QUOTE(niamniuska @ 2011 06 06, 13:20)
as manau isvis kad vaikeliui nera svarbu kaip mama pagimdo,svarbiausia kaip poto jauciasi ir kaip rupinasi mazyliu
dziaugiuosi kad atsirado moteru kurios isdryso irgi pasisakyti savo nuomone ne tik graziaja puse
dziaugiuosi kad atsirado moteru kurios isdryso irgi pasisakyti savo nuomone ne tik graziaja puse
mano supratimu gimdymas nėra nei gražus nei negražus. jis yra toks koks yra. aš turiu gimdymą tokį koks jis yra. ir jei aš pasakosiu kaip skaudėjo, ir pan - jis atrodys vienaip, jei aš akcentuosiuos ne tik į fizinius išgyvenimus-tai atrodys visai kitaip, jei aš pasakosiu kokius tikslus turėjau ir kaip man tai pavyko - vėl kitaip, jei aš svaigsiu tik apie savo burbuliuką pupuliuką - tai gal ir psirodys rožinis. aš nesu sutikus jokio rožinio gimdymo patyrusios moters - greitus taip, bet ne rožinius. ir ne jokius gražius. visur ta spats - skausmas, plyšimai, agonija, rėkimai, ilgas laikas- iki kelių parų, akušėrių rėkimai, alpimai, sienų ramstymai, vėmimai, kraujavimai, valymai, cp skubos tvarka, ar bent pasiūlymai, moterų su dievais šnekėjimai - ar jūs tą norit išgirsti? bet juk tai ir taip aišku, be jokių diskusijų, gimdymas ne šiaip procesas. juk ne pats gimdymas tampa kažkokiu - o tai, kaip mes jį suvokiam, aprašom, papasakojam.
kaip filmas koks - kiek žmonių, tiek nuomonių, ir pats savaime nėra nei geras nei blogas - tik patinka arba ne.
Papildyta:
QUOTE(tinuska @ 2011 06 06, 13:40)
as nzn ar tik man, ar ir visoms buvo visa nestuma brukamas tas poziuris, kad cp yra blogai, tos mamos kurios bijo naturalaus gimdymo yra savanaudes, bailes, nesubrendusios vaikams ir t. t. .
bet juk taip sako ne visi ar ne
tikriausiai buvo ir palaikančių - o tai svarbiausia