QUOTE(rudė @ 2011 10 11, 23:04)
Sveikos mamytes ( gal pazistamos, gal ir ne)
Noriu pasidalinti tokiu slyksciu reikalu ir paklausti Jusu nuomones
Zodziu musu klubo vadove A.D. nuo proto baigia nusokti...Musu vaikai soka didziuju grupeje . Jiems po 15-16 metu.
Viena mergaite svente gimtadieni ir penktadieni kai kuriuos draugus is klubo pakviete su nakvyne "paosti" . As asmeniskai nieko pries, kai zinau kur vaikas yra ir kokioje kompanijoje.
Del to teko atsaukti kai kurias papildomas repeticijas ( tame tarpe ir pas vadove).
O ta mergaite sventes kaltininke kaip tik su vienu vaikinu is to paties klubo nusprende i pora stoti ( nors jis turejo partnere, bet kadangi jis aukstas labai, o ji jam tik iki peciu, tai sunku jiems buvo). Na zodziu kai tik ponia suzinojo, tai repeticijos metu prie visu ta mergaite apstauge - kaip ji driso pora ardyti ir t.t. O po to uzsivede del gimtadienio - kodel ne visus kviete, kaip cia dabar del gimtadienio kazkokio buvo atsaukinejamos papildomos treniruotes ( bet juk savaitgalis - vaikai turi teise ir pasilinksminti?)
Na zodziu isdraske visus dalyvius kaip reikiant - jokio korektiskumo.
Ir aplamai kas link jos, tai vaikai net nenori pas ja vaikscioti, bet bijo visi - ir tevai tyli, nors vaikai kencia.
Variacijas apsiima statyti ir po puse metu nesugeba sudelioti. Viena pora dar pavasari gavo C klase, bet LA variaciju dar neturi, girdejom, jog pas ponios suneli paklojo didelius pinigus uz 2 sokius, o likusiu ji neskuba delioti...O vaikai juk nori i varzybas...
Buvo kazkuriuose puslapiuse islinksniuota Alemanda, taciau kiek man teko susidurti su Zivile, tai ji nors pasibara, bet vaikais rupinasi. O cia...
AS jau nebenoriu tyleti, bet nezinau, kaip kita poros puse...
Ka daryti tokioje situacijoje?
Panašių situacijų pilna įvairiuose kolektyvuose, taip pat ir pas mus, kad vaikai barami dėl gimtadienių ar kitų išvykų, jei tuo metu praleidžia repeticijas ar konkursus, bet manau, tokie barniai neišvengiami, nes kiekvienas žiūri iš savo varpinės: vadovams šokiai - jų gyvenimas ir atrodo, kad vaikams turi būti taip pat, o vaikams šokiai - tik papildoma ugdymo priemonė, būrelis, hobis ir pan., juolab, kad jiems reikia ir į mokslus, galbūt į kitus būrelius, reikia ir su draugais pabūti. Todėl ir kyla šie konfliktai.
Aš per 5,5 metų(tiek mano panelė šoka) supratau, kad nereikia kreipti dėmesio nei tėvams, nei vaikams į tam tikrus vadovų išsišokimus ar barnius, aišku tuo atveju, jei vadovai rimtai dirba su poromis, stebi jų tobulėjimą ir pan., bet jūsų atveju -

, kaip galima vykti į konkursus ir siekti aukštumų, jei net savos klasės šokiai nesulipdyti

,pvz. mūsų vaikai dar šokdami E6 klasėje jau buvo mokinami Pasadoblio, sudarinėjamos variacijos ir jos vis tobulinamos.
Aš jūsų vietoje pagalvočiau, ko labiau reikia jūsų vaikui - jei jam šokiai tik eilinis būrelis, tai lai ir toliau šoka, bet jei kopia laipteliais aukštyn ir patinka sport.šokiai - keisčiau klubą. Su vadove kalbėtis ir kelti viską viešumon - beprasmiška, vistiek ji toliau treniruos, jei ne jūsų, tai kitus vaikus - tik nervus vieni kitiems susigadinsite ir dar gausite atsakymą: jūs ne vadovė ir nesikiškite