Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

[quote=Zemuogiu pieva,2011 04 19, 12:12]

-[b]ar yra kurios naudojot salofalk klizmutes nestumo metu?
-[b]ar kuri iš jūsų maitinote savo vaikiukus naudodamos vaistus, ką šiuo klausimu patarė gydytojai, gal nusitraukinėjote pienuką kaip po vaisto vartojimo praeidavo daugiau laiko?

-ar leliukai nepaveldėjo jūsų ligos?

-ar gimdėte laiku ar ankščiau laiko?

Sveiki visi:) Stai ir as wink.gif
Pabandysiu as atsakyt tau, jei ne velu. As abu vaikucius isnesiojau sekmingai sirgdama OK. Pirmo nestumo metu irgi vartojau klizmutes. Vaikas gime sveikas ir laiku. Maitinau 4 men, po to nusilpo organizmas ir nustojau maitint, kadangi skyre prednizolona. Antro nestumo metu geriau imurana. Daktarai isaiskino kad vaikui kaip ir nekenkia, bet nustojau gert paskutinius 2 menesius, kadangi norejau pamaitint nors kiek leliuka. Tai gavosi pamaitint tik menesi, po to grizau vel prie vaistu. Vaikai nepaveldejo mano ligos, auga sveiki. gimdziau numatytu laiku smile.gif

Va dabar apie save. Kraujavima padejo sustabdyt salofalko klizmutes. Dabar naudoju salofalk zvakutes+imuranas. Tai va minties apie kolektomija visai atsisakiau. Aciu dak. Kiudeliui, jis mane atvede i doros kelia :DDD
Atsakyti
QUOTE(smalsianosė @ 2011 05 12, 13:17)
Sveika Libre  4u.gif
o tu pasakyk, tau tą kolonoskopijos tyrimą darė kai tomis dienomis buvo kraujo? Nes na man pirmą kartą kai darė, tai kaip tik tą dieną dingo kraujas ir nieko nerado. Turbūt užsitraukė kaip tik tos opelės. Prirašė dirgliosios žarnos sindromą. O po kelių metų jau buvo per vėlu ką nors su vaistais padaryti sad.gif Ir taip apmaudu - irgi lėkiau juk laiku kai buvo pati pati pradžia, būtų prirašę vaistų, gal būtų nereikėję tų operacijų ir tų kančių.

Labas rytas.

Nea, nes man būdavo taip, kad kraujas vienąkart į kokias dvi savaites, dažniausiai per išeigines. Ir aišku, kad tuo metu, kai tyriausi, nebuvo jo verysad.gif
O biopsijos rezultatai visiškai nieko neparodė verysad.gif
Gydytoja Santariškėse man pasakė, kad kraujas kartais pasirodo, kai persistengi pas nykštukus svečiuodamasis doh.gif man gi niekad nebūna viduriai užkietėję ir aš jai tai sakiau... verysad.gif doh.gif

Ačiū, pasiskaitysiu 4u.gif
Atsakyti
[b][quote=Lilith,2011 05 05, 08:21]
Labas,

Labai tikiuosi kad ir pagimdžius taip liks. O gimdyt turėčiau rugpjūčio antroj pusėj.

Nustatė OK man M.Marcinkevičiaus ligoninėj, mano daktarė buvo Navikienė. Ten pas juos konsultuot dar atvažiuodavo iš santariškių prof. Irnius, kaip supratau jis ten ir sprendė ar galima man maitint ir kiek vaistų vartot. Dabar jei kokių klausimų kyla vaikštau pas Uogelienę antakalnio poliklinikoj.
[/quote]
Linkiu, kad viskas tik tokiomis dozėmis apsiribotų ir leliukui viskas būtų ok. mirksiukas.gif

[quote=buzialis,2011 05 12, 12:05]
[quote=Zemuogiu pieva,2011 04 19, 12:12]
Sveiki visi:) Stai ir as wink.gif
Pabandysiu as atsakyt tau, jei ne velu. As abu vaikucius isnesiojau sekmingai sirgdama OK. Pirmo nestumo metu irgi vartojau klizmutes. Vaikas gime sveikas ir laiku. Maitinau 4 men, po to nusilpo organizmas ir nustojau maitint, kadangi skyre prednizolona. Antro nestumo metu geriau imurana. Daktarai isaiskino kad vaikui kaip ir nekenkia, bet nustojau gert paskutinius 2 menesius, kadangi norejau pamaitint nors kiek leliuka. Tai gavosi pamaitint tik menesi, po to grizau vel prie vaistu. Vaikai nepaveldejo mano ligos, auga sveiki. gimdziau numatytu laiku smile.gif

Va dabar apie save. Kraujavima padejo sustabdyt salofalko klizmutes. Dabar naudoju salofalk zvakutes+imuranas. Tai va minties apie kolektomija visai atsisakiau. Aciu dak. Kiudeliui, jis mane atvede i doros kelia :DDD

[/quote]

Labuka,
oi kaip smagu, kad parašei thumbup.gif

mano laikas iki gimdymo, jau kaip ant bombos sėdžiu, o nežinia visiška. Pas mane vis pasirodo gleivių ir kraujo gijų jose, bet net nesuprantu nuo ko, nes dozė klizmutės visada ta pati, tai ir nedidinant pasitvarko.
Vaistų neliepė didinti unsure.gif , nors kaip gydytoja išsireiškė niekaip mano kolito neperpranta, nes pas mane jokio viduriavimo nėra. Dabar net bijau ką į suvalgyti, nes niekaip neatseku kas provokuoja.

buzialiuk, turiu tau dar klausimukų:
O kokia pas tave situacija ligos buvo prieš gimdyma ir po jo?
Kas sprendė ar gali maitinti ir prie kokių kiekių leido tai daryti?
O tau kokie simptomai ligos būdavo neštumo metu(krasujas, viduriavimas ir t.t) ir ar nuo vaistų jie visai išnykdavo?
Kada tau buvo remisija?

ax.gif na ir prirašiau, bet taip džiugu kai gali nors ko nors pasiklausti.

Norėjau dar visų paklausti :
kokių produktų grižtai vengiate paumėjimo metu?
kiek jums būna to kraujuko kai pablogėja(gijos, lašai ar kraujingos gleivės)?

Visiems sveikatytės
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemuogiu pieva: 13 gegužės 2011 - 17:17
labuka,

Libre, mes niekada ant nieko nepykstame smile.gif

kaip daktare sake-visokiu tu kolitu yra, o kadangi skirtingi organizmai, gal skirtigai iir pasireiskia. Na cia mano nuomone....o tu del hemarojaus neturejai problemu?...man aisku, as ir daznai tuo metu ejau i wc, kai lb sirgau...tai man pasireiske hemarojus..jis irgi kraujavo....negana kraujavo is zarnyno...tai dar tas buvo prisidejes.....tai ir lb nemalonus reikalas...jis ir db dar man kartais duoda apie save zinot....aisku..negali zinot....juk nevisiems pasiseka nustatyti liga is kart...
gal palauk truputi ir vel bandyk kreiptis pas daktarus....santariskese geri gydytojai...bet jei rezultatai buvo geri...jie nieko kito ir negalejo padaryt...santariskese as gydziausi pas G. Denapiene. ne visi jie visagaliai....bet daro ka gali....
atrodo yra skyrelis, dirgliosios aros sindromas, gal ten pavyktu ka rasti tinkancio tau libre.pabandyk ir ten pasiskaityt.
Buziali-seniai matyta smile.gif kaip laikaisi?
Atsakyti
[

buzialiuk, turiu tau dar klausimukų:
O kokia pas tave situacija ligos buvo prieš gimdyma ir po jo?
Kas sprendė ar gali maitinti ir prie kokių kiekių leido tai daryti?
O tau kokie simptomai ligos būdavo neštumo metu(krasujas, viduriavimas ir t.t) ir ar nuo vaistų jie visai išnykdavo?
Kada tau buvo remisija?

ax.gif na ir prirašiau, bet taip džiugu kai gali nors ko nors pasiklausti.

Sveiki visi 4u.gif
Tai va pirmas nestumas buvo remisijoje, nu nebuvo nei kraujavimo nei gleiviu. Gal butu buve ir toliau taip viskas gerai, jei neatsirastu pankreatitas, kuri itakojo akmenys tulzies puslei. O gal siaip nusilpo imunitetas, ir vel paumejimas praejus 4 men. po gimdymo. Antras vaikelis pas mus pasibelde labai greitai, kai pirmam buvo 8men. smile.gif Tai va kadangi jau tuo metu vartojau imurana(nes buvo ir kraujo ir gleiviu) taip ir likau su jo per visa nestuma. Nestumo metu nebuvo kazkokiu tai nei pagerejimu, nei pablogejimu. Del maitinimo sprendziau pati, norejau nors menesiuka pamitint, o po to perejom prie misinuku. Aisku pries tai kalbejau ir su vaiku daktare ir kai israsinejo is gimdymo namu, klausiau tiesiog apie misinuku itaka vaiko vystimuisi ir t.t. . Man pasake kad mama vaikui yra svarbiau, nei visai jos neturet, tai kad reikia gyditis nes reikia augint vaikus. Va o remisija pas mane buvo pries 4 metus. Vaistai man kaip ir nepadedinejo, siule darytis kolektomija, bet pabandziau klizmutes ir susitvarke tas kraujavimas ir gleives. O tas daznas tustinimas taip ir liks, cia jau nieko nepakeisi.
Nezinau ar cia as atsakiau ar ne g.gif Va o jei ka gali man rasyt per az 4u.gif
Atsakyti
Perskaiciau, kad Lailai ir hemarojus prie Ok buvo prisidejes.... Tai ir as vargstu jau kokie metai dar ir su hemarojum... Buvau pas gydytoja, liepe Detralex gerti, o sio vaisto salutinis poveikis - kolitas. Tarsi uzburtas ratas... Baisu, kai OK paumeja ir dar hemarojus kraujuoja... Gal, sakau, hemarojus atsiranda nuo tu kolonoskopiju, nes kietu viduriu gyvenime neturejau....Dabar jau galima hemaroju lazeriu pasalint, tik idomu, ar si operacija nepakenks OK? Ryzciausi tikriausiai, nes jau uzkniso ir skausmais ir kraujavimu....
Atsakyti

Sveikos,seimoje atsirado Krono liga (ne man).Ar ja serganciam reikia laikytis spec.dietos,kokiu produktu vengti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 16 gegužės 2011 - 04:05
Zemuogiu pieva-
hmmm kaip keista, kai as pradejau aiskintis , kodel nepastoju, kad tokia liga mano kad kokie vaistai geriami, man ir ginekologe pasake ir mano daktare pasake, kad imurano ir inflaksimabo man tikrai reikes atsisakyti ir nebus galima vartoti....ir kad bus 100 proc man pablogejimas....o juk as santariskese gydziausi...kaip keista....tai kai taip pasake, tai ir nuleidau rankas....aisku, db uzsieni gyvenu, ir cia gydausi...db aciu dievui remisija..jau kokie 4 men....turbut reikes eiti cia pas daktarus ir aiskintis...kas mano atveju imanoma.....matysim..bet kol kas tos temos nelieciu.....
o su hemarojum vargau...db kazkaip ir neblogai visai..nors buna buna dienu, kada apsireiskia...bet per kelias dienas praeina...tai kazkaip ir nedarau nieko....
Due drops.....negaliu tiksliai pasakyt bet atrodo kad turim ir tokiu...
Atsakyti
QUOTE(kriste91 @ 2011 05 15, 18:30)
Perskaiciau, kad Lailai ir hemarojus prie Ok buvo prisidejes.... Tai ir as vargstu jau kokie  metai dar ir su hemarojum... Buvau pas gydytoja, liepe Detralex gerti, o sio vaisto salutinis poveikis - kolitas. Tarsi uzburtas ratas... Baisu, kai OK paumeja ir dar hemarojus kraujuoja... Gal, sakau, hemarojus atsiranda nuo tu kolonoskopiju, nes kietu viduriu gyvenime neturejau....Dabar jau galima hemaroju lazeriu pasalint, tik idomu, ar si operacija nepakenks OK? Ryzciausi tikriausiai, nes jau uzkniso ir skausmais ir kraujavimu....

As irgi turejau hemaroju. Operavo. Ne lazeriu, o paprastai. Nors sake buvo sudetingesnis atvejis (bet gal jie taip visada sako) operacija buvo visiskai nesunki. Viena nakti praleidau ligonineje, grizau kita diena, radau sunu serganti su 40, tai net neatsimenu kaip pasveikau per rupescius. Po savaites gal iskeliavau i darba ir net nusistebejau kai siule ilgesniam laikui nedarbinguma. Bet man tai jokiu vaistu neskyre is karto sake, kad reikia operuoti. O dabar kai dare kolonoskopija, tai vel sako atsirado nauju mazgu, si ta jauciu tustindamasi, bet nieko labai baisaus. Manau, kad sunku sumaisyti ar tai hemarojaus kraujavimas ar is giliau.
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 05 16, 04:05)
Sveikos,seimoje atsirado Krono liga (ne man).Ar ja serganciam reikia laikytis spec.dietos,kokiu produktu vengti?

Sveiki 4u.gif Kai turėjau Krono ligą, dieta man kažkiek veikė.
Ko nevalgiau: jokių čipsų, rūkytų patiekalų, nieko riebaus, jokio margarino, daugiau troškinto, kepto folijoje. Ir stengiausi žiūrėti dėl daržovių, kad tik lietuviškos būtų.
Geriau valgyti dažniau po ne daug.
Dar vengiau pieno, nes netoleruoju.
Remisijos metu galima vartoti, tai ką organizmas toleruoja, bet naujus produktus įvedinėti po vieną neskubant, ir žiūrėti kaip reaguoja organizmas.

Kažkur turiu knygą apie Krono ir opinį kolitą, išleistą krono ligos ir opinio kolito ligų draugijos, galiu paieškoti ir nuskanuoti, jei norite smile.gif

Laila25 aš irgi skaičiau, kad infliksimabas netinka neštumo metu, bet imuraną skiria. smile.gif

O aš poryt į Kauną lašintis infliksimabą keliausiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 05 16, 19:42)
Sveiki  4u.gif  Kai turėjau Krono ligą, dieta man kažkiek veikė.
Ko nevalgiau: jokių čipsų, rūkytų patiekalų, nieko riebaus, jokio margarino, daugiau troškinto, kepto folijoje. Ir stengiausi žiūrėti dėl daržovių, kad tik lietuviškos būtų.
Geriau valgyti dažniau po ne daug.
Dar vengiau pieno, nes netoleruoju.
Remisijos metu galima vartoti, tai ką organizmas toleruoja, bet naujus produktus įvedinėti po vieną neskubant, ir žiūrėti kaip reaguoja organizmas.

Kažkur turiu knygą apie Krono ir opinį kolitą, išleistą krono ligos ir opinio kolito ligų draugijos, galiu paieškoti ir nuskanuoti, jei norite smile.gif

Aciu labai 4u.gif Del knygos buciau mirtinai dekinga ax.gif .
Dabar kol kas zmogus gavo eksperimentini gydyma (gavo pildymui stebejimu zurnala),ziuresim kaip toliau.
Atsakyti
QUOTE(LaiLa25 @ 2011 05 13, 17:29)
o tu del hemarojaus neturejai problemu?...atrodo yra skyrelis, dirgliosios aros sindromas, gal ten pavyktu ka rasti tinkancio tau libre.pabandyk ir ten pasiskaityt.

Labas 4u.gif

Žiūrėjo mane gydytojai ir dėl hemorojaus, nieko nerado...
Kulniuoju į DŽS temutę pasiskaityti... unsure.gif
Atsakyti