Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

QUOTE(Angle @ 2012 01 26, 12:17)
labas visiems smile.gif

Colomba man nuo imurano leukocitai buvo nukritę iki 2,5 tai sumažino dozę nuo 150 iki 100mg

turiu klausimą visiems tiems ir toms, kam paskirta bioterapija. ko reikėjo, kad jums ją paskirtų ir koks konkrečiai daktaras paskyrė? Man nelabai sekasi sustabdyti uždegimą, nors gydymas paskirtas stiprus: imuranas, pentaza ir budenofalkas (steroidinis vaistas, bet ne sisteminis kaip kad prednizolonas, o veikiantis tik žarnyną, todel su mažesniais šalutiniais poveikiais). Labai lauksiu atsakymų jūsų  4u.gif

tiesa, gal neminėjau, mano OK transformavosi į Kroną verysad.gif tai gal todėl sunkiau su juo

Man bioterapiją skyrė po smarkaus paūmėjimo. Paūmėjimas prasidėjo pakankamai staigiai ir nukraujavau staiga. Atliko kolonoskopiją ir Prof. Kiudelis rekomendavo pradėti infliksimabą. Tada atrodo pasitarimas buvo, ar verta skirti ir paskyrė.

Man irgi Imuraną nuo 150mg sumažino iki 100mg po to. smile.gif
Atsakyti
Ačiū, Colomba. Turiu lyg ir gerų žinių - paskyrė atlikti tyrimus bioterapijos paruošimui, ir jei nenustatys kontraindikacijų, tai ir paskirs bioterapiją. Na, kol kas belieka laukti, ir tikėtis, kad viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
Labas visoms ir visiems smile.gif dabar sunerimau, kad tas infliksimabas daug kam pasireiškia šalutiniais poveikiais, todėl noriu paklausti tų, kam lašina, kokie buvo šalutiniai poveikiai?
Labai bijau kad gali sąnarius paveikti (čia užsienio forumuose skaičiau daug kam taip buvo). Kai pavasarį dėl paūmėjimo gulėjau ligoninėj ir 4 savaites negalėjau vaikščioti nei pastovėti dėl sąnarių, o ir gulėti ne bet kokioj pozoj, tai net baisu pagalvoti kad vėl taip nenutiktų. Man vienas iš didžiausių malonumų tai pradėti dieną sporto klube, bet retai galiu sau tai leisti, tai tikėjausi kad infliksimabo dėka tai susitvarkys, bet pasirodo nebūtinai taip būna blink.gif Galvoju gal dar atidėti tą bioterapiją? Būklė nėra dabar labai sunki, tokia pusėtina sakyčiau, ir svoris nustojo kristi.
Taigi, kokia jūsų patirtis su bioterapija?
Atsakyti
Angle, man šalutiniai poveikiai buvo tokie: pirmus porą kartų kilo temperatūra iki 37,6. Vėliau nebe, dar pirmus kartus kosulys prikibo. Dėl sanarių, aš ir iki infliksimabo turėjau nedidelių bėdų, skaudėdavo keičiantis orams ir pan. Lašinant infliksimabą ryškesnio pablogėjimo su jais nebuvo. Tik man paaštrėjo nemiga, bet nežinau ar infliksimabas kaltas ir krito imunitetas.
Bet nepaisant visko, nesigailiu, kad jį gaunu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Angle @ 2012 02 01, 12:50)
Labas visoms ir visiems smile.gif dabar sunerimau, kad tas infliksimabas daug kam pasireiškia šalutiniais poveikiais, todėl noriu paklausti tų, kam lašina, kokie buvo šalutiniai poveikiai?
Labai bijau kad gali sąnarius paveikti (čia užsienio forumuose skaičiau daug kam taip buvo). Kai pavasarį dėl paūmėjimo gulėjau ligoninėj ir 4 savaites negalėjau vaikščioti nei pastovėti dėl sąnarių, o ir gulėti ne bet kokioj pozoj, tai net baisu pagalvoti kad vėl taip nenutiktų. Man vienas iš didžiausių malonumų tai pradėti dieną sporto klube, bet retai galiu sau tai leisti, tai tikėjausi kad infliksimabo dėka tai susitvarkys, bet pasirodo nebūtinai taip būna  blink.gif  Galvoju gal dar atidėti tą bioterapiją? Būklė nėra dabar labai sunki, tokia pusėtina sakyčiau, ir svoris nustojo kristi.
Taigi, kokia jūsų patirtis su bioterapija?

man lašinant infliksimaba labai dusindavo, elergizuodavo, todel paskyre Humira. tai labai pagerejo visi žarnyno reikalai...bet....isigyjau zvyneline, kurios nebeatsikratau ir tai daug bjauriau nei ok schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ynga @ 2012 02 02, 13:47)
man lašinant infliksimaba labai dusindavo, elergizuodavo, todel paskyre Humira. tai labai pagerejo visi žarnyno reikalai...bet....isigyjau zvyneline, kurios nebeatsikratau ir tai daug bjauriau nei ok schmoll.gif

Colomba, tavo patirtis nuteikia optimistiškai, tie pašaliniai poveikiai tokie pakenčiami lyg ir, o kaip šiaip savijauta? Ar gali fiziškai aktyvų gyvenimą gyventi? Gal tai padėtų su nemiga tvarkytis?

Ynga, džiugu, kad Humira paskyrė ir susitvarkė tie nemalonūs dalykai, bet kažin ar čia Lietuvoj ją skiria, nors gal... reiks pasiklausinėti. Dėl žvynelinės - man lyg ir minėjo profesorius, kad bioterapija turėtų padėti ir nuo žvynelinės (jei sunki forma); nes man ji diagnozuota, bet labai retai išlenda ir nevargina. Kaip ji pasireiškia, kad net blogiau nei OK?

Labai ačiū už atsakymus, geros savijautos visiems smile.gif
Atsakyti

Ynga, džiugu, kad Humira paskyrė ir susitvarkė tie nemalonūs dalykai, bet kažin ar čia Lietuvoj ją skiria, nors gal... reiks pasiklausinėti. Dėl žvynelinės - man lyg ir minėjo profesorius, kad bioterapija turėtų padėti ir nuo žvynelinės (jei sunki forma); nes man ji diagnozuota, bet labai retai išlenda ir nevargina. Kaip ji pasireiškia, kad net blogiau nei OK?
[/quote]
vieniem gydoma, kitiem kaip tik issaukia...dabar man nutrauke Humira, bet sake, gal reiks vel bandyti del zvynelines...zodziu, uzburtas ratas...
pas mane zvyneline labai aktyvi galvoje, labai daug sasu, sunkiai pasiduoda gydimui, taip pat padai, delnai ir kitur po truputi...
Atsakyti
Ynga o koks gydymas dėl žvynelinės paskirtas?

Man buvo prieš infliksimabą problemos su galvos oda, šašai galvoje, kartą ir jau pradėjus gydytis infliksimabu, tada diagnozavo, kad žvynelinė (pirmą kartą sakė, kad gal ji, gal ir ne...), tik odos gydytoja stebėjosi, kad lašina infliksimabą, o man nuo to jokio poveikio. g.gif

Angle kaip tik kalbėjau su gydytoja dėl nemigos, tai visgi greičiausiai čia ne dėl infliksimabo, o aš jam suverčiau kaltę. biggrin.gif
Stengiuosi aktyviau gyventi (tik ne visada išeina), bet nelabai nemigai padėjo. doh.gif
Savijauta bendra nebloga, tik lengviau visokie peršalimai kimba.
Atsakyti
standartinis gydymas -hormoniniai tepaliukai, pradzioje dar buvo paskirta fototerapija bet nieko man ten nepagerejo sad.gif dabar bandau kazkoki rusiska tepaliuka nehormonini...gal pades..
O tai tau, Colomba, žvyneline nebepasireiškia? gal reikes pasneket su Kiudeliu dėl Humiros pratęsimo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ynga @ 2012 02 03, 13:58)
standartinis gydymas -hormoniniai tepaliukai, pradzioje dar buvo paskirta fototerapija bet nieko man ten nepagerejo sad.gif dabar bandau kazkoki rusiska tepaliuka nehormonini...gal pades..
O tai tau, Colomba, žvyneline nebepasireiškia? gal reikes pasneket su Kiudeliu dėl Humiros pratęsimo... g.gif

Mano galvos oda labai sausa, tai pastoviai naudoju šampūnus ir kaukes su taukmedžio sviestu, kol kas niekas nebeatsinaujino, bent jau šašų nebėra kaip anksčiau buvo.
Aš iš pradžių irgi kažkokį tepaliuką naudojau, šampūną specialų išrašę buvo. Ir pavasarį bus du metai kaip visai neblogai laikausi, kas liečia galvos odą.
Atsakyti
[/quote]
vieniem gydoma, kitiem kaip tik issaukia...dabar man nutrauke Humira, bet sake, gal reiks vel bandyti del zvynelines...zodziu, uzburtas ratas...
pas mane zvyneline labai aktyvi galvoje, labai daug sasu, sunkiai pasiduoda gydimui, taip pat padai, delnai ir kitur po truputi...
[/quote]

Tai Humira nutraukė vien dėl žvynelinės? ar dar kokių nors bėdų buvo?
Atsakyti
tik dėl žvynelinės
Atsakyti