus pabadauja, tai kūnas išsigandęs meta šalin raumenis ir toliau saugo riebalus. reiškia pabadavai, numetei svorio ir pasirodo tas svoris nukrito nuo raumenų! sekantį kartą persivalgei ir kūnas iš karto kaupia atsargas sekančiam bado metuo=viskas sueina į mūsų vargšus kūnus kaip riebalai. ir t.t. tai viena iš priežasčių, kodėl vs yra tikras š!
ir dar tai bent!! jeigu daug sportuoji dažnai, tai vėlgi degini ne riebalus, bet naikini toliau raumenis.
yra tokia lentelė http://marathon.pits...superupdown.gif
čia rodo, kas vyksta su žmogaus galia sportuojant. raudona-žmogaus galimas aktyvumas, o mėlyna-žmogaus pasirinktas sportavimo lygis.
žodžiu, aukštesniame paveikslėlyje: kai žmogus paspuortuoja, energija nukrenta ir praeina kažkiek laiko, kol ji atsinaujina. o kandangi buvo pasportuota, todėl ji atsinaujina galingesnė. vėl sportuoji ir vėl lauki, tuomet atsinaujina dar stipresnė ir taip tęsiant žmogus po truputį tampa stipresnis.
apatiniame parodyta, kas nutinka, jei žmg sportuoja per dažnai arba valgo per mažai. tuomet pasportavus energijos lygis nukrenta, bet nepavalgius pakankamai negali regeneruotis iki buvusio lygio arba nepraėjus pakankamai laiko irgi nespėja atsistatyti. todėl sekantį kartą sportuojant bus sunkiau ir naudojama energija bus iš ankstesnių jėgų, t.y. iš turimų raumenų ir riebalai toliau liks ant kūno.
tikiuosi kaip nors sugebėjau paaiškinti...
na aš kaip superinė bulimikė abudu dalykus sau pasidariau ir dabar stengiuosi po truputį situaciją taisyti. žinau žinau žinau, kad ne tik kūne esmė. bet sportiškai jausdamasi, aš ir energingesnė būsiu. ir šiaip sportas man vėl tampa malonesnis, ne toks varginantis. deja, pagaunu ir save galvojant anoreksiškai apie sportą, taip kad čia sudėtinga iš tokių dalykų išklimpti net žinant teoriją
Medėlė,na tikiuso prisiversiu nueit kaip nors pagaliau.Reikia kažkada įveikti save.IR laaabai tikiuos,akd išvažiavus viskas pagerės, nes namų aplinka mane neigiamai veikia, netikiu,akd ten bus blogiau,nes ten geriausia draugė bei sesė-patys brangiausia žmonės , kurių man čia Lietuvoj labai trūksta.
Laikausi dabar gerai, tikiuos nesuklupt...
arbataa, panašu,akd pati judu link to. NA dabar pasportavus paskutinį mėnesį normaliau truputį pokyčių matau į gerąją pusę, bet visvien ne taip kaip anksčiau buvo.O ištvermės tai išvis nebeturiu.Anksčiau kardio bent 40 min darydau per kiekviena treniruotę (5-6k per savaitę),o dabar dažniausiai 4 k sportuoju per savaitę, kardio tik pradžioj dažniausiai ir po 20 min vidutiniškai..Na tikiuos labai,kad grįšiu į formą ne vien dėl to,kad su bulimikės mąstymu būčiau patenkinta,bet ir todlė,kad fiziškai geriau jaučiaus.
Na atėjo didžiausias išbandymas-savaitgalis. Kaip savaitgalis taip apsiriju. Jeigu šis praeis be apsirijimo tai aju bus pažanga per pastaruosius 3 mėnesius.Ir reiks vėl paimt pratęst knygos skaitymą apie valgymo sutrikimus,nes pradėjau pavasarį ir nepabaigiau.
Tikiuos šis vakaras jum ramus ir mėgaujatės atėjusiu savaitgaliu be VS
Laikausi dabar gerai, tikiuos nesuklupt...
arbataa, panašu,akd pati judu link to. NA dabar pasportavus paskutinį mėnesį normaliau truputį pokyčių matau į gerąją pusę, bet visvien ne taip kaip anksčiau buvo.O ištvermės tai išvis nebeturiu.Anksčiau kardio bent 40 min darydau per kiekviena treniruotę (5-6k per savaitę),o dabar dažniausiai 4 k sportuoju per savaitę, kardio tik pradžioj dažniausiai ir po 20 min vidutiniškai..Na tikiuos labai,kad grįšiu į formą ne vien dėl to,kad su bulimikės mąstymu būčiau patenkinta,bet ir todlė,kad fiziškai geriau jaučiaus.
Na atėjo didžiausias išbandymas-savaitgalis. Kaip savaitgalis taip apsiriju. Jeigu šis praeis be apsirijimo tai aju bus pažanga per pastaruosius 3 mėnesius.Ir reiks vėl paimt pratęst knygos skaitymą apie valgymo sutrikimus,nes pradėjau pavasarį ir nepabaigiau.
Tikiuos šis vakaras jum ramus ir mėgaujatės atėjusiu savaitgaliu be VS

Merginos, o jums svoris krenta sportuojant ?
Ir begiojau (2 val kasdien), ir baseina lankiau (kasdien), ir daug vaikstau, deja svoris nejuda. Jauciu pastoviai itampa vidine, niekad nesu atsipalaidavusi, tai gal todel svoris ir nekrenta ? Suvartoju 2000-2500 kal.
Darbas nesedimas, aktyvus.
Ir begiojau (2 val kasdien), ir baseina lankiau (kasdien), ir daug vaikstau, deja svoris nejuda. Jauciu pastoviai itampa vidine, niekad nesu atsipalaidavusi, tai gal todel svoris ir nekrenta ? Suvartoju 2000-2500 kal.
QUOTE(Sypsokites @ 2011 08 21, 23:23)
Merginos, o jums svoris krenta sportuojant ?
kai bėgiodavau,man svori nekrito kažkaip.Sportuojant sporto klube svoris krenta tik jeigu suvartoju mažiau nei 1500 kcal ir nevalgau po 6 ar 7 ir tai labai lėtai krenta.Bet ne į skaičiukus reiktų žiūrėt, nes kūnas žymiai tvirtesnis būna.
Galiu pasidžiaugt,akd savaitgalis praėjo be apsirijimų

Laabai džiaugiuos ir stengsiuos toliau nesuklupt.
Kaip kitoms šis savaitgalis

Man irgi normaliai valgant ir bėgiojant svoris nekrito
Tik numažinant maistą..
Man šis savaitgalis prastokas. Visą šeštadienį lyjo, tupėjau namuose ir valgiau kaip už mylimą Tėvynę
Septynis kartus vėmiau, o sekmadienis visas prabadautas su vandeniu. Ir šiandien dar nieko nevalgiau. Prisiruošiu kaip nors.

Man šis savaitgalis prastokas. Visą šeštadienį lyjo, tupėjau namuose ir valgiau kaip už mylimą Tėvynę

Aciu uz atsakymus
.
Arbata, kristi yra nuo ko. Anksciau sveriau daug maziau. Nuo bulimijos man uzaugo 10 kg. Esu is tu, kurios vemia persivalgiusios, bet pries bulimija ir valgiau daugiau ir sveriau maziau. Vistik kaltinu itampa, as tokia kaip pusiau negyva gyvenu. Niekad nei sergu, nei svoris krenta, tokia kaip apmirusi nuolat. Sustingusi. Svoris mano normalus, nesu issekusi, paziurejus is sono pasakytum, kad jauna grazi moteris. Taip ir sako zmones, bet jie net nenutuokia kokia mirtis ir vidine tustuma slypi mano viduje.
Medele, kas nutiko, kad net 7 kartus vemei ? skaicius stulbinantis..

Arbata, kristi yra nuo ko. Anksciau sveriau daug maziau. Nuo bulimijos man uzaugo 10 kg. Esu is tu, kurios vemia persivalgiusios, bet pries bulimija ir valgiau daugiau ir sveriau maziau. Vistik kaltinu itampa, as tokia kaip pusiau negyva gyvenu. Niekad nei sergu, nei svoris krenta, tokia kaip apmirusi nuolat. Sustingusi. Svoris mano normalus, nesu issekusi, paziurejus is sono pasakytum, kad jauna grazi moteris. Taip ir sako zmones, bet jie net nenutuokia kokia mirtis ir vidine tustuma slypi mano viduje.
Sveikos, mergaitės. Man labai liūdna, bet, deja, ir aš turiu pasakyti, kad sergu A. Jau ketvirti metai eina. Tiesiog turbūt ir aš prisijungsiu prie jūsų ir gal kaip nors pokalbiai padės išlieti viską, kas susikaupia, nors man tikrai nėra taip blogai, kaip paskaičius kitų, bet tiesiog gal atsiras kas nors, kas supras.

Sveikutės
na ir kaip,pavalgei???
panašiai ir man, kažkokia tuštuma viduj...
Sveika, na ne toks būrelis čia,akd reiktų džiaugtis per daug nauajis nariais, bet šaunu,kad iš tos daugumos sergančiųjų (kurių manau yra be galo daug) atsiranda drąsos pakalbėti su panašaus mąstymo žmonėmis,vis kažkoks žingsnis
na papasakok plačiau apie save,savo ligą..Vis tik yra kažkokia pradžia,priežastis iš ko visa tai kilo
Na o aš kol kas laiakusi gerai valgymo atžvilgiu
Bet visvien nesu labai laiminga,nes maistas vos ne ištisai galvoj. Nepersivalgau dabar manau dėl to,kad pavalgau 4 kartus per dieną,maždaug tuo pat metu, o ne taip kad nevalgau iki vakaro, o tada kaip prisėdu taip nesibaigia iki nakties..
Bet visvien bloga jau nuo visko, atsibodo ta rutina,nieko neveikimas taip noriu,akd greičiau mokslai parsidėtų,susirasčiau darbą, susipažinčiau su žmonėm naujais, nes dabar ateodo dūstu jau besitrindama namie.
Ir taip atsibodo tas pastovus svorio emtimas, nu kas tie 2 kg dabar jau.A le įsikalus,kad būsiu laimingesnė.
Vaikščiojau šianien po parduotuves ir galvojau,akd kelnių dar reikia nepirkt porą savaičių, nes gal išeis paplonėt dar pora cm
nu ot durna merga esu, nes kaskart kai numetu iki kiek noriu tai tada valgymo priepolių amratonas.Nežianu,gal dėl to,akd noriu "apdovanot" save,akd pasiekiau ko norėjau ar ką..Bet skaičiau gerą mintį,kad mes ne šunys,nereikia savęs apdovanot maistu už kažką

QUOTE(Medelė @ 2011 08 22, 14:51)
Man irgi normaliai valgant ir bėgiojant svoris nekrito
Tik numažinant maistą..
Septynis kartus vėmiau, o sekmadienis visas prabadautas su vandeniu. Ir šiandien dar nieko nevalgiau. Prisiruošiu kaip nors.

na ir kaip,pavalgei???
QUOTE(Sypsokites @ 2011 08 23, 01:20)
Aciu uz atsakymus
.

panašiai ir man, kažkokia tuštuma viduj...
QUOTE(Harriet @ 2011 08 23, 16:00)
Sveikos, mergaitės. Man labai liūdna, bet, deja, ir aš turiu pasakyti, kad sergu A. Jau ketvirti metai eina. Tiesiog turbūt ir aš prisijungsiu prie jūsų ir gal kaip nors pokalbiai padės išlieti viską, kas susikaupia, nors man tikrai nėra taip blogai, kaip paskaičius kitų, bet tiesiog gal atsiras kas nors, kas supras. 

Sveika, na ne toks būrelis čia,akd reiktų džiaugtis per daug nauajis nariais, bet šaunu,kad iš tos daugumos sergančiųjų (kurių manau yra be galo daug) atsiranda drąsos pakalbėti su panašaus mąstymo žmonėmis,vis kažkoks žingsnis

na papasakok plačiau apie save,savo ligą..Vis tik yra kažkokia pradžia,priežastis iš ko visa tai kilo

Na o aš kol kas laiakusi gerai valgymo atžvilgiu

Bet visvien bloga jau nuo visko, atsibodo ta rutina,nieko neveikimas taip noriu,akd greičiau mokslai parsidėtų,susirasčiau darbą, susipažinčiau su žmonėm naujais, nes dabar ateodo dūstu jau besitrindama namie.
Ir taip atsibodo tas pastovus svorio emtimas, nu kas tie 2 kg dabar jau.A le įsikalus,kad būsiu laimingesnė.
Vaikščiojau šianien po parduotuves ir galvojau,akd kelnių dar reikia nepirkt porą savaičių, nes gal išeis paplonėt dar pora cm

nu ot durna merga esu, nes kaskart kai numetu iki kiek noriu tai tada valgymo priepolių amratonas.Nežianu,gal dėl to,akd noriu "apdovanot" save,akd pasiekiau ko norėjau ar ką..Bet skaičiau gerą mintį,kad mes ne šunys,nereikia savęs apdovanot maistu už kažką

Viskas prasidėjo nuo to , jog siekiau tobulumo. Mano svoris buvo 31 kg, kai paguldė i Naująją Vilnią. Dabar jis apie 39-40 kg ir , nors maitinuosi pagal mano su tėvais sutartą planelį, per metus aš užaugau apie 3-4 kg, nes pernai svėriau vasara 36 kg. Vasara visuomet sportuoju: 5 k per sav bėgioju apie 9 kilus, darau pratimus presui 40 min. Bet skaudžiausia, jog mano tėtis mane žemina dėl ligos, kaltina, rėkia, šaiposi. Kelis kartus yra mane mušęs.
tikriausiai labai sunku, kai namuose tokie dalykai vyksta..
na man šiek tiek irgi buvo iš tėčio pusės.. dar prieš ligą pasišaipydavo, kad kaip skeletas atrodau, kaip maža mergaitė. viena iš priežasčių, kodėl iš pradžių norėjau priaugti svorio ir pradėjau persivalgydinėti. ai.. bet vis tikiu, kad ir išklimpti galima
na man šiek tiek irgi buvo iš tėčio pusės.. dar prieš ligą pasišaipydavo, kad kaip skeletas atrodau, kaip maža mergaitė. viena iš priežasčių, kodėl iš pradžių norėjau priaugti svorio ir pradėjau persivalgydinėti. ai.. bet vis tikiu, kad ir išklimpti galima
Uzklydau i si foruma del drauges, tiksliau jos dukters, kuri kaip isprotejusi nieko nevalgo ir vis isivaizduoja esanti stora
Bet kai paskaiciau jusu istorijas, tai pasiurpau.... Norisi rekt - atsipeikekit mergaites! Ar sverdamos 43 ar 36 kg jauciates per storos dziaugtis gyvenimu?! As sveriu virs 80, ir dziaugiuosi gyvenimu, nes pries pusmeti sveriau virs 100kg. Dziaugiuosi, kad nebeskauda issipletusiu venu ir galiu aveti aukstakulnius. Noreciau numesti dar 10kg, bet del to tikrai neatsisakyciau malonumo su kaimyne paplepet prie gabalelio pyrago su kava... Ir jei per druages gimtadieni suvalgau jos pagaminto torto gabaleli, man net minties nekyla begti vemti, idant atsikratyciau keliu kaloriju. Buvau mylima sverdama gerokai virs 100, kai pradejau mesti svori, vyras pasake, kad geriau jau as valgyciau, negu buciau pikta nes reikia maista riboti... ir jis buvo teisus. Zavus yra tas zmogus, kuris tryksta energija ir gyvenimo dziaugsmu, toks zmogus pritraukia aplinkinius, su juo malonu bendrauti. Man baisu, ka jus isdarinejat, ir negaliu suprast, del ko taip darot? Negi manot, kad sverdamos 30 kg busit grazesnes, greiciau susirasit mylinti vaikina? Atsipeikekit, nei vienas vyras nenores bendrauti su pana, kuri tik ir galvoja apie maista, kalorijas ir kilogramus. Gyvenimas tai ne vien liemens ir klubu apimtys, atraskit jame ir kitus dalykus - bendravimo dziaugsma prie taures raudono vyno, vakarienes gamyba su linksma draugu kompanija ar mylimu zmogum, ir suprasit, kad maistas tai ne tik kalorijos - tai vienas is gyvenimo malonumu: naujas atradimo skonis, bendravimas, komandinis darbas ir pan. As jau nekalbu apie tai, kad del keliu liemens apimties centimetru edates sveikata ir rizikuojat likti nevaisingos. Budamos jaunos dabar net nenutuokiat, koki dziaugsma atnesa vaikai. Man mano 3 dziaugsmeliai atnese virs 30kg, bet nesigailiu nei del vieno priaugto kg, nes tu mazu rankyciu apkabinimas viska atperka...
Bet is tiesu uzklydau cia ne pamokslauti, atleiskit, kad nesusilaikiau. Jus reikia pasveikint bent jau del to, kad pripazistat, jog sergat. O as ieskau pagalbos merginai, kuri nesuvokia, jog serga, isivaizduoja gyvenanti sveikai ir teisingai, nors nuo vieno vaisiaus per diena dietos yra nusilpusiu imunitetu, ligota, ir uzsidepresavus, nes vis tiek jauciasi stora. Kaip tokiam zmogui atverti akis ir padeti grizti i normalu gyvenima?

Bet is tiesu uzklydau cia ne pamokslauti, atleiskit, kad nesusilaikiau. Jus reikia pasveikint bent jau del to, kad pripazistat, jog sergat. O as ieskau pagalbos merginai, kuri nesuvokia, jog serga, isivaizduoja gyvenanti sveikai ir teisingai, nors nuo vieno vaisiaus per diena dietos yra nusilpusiu imunitetu, ligota, ir uzsidepresavus, nes vis tiek jauciasi stora. Kaip tokiam zmogui atverti akis ir padeti grizti i normalu gyvenima?