Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

Sveiki visi,

labai seniai buvau užsukusi pas jus, tikiuosi dar gal kas atsimins mane ax.gif .

Ateinu pas jus su labai labai svarbiais klausimukais man, bet gal ši info bus naudinga ir kitiems. Taip patyliukais mano nestuke.gif jau visai i pabaiga biggrin.gif .
Tad labiausiai noriu paklausinėti jau esamų mamų pas mus. Turiu klausimukų gal kas nepatingėsit pasidalinti patirtimi:

-ar yra kurios naudojot salofalk klizmutes nestumo metu? kaip ar neatsiliepė leliukams?(aš naudoju vietiškai viso nėštumo laikotarpiu, atd ir neramu, nes pilnos remisijos niekaip nėra, viskas taip balansuoja viduriuko lygyje,, bet gleivės vos rausvos pasitaiko).

-ar kuri iš jūsų maitinote savo vaikiukus naudodamos vaistus, ką šiuo klausimu patarė gydytojai, gal nusitraukinėjote pienuką kaip po vaisto vartojimo praeidavo daugiau laiko?Gal ką dar galite patarti iš patirties. ax.gif

-ar leliukai nepaveldėjo jūsų ligos?

-ar gimdėte laiku ar ankščiau laiko?

Na va kiek prigalvojau klausimų, tikiuosi kuri nors pasidalinsite savo patirtimi, nes tikrai niekur negali tokiu klausimu pasitarti, net gydytojai nieko nepataria.

Sveikatytės visiems ir kad ligos pasitrauktų atkeliavus pavasariui. mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba diena visoms 4u.gif

Laila25 aš pakenčiamai šiuo metu, ačiū kad teiraujiesi smile.gif Peršalau, tai bandau išvengti sinusito. Dar kažko dešinės kojos sąnarį skauda, jei nepraeis, kitą savaitę tyrimus darys ar nėra uždegimo. Labai tikiuosi, kad susitvarkys smile.gif

Aš jau seniai susitaikiau, kad vaistus gersiu visą gyvenimą ir man tai netrukdo smile.gif Gera savijauta to verta smile.gif

Dėl Adomonio patarti nieko negaliu, lankausi pas kitą gastroenterologą klinikose. Bet ir jis ne visada duoda nuskausminimą, priklauso nuo sveikatos būklės smile.gif

Žemuogių Pieva atsimenam, tikrai smile.gif
Atsakyti į klausimus deja negaliu, bet noriu palinkėti sveikatos ir sėkmingo mažiuko atėjimo 4u.gif

Merlina96 kada tyrimas? 4u.gif
Atsakyti
Tyrimas, gegužės 5 d. Stengiuos tvarkytis su savo nervais, ir negalvot apie tai, bent iki švenčių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Merlina96 @ 2011 04 20, 20:24)
Tyrimas, gegužės 5 d. Stengiuos tvarkytis su savo nervais, ir negalvot apie tai, bent iki švenčių ax.gif

Tikrai nera ko nervintis, blogiausia jeigu ir butu jau tokie dideli skausmai (man nebuvo), tai juk tai tik kelios minutes ir viskas 4u.gif Smulkmena tas tyrimas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(smalsianosė @ 2011 04 20, 21:41)
Tikrai nera ko nervintis, blogiausia  jeigu ir butu jau tokie dideli skausmai (man nebuvo), tai juk tai tik kelios minutes ir viskas  4u.gif Smulkmena tas tyrimas wink.gif

Ačiū už tokius gerus žodžius, tikrai drąsiau rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Leda @ 2011 04 15, 21:10)
Kistex,
dabar jau retokai i sia tema uzsuku, bet kazkaip siandien uzejau, ir akys uz jusu zinutes uzkliuvo. Labai suprantu jusu nerima del dukreles  4u.gif - turejom ir mes gastro bedu pries 2,5 metu - tada dukrytei buvo 2,5. Na, pozymiai ir eiga gal ne visai tokie buvo, bet irgi buvo itarimu ir del KL, ir del OP. O kolonoskopija dare 2 kartus - 2,5 ir 3,5 metu (KMUK). Dabar nelabai turiu laiko rasyt, ir kita savaite prie kompo nelabai busiu, bet jei idomi musu patirtis - galesiu parasyt i a.z.
Laikykites 4u.gif

Oi, kaip gerai, kad dar kazkas gali pasidalint patirtim. Labai baisu kai maziukus paliecia kazkas tokio...
Na tai jei 100 lt gyd jau ne pinigai, tai gal jau mes ne Lietuvoje, o Sveicarijoje gyvenam? cia siaip pamastymas Merlinos96 atveju
Atsakyti
QUOTE(kistex @ 2011 04 21, 16:51)
Oi, kaip gerai, kad dar kazkas gali pasidalint patirtim. Labai baisu kai maziukus paliecia kazkas tokio...
Na tai jei 100 lt gyd jau ne pinigai, tai gal jau mes ne Lietuvoje, o Sveicarijoje gyvenam? cia siaip pamastymas Merlinos96 atveju

Taip išeina, kad jau ne pinigai jiem...nežinau ir pati kaip galvot duot jam dar ar ne, nesuprantu, žodžiu gaunas taip, kad neduosi tai ir kentek sau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Merlina96 @ 2011 04 21, 23:01)
Taip išeina, kad jau ne pinigai jiem...nežinau ir pati kaip galvot duot jam dar ar ne, nesuprantu, žodžiu gaunas taip, kad neduosi tai ir kentek sau g.gif

Aš nei karto savo gydytojui nedaviau, bet nuskausminimą gavau išskyrus vieną kartą g.gif
Manau dar nuo gydytojo dar priklauso ir nuo jo požiūrio į nuskausminimą tokių procedūrų metu.
Atsakyti
Sveikos,
Visgi nusprendziau pasidaryt kolonoskopija. Va norejau paklaust. Kai skambinau, tai sake, jog suleidzia nuskausminamu i raumenis ir i vena kazka leidzia. I vena tikriausiai narkoze? O kas nutiktu, jeigu suleistu tik nuskausminamus ir nemigdytu? As neturiu, kas mane parveztu is Klaipedos, tai sakau jeigu nemigdytu, pati parvairuociau. Nu bent jau autobusu grizciau? Man sunkiai issivalo net kai dantistas suleidzia i danti nuskausminamu. Paskui ausyse uzia, tokia kaip kvaila visa diena bunu. Pagalvojau, kad gal kita karta ir verta pakentet, kad to durno jausmo visa diena nebutu.
As tai diagnozes bijau, proceduros nelabai. Atsibodo bijoti, sakau reikia viena karta issiaiskint.
Vilniuje tai zinau, kad sumos ziaurios cirkuliuoja. Gydytojo vizitas i namus 250Lt, gimdymas 1200Lt ir panasiai. Klaipedoje tai ir 100Lt. neblogi pinigai, gal ziurint uz ka.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 04 22, 15:47)
Sveikos,
Visgi nusprendziau pasidaryt kolonoskopija. Va norejau paklaust. Kai skambinau, tai sake, jog suleidzia nuskausminamu i raumenis ir i vena kazka leidzia. I vena tikriausiai narkoze? O kas nutiktu, jeigu suleistu tik nuskausminamus ir nemigdytu? As neturiu, kas mane parveztu is Klaipedos, tai sakau jeigu nemigdytu, pati parvairuociau. Nu bent jau autobusu grizciau? Man sunkiai issivalo net kai dantistas suleidzia i danti nuskausminamu. Paskui ausyse uzia, tokia kaip kvaila visa diena bunu. Pagalvojau, kad gal kita karta ir verta pakentet, kad to durno jausmo visa diena nebutu.
As tai diagnozes bijau, proceduros nelabai. Atsibodo bijoti, sakau reikia viena karta issiaiskint.
Vilniuje tai zinau, kad sumos ziaurios cirkuliuoja. Gydytojo vizitas i namus 250Lt, gimdymas 1200Lt ir panasiai. Klaipedoje tai ir 100Lt. neblogi pinigai, gal ziurint uz ka.

Man į raumenį nieko neleido, tik į veną. Apsvaigusi buvau dar apie 4 valandas, kol pilnas protas grįžo biggrin.gif Man sakė, kad tą dieną nevairuočiau.

Dėl sumų nežinau, niekam nemoku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 04 22, 16:47)
Sveikos,

Į raumenis ketanova dažniausiai suleidžia dėl skausmo, o į vena raminančius ir samonę slopinančius vaistus smile.gif
Atsakyti
na del nuskausminamuju, kur i vena leidzia tai visada prasau nors man ir nedaug zarnos ziuri ir nenori tu vaistu leist as issizyziu...paskutiniu metu net atsijungiu ir nieko neprisimenu ka maciau, ka girdejau ar kalbejau...bet nors neskauda smile.gif
ir per tiek metu kiek gydausi, niekam nieko nedaviau ...pati neturiu blush2.gif
Atsakyti