Sveikos
Tikiuosi, nesupyksit, jei parašysiu apie savo sveikatos problemas
Prieš 4 metus kreipiausi į gydytojus dėl viduriavimo. Šiaip aš visą gyvenimą prie tokių, tik suvalgau ką naujo ar neįprasto, iškart bėgu su nykštukais sveikintis

Tada laikiausi dietos, ir gal po to išsiderino visai organizmas, nes suvalgydavau obuolį, jau lėkdavau. Išgerdavau puodelį arbatos - ir vėl tas pats. Nusiuntė tuomet mane į ligoninę išsitirti. Darė tą baisųjį kolonoskopijos tyrimą, paėmė audinio mėginį biopsijai. Gydytoja tokia jauna, draugiška buvo. Atėjusi rezultatų atsakymų pasakyti šypsosi ir sako: Na, bent jau ne vėžys..." (įsivaizduokit mane, tiktai bakalaurą baigusią, su tokiais žodžiais nudžiugino"

, aš gitik dėl viduriavimo kreipiausi

). Jau dabar neprisimenu tiksliai, bet sakė, kad kolitas, kad iki opinio kolito pripažinimo trūksta dar, todėl reikės vaistų pagerti, bet kompensacijos už juos nebus. Tuo metu pinigų daug neturėjau, pagėriau išrašytus vaistus 3 mėnesius. Aišku po pusės metų nepasirodžiau, nes jokių nusiskundimų neturėjau. O praeitais metais, kažkur rugsėjį pradėjo labai pilvą pūsti, pasirodė kraujas. Būdavo kokį kartą per savaitę, per dvi savaites. Pora kartų sėdėjau vonios kambary ir blioviau, kad šakės jau man, nes kraujas lašais net kapsėjo...

Kreipiausi pas savo gydytoją, padariau visus įmanomus kraujo ir kitus įprastinius tyrimus, pasitikrinau skrandį, nieko nerado. Nuo kolonoskopijos tyrimo atsisakiau, bo jau ir per tuos, kuriuos dariausi, nesąmonių prisižiūrėjau, bet čia jau atskira tema. Išrašė man siuntimą į Santariškių konsultacinę polikliniką išsitirti. Šįkart kolonoskopiją padarė su narkoze, saldžiai pamiegojau (pirmąkart kai dariausi tik į raumenį buvo suleidę vaistukų), tik po tyrimo visą dieną žiauriai pilvą skaudėjo. Paėmė mėginį biopsijai, bet iškart po kolonoskopijos pasakė, kad kaip ir nieko nepamatė blogo. Dar mane nusiuntė atlikti rektoskopiją. Ją atlikusi gydytoja peržiūrėjo jau gautus rezultatus ir pasakė, kad opinio kolito nerasta, bet pasakė, kad tų kolitų įvairių būna, o mano gydytoja paprašė ištirti tik dėl opinio kažkodėl(aš jai buvau užsiminusi apie savo primą apsilankymą ligoninėje prieš 4 m., bet ji išrašo iš tos ligoninės nematė, ir nesidomėjo, kaip ten iš tikrųjų buvo). Rektoskopijos tyrimas taip pat nieko neparodė. Su šypsena išlydėjo mane iš Santariškių, vos ne aš čia ligų sau ieškau, o esu sveika.

Tikėjausi, kad bent Santariškėse rimčiau pasižiūrės. Girdėjot gal ne vieną kartą, kaip visi gydytojai trimituoja, kad dėl įsisenėjusių žarnyno ligų patys žmonės kalti, nes laiku nesitiria, kadangi tyrimai nemalonūs ir pan, o ateina kai jau laaabai blogai būna. Na ir kas iš to, kad aš atėjau, vis tiek nieko nerado. Nepagalvokit, aš džiaugiuosi, kad kolito nediagnozavo, bet gi kraujas šiaip sau gal nebėga iš žanyno? Tai spjoviau į viską ir užmiršau kelią į gydymosi įstaigas. Čia vasarį buvo. Stebuklas, bet per tą laiką nė karto kraujo nepasirodė. O dabar vėl nusprendžiau pavasario proga svorį šiek tiek prisižiūrėti. Ir trečią dieną šiek tiek kraujo yra

Keista, kad kai valgiau visokias nesąmones visą pavasarį, jo nebuvo, o dabar, atsirado.

Aš nevilty, kur gi man dar kreiptis, ir vėl nieko neras...
Atsiprašau, kad tiek daug prirašiau, tiesiog labai liūdna man.