Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

Niu va, as jau po kolonoskopijos. Aciu Dievui nieko blogo nerado. Realiai sako problema gali buti ne zarnyne g.gif g.gif O tai kur tada... g.gif g.gif nes visa kita irgi jau ziurejo ir nieko nerado...
O as savo ruoztu toliau eksperimentuoju ir galiu patart dar du dalykus, kurie man gerai suveike. Saltalankio aliejus ryte ir vakare pries valgi. Gan reiksmingai pagerino savijauta, sumazino putima ir skausma sone. Nu va ir dar vienas atradimas - naminiu salotu lapu ir spinatu salotos su aliejum. Irgi labai neblogai suveike.
Taip ir gydomes smile.gif
Atsakyti
Sveikuciai visi smile.gif
o as jau LT, tik aisku trumpam, pirmadieni islekiu atgal smile.gif
savijauta nebloga, tik mazokai vaistu pasiemiau, bet gal kaip nors...issilaviruosiu..nes kaip ir kraujo nebera, tai viena diena geriu, kita ne...bet kai grisiu vel pilna norma varysiu smile.gif reik tiketis kad iki grizimo nepabloges.
jop...skruzdeda-sveikinu, kad nieko blogo nerado ir nepatvirtino jokio kolito. aisku...jei savijauta nekokia negerai..butu gerai priezasti rasti...kad ramiau gyventi butu....na bet nenuleisk ranku, gal issiaiskinsi kas tau yra....as net pagalvoju, gal kokiu negeru bakteriju zarnyne yra.....net nzn...nu bet kokiu atveju linkiu sekmes paieskose smile.gif
Zemuogiu pieva-aisku kad atsimenam, kaip gi smile.gif sveikinimai tau didziausi smile.gif tikiuosi, ateiti galesi pasidalinti savo patirtimi smile.gif nes manau tikrai yra ir bus tokiu kurios lauks leliuku smile.gif o musu atvejais bet kokia patirtis svarbi smile.gif kadangi as neturiu leliaus, tai negaliu atsakyt i tavo klausimus sad.gif
oi kokia korupcija cia toj LT-duosi pinigu blogai, neduosi vel blogai...o jie vis tiek daro taip kaip jiems uzplaukia...rupuzes...priesaika dave, o tokius dalykus isdarineja....o juk ir algas gauna..ir tikrai nemazas....nzn..as jau paskutiniu metu apskritai laikausi tos nuomones-neduotiiiii smile.gif niekam, lai atpranta smile.gif ziauru smile.gif bet taip jau yra smile.gif
ok, parasysiu veliau daugiau, turiu begti, vyras issiveza smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zemuogiu pieva @ 2011 04 19, 12:12)
Sveiki visi,

labai seniai buvau užsukusi pas jus, tikiuosi dar gal kas atsimins mane ax.gif .

Ateinu pas jus su labai labai svarbiais klausimukais man, bet gal ši info bus naudinga ir kitiems. Taip patyliukais mano nestuke.gif jau visai i pabaiga biggrin.gif .
Tad labiausiai noriu paklausinėti jau esamų mamų pas mus. Turiu klausimukų gal kas nepatingėsit pasidalinti patirtimi:

-ar yra kurios naudojot salofalk klizmutes nestumo metu? kaip ar neatsiliepė leliukams?(aš naudoju vietiškai viso nėštumo laikotarpiu, atd ir neramu, nes pilnos remisijos niekaip nėra, viskas taip balansuoja viduriuko lygyje,, bet gleivės vos rausvos pasitaiko).

-ar kuri iš jūsų maitinote savo vaikiukus naudodamos vaistus, ką šiuo klausimu patarė gydytojai, gal nusitraukinėjote pienuką kaip po vaisto vartojimo praeidavo daugiau laiko?Gal ką dar galite patarti iš patirties. ax.gif

-ar leliukai nepaveldėjo jūsų ligos?

-ar gimdėte laiku ar ankščiau laiko?

Na va kiek prigalvojau klausimų, tikiuosi kuri nors pasidalinsite savo patirtimi, nes tikrai niekur negali tokiu klausimu pasitarti, net gydytojai nieko nepataria.

Sveikatytės visiems ir kad ligos pasitrauktų atkeliavus pavasariui. mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

Labos, 4u.gif

kad jau tokie klausimai uzpuole, tai jungiuos ir as prie jusu. Siaip paskaitau seniai smile.gif. Man OK pasireiske nestumo pabaigoje. bet kadangi kraujavo nesmarkiai, nieko labai neskaudejo, o ir siaip, tai uzeidavo, tai praeidavo i gydytoja kreipiausi tik po gero pusmecio. Po kolonoskopijos ir biopsijos nustate kontaktini kraujavima beigi diagnozavo OK. Kadangi tuo metu dar maitinau maziuke leido naudoti po viena Salofalk zvakute karta dienoj. Jei negeretu sake reiktu nutraukt maitinima ir didint vaistu doze. Bet neprireike. Paskui jau nustojus maitint bandziau gerti Salofalko tabletes, bet nezinau ar del to ar sutapimas, bet pablogejo atsirado daugiau kraujo, tai grizau vel prie zvakuciu. Dabar vel laukiuosi, jauciuosi visai neblogai uztenka 1 zvakutes kas antra diena. Mano pirmajai dabar 3,5 su zarnynu bedu neturi. tai tiek siam kartui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLa25 @ 2011 04 28, 14:33)
Zemuogiu pieva-aisku kad atsimenam, kaip gi smile.gif sveikinimai tau didziausi smile.gif tikiuosi, ateiti galesi pasidalinti savo patirtimi smile.gif nes manau tikrai yra ir bus tokiu kurios lauks leliuku smile.gif o musu atvejais bet kokia patirtis svarbi smile.gif kadangi as neturiu leliaus, tai negaliu atsakyt i tavo klausimus sad.gif

Sveikatytės tau. mirksiukas.gif Smagu, kad prisimenat.
Tikrai info šia neštumo tema esant OK visiškas nulis, net gydytojai plaukioja. doh.gif
Būtinai pasidalinsiu info jei kam prireiks šiuo subtiliu klausimu, nes oi kaip pačiai nesaldu kai negali jokios info gauti, o atsakomybė dėl priimamų sprendimų gula tik ant mamos pečių. mirksiukas.gif
QUOTE(Lilith @ 2011 04 29, 11:59)
Labos,  4u.gif

kad jau tokie klausimai uzpuole, tai jungiuos ir as prie jusu. Siaip paskaitau seniai smile.gif. Man OK pasireiske nestumo pabaigoje. bet kadangi kraujavo nesmarkiai, nieko labai neskaudejo, o ir siaip, tai uzeidavo, tai praeidavo i gydytoja kreipiausi tik po gero pusmecio. Po kolonoskopijos ir biopsijos nustate kontaktini kraujavima beigi diagnozavo OK. Kadangi tuo metu dar maitinau maziuke leido naudoti po viena Salofalk zvakute karta dienoj. Jei negeretu sake reiktu nutraukt maitinima ir didint vaistu doze. Bet neprireike. Paskui jau nustojus maitint bandziau gerti Salofalko tabletes, bet nezinau ar del to ar sutapimas, bet pablogejo atsirado daugiau kraujo, tai grizau vel prie zvakuciu. Dabar vel laukiuosi, jauciuosi visai neblogai uztenka 1 zvakutes kas antra diena. Mano pirmajai dabar 3,5 su zarnynu bedu neturi. tai tiek siam kartui smile.gif

Labuka bigsmile.gif ,
kaip smagu, kad nors kas atsiliepė thumbup.gif . Man šiuo metu ir aktualus maitinimo klausimas, nes naudoju po puse salofalk klizmutės(apie 2 g. išeina) ir nieks neatsako ar galima bus maitinti.
O pas ką lankeisi dėl ok?
Kiek vienoje žvakutėje salofalko gramų(noriu pasilyginti su savo vaistų doze)?
O tau naudojant žvakutes visai jokių simptomų nėra(na gleivių kraujos, viduriavimo)?
Kiek laiko pilvukui? smile.gif

Užsuk dažniau bus ir man su kuo pasišnekučiuoti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zemuogiu pieva @ 2011 05 04, 16:20)

Labuka bigsmile.gif ,
kaip smagu, kad nors kas atsiliepė thumbup.gif . Man šiuo metu ir aktualus maitinimo klausimas, nes naudoju po puse salofalk klizmutės(apie 2 g. išeina) ir nieks neatsako ar galima bus maitinti.
O pas ką lankeisi dėl ok?
Kiek vienoje žvakutėje salofalko gramų(noriu pasilyginti su savo vaistų doze)?
O tau naudojant žvakutes visai jokių simptomų nėra(na gleivių kraujos, viduriavimo)?
Kiek laiko pilvukui? smile.gif

Užsuk dažniau bus ir man su kuo pasišnekučiuoti. mirksiukas.gif

Labas,

aš dabar Salofalko labai mažai vartoju, žvakutės po pusę gramo. Buvau pas savo gastroenterologe poliklinikoj, tai sakė jei tiek mažai užtenka gal pabandyt visai be jų apsieiti. Bet matau kad neišeina, po kokių 3 dienų pradeda pilvą pūst labai ir šiaip jautrus toks pasidaro. Po to kai nustatė man kolitą ir pradėjau žvakutes dar kokius metus vis buvo kažkokių simptomų, tai gleivių, tai kartais pakraujuodavo nedaug, bet labai nenorėjau didint dozės. Po metų pabandžiau pereit prie tablečių, bet tada tik pablogėjo, jau reikėjo 2 gramų, tai kai susitvarkė grįžau prie žvakučių, pradžioj dviejų, paskui vienos. O nuo vasaros pabaigos visai susitvarkė mano žarnynas, tai nutariau, kad reik jau leliuko antro smile.gif. Na ir kol kas visai gerai jaučiuos kartais kai žvakutę pamirštu pučia pilvą, gleivių pasiodo, bet retai. Visuriavimo seniai jau nebuvo. Labai tikiuosi kad ir pagimdžius taip liks. O gimdyt turėčiau rugpjūčio antroj pusėj.

Nustatė OK man M.Marcinkevičiaus ligoninėj, mano daktarė buvo Navikienė. Ten pas juos konsultuot dar atvažiuodavo iš santariškių prof. Irnius, kaip supratau jis ten ir sprendė ar galima man maitint ir kiek vaistų vartot. Dabar jei kokių klausimų kyla vaikštau pas Uogelienę antakalnio poliklinikoj.
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

Na aš jau po savo ilgai laukto ir daug nervų kainavusio žarnyno tyrimo. Viskas praėjo taip puikiai, kad net pagalvot nebūčiau galėjus. Tyrimą atliko prof. Adamonis, vaistukų neleido ir nieko iš vis nejaučiau, nei menkiausio skausmo nei nemalonumo kažkokio, o gydytojo profesionalumas labai aukštas, džiaugiuosi labai kad pas jį man pasisekė papult smile.gif dabar laukiu biopsijos atsakymų ir rezultatų ax.gif Sėkmės visos, ir daug sveikatėlės 4u.gif
Atsakyti
Merlina-dziaugiuosi, kad procedura taip puikiai tau praejo smile.gifo dar lb tikiuosi, kad tau neenustatys tokios diagozes kaip musu....
o as vakar buvau susileist eiline doze vaistu smile.gif sakes neblogai, kadangi nespejau padaryti pries sav tyrimu nes lt buvau, tai tyrimus paeme vietoj..tik nesiseke idurti...tik is trecio karto.....nu bet viskas ciki praejo smile.gif db birzelio 28reikes
tai tiek pas mane naujienu. o jauciuosi neblogai smile.gif
sekmes visiems ir visoms, ir daug sveikatytes smile.gif
Atsakyti
As iki PMSo buvau is viso pamirsusi pilva bigsmile.gif Net pust nustoje buvo. Geriu grybuka po puoduka per diena ir saltalanki is ryto ir vakare. Atsirado viltis, kad gal susigydysiu savo nenustatyta liga smile.gif
Pabandykit tibeto grybuka, nenorit? Ziuriu, kad geriausi dalykai yra veltui. Jis gi visai nieko nekainuoja smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Tikiuosi, nesupyksit, jei parašysiu apie savo sveikatos problemas blush2.gif
Prieš 4 metus kreipiausi į gydytojus dėl viduriavimo. Šiaip aš visą gyvenimą prie tokių, tik suvalgau ką naujo ar neįprasto, iškart bėgu su nykštukais sveikintis doh.gif Tada laikiausi dietos, ir gal po to išsiderino visai organizmas, nes suvalgydavau obuolį, jau lėkdavau. Išgerdavau puodelį arbatos - ir vėl tas pats. Nusiuntė tuomet mane į ligoninę išsitirti. Darė tą baisųjį kolonoskopijos tyrimą, paėmė audinio mėginį biopsijai. Gydytoja tokia jauna, draugiška buvo. Atėjusi rezultatų atsakymų pasakyti šypsosi ir sako: „Na, bent jau ne vėžys..." (įsivaizduokit mane, tiktai bakalaurą baigusią, su tokiais žodžiais „nudžiugino" bash.gif, aš gitik dėl viduriavimo kreipiausi verysad.gif ). Jau dabar neprisimenu tiksliai, bet sakė, kad kolitas, kad iki opinio kolito pripažinimo trūksta dar, todėl reikės vaistų pagerti, bet kompensacijos už juos nebus. Tuo metu pinigų daug neturėjau, pagėriau išrašytus vaistus 3 mėnesius. Aišku po pusės metų nepasirodžiau, nes jokių nusiskundimų neturėjau. O praeitais metais, kažkur rugsėjį pradėjo labai pilvą pūsti, pasirodė kraujas. Būdavo kokį kartą per savaitę, per dvi savaites. Pora kartų sėdėjau vonios kambary ir blioviau, kad šakės jau man, nes kraujas lašais net kapsėjo... verysad.gif Kreipiausi pas savo gydytoją, padariau visus įmanomus kraujo ir kitus įprastinius tyrimus, pasitikrinau skrandį, nieko nerado. Nuo kolonoskopijos tyrimo atsisakiau, bo jau ir per tuos, kuriuos dariausi, nesąmonių prisižiūrėjau, bet čia jau atskira tema. Išrašė man siuntimą į Santariškių konsultacinę polikliniką išsitirti. Šįkart kolonoskopiją padarė su narkoze, saldžiai pamiegojau (pirmąkart kai dariausi tik į raumenį buvo suleidę vaistukų), tik po tyrimo visą dieną žiauriai pilvą skaudėjo. Paėmė mėginį biopsijai, bet iškart po kolonoskopijos pasakė, kad kaip ir nieko nepamatė blogo. Dar mane nusiuntė atlikti rektoskopiją. Ją atlikusi gydytoja peržiūrėjo jau gautus rezultatus ir pasakė, kad opinio kolito nerasta, bet pasakė, kad tų kolitų įvairių būna, o mano gydytoja paprašė ištirti tik dėl opinio kažkodėl(aš jai buvau užsiminusi apie savo primą apsilankymą ligoninėje prieš 4 m., bet ji išrašo iš tos ligoninės nematė, ir nesidomėjo, kaip ten iš tikrųjų buvo). Rektoskopijos tyrimas taip pat nieko neparodė. Su šypsena išlydėjo mane iš Santariškių, vos ne aš čia ligų sau ieškau, o esu sveika. verysad.gif Tikėjausi, kad bent Santariškėse rimčiau pasižiūrės. Girdėjot gal ne vieną kartą, kaip visi gydytojai trimituoja, kad dėl įsisenėjusių žarnyno ligų patys žmonės kalti, nes laiku nesitiria, kadangi tyrimai nemalonūs ir pan, o ateina kai jau laaabai blogai būna. Na ir kas iš to, kad aš atėjau, vis tiek nieko nerado. Nepagalvokit, aš džiaugiuosi, kad kolito nediagnozavo, bet gi kraujas šiaip sau gal nebėga iš žanyno? Tai spjoviau į viską ir užmiršau kelią į gydymosi įstaigas. Čia vasarį buvo. Stebuklas, bet per tą laiką nė karto kraujo nepasirodė. O dabar vėl nusprendžiau pavasario proga svorį šiek tiek prisižiūrėti. Ir trečią dieną šiek tiek kraujo yra verysad.gif Keista, kad kai valgiau visokias nesąmones visą pavasarį, jo nebuvo, o dabar, atsirado. verysad.gif Aš nevilty, kur gi man dar kreiptis, ir vėl nieko neras... verysad.gif
Atsiprašau, kad tiek daug prirašiau, tiesiog labai liūdna man. verysad.gif
Atsakyti
Sveika Libre 4u.gif
o tu pasakyk, tau tą kolonoskopijos tyrimą darė kai tomis dienomis buvo kraujo? Nes na man pirmą kartą kai darė, tai kaip tik tą dieną dingo kraujas ir nieko nerado. Turbūt užsitraukė kaip tik tos opelės. Prirašė dirgliosios žarnos sindromą. O po kelių metų jau buvo per vėlu ką nors su vaistais padaryti sad.gif Ir taip apmaudu - irgi lėkiau juk laiku kai buvo pati pati pradžia, būtų prirašę vaistų, gal būtų nereikėję tų operacijų ir tų kančių.

Tiesa, buvo čia kažkada nuoroda į špinatų ir saulėgąžų dietą, va radau:
http://www_draugija_...ic.php?post=934

Tau gal opinis kolitas gal ir ne, bet jei pabandytum gal ir vaistų nereikėtų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smalsianosė: 12 gegužės 2011 - 13:20
QUOTE(smalsianosė @ 2011 05 12, 14:17)
Sveika Libre  4u.gif
o tu pasakyk, tau tą kolonoskopijos tyrimą darė kai tomis dienomis buvo kraujo? Nes na man pirmą kartą kai darė, tai kaip tik tą dieną dingo kraujas ir nieko nerado. Turbūt užsitraukė kaip tik tos opelės.

Labas,

na man kai darė kolonoskopiją jokių opelių irgi nerado, tik kontaktinis kraujavimas buvo. OK nustatė iš biopsijos, rado kažkokių ten ląstelių pakitimų.
Atsakyti
Tai man ir biopsiją tada darė ir nieko nerado g.gif Atsakymo pamenu kelias savites laukiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smalsianosė: 12 gegužės 2011 - 13:44