Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

QUOTE(Domke @ 2011 06 05, 14:47)
Po kiek laiko susitvarke mazdaug? Man jau beveik 6 men. praejo, o dar nesusitvarke ..  g.gif
smile.gif
Sutinku 100 proc. Net ner ka pridurt  drinks_cheers.gif
1.Plysimai skersai isilgai iki pat isanges, nors vaikas 3550 g ir 54 cm. Apgar niekas nematavo (cia niekam nematuoja), bet manau, kad nebuvo auksciausias, kadangi vaikas buvo melsvas ir nereke iskart po gimdymo ..
2.Praejo 6 men. po gimdymo, bet nieks nesusiaurejo ir neatsistate ..
3.44 valandos saremiu ir 4 val. stumimo (2 nemiegotos paros nuo pirmo saremio iki kudikio uzgimimo, nerealus nuovargis iki samones netekimo)
6.Dar viena komplikacija - neatsidalinus placenta, jos gramdymo metu netekau laaabai daug kraujo
7.Menesi jauciausi neigali, nei vaiko pakelt, nei sedet, nei greiciau vaiksciot.. Siuo metu vargina tokie dalykai, kaip slapimo nelaikymas, skausmingi lytiniai santykiai

As irgi uz naturalu gimdyma, bet tik pasidalinau patirtim, kad gimdymas gali but ir toks, ne tik rozem klotas  cool.gif

Domke, bet juk daugiau kaip puse tavo komplikaciju yra nenaturaliu, drastisku intervenciju pasekme... Tokie plysimai- del repliu naudojimo ir staigaus vaiko traukimo... To pasekoje sunkus gyjimas, slapimo nelaikymas, skausmingi lytiniai santykiai ir sokiruojanciai tragiski prisiminimai apie gimdyma. Tai buvo vaiko istraukimas per vagina gal net, o ne vaginalinis gimdymas...
Atsakyti
QUOTE(Domke @ 2011 06 05, 19:30)
O argi kilusiu gimdymo/po gimdymo komplikaciju negalima ivardyti, bent tam tikra dalim, kaip gimdymo minusais?  g.gif 
Del gydytoju klaidu tai taip, ju buvo ir gan grubiu antram gimdyme  drinks_cheers.gif Bet kai kurios komplikacijos/minusai buvo ir ne vien del gydytoju kaltes ..

Tikrai ne schmoll.gif Tai - du komplikuoti gimdymai unsure.gif Labai sutinku su Selva, kad tai grubus vaiko istraukimas per vagina verysad.gif Minusas, niu pvz mano pavyzdys - visus tris kartus plysau siek tiek, susiuvimus skaudejo, dar galvojau hemarojus, bet gydytoja pasake, kad ne, tiesiog diskomfortas savaitele bus jauciamas, ir is tiesu.

QUOTE(sultys @ 2011 06 06, 07:01)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesta1234 @ 2011 06 05, 13:05)
Visu pirma, mielos moterys, Jūs ne diskutuokite, kas geriau, o pasimokykite tolerancijos ir gebėjimo priimti kitokią nuomonę, ir tai taikau abiems stovykloms. Ir kaip džiugu rasti komentarą, kuriame pasisakiusi moteris gražiai, be užgauliojimų ir kuo objektyviausiai išsako savo nuomonę.

Antra, įprastas gimdymas ar cezario pjūvis. O koks skirtumas? Ar ne svarbiau sveikas vaikelis ir geros psichologinės būsenos mama? Jei moteris kuo puikiausiai jaučiasi gimdydama įprastai, yra pakanti skausmui, arba tiesiog  nori tai patirti, tai negi ji bus geresnė motina ir moteris už tą, kuriai buvo atliktas planuotas ar neplanuotas cezario pjūvis? Ar cezarinukas būtinai bus labiau jautrus, mažiau gabus ir atvirkščiai?

Ar galima smerkti moterį, ar vadinti ją dvasios ubage, jei ji jau patyrusi įprastą gimdymą iš jo parsinešė vien blogas emocijas ir kitą gimdymą norėtų rinktis kitokį? Ar galima bjaurėtis moterimi, kuri net negimdžiusi, bet pažinodama save, savo baimes, fiziologinio skausmo ribas iškart nusprendžia, kad gimdysi cezario pjūvio pagalba? Kuo ji blogesnė? Galų gale ar galima smerkti ir juoktis iš tų, kurios nori gimdyti įprastai, nes nori patirti ir tą skausmą? Nemanau, kad tai yra pervertinta, ir nemanau, kad joms tas kankinės vaidmuo priimtinas, tiesiog jos tiki, kad toks vaikelio būdas ateiti į šį pasaulį jam bus pats geriausias. Kaip ir tos, kurios tiki, kad cezario pjūvis, bus geriausios JŲ vaikeliui.

Visos mes skirtingos ir su skirtingais įsitikinimais, tad gal reiktų ne moralizuoti vienos kitoms, ne įrodinėti, kas geriau, o pasistengti suprasti, kodėl vienos ar kitos renkasi vienokį, ar kitokį būdą, ir bet kurio atveju palaikyti. Siauras mąstymas dar niekam ir niekada gero nedavė, lygiai kaip ir nesugebėjimas priimti kitokių žmonių ir kitokių nuomonių.

Truputi nukrypsiu nuo temos, bet kita vertus, gal tai ir susiję. Tas pats, apie nesugebėjimą priimti skirtingų žmonių ir skirtingo jų suvokimo. Kaip Jūs išmokysite savo vaikus tapti gerais žmonėmis, jei atvirai demonstruojate ir įžeidinėjate vienos kitas, nesugebate objektyviai visko vertinti ir matote visą pasaulį tik iš savo žiūros taško? Ką vaikas išmoks iš motinos, kuri garsiai askaluoja, kad būti kitokiu yra blogai? O po to stebimąsi, kodėl tiek daug netolerancijos paaugliai demonstruoja vieni kitiems.

Tad mielosios, užduosiu dar kartą klausimą: ar tikrai svarbu kokiu būdu vaikelis atkeliauja? O gal pats svarbiausias dalykas yra tai, kad jis atkeliautų sveikas ir turėtų laimingą ir psichologiškai stiprią mamą? Gerbkime vieni kitus ir gerbkime vieni kitų nuomonę! Nes būtent ne skirtingas vaiko kelio atėjimas formuos jo asmenybę, o tai, kaip sugebėsime visi išmokyti savo vaikus tolerancijos ir pagarbos vieni kitiems.

Pagarbiai, Ernesta

super!
pritariu Jusu pasisakymui 100 proc.
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 06 06, 10:47)
Tikrai ne  schmoll.gif Tai - du komplikuoti gimdymai  unsure.gif Labai sutinku su Selva, kad tai grubus vaiko istraukimas per vagina  verysad.gif Minusas, niu pvz mano pavyzdys - visus tris kartus plysau siek tiek, susiuvimus skaudejo, dar galvojau hemarojus, bet gydytoja pasake, kad ne, tiesiog diskomfortas savaitele bus jauciamas, ir is tiesu.
drinks_cheers.gif

bet taip gali nutikti bet kuriai.....
gali galvoti, nusiteikti, kad pagimdysiu naturaliai, graziai,be jokiu nesklandumu, bet yvyksta visai kitaip... ka tuomet daryti, tyleti? neissakyti savo bedu,nelabai malonios patirties, ar apgaudineti save ir kitus , tipo viskas gerai, buvo siokiu tokiu nesklandumu , bet siaip viskas ok?

Papildyta: (bendras pastebejimas)

ziuriu, jei tik kas paraso, is savo patirties , ne visai idealu, grazu gimdyma ar likusias blogybes po gimdymo, iskart susilaukia yvairiausiu komentaru ir neiginiu....
kiekviena dalinasi savo patirtimi, vienai super pasiseke, kitai maziau, kitai blogai, bet visos turi teise isakyt savo nuomone.
o tie visi pastovus uzgincijimai, komentarai, jei kas tik truputi i neigiama puse, kad cia komplikacija, vos neverta apie tai kalbet, diskutuot....kam visa tai?
ka jus tuom bandote apgauti? save? negimdziusias moteris ar merginas? juk visko buna, kaip bebutu gaila. valio, kurios graziai pagimde - dziaugiuosi kartu su jumis, bet nereikia tildyt ir tu, kurios nori pasidalinti ir skaudesne savo patirtimi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Italyy: 06 birželio 2011 - 11:17
QUOTE(Italyy @ 2011 06 06, 11:12)
bet taip gali nutikti bet kuriai.....
gali galvoti, nusiteikti, kad pagimdysiu naturaliai, graziai,be jokiu nesklandumu,  bet yvyksta visai kitaip... ka tuomet daryti, tyleti? neissakyti savo bedu,nelabai malonios patirties, ar apgaudineti save ir kitus , tipo viskas gerai, buvo siokiu tokiu nesklandumu , bet siaip viskas ok?

Be abejo, gali nutikti bet kuriai. Niekada, nei su vienu gimdymu nebuvau isikibus minties - gimdysiu tik naturaliai, kas bebutu schmoll.gif Nesmerkiu nei CP kai tai yra butina, neisvengiama ir buciau ji emus nedvejodama prie nors menkiausios rizikos...
Bedas issakyti reikia, bet sutikit, tai ne minusai gimdymo, o komplikacijos, beje labai rimtos, jei zmogus po siai dienai atsigaut negali unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Italyy @ 2011 06 06, 11:14)
ziuriu, jei tik kas paraso, is savo patirties , ne visai idealu, grazu gimdyma ar likusias blogybes po gimdymo, iskart susilaukia yvairiausiu komentaru ir neiginiu....
kiekviena dalinasi savo patirtimi, vienai super pasiseke, kitai maziau, kitai blogai, bet visos turi teise isakyt savo nuomone.
o tie visi pastovus uzgincijimai, komentarai, jei kas tik truputi i neigiama puse, kad cia komplikacija, vos neverta apie tai kalbet, diskutuot....kam visa tai?
ka jus tuom bandote apgauti? save? negimdziusias moteris ar merginas? juk visko buna, kaip bebutu gaila.  valio, kurios graziai pagimde - dziaugiuosi kartu su jumis, bet nereikia tildyt ir tu, kurios nori pasidalinti ir skaudesne savo patirtimi.

O kodel tom negimdziusiom moterim ir merginom butinai reikia tu baisybiu cia? Yra komplikaciju skyrelis, kam reikes pasisiurpinti, nueis ten ir pasisiurpins... Kodel ivardijat tai kaip apgaudinejima ir bandot sudaryt nuomone, kad vos ne kiekvienas gimdymas - vienos komplikacijos? Juk tai isimtys, beje retos! Tai jus saves neapgaudinekit, ir jauskit atsakomybe uz tas, kurios ateina su nestuke.gif ir iesko cia atsakymu kas geriau kudikiui ir mamai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 06 06, 11:16)
Be abejo, gali nutikti bet kuriai. Niekada, nei su vienu gimdymu nebuvau isikibus minties - gimdysiu tik naturaliai, kas bebutu  schmoll.gif Nesmerkiu nei CP kai tai yra butina, neisvengiama ir buciau ji emus nedvejodama prie nors menkiausios rizikos...
Bedas issakyti reikia, bet sutikit, tai ne minusai gimdymo, o komplikacijos, beje labai rimtos, jei zmogus po siai dienai atsigaut negali  unsure.gif

na bet argi komplikacija yra ne minusas?
as manau, kad jei gimdymas praejo sklandziai, viskas super, viskas ok, tai ir nera tu minusu, nera tikslo ju ten ieskoti tuomet.
bet jei gimdymas buvo ne toks sklandus, su maziau ar daugiau tu komplikaciju, tai ir yra jau minusas, nes gimdymas buvo nesklandus
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2011 06 03, 11:42)
Nenoriu teisti, tiesiog kyla tokie retoriniai klausimai- o kaip buvo gimdoma? Kaip ruosiamas gimdymui? Gal gimdymo metu vyko kazkas, ko isvengiant skausmai butu mazesni? Ir atvirksciai, darant kazka?

pats is saves 12val laikas nera kazkokia tragedija, as saremiavau su stumimu 18valandas, pats statistinis pirmakarcui vidurkis.

na viskas vyko taip: kadangi atejus terminui gimdyti vaikelis nerode jokio noro lysti lauk, tai praejus savaitei po termino ir pakilus spaudimui buvau paguldyta i ligonine. tris dienas buvo daromi gimdos kaklelio masazai ( jei kas dar nepatyre kas tai yra, tai paaiskinsiu: gydytoja su savo trimis pirstais maigo gimdos kakleli, kad sis pradetu atsiverti, baisus nemalonumas). Paskui nekrentant spaudimui nutarta pradurti vandenis ir skatinti. 6val ryto prasideti turejo viskas. taciau matyt po tu visu masazu nutare mano gimdos kaklelis truputi atsidaryti jau vidurnakti 24val. prasidejo saremiai, nakti aisku niekas nesiteike daznai uzeiti, taip kad prie tamsaus langelio po truputi kentejau. 6val. ryto ateje medikai pradure vandenis, nu ir prasidejo tikrieji malonumai, nu nzn nu man tai be galo be krasto skaudejo, nesu labai nekantri taciau cia buvo neimanoma, ir bloga ir pykino ir beprotiskai skaudejo ir vaikelis ten nekaip jautesi, nes parodymai raudonuodavo istisai. vyras buvo salia, taciau nenorejau, kad liestusi, nes viska skaudejo. ir galu galu gale po 6 val be galo intensyvaus skausmo ir maldu pagimdziau, plysau ( nors tai jau buvo nebesvarbu). vaikas gime 56cm ir 4kg 300g. didzkukuliu tada gydytoja pavadino. na po gimdymo menesi dar prisest negalejau, nes susiuta tarpviete atrodydavo kad suplys is skausmo, o lytiniai santykiai po siai dienai po 5 metu skausmingi, randas jautrus. malonumas tas kad pagimdziau, bet taip nesinori, kad prisiminus gimdymas siurpas kratytu. aisku, kitu gimdymai gal dar baisesni budavo, taciau mano patirtis tokia ir nebenoreciau to pakartoti. Norisi kad ir gimdyma butu malonu prisiminti. ejau as i kursus, bet kol pats nepagimdai nelabai supranti, ka ten turi paklausti ar suzinoti. svarbiausia, kad ne tik del saves nebenoreciau naturalaus gimdymo bet ir del vaikelio, nes tokio svorio ir dydzio budamas jis tikrai prisikentejo 6 val be vandens ir sprasudamasis tuo mazu kakleliu, ir akys melynos buvo, galvyte biski deformuota. nu daug minusu buvo, aisku ir pats didziausias pliusas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 06 06, 11:21)
Be abejo, gali nutikti bet kuriai. Niekada, nei su vienu gimdymu nebuvau isikibus minties - gimdysiu tik naturaliai, kas bebutu  schmoll.gif Nesmerkiu nei CP kai tai yra butina, neisvengiama ir buciau ji emus nedvejodama prie nors menkiausios rizikos...
Bedas issakyti reikia, bet sutikit, tai ne minusai gimdymo, o komplikacijos, beje labai rimtos, jei zmogus po siai dienai atsigaut negali  unsure.gif
Papildyta:
O kodel tom negimdziusiom moterim ir merginom butinai reikia tu baisybiu cia? Yra komplikaciju skyrelis, kam reikes pasisiurpinti, nueis ten ir pasisiurpins... Kodel ivardijat tai kaip apgaudinejima ir bandot sudaryt nuomone, kad vos ne kiekvienas gimdymas - vienos komplikacijos? Juk tai isimtys, beje retos! Tai jus saves neapgaudinekit, ir jauskit atsakomybe uz tas, kurios ateina su  nestuke.gif ir iesko cia atsakymu kas geriau kudikiui ir mamai wink.gif

ne viename savo pasisakyme, neesu pasakiusi, kad gimdymas vaginaliai yra visom vienos komplikacijos.
tikrai labai daznai akcentuoju, kad visko buna. ir kodel jus dabar sakote, kad as bandau sudaryti tokia nuomone?
juk ir pries tai mano pasisakymui jus pritrete, kur parasiau, kad gali nutikti taip bet kuriai, bet kur tie mano uzakcentavimai kad viskas tik blogai, visos gimdo su komplikacijom, ir t.t..... (tokiu teiginiu, mano ne viename pasisakyme, tikrai nerasite)
yra kas pagimdo sauniai, yra kieno patirtis ne visai rozine....
bet tai manau nereiskia, kad toms , kurioms ne visai rozinis tas gimdymas buvo, privalo tyleti, kad neisgazdinti negimdziusiu dar.
nes man asmeniskai super pavykusiame gimdyme - neverta ne ieskoti minusu, nes ten ju tiesiog nera.
o nepavykes gerai gimdymas ir likusios bedos po gimdymo ir yra minusas, KARTAIS gal kai kuriom moterim, minusas visam gyvenimui
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 06 06, 11:21)
unsure.gif
Papildyta:
O kodel tom negimdziusiom moterim ir merginom butinai reikia tu baisybiu cia?

vien perskaicius visu temu antrastes, galima susidaryti yspudi kokios bedos, problemos kamuoja moteris nestumo metu ar po nestumo. tuomet reiketu uzdrausti visas neigiamas temas , palikti tik teigiamas.
o subrendusios , mastancios moterys (dar negimdziusios) ir taip logiskai supranta, kad nebuna vienodu gimdymu (buna super pavykusiu, bet deja buna ir ne tokiu teigiamu), kad visu patirtis skirtinga.
Atsakyti
as manau isvis kad vaikeliui nera svarbu kaip mama pagimdo,svarbiausia kaip poto jauciasi ir kaip rupinasi mazyliu wub.gif

dziaugiuosi kad atsirado moteru kurios isdryso irgi pasisakyti savo nuomone ne tik graziaja puse 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Italyy @ 2011 06 06, 12:21)
na bet argi komplikacija yra ne minusas?
as manau, kad jei gimdymas praejo sklandziai, viskas super, viskas ok, tai ir nera tu minusu, nera tikslo ju ten ieskoti tuomet.
bet jei gimdymas buvo ne toks sklandus, su maziau ar daugiau tu komplikaciju, tai ir yra jau minusas, nes gimdymas buvo nesklandus

viskas piklauso nuo požiūrio. mane abiem atvejais siuvo, darė gimdos reviziją, po antro net grįžau ligoninėn valymui, antibu kursui ir daug ko, bet aš asmeniškai to nelaikau minusais, nes to tikėjausi, žinojau. ir man net norma atrodo plyšti/kirpti - nes vaikai dideli. tik va vėliau su tais plyšimais skirtingai - vienom tai be didesnių niuansų, kitos ir mėnesį pasekmes jaučia ir ilgiau. bet čia gal ne gimdymo minusas. o visokie skausmai, alpimai, ilgi sąrėmiai, stumimas, vėmimas, paralyžius - man ne minusai biggrin.gif tai tiesiog gimdymas, toks yra pats gimdymas. nera gimdymo graziosios puses, yra tik tai - kaip tu i tai ziuri. jei graziai - tai ir grazus tas gimdymas su visais tais minusais - man nei baisu prisiminti - tai mano vaiku kelias ir mano kelias, kartociau, nesigailiu, jei baisiesi nuo pirmu saremiu - tai tas gimdymas ir yra baisus ir šlykštus ir išvis siaubas. as isvis nesitikejau nieko lengvo, kai sakydavo kad pagimde per 10 val - man atrode dievo dovana, as nesitikėjau taip greitai turėdama daug info. todel po visko buvo geriau nei tikejausi - tai tame tas ir grozis biggrin.gif
Atsakyti
as nzn ar tik man, ar ir visoms buvo visa nestuma brukamas tas poziuris, kad cp yra blogai, tos mamos kurios bijo naturalaus gimdymo yra savanaudes, bailes, nesubrendusios vaikams ir t. t. cia manau tas lietuviskas mastymas, "tik per kancias i zvaigzes". naturaliame gimdyme taip pat be galo yra daug minusu, pati savo kailiu patyriau. o kaip pazistama gimde vaika virs 5kg, ir daktarai susisgribo tai kai vaikas ir mama ejo link mirties, o taip tai "ai jauna pagimdys". manau dauguma si posaki girdejom, tik man jis jau nebe toks juokingas ir mandras beatrodo.
Atsakyti