Nauja tema, toliau galime dalintis savo patirtimi, užduoti rūpimus klausimus
Na va, buvau šiandien pas ta gastroenterologa Kestuti Adamoni, paskyrė kolonoskopini tyrimą, nes įtaria krono liga, bet apie nuskausminima net nesileido i kalbas...siaubas kaip pergyvenu, nežinau kaip pajėgsiu nueit išsitirt, siandien kai pamaciau visus tuos irankius silpna tik pasidare, o dar kai smulki visa esu. žodžiu panikoj dabar
Kistex,
dabar jau retokai i sia tema uzsuku, bet kazkaip siandien uzejau, ir akys uz jusu zinutes uzkliuvo. Labai suprantu jusu nerima del dukreles
- turejom ir mes gastro bedu pries 2,5 metu - tada dukrytei buvo 2,5. Na, pozymiai ir eiga gal ne visai tokie buvo, bet irgi buvo itarimu ir del KL, ir del OP. O kolonoskopija dare 2 kartus - 2,5 ir 3,5 metu (KMUK). Dabar nelabai turiu laiko rasyt, ir kita savaite prie kompo nelabai busiu, bet jei idomi musu patirtis - galesiu parasyt i a.z.
Laikykites
dabar jau retokai i sia tema uzsuku, bet kazkaip siandien uzejau, ir akys uz jusu zinutes uzkliuvo. Labai suprantu jusu nerima del dukreles
Laikykites
Sveikuciai,
atrodo taip neilgai nesilankiau, o jus jau ir naujai tema suspejot atidaryti
o kai paskaiciau senos temos paskutinius puslapius..buvau soko apimta....
....nemaniau kad ir tokie mazi vaikai gali susirgti tokiom ligom....kazkas baisaus....kistex, stiprybes jums...laikykites...lb tikiuosi kad susitvarkys jums viskas..
merlina-gal reiktu..na gal ir negrazu taip rasyt, bet manau nepaslaptis cia visiems-duoti pakistuka jam...gal tada sukalbamesnis butu....
kazkaip man lb idomu...su tuo tyrimu...vieniems daro be nuskausminamu, kita kart ziurek liepe ampule nusipirkti vaistu nuo skausmo..kita kart ziurek zu narkoze daro...nieko nesuprantu..turbut kiek gydytoju yra-tiek ir skirtingu gydymo budu...
man du paskutinius kartus dare santariskese ir su narkoze....nes man nuo pat pradziu buvo dideli skausmai per ta tyrima...nes teko si tyrima ir be jokiu vaistu daryt...bet istveriau...istversi ir tu manau...
jo...kas kart musu vis daugeja...ir manau visgi ta musu liga-nuo aplinkos..nuo 'super' gero chemisko maisto, visokiausiu valymo priemoniu, vaistu, antibiotiku ir t.t. pas mane giminej, irgi nebuvo sergaciu kazkuom panasaus...todel ir galvoju kad man vis gi prasidejo nuo antibiotiku..kurie ir suvalge mano zarnyna...tik ar gydytojai ims sakyt, kad tai nuo vaistu ? nemanau....
laikykites visi..
Colomba, kaip tu laikais?
na as kol kas dziaugiuosi remisija, bet vaistus, man jau lt mano gydytoja pasake-visam laikui-pastoviai reikes vartoti....tai ir geriu, nors jauciuos tikrai gerai ) bet jau buvau prisizaidus..kai savavaliskai nebegeriau..daugiau nenoriu...db po velyku vel tyrimus darytis, ir vel vaistus lasintis
oi kaip greit laikas eina 
ka gi, sekmes jums visiems
atrodo taip neilgai nesilankiau, o jus jau ir naujai tema suspejot atidaryti
o kai paskaiciau senos temos paskutinius puslapius..buvau soko apimta....
....nemaniau kad ir tokie mazi vaikai gali susirgti tokiom ligom....kazkas baisaus....kistex, stiprybes jums...laikykites...lb tikiuosi kad susitvarkys jums viskas..
merlina-gal reiktu..na gal ir negrazu taip rasyt, bet manau nepaslaptis cia visiems-duoti pakistuka jam...gal tada sukalbamesnis butu....
kazkaip man lb idomu...su tuo tyrimu...vieniems daro be nuskausminamu, kita kart ziurek liepe ampule nusipirkti vaistu nuo skausmo..kita kart ziurek zu narkoze daro...nieko nesuprantu..turbut kiek gydytoju yra-tiek ir skirtingu gydymo budu...
man du paskutinius kartus dare santariskese ir su narkoze....nes man nuo pat pradziu buvo dideli skausmai per ta tyrima...nes teko si tyrima ir be jokiu vaistu daryt...bet istveriau...istversi ir tu manau...
jo...kas kart musu vis daugeja...ir manau visgi ta musu liga-nuo aplinkos..nuo 'super' gero chemisko maisto, visokiausiu valymo priemoniu, vaistu, antibiotiku ir t.t. pas mane giminej, irgi nebuvo sergaciu kazkuom panasaus...todel ir galvoju kad man vis gi prasidejo nuo antibiotiku..kurie ir suvalge mano zarnyna...tik ar gydytojai ims sakyt, kad tai nuo vaistu ? nemanau....
laikykites visi..
Colomba, kaip tu laikais?
na as kol kas dziaugiuosi remisija, bet vaistus, man jau lt mano gydytoja pasake-visam laikui-pastoviai reikes vartoti....tai ir geriu, nors jauciuos tikrai gerai ) bet jau buvau prisizaidus..kai savavaliskai nebegeriau..daugiau nenoriu...db po velyku vel tyrimus darytis, ir vel vaistus lasintis
ka gi, sekmes jums visiems
QUOTE(Merlina96 @ 2011 04 16, 16:28)
Ir dar vienas klausimelis
kaip po tyrimo savijauta? man ryte tyrimas, kazin galesiu i darba po pietu grizti? 
Matau, kad nepasiseke su Adamoniu vis delto... Kai dare su narkoze, tai miegojau gera pusdieni, negalima nei vairuot ir sunku butu dirbti jau popiet. Kai dare be - savijauta po visko lyg niekur nieko, tik pora valandu i tualeta reikia pabegiot, kad ora lauk isleisti
QUOTE(mirtingoji @ 2011 04 16, 21:04)
Matau, kad nepasiseke su Adamoniu vis delto... Kai dare su narkoze, tai miegojau gera pusdieni, negalima nei vairuot ir sunku butu dirbti jau popiet. Kai dare be - savijauta po visko lyg niekur nieko, tik pora valandu i tualeta reikia pabegiot, kad ora lauk isleisti 
Lankeisi pas ji irgi gal?
Jau kelis metus lankausi pas Adamoni, kolonoskopija visada daro be nuskausminimo, 8 val padaro tyrima, o 9 val jau bunu darbe. Jausmas nemalonus, aisku, nes tyrimo metu pripucia oro, tai norisi i WC... Tyrimo metu irgi malonumo jokio, bet stipraus skausmo nejauciu...gal cia priklauso nuo zarnyno praeinamumo... Sekmes! Geru rezultatu!
Kriste-turbut esi teisi, greiciausiai priklauso nuo zarnyno..kadangi jis pas mane visas lb suzalotas po visu siu uzdegimu..tai as be narkozes negaliu...net po proceduros, jauciu skausma...bet kitiems gal tikrai nera taip baisiai kaip kad man...
taip kad merlina nebijok, viskas bus gerai
taip kad merlina nebijok, viskas bus gerai
Sveiki,
Gal kam dare kolonoskopija Santariskese su nejautra? Kiek kam uz tokia procedura "duoti"?
Dekoju!!
Gal kam dare kolonoskopija Santariskese su nejautra? Kiek kam uz tokia procedura "duoti"?
Dekoju!!
QUOTE(styte74 @ 2011 04 18, 17:26)
Sveiki,
Dekoju!!
Dekoju!!
as gydziausi santariskese, super gastro skyrius ir visas gastro kolektyvas
niekada nedaviau nieko pries kolonoskopija.dare su narkoze. viskas puikiai pavyko