Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

QUOTE(pegutee @ 2012 01 10, 19:43)
salofalk rectal foam, radau cia toki paveiksleli mazyti ju internete, http://drugster.info...dicament/20842/
pailgas dozatorius su melynais antgaliukais,manau rasi ten tam tinklapi,ir paprasyk pas daktara manau tai tikrai gali padeti.manpadejo geriau uz prednizolona.kainos nezinau kaip lietuvoi as cia uz vaistus savo nemoku,as juos naudoju tik tada kai man pablogeja,isipurskiu 2kartus kekviena vakara pries miega kokia savaite,paskui vel ramu buna pora menesiu

man tai klinikose dave pabandyt tu putu, bet man nepadėjo...sad.gif
Atsakyti
gal del to, kad buvo jau gausus kraujavimas g.gif
na kolkas tik jos mano gelbetojas sitoje ligoje.
ausryteKLP - kaip jum sekasi gydytis?gal gereja kas? nepakeitet vaistu?
Atsakyti
QUOTE(pegutee @ 2012 01 12, 17:40)
gal del to, kad buvo jau gausus kraujavimas g.gif
na kolkas tik jos mano gelbetojas sitoje ligoje.
ausryteKLP - kaip jum sekasi gydytis?gal gereja kas? nepakeitet vaistu?

na vyras jaucias gan gerai,dar turim pabaigti salofalka,o paskui ziuresim,tik kad like pas ji 10cm storosios zarnos,tai nezinau ar skirs dar kokiu vaistu. na ziuresim ka pasakys tyrimai,tai noreciau kad tai butu jau pabaiga...
Atsakyti
norit salofalka pakeisti?
gal tavo vyra isoperuos ir viskas bus gerai?nebereikes vaistu daugiau,organizmas atsigaus ir pasveiks,juk yra zmoniu kurie isoperuoti metus pabuvo su stoma ja uzdare ir sveiki gyvena
Atsakyti
QUOTE(pegutee @ 2012 01 12, 19:42)
norit salofalka pakeisti?
gal tavo vyra isoperuos ir viskas bus gerai?nebereikes vaistu daugiau,organizmas atsigaus ir pasveiks,juk yra zmoniu kurie isoperuoti metus pabuvo su stoma ja uzdare ir sveiki gyvena

tai mano vyras isoperuotas,ir su dviem stomom yra,bet paliko dar 10cm zarnos,reikia kad isgytu tas likes uzdegimas,ir tada jei viskas gerai uzdarys stomas,jau ir db vaistu jokiu nebegeria,isskyrus salofalko klizmutes.vasario gale vaziuosim ziuret i kauna,ar vienos uzteks operacijos ar dar dvieju reikes.
Atsakyti
viskas bus gerai,patikek manim,turit du menesius isbandyti daug ka.kiek jau laiko su stomom?
Papildyta:
p.s. pabandykit putas
Atsakyti
turiu klausimeli,kuris mane labai neramina...ar kuriai is jusu teko susidurti su kepenu ar kasos problemomis nuo imurano?ar kiti musu naudojamu medikamentu? neteko susidurti su tokiu kaip pankreatitu?jei taip tai is kokiu pozymiu atpazinote kad jum blogai?ir kaip gyde jus? siandien pastebejau kad mano akiu sonuose geltona spalva tokia lyg...sad.gif
Atsakyti
labukas visiems,

aciu uz gerus linkejimus man ax.gif , lb tikiuosi kad remisija tesis ir toliau...
pabadysiu atsakyt i klausimus....
vaiku kol kas neturiu...kalbejau cia su daktaru del vaiku,, jis pasitare su kitais i pasake kad vaistu man nutraukt nereik, geriu asakoli(160g) ir imurana(100mg) ir remicade(iflaksimabas) jei pastosiu tai tik remicade reiktu nutraukti paskutini nestumo trimestra....gan neblogos prognozes, belieka issiaiskint ar esu apskritai vaisinga smile.gif ir kaip pastot greiciau smile.gif
pacioj ligos pradzioj tuejau bedu su kasa-buvo pakretitas, bet itare del kazkuriu vaistu, kuriuos dave(tai pries 7m buvo) uo opinio kolito, tikrai pav ju neatsiminsiu, kazkokios rudos tabletes. jas pakeitus kitais, viskas susitvarke. o buvo taip-kad jutau lb astru skausma po sonkauliais, kuris tesesi i kairi sona. db viskas gerai. del kepenu kol kas jokiu bedu neturiu.
per pati baisiausia mano gyvenimo etapa, kada buvo lb didelis uzdegimas, ir kada daktarai trauke grynai mane is pragaro....oi..patikekit...as geriau per karta apie 15-20 tableciu....imuranas, prednizollonas, salofalkas ir dar begale visokiu nuo gybeliu, atibiotiku ir t.t. begale vaistu kuriu jau net pavadinimu nepasakyciau, reiktu epikrize ziuret....po tiek tableciu tris kart dienoj...patikekit....nuo tokiu doziu manau man ne tik plaukai, bet ir dantys turejo iskrist..aciu dievui taip nebuvo, slinko tik plaukai..iki tiek kad turejau peruka.....jei gerai pamenu tai turbut maziausiai metus laiko vargau...gal maziau...kai pradejau sveikt, pradejo mazet vaistu dozes, orgaizmas gal prisitaike, ir pradejo plaukai atauginet smile.gif ir vel turejau savo plaukus. buvo sunku,bet viskas praejo, db su savais plaukais, nors ir db slenka, tik gerai kad matosi jog ir ataugineja. tiesa, ataugineja jau lb daug zilu plauku:) nzn, gal tai genai, nes ir mama lb anksti pradejo zilti smile.gif gal ir vaistu poveikis smile.gif bet siais laikais yra dazai biggrin.gif todel, nebijokit del plauku-jie ataugs smile.gif
hm..lb jau optimistiskai kalbat....po 5 metu utraukti vaistus???? o jums argi niekas nesake kad si liga yra visam gyvenimui??? gal vaistu dozes kiek i sumazes, kad tik palaikyti remisija...tik kazi ar juos bus galima visai nutraukti....deja, tokios pogozes man sake gydytoja lt...o kaip bus, matysim...taip toli negalvoju, dziaugiuosi sia diena )
kas liecia sanarius-oi kaip jaucias...bet cia gal ne tik imuranas, cia daugiau gal buvo prednizolonas..nes vienu metu, pries pora metu su trupuciu, buvo taip...kad as is lovos bijojau islipti, koks buvo skausmas...visu sanariu ir sanariuku....pirstu sulenkti ranku vos galejau-taip buvo rytais, po to kai per skausmus prisiversdavau islipti is lovos, ir issijudidavau, likusia dienos dali buvo pakeciamai....baigiau audot prednizolona-baiges skausmai.....bent jau tokie dideli...deja pasekmes like...jei daugiau pajudu ar pastoviu ar darau ka-pradeda skaudet...bet pailsejus vel gerai...toki skausma galiu pakest...jis mielesnis nei tas, kad ryte is lovos net bijai islipt..
pasekmes yra..nieko nepakeisi, reik susitaikyt ir gyvent toliau smile.gif
gal lb gasdinanciai ir prirasiau, bet tokia jau mano istorija....taip buvo...
db tdziaugiuos remisija, ir lb noriu, kad kuo ilgiau nuejus i wc nepamatyciau raudonos spalvos...daugiau nnieko nenoriu, ir visus kt nepatogumus pasiruosus iskest.....
o jums visiems, sveikatos , stiprybes ir saugokit save
Atsakyti
Skaiciau, LaiLa, tavo istorija. Tu tikra saunuole, kad nepaluzai ir issikapstei 4u.gif Labai tikiuosi, kad viskas toliau klostysis kuo puikiausiai smile.gif Labai dziugu, kad bent jau plaukai po tu vaistuku ataugineja... Matyt, tikrai organizmas prisitaiko, atsigauna po to pirminio soko, vis delto ne saldianiai, svelniai tariant...

Na, o ka dar domintu pastojimas, radau dar toki tinklalapi. Tiesa, jei mokate skaityti rusu kalba... http://kronportal.ru...ug-safety-chart
Atsakyti
labai aciu laila uz atsakymus,nes pradejau sau itarineti jau problemas su kepenimis ar kasa nes akys sonuose lyg geltonos darosi vis labiau,nebesuprantu o i ligonine kitas vizitas vasario diena tik..o del vaistuku nutraukimo po 5 metu man taip daktarai sake anglijoje,jeigu remisija trunka 5 metus ir per juos nebuna pablogejimu galima nutraukti.
na o del leliuku tai man labai aktuali tema,nes kad ir sako daktarai jog galima su vaistais visteik siokia tokia baime ir atsakomybe.Aciu mamulioka uz nuoroda,rusu nesuprantu visai smile.gif bet pabandysiu issiversti per interneta
Atsakyti
Na, pagal ta tinklalapi irgi, vartojant imurana, mesalazino preparatus bei infliksimaba maza rizika vaisiui. Jie remiasi siais duomenimis. Gal skaityt anglu kalba seksis geriau smile.gif http://ccfa.org/fram...cations2009.pdf
Atsakyti
labukas

aciu mergaites uz linkejimus ir palaikyma. nesu jau tokia as stipri....kartais buna lb liudna, kai galvoju, kad taip susirgau, kad daug ko negaliu sau leisti, ka anksciau dariau ir t.t, ir pan. bet tokiais atvejais stengiuos prisimint pro ka praejau ir kaip sunku buvo...ir ne tik man, bet ir visiems mano artimiems zmonems..kurie kartu turejo praeiti pro ta pragara...ir kadd yra tokiu kuriems dar blogiau....tada nusiraminu ir pradedu vel eit tolyn, juk gyvenimas tesias, jis vienas, ir reik imti tai ka gali.
pegutee-jei ka negera itari,tu gali kreiptis pas daktarus aksciau laiko, negali laukti iki tos dienos,kada paskirta. nesuprask to tiesiogiai, kad jei jau ta diena paskirta, ir viskas, jei kas egerai nesikreipsi, lauksi, nesamone-visais atvejais jei kas negerai darosi eini ir prasai laiko. juk taip ir numirt galima belaukiant. man paciai pries keleta men prasideje buvo skausmai po sonkauliais, na kaip sakom dar kartais skrandi ale skauda, toj vietoj kazkur. bet kai skrandi skauda buna kitoks tas skausmas. na as kai nuvaziavau leistis remicade, uzklausiau savo tos daktariukes, bet mane nuramino kad tai gali buti del susikaupusiu duju, nors as minejau kad gal vel panketitas.bet jos pasake-bus blogiau ar nepraeis-kreipkis. na as grizus permasciau viska, ir pabandziau kelias dienas pasireguliuot maista ka valgau, ir man praejo. db jau neskauda. o pradzioj t.p itariau, kad gal vel kasa, o gal jau ir kepenys. pradejau ieskot geltonu akiu ir odos geltonuojant. bet aciu dievui viskas praejo. todel stebek save, ir jei matai kad blogiau, eik vel pas daktarus. nelauk paskirto laiko. o del vaistu, manau mano atveju-as jau visa gyvenima ju negalesiu nutraukt..per daug dideli uzdegima esu turejus, ir per daug stipriai pazeistas zarynas. cia yra vilties tiems, kurie laiku suskubo gydytis. ir uzkirto kelia ligos progresavimui.
mamulioka-aciu uz nuoroda, jei liaudiskai sakant-suo kariamas pripranta, tai zmogus tuo labiau manau gali prie visko prisitaikyt lotuliukas.gif
lb idomu butu suzinot, kaip sekas kristex atrodo..., su mazuoju leliuku savo....ilgai jokiu ziniu....
Atsakyti