Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

Labas
QUOTE(LaiLa25 @ 2011 11 28, 19:51)

seniai jau buvau uzsukusi pas jus, vis prisimenu tave, smagu girdeti, kad tau viskas ok, kad laikosi remisija. kokia dar depresija, kad ir oras niurus bet greit Kaledos stebuklu metas, salin blogas mintis, jums reikia tik geru emociju 4u.gif sveikatytes visiems
Mano mb siuo metu jauciasi ir neblogai auginam du sunelius ir jais dzaugiames.
Atsakyti
Na ka, visi tyrimai normoj, na taip, temperatura turetu ilgiau manau laikytis, jei butu uzdegimas. Kas per skaudantis guzas - nieks nezino. Jau ir taip tikrino, ir anaip. Nors tai gerai, kad nieko ekstra... Vis vien gerai, kad nuejo
Atsakyti
Sveiki biggrin.gif . Jau gana senokai rašiau tad pasidalinsiu paskutinėmis naujienomis iš savojo gyvenimo. Taigi, po paskutiniojo apsilankymo Santariškėse 2011-10 viskas buvo lyg ir puiku. Echoskopija gera, kraujas taip pat. Praėjo tik mėnesis ir pakilo CRB, žarnos infiltruotos, savijauta suprastėjo (dažnesni pilvo skausmai) teko gultis i stacionarą. Vėl skyrė prednizoloną, toliau tęsiu imuraną, pentasą ir dar gaseca. Šiandien darėmės kraujo tyrimus, echoskopiją ir išmatų tyrimus po 2 sav prednizolono kurso. Rezultatai gerėja, kraujas norma, išmatos taip pat, žarnynas dar šiek tiek infiltruotas (paburkimas nuo 8mm sumažėjo iki 5mm). Prognozės: mėnesio laikotarpyje prednizolono mažinimas ir tyrimų kartojimas. Dar vienas pasikeitimas, kad nusprendėm išmėginti mitybą beveik vien enteriniais mišiniais (Nutrison 2 litrai per para) paliekant tik trintus pietus (mėsytė, bulvė, burokas ar kt daržovė). Tai tiek žinių kolka. Tikiuosi kad viskas klostysis gerai. 4u.gif
Atsakyti
LaiLavaistai veikia, savijauta nebloga, bent jau kas liečia opinį kolitą. smile.gif

Kaip praktika? smile.gif Labai smagu, kad remisija ir savijauta gera. Labai tikiuosi, kad parekomenduos gydytojai ką nors gero sanariams. smile.gif

Deiwas laikykis, tikiuosi gydymas padės. 4u.gif

Mamulioka gerai, kad pasirodė gydytojams. smile.gif

Atsakyti
na kagi,vyras po operacijos,bet niekaip neisleidzia is ponarkozines palatos,ner taip gerai kad isleistu,siandien paaiskejo kad nori kibti plauciu uzdegimas,tai darem mankstas ir raumenim,ir kvepavom,o vakarop sukilo temperatura 38,5,vaistai aisku numuso ja,bandem atsigukt ant sono tai skauda siaubingai,ir morfiju vis gauna dar,bet ji jau reguliuojasi pats.jau taip tikiuosi kad rytoj bus geriau jam,negalim tiek ilgai sirgti,rytoj jau nores kad sestusi jis,kazi kaip cia seksis jam,kazkaip tikejausi lengvesnio gijimo po operacijos..
Atsakyti
Na jeigu negalės sėstis tai negalės, suspės viską, daktarai labai nori kuo greičiau iš tos ligoninės išprašyti, tai skubina. Linkiu kad nebūtų jokių komplikacijų 4u.gif

QUOTE(ausryteKLP @ 2011 11 30, 22:29)
na kagi,vyras po operacijos,bet niekaip neisleidzia is ponarkozines palatos,ner taip gerai kad isleistu,siandien paaiskejo kad nori kibti plauciu uzdegimas,tai darem mankstas ir raumenim,ir kvepavom,o vakarop sukilo temperatura 38,5,vaistai aisku numuso ja,bandem atsigukt ant sono tai skauda siaubingai,ir morfiju vis gauna dar,bet ji jau reguliuojasi pats.jau taip tikiuosi kad rytoj bus geriau jam,negalim tiek ilgai sirgti,rytoj jau nores kad sestusi jis,kazi kaip cia seksis jam,kazkaip tikejausi lengvesnio gijimo po operacijos..

Atsakyti
QUOTE(ausryteKLP @ 2011 11 30, 21:29)

sveikit,stiprekit, stiprybes daug daug tikejimo ir viskas bus gerai. 4u.gif
Atsakyti
Gal kas pasakytu, kas dar Vilniuj nusimano apie Krono ligos gydyma? Zinau Denapiene, Valantina, kazkokia dar Santariskese, ar Kazenaite, ar pan., nepamenu... Gal dar yra daktaru?
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 11 28, 01:13)
Rasu lanka pamenu Jus.  4u.gif Kaip jaučiatės dabar, kaip Jūsų sveikata? smile.gif

Ačiū. 4u.gif Jaučiuosi gerai. Apie patirtus košmariukus primena tik begalės randų ant pilvo , ir kai turiu važinėti pas gastro. Valgau jau beveik viską. Daugiau jokio priepolio ir nebuvo, bet man gydytjai sakė, kad mano atveju - tai gali pasikartoti bet kada, arba niekada. g.gif Kai gerai jaučiausi, pradėjo atrodyti kad išvis man nėra jokio OK. Tai buvo beveik po 4 metų. Visus tuos metus tvarkingai gėriau Mesalalaziną ( nes nutraukti neleido, kol atseit nėra 5 metų ). Pradėjau sakyti gydytojai apie įtarimus, kad man nėra jokio OK. Ji pasiųlė man dalyvauti programoje genetiniam OK tyrimui. Pridaviau kraujo, bet jau beveik 2 metai jokio atsakymo. Tyrimas vyksta Vokietijoje. Tai gydytoja sako, kol sukeliaus iš visur tie tyrimai, kol viską sutvarkys - jei kasą sužinosim, jums pranešim. Jokios žinutės. Dabar jau eina 6 metai. Niekaip negalėjau patekti pas savo gydytoją tai patekau pas kitą, kuriai papasakojau savo litanijas. ir kad gal be reikalo geriu vaistus. Ji sako, kad negalėčiau tau jų nuimti be tavo gydančios gydytojos . Tačiau vis tik sako pabandykim. Į kortelę įrašė " ...esant remisijai..., bet pasikartojus skirti tiek ir tiek mesalazino,,,"(žodžiu, apsidraudė). Taip jau ir nebegeriu nuo pavasario. Bet man nuo to ne ramiau. Po Naujųjų eisiu darytis kolonoskopijos - tiesiog , kad pasižiūrėti ar viskas gerai (nes dar yra storosios žarnos divertikulitas), tai buvo minėjeę , kad kas 2 metus reikia darytis. Noriu tikėti, kad viskas bus gerai, bet ramu nėra, nes juk šiaip sau niekas iš nieko neatsiranda (turiu omenyje mano vadinamos ligos radžią). Tada po tyrimo gal pavyks patekti ir pas savo gydytoją.

Visiems ir visoms linkiu begalinės sveikatos ir stiprybės, kantrybės ir tiesiog , geros gyvenimo kokybės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2011 12 04, 13:08)
Visus tuos metus tvarkingai gėriau Mesalalaziną ( nes nutraukti neleido, kol atseit nėra 5 metų ).

Merginos, tai ta mesalazina reiketu bent 5 metus vartot? Ar ne ilgiau, negu 5 metus? Del ko cia tokie terminai issakomi?..
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2011 12 04, 16:11)
Merginos, tai ta mesalazina reiketu bent 5 metus vartot? Ar ne ilgiau, negu 5 metus? Del ko cia tokie terminai issakomi?..

Jei per 5 metus nepasikartoja ligos simptomai - ilgalaikė remisija . Man dozę mažino palaipsniui iki minimumo. Ir žiūrėjau kaip ir kas. Keletą kartų klausiau gydytojos , ar negaliu vaistukų bent jau kurį laiką nevartoti (čia paskaičiau, kad ir esant kraujavimams , ar jiems išnykus, mergaitės ir berniukai nutraukia, paūmėjus vėl vartoja ) , ji man pasakė, kad negalima nutraukti - bent jau , kol 5 metų nėra nuo ligos pradžios, ir nesvarbu, kad jokių ligos požymių nejauti. Tą patį sakė ir kolonoskopijos gydytojas - tik jis akcentavo iš pradžių, kad turėčiau visą gyvenimą juos gerti. Bet paskui , kai pasakiau, kad prašysiu, ar nenutraukti vaistų, jis sako, kad jei taip būtų, vis tiek kas pora metų reiktų tirtis žarnyną vis tiek ir stebėti. O kolonoskopija pats patikimiausias tyrimas norint ištirti žarnybą. Fuj...nepatinka man tas tyrimas. Tiesa, yra jau kažkoks kitas, kai praryji kapsulę, bet nežinau, ar jau taiko pas mus. Tikrai, jei yra opinis kolitas, reikia gerti ir daugiau negu 5 metus - gerti tiek, kiek reikia. O mano, kaip sakau, kažkoks keistas jis - ir vadinasi lėtinis nespecifinis opinis kolitas. Kažkuri mergaitė taip pat jį turi, bet kiek pamenu, jai visai kitaip viskas yra.
Bet čia tik mano tokios žinios, gal jos jau pasenusios... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 04 gruodžio 2011 - 14:28
QUOTE(rasų lanka @ 2011 12 04, 15:22)
Jei per 5 metus nepasikartoja ligos simptomai  - ilgalaikė remisija . Man dozę mažino palaipsniui iki minimumo. Ir žiūrėjau kaip ir kas. Keletą kartų klausiau gydytojos , ar negaliu vaistukų bent jau kurį laiką nevartoti (čia paskaičiau, kad ir esant kraujavimams , ar jiems išnykus, mergaitės ir berniukai nutraukia, paūmėjus vėl vartoja ) , ji man pasakė, kad negalima  nutraukti - bent jau , kol 5 metų nėra nuo ligos pradžios, ir nesvarbu, kad jokių ligos požymių nejauti. Tą patį sakė ir kolonoskopijos gydytojas - tik jis akcentavo iš pradžių, kad turėčiau visą gyvenimą juos gerti.  Bet paskui , kai pasakiau, kad prašysiu, ar nenutraukti vaistų, jis sako, kad jei taip būtų, vis tiek kas pora metų reiktų tirtis žarnyną vis tiek ir stebėti. O kolonoskopija pats patikimiausias tyrimas norint ištirti žarnybą. Fuj...nepatinka man tas tyrimas. Tiesa, yra jau kažkoks kitas, kai praryji kapsulę, bet nežinau, ar jau taiko pas mus.  Tikrai, jei yra opinis kolitas, reikia gerti ir daugiau negu 5 metus - gerti tiek, kiek reikia.  O mano, kaip sakau, kažkoks keistas jis - ir vadinasi lėtinis nespecifinis opinis kolitas. Kažkuri mergaitė taip pat jį turi, bet kiek pamenu, jai visai kitaip viskas yra.
Bet čia tik mano tokios žinios, gal jos jau pasenusios... ax.gif

MB tetai buvo OK, pries 30 metu kazkur susirgo, kai pati buvo apie30m. amziaus, kol diagnozavo, siaubas ten jai buvo, paskui gere sulfalazina, ar pan. kiek ilgai nzn, bet maziau nei 5metus tikrai, ir per paskutinius 30 metu daugiau nieko negere, bet ir liga negrizo iki dabar3xtfu, buna stebuklu, ar laimes cia dalykas, nesuprasi...
Atsakyti