na viskas vyko taip: kadangi atejus terminui gimdyti vaikelis nerode jokio noro lysti lauk, tai praejus savaitei po termino ir
pakilus spaudimui buvau paguldyta i ligonine.
tris dienas buvo daromi gimdos kaklelio masazai ( jei kas dar nepatyre kas tai yra, tai paaiskinsiu: gydytoja su savo trimis pirstais maigo gimdos kakleli, kad sis pradetu atsiverti, baisus nemalonumas). Paskui nekrentant spaudimui
nutarta pradurti vandenis ir skatinti. 6val ryto prasideti turejo viskas. taciau matyt po tu visu masazu nutare mano gimdos kaklelis truputi atsidaryti jau vidurnakti 24val. prasidejo saremiai, nakti aisku niekas nesiteike daznai uzeiti, taip kad prie tamsaus langelio po truputi kentejau. 6val. ryto ateje
medikai pradure vandenis, nu ir prasidejo tikrieji malonumai, nu nzn nu man tai be galo be krasto skaudejo, nesu labai nekantri taciau cia buvo neimanoma, ir bloga ir pykino ir beprotiskai skaudejo ir vaikelis ten nekaip jautesi, nes parodymai raudonuodavo istisai. vyras buvo salia, taciau nenorejau, kad liestusi, nes viska skaudejo. ir galu galu gale po 6 val be galo intensyvaus skausmo ir maldu pagimdziau, plysau ( nors tai jau buvo nebesvarbu). vaikas gime 56cm ir 4kg 300g. didzkukuliu tada gydytoja pavadino. na po gimdymo menesi dar prisest negalejau, nes susiuta tarpviete atrodydavo kad suplys is skausmo, o lytiniai santykiai po siai dienai po 5 metu skausmingi, randas jautrus. malonumas tas kad pagimdziau, bet taip nesinori, kad prisiminus gimdymas siurpas kratytu. aisku, kitu gimdymai gal dar baisesni budavo, taciau mano patirtis tokia ir nebenoreciau to pakartoti. Norisi kad ir gimdyma butu malonu prisiminti. ejau as i kursus, bet kol pats nepagimdai nelabai supranti, ka ten turi paklausti ar suzinoti. svarbiausia, kad ne tik del saves
nebenoreciau naturalaus gimdymo bet ir del vaikelio, nes tokio svorio ir dydzio budamas jis tikrai prisikentejo 6 val be vandens ir sprasudamasis tuo mazu kakleliu, ir akys melynos buvo, galvyte biski deformuota. nu daug minusu buvo, aisku ir pats didziausias pliusas
Labai atsiprasau, tikriausiai skambu, kaip sugedusi plokstele, taciau su tokiom intervencijom- kur tas naturalus gimdymas?
Masazai, skatinamieji, vandenu praplesimas ir, beje, isankstine gimdymo komplikacija- aukstas kraujospudis....