labukas visiems,
aciu uz gerus linkejimus man

, lb tikiuosi kad remisija tesis ir toliau...
pabadysiu atsakyt i klausimus....
vaiku kol kas neturiu...kalbejau cia su daktaru del vaiku,, jis pasitare su kitais i pasake kad vaistu man nutraukt nereik, geriu asakoli(160g) ir imurana(100mg) ir remicade(iflaksimabas) jei pastosiu tai tik remicade reiktu nutraukti paskutini nestumo trimestra....gan neblogos prognozes, belieka issiaiskint ar esu apskritai vaisinga

ir kaip pastot greiciau
pacioj ligos pradzioj tuejau bedu su kasa-buvo pakretitas, bet itare del kazkuriu vaistu, kuriuos dave(tai pries 7m buvo) uo opinio kolito, tikrai pav ju neatsiminsiu, kazkokios rudos tabletes. jas pakeitus kitais, viskas susitvarke. o buvo taip-kad jutau lb astru skausma po sonkauliais, kuris tesesi i kairi sona. db viskas gerai. del kepenu kol kas jokiu bedu neturiu.
per pati baisiausia mano gyvenimo etapa, kada buvo lb didelis uzdegimas, ir kada daktarai trauke grynai mane is pragaro....oi..patikekit...as geriau per karta apie 15-20 tableciu....imuranas, prednizollonas, salofalkas ir dar begale visokiu nuo gybeliu, atibiotiku ir t.t. begale vaistu kuriu jau net pavadinimu nepasakyciau, reiktu epikrize ziuret....po tiek tableciu tris kart dienoj...patikekit....nuo tokiu doziu manau man ne tik plaukai, bet ir dantys turejo iskrist..aciu dievui taip nebuvo, slinko tik plaukai..iki tiek kad turejau peruka.....jei gerai pamenu tai turbut maziausiai metus laiko vargau...gal maziau...kai pradejau sveikt, pradejo mazet vaistu dozes, orgaizmas gal prisitaike, ir pradejo plaukai atauginet

ir vel turejau savo plaukus. buvo sunku,bet viskas praejo, db su savais plaukais, nors ir db slenka, tik gerai kad matosi jog ir ataugineja. tiesa, ataugineja jau lb daug zilu plauku:) nzn, gal tai genai, nes ir mama lb anksti pradejo zilti

gal ir vaistu poveikis

bet siais laikais yra dazai

todel, nebijokit del plauku-jie ataugs
hm..lb jau optimistiskai kalbat....po 5 metu utraukti vaistus???? o jums argi niekas nesake kad si liga yra visam gyvenimui??? gal vaistu dozes kiek i sumazes, kad tik palaikyti remisija...tik kazi ar juos bus galima visai nutraukti....deja, tokios pogozes man sake gydytoja lt...o kaip bus, matysim...taip toli negalvoju, dziaugiuosi sia diena )
kas liecia sanarius-oi kaip jaucias...bet cia gal ne tik imuranas, cia daugiau gal buvo prednizolonas..nes vienu metu, pries pora metu su trupuciu, buvo taip...kad as is lovos bijojau islipti, koks buvo skausmas...visu sanariu ir sanariuku....pirstu sulenkti ranku vos galejau-taip buvo rytais, po to kai per skausmus prisiversdavau islipti is lovos, ir issijudidavau, likusia dienos dali buvo pakeciamai....baigiau audot prednizolona-baiges skausmai.....bent jau tokie dideli...deja pasekmes like...jei daugiau pajudu ar pastoviu ar darau ka-pradeda skaudet...bet pailsejus vel gerai...toki skausma galiu pakest...jis mielesnis nei tas, kad ryte is lovos net bijai islipt..
pasekmes yra..nieko nepakeisi, reik susitaikyt ir gyvent toliau
gal lb gasdinanciai ir prirasiau, bet tokia jau mano istorija....taip buvo...
db tdziaugiuos remisija, ir lb noriu, kad kuo ilgiau nuejus i wc nepamatyciau raudonos spalvos...daugiau nnieko nenoriu, ir visus kt nepatogumus pasiruosus iskest.....
o jums visiems, sveikatos , stiprybes ir saugokit save