Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

QUOTE(niamniuska @ 2011 06 06, 13:20)
as manau isvis kad vaikeliui nera svarbu kaip mama pagimdo,svarbiausia kaip poto jauciasi ir kaip rupinasi mazyliu  wub.gif

dziaugiuosi kad atsirado moteru kurios isdryso irgi pasisakyti savo nuomone ne tik graziaja puse  4u.gif

mano supratimu gimdymas nėra nei gražus nei negražus. jis yra toks koks yra. aš turiu gimdymą tokį koks jis yra. ir jei aš pasakosiu kaip skaudėjo, ir pan - jis atrodys vienaip, jei aš akcentuosiuos ne tik į fizinius išgyvenimus-tai atrodys visai kitaip, jei aš pasakosiu kokius tikslus turėjau ir kaip man tai pavyko - vėl kitaip, jei aš svaigsiu tik apie savo burbuliuką pupuliuką - tai gal ir psirodys rožinis. aš nesu sutikus jokio rožinio gimdymo patyrusios moters - greitus taip, bet ne rožinius. ir ne jokius gražius. visur ta spats - skausmas, plyšimai, agonija, rėkimai, ilgas laikas- iki kelių parų, akušėrių rėkimai, alpimai, sienų ramstymai, vėmimai, kraujavimai, valymai, cp skubos tvarka, ar bent pasiūlymai, moterų su dievais šnekėjimai - ar jūs tą norit išgirsti? bet juk tai ir taip aišku, be jokių diskusijų, gimdymas ne šiaip procesas. juk ne pats gimdymas tampa kažkokiu - o tai, kaip mes jį suvokiam, aprašom, papasakojam.
kaip filmas koks - kiek žmonių, tiek nuomonių, ir pats savaime nėra nei geras nei blogas - tik patinka arba ne.
Papildyta:
QUOTE(tinuska @ 2011 06 06, 13:40)
as nzn ar tik man, ar ir visoms buvo visa nestuma brukamas tas poziuris, kad cp yra blogai, tos mamos kurios bijo naturalaus gimdymo yra savanaudes, bailes, nesubrendusios vaikams ir t. t. .

bet juk taip sako ne visi ar ne wink.gif
tikriausiai buvo ir palaikančių - o tai svarbiausia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sultys @ 2011 06 06, 13:43)
mano supratimu gimdymas nėra nei gražus nei negražus. jis yra toks koks yra. aš turiu gimdymą tokį koks jis yra. ir jei aš pasakosiu kaip skaudėjo, ir pan - jis atrodys vienaip, jei aš akcentuosiuos ne tik į fizinius išgyvenimus-tai atrodys visai kitaip, jei aš pasakosiu kokius tikslus turėjau ir kaip man tai pavyko - vėl kitaip, jei aš svaigsiu tik apie savo burbuliuką pupuliuką - tai gal ir psirodys rožinis. aš nesu sutikus jokio rožinio gimdymo patyrusios moters - greitus taip, bet ne rožinius. ir ne jokius gražius. visur ta spats - skausmas, plyšimai, agonija, rėkimai, ilgas laikas- iki kelių parų, akušėrių rėkimai, alpimai, sienų ramstymai, vėmimai, kraujavimai, valymai, cp skubos tvarka, ar bent pasiūlymai, moterų su dievais šnekėjimai - ar jūs tą norit išgirsti? bet juk tai ir taip aišku, be jokių diskusijų, gimdymas ne šiaip procesas. juk ne pats gimdymas tampa kažkokiu - o tai, kaip mes jį suvokiam, aprašom, papasakojam.
kaip filmas koks - kiek žmonių, tiek nuomonių, ir pats savaime nėra nei geras nei blogas - tik patinka arba ne.
Papildyta:

bet juk taip sako ne visi ar ne wink.gif
tikriausiai buvo ir palaikančių - o tai svarbiausia  4u.gif

bet sioj temelej mes snekam butent apie tuos minusus, o ir mokomes juk is klaidu 4u.gif
Atsakyti
Mano pirmas gimdymas buvo su skatinamaisiais ir baigesi negyvo kudikio pagimdymu...TAI KAIP cia vadinsis Gimdymo minusas?

Ar tiesiog toks gyvenimas...vienai is 200 moteru kartais taip atsitinka..

Siaip yra geras posakis..Jei negali pakeisti aplinkybiu..Keiks poziuri i aplinkybes...

Tinuska..laikas ir Jums mokytis is savo klaidu..ir neuzsiciklinti...
Zinot, kada labai skauda...kai labai isitempi..uzsispaudi..kunas pasidaro kietas..mintys galvoje tik apie tai, KAIP SKAUDA..o ne apie tai, kad tuoj paskaudes ir bus sekundes poilsio..per kuri galima pasiruosti kitai skaumo bangai...

Be to ...jei labai nepasitikit savim..imanoma susirasti normalu gydytoja, kurio nei vienu veiksmu gimdymo metu nenusivilsite..suprasit ir pateisinsit..ir nesigriausit..jei kazkas buvo ne taip..

QUOTE(tinuska @ 2011 06 06, 12:46)
bet sioj temelej mes snekam butent apie tuos minusus, o ir mokomes juk is klaidu  4u.gif

Atsakyti
nu ka merginos tema i pabaiga,kai kursiu kita suformuluosiu tinkamai tema kad visos suprastu biggrin.gif

(beje,visur kalbate kad vaginalinis gimdymas neturi minusu tik komplikacijas,tada as teigiu kad cezaris neturi irgi minusu tik komplikacijas,lygybe?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(niamniuska @ 2011 06 06, 14:19)
nu ka merginos tema i pabaiga,kai kursiu kita suformuluosiu tinkamai tema kad visos suprastu  biggrin.gif

(beje,visur kalbate kad vaginalinis gimdymas neturi minusu tik komplikacijas,tada as teigiu kad cezaris neturi irgi minusu tik komplikacijas,lygybe?smile.gif

Nemanau, kad dar viena tema yra tikslinga 4u.gif Minusai ir komplikacijos - du skirtingi dalykai, nemaisykit, nesutinku su pasiulyta lygybe biggrin.gif Pvz cp - perpjauta gimda, kiti audiniai - minusas, o ju negeras sugijimas, puliavimas, prasiskyrimas - jau komplikacija mirksiukas.gif Na apie vaginalinio gimdymo minusus ir komplikacijas - pridiskutuota, tad nesiplesiu.
Atsakyti
QUOTE(Italyy @ 2011 06 06, 12:21)
na bet argi komplikacija yra ne minusas?
as manau, kad jei gimdymas praejo sklandziai, viskas super, viskas ok, tai ir nera tu minusu, nera tikslo ju ten ieskoti tuomet.
bet jei gimdymas buvo ne toks sklandus, su maziau ar daugiau tu komplikaciju, tai ir yra jau minusas, nes gimdymas buvo nesklandus

QUOTE(niamniuska @ 2011 06 06, 15:19)
nu ka merginos tema i pabaiga,kai kursiu kita suformuluosiu tinkamai tema kad visos, suprastu  biggrin.gif

Na gal visgi būtų aiškiau, jei atskirtumėm minusus ir komplikacijas. Mano supratimu, gimdymo(natūralaus ar CP) minusu galima vadinti tai, kas neišvengiama, tai, kas tiesiog yra vieno ar kito proceso dalis. Taigi, nekomplikuoto CP neabejotinas minusas yra gimdos randas. Jis- visam laikui.Natūralus gimdymas visuomet lydimas skausmo(didesnio/mažesnio, sudvasinto ar ne).Tik čia skausmas laikinas, baigtinis procesas. Visa kita, apie ką kalbama temoje- vienokios ar kitokios komplikacijos. Lyginti komplikacijas nelengva: skiriasi jų sunkumas, ilgalaikiškumas, pasekmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 06 birželio 2011 - 14:48
QUOTE(gebene @ 2011 06 06, 14:41)
Nemanau, kad dar viena tema yra tikslinga  4u.gif Minusai ir komplikacijos - du skirtingi dalykai, nemaisykit, nesutinku su pasiulyta lygybe biggrin.gif Pvz cp - perpjauta gimda, kiti audiniai - minusas, o ju negeras sugijimas, puliavimas, prasiskyrimas - jau komplikacija  mirksiukas.gif Na apie vaginalinio gimdymo minusus ir komplikacijas - pridiskutuota, tad nesiplesiu.

todel temos autore ir pasake, kad kita karta, surasys visus ymanomus atitikmenis (kokie tik begaletu buti ), kad visoms ytikt ir maziau butu kabinejimosi prie zodziu.
o siaip, kiekviena protinga moteris\mergina supras, kas turima galvoje.

Papildyta:
QUOTE(dange @ 2011 06 06, 14:45)
Taigi, nekomplikuoto CP neabejotinas minusas yra gimdos randas. Jis- visam laikui.

o vaginalinio gimdymo beveik neabejotinas minusas yra kirpimas ar plysimas ir susiuvimas - taip pat visam gyvenimui. procentaliai labai mazas procentas moteru pagimdo be kirpimu ir plysimu, pirma vaikeli.
Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2011 06 06, 14:04)
Mano pirmas gimdymas buvo su skatinamaisiais ir baigesi negyvo kudikio pagimdymu...TAI KAIP cia vadinsis Gimdymo minusas?

Labai tave užjaučiu... console.gif
QUOTE(dange @ 2011 06 06, 15:45)
Taigi, nekomplikuoto CP neabejotinas minusas yra gimdos randas. Jis- visam laikui.

Netiesa, kad randas ant pilvo visam gyvenimui. schmoll.gif Galima kreiptis pas plastikos chirurgą, kad panaikintų tą randą.Nors man jis pats puikiai gyja ir gyventi netrukdo. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sella: 06 birželio 2011 - 15:06
QUOTE(niamniuska @ 2011 06 06, 15:19)
nu ka merginos tema i pabaiga,kai kursiu kita suformuluosiu tinkamai tema kad visos suprastu  biggrin.gif

aš tai vėl su tuo valgymu palygisniu - natūralus maitinimasis lyg mūsų supratimu neturi minusų ar ne (dantų gedimai, dantų nusidevėjimas, dantų valymai, kvapas iš burnos - visa tai lyg priskiriama natūralaus proceso pasekmėm ar kaip pavadinti) bet maitinimas per zondą, ar veną ar koks alternatyvus būdas juk tuoj pat iššsauktų - "ooooo patogu, bet...".galima gilintis i tai, akd visi alternatyvūs maitiniami yra aplamai nepalyginami su CP ir taikomi tik extra atvejam (kas paneigs, kad aš galiu jį norėti taikyti, na kad ior būdama psichiškai enstabili turėti tokį įgeidį, mūsų akim durna doh.gif ), kad negaliam net lyginti, bet va aš taip suprantu ir man taip atrodo mastau.gif
aš neteigiu, kad esu teisi, tik vis bandau pasakyti, kaip visa tai atrodo man ir tik man. bandau galvoti ar net perisgalvoti. reikia eiti iš tos temos lauk tiesą pasakius biggrin.gif
aš nesakau kad natūralus gimdymas minusų neturi - tik aš sakau, kad taip kaip aš žiūriu į jį - mano supratimu man asmeniškai neturi.
Papildyta:
QUOTE(Sella @ 2011 06 06, 16:01)
Labai tave užjaučiu...  console.gif
Netiesa, kad randas ant pilvo visam gyvenimui. schmoll.gif  Galima kreiptis pas plastikos chirurgą, kad panaikintų tą randą.Nors man jis pats puikiai gyja ir gyventi netrukdo. schmoll.gif

kalba apie randą gimdoje wink.gif ne ant pilvo
į plastikos chirurgą galima kreiptis gal ir dėl susiųtų vietų - taigi išeitų - joks susiuvimas nėra minusas, jei turi galimybių kreiptis, gal ir pasiaurinti gali, sako net mergystės plėvę galima susiorganizuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sultys @ 2011 06 06, 16:08)
į plastikos chirurgą galima kreiptis gal ir dėl susiųtų vietų - taigi išeitų  - joks susiuvimas nėra minusas, jei turi galimybių kreiptis, gal ir pasiaurinti gali, sako net mergystės plėvę galima susiorganizuoti biggrin.gif

kazkur skaicius esu, kad daro netgi tokias operacijas biggrin.gif
Atsakyti
jo, niamniushka, idomus uzsiemimas..genialu..
kam tiesiog uzeiti bendrauti..geriau kurti temas, smagi atrakcija laikui prastumti..kol gris MB po darbu..
tu cia ju jau ne viena prikurus..tai kuri sekmingiausia?

QUOTE(niamniuska @ 2011 06 06, 14:19)

Papildyta:
ok.

[quote=Sella,2011 06 06, 15:01]
Labai tave užjaučiu... console.gif
Atsakyti
O mane labai nustebino pasakymas, kad negasdinti esamu ar busimu nestukiu pasakojimais apie gimdymus, kurie ne visoms dziaugsmingai ar lengvai praejo smile.gif
.. Tai jau vien temos pavadinimas <...>gimdymo minusai daug ka pasako smile.gif Tokioms moterims, kurios nenori zinot neigiamu gimdymo (bet kokio gimdymo - vaginalinio ar CP) pusiu, vertetu dometis kitokiomis temomis .. Pvz
http://www.katalogas...-krepselis.html
arba
http://www.tevu-darz...mpimo-pratimas/
Lygiai tas pats, kas labai jautriu nervu ziurovui eit ir specialiai ziuret siaubo filma .. Bijai vilko - neik i miska .. 4u.gif Kas nenori gasdintis, tegul neskaito tokiu temu 4u.gif
Atsakyti