Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

direktoriusg kolonoskopija, jei su gydytojo siuntimu turėtų būti nekainuoti. Tiksliau, mane nusiuntė pas gastroenterologą, šis užrašė kolonoskopijai ir niekas nekainavo, nei nuskausminimas, nei pati procedūra.

Kiek laiko gydausi Kauno klinikose, viską gaunu, o niekad nieko nedaviau. Skundų dėl gydymo ar priežiūros neturiu. smile.gif

Atsakyti
as pati sniolio klausiua ar yra dares tokia operacija kokia buvo reikalinga mano vyrui,tai jis pats pasake,na gal pora kokias,bet jaunu as neoperuoju,siunciu i kauna,tai suabejojau labai,gal kitoses srityse jis tikrai geras.o del kauno,tai jei desuosi nieko,vistiek gydys,nepalisk juk numirti,bet visi ten laukia labai labai..
Atsakyti
QUOTE(ausryteKLP @ 2012 02 27, 18:22)
as pati sniolio klausiua ar yra dares tokia operacija kokia buvo reikalinga mano vyrui,tai jis pats pasake,na gal pora kokias,bet jaunu as neoperuoju,siunciu i kauna,tai suabejojau labai,gal kitoses srityse jis tikrai geras.o del kauno,tai jei desuosi nieko,vistiek gydys,nepalisk juk numirti,bet visi ten laukia labai labai..

Manau, kad gerai, jog nusiuntė į Kauną, jeigu gydytojas jaučia, kad geriau operaciją atliks kitoje ligoninėje. smile.gif

Dėl davimo, tai nežinau, neatkreipiau dėmesio tiesą sakant, dauguma darbuotojų malonūs. smile.gif

Aš šiuo metu tikiuosi, kad sumažinus Imurano dozę, imunitetas kažkiek atsistatys, bet OK bus ramus. g.gif
Atsakyti
Sveiki, direktoriusg.
Butinai pasidarykit kolonoskopija, laiku nustatyta diagnoze yra labai svarbi sekmingam tolimesniam gydymui, kuo anksciau diagnozuos, tuo mazesne zarnu dalis gali but pazeista. Aisku, labai linkiu, kad nieko isvis nerastu smile.gif

Mano draugui Kronas, jam irgi isoperavo apendicita, nes pagrindinis simptomas buvo skausmai desiniajame sone. O siaip kazkokiu kitu simptomu nelabai buvo, kiek pasakojo. Tik skausmai. Na, viduriai laisvesni, kraujo nebuvo

Beje, kiek yra siules Santariskese gydytojams, dirbantiems ligonineje, pinigu - nieks neeme. Netgi ne kaip kysi, o jau po, taip sakant, kaip padeka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamulioka: 27 vasario 2012 - 18:54
QUOTE(mamulioka @ 2012 02 27, 18:53)

Kaip draugo sveikata?
Atsakyti
Tiesa pasakius, siaip sau. Negaliu sakyt, kad labai blogai.. Tada buvo paastrejimas del chirurges kaltes, buvo ikisus tampona i zaizda, tai jau pagerejo. Bet.. Grizo i ankstesni taska. Vis tiek kaupiasi zaizdelej puliai sad.gif Daktarai rekomendavo tik laika, laika ir dar karta laika. Laukt. Bet kad jau greit 3 menesiai po operacijos. Nezinau, i ligonine nesiverzia, maziausiai norisi, kad dar karta operuotu, ko gero, tai jau butu rimtesnio pobudzio operacija, nei absceso pasalinimas, bet, jauciu, kad per kita apziura siulys operuot.

Neisivaizduoju. Gal kam teko girdet, ar padeda enzimai nuimt uzdegima siuo atveju?

Ir dar norejau paklaust, ar kuri nors vartojat nuskausminamuosius, kai buna smarkus pablogejimas? Kai vel sutino sona, skaudejo, gere analgetikus, bet vat kurios rusies galima vartot... g.gif Sako, ibumetina ir visus kitu ibu- nerekomenduoja. Tai ka tada? Nimesili ar diklofenaka kokia? Man atrodo, cia dar didesnis brudas...
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2012 02 27, 19:39)

Man griežtai uždraudė nimesili, o ypač diklofenaką, sakė nei gerti, nei leistis. Kadangi savo gydytoju pasitikiu, nenaudoju.
Esu gėrusi ketanovą, nošpą, yra leidą nedideles morfijaus dozes.
Atsakyti
Vat ir as sakau, maniskis ibumetino nevartoja, tai tuos kitus abudu karts nuo karto, kai smarkiau skausmas prigriebia, nes dirbt kazkaip reikia. Dar "geresni"... sad.gif
Gal tu ir teisi, gal ketanovas tiktu... Buciau labai dekinga, jei kuri kita dar pasidalintu patirtim ir ziniom del analgetiku.

Beje, noreciau pasidalint dar ir savo patirtim. Prigriebe mane viduriavimas, po antibiotiku pavartojimo, viduriavau gal kokias 3 savaites, na, katastrofa kazkokia, jau nebezinojau, kuom gelbetis. Labai mano zarnynas jautrus antibiotikams. Man ginekologe paskyre del kitu priezasciu papilda, Pau d`arko, su kazkokia zieve. Nezinau, kaip del ginekologiniu problemu, bet viduriavimas liovesi jau kita diena, kai pradejau naudot, labai netiketai. Paieskojau info, pasirodo, esant viduriavimams irgi padeda.
Atsakyti
QUOTE(ausryteKLP @ 2012 02 27, 19:22)

tai as ir norejau pasakyt kad jis kaip medikas man atrodo rimtas,suvokia ,kad tai perdaug rimta jam paciam operuot siuncia labiau patyrusiems, o siaip man jis vertas pagarbos
Papildyta:
QUOTE(Colomba @ 2012 02 27, 18:30)
direktoriusg kolonoskopija, jei su gydytojo siuntimu turėtų būti nekainuoti. Tiksliau, mane nusiuntė pas gastroenterologą, šis užrašė kolonoskopijai ir niekas nekainavo, nei nuskausminimas, nei pati procedūra.

Kiek laiko gydausi Kauno klinikose, viską gaunu, o niekad nieko nedaviau. Skundų dėl gydymo ar priežiūros neturiu. smile.gif

tai taip as siuntima turiu ir suprantu kad su juo turetu but nemokamai,bet kad jie pas mus klaipedoj nejautros nenori taikyt ,o google radau kazkokia klinika kur negalioja siuntimas ir jie atskirai konsultuoja ir viskas bendrai su pilna nejautra kainuoja 700lt.,kaip ir daugoka,uztat ir sprendziu dilemakur darytis ir gal Colomba zinai kokius vaistus nejautrai ar nuskausminimui naudoja,gal tiesiog juos paciai nusipirkt
Atsakyti
QUOTE(direktoriusg @ 2012 02 27, 20:04)

Nežinau, aš tiesiog ateinu darytis kolonoskopijos ir sakau, galima vaistų? biggrin.gif Nors yra darę ir be vaistų, nes po nukraujavimo negalėjo leisti, per daug rizikinga.

Mamulioka bet prie Diclofenaco parašyta, kad
Specialių atsargumo priemonių reikia:
jeigu Jūs sirgote gaubtinės žarnos (opiniu kolitu) arba plonojo žarnyno (Krono liga) uždegimu;

Man iš vis sakė, kad negalima prie šitų ligų jo vartoti.
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif
QUOTE(mamulioka @ 2012 02 27, 19:53)
Sveiki, direktoriusg.
Butinai pasidarykit kolonoskopija, laiku nustatyta diagnoze yra labai svarbi sekmingam tolimesniam gydymui, kuo anksciau diagnozuos, tuo mazesne zarnu dalis gali but pazeista. Aisku, labai linkiu, kad nieko isvis nerastu smile.gif

Mano draugui Kronas, jam irgi isoperavo apendicita, nes pagrindinis simptomas buvo skausmai desiniajame sone. O siaip kazkokiu kitu simptomu nelabai buvo, kiek pasakojo. Tik skausmai. Na, viduriai laisvesni, kraujo nebuvo

Beje, kiek yra siules Santariskese gydytojams, dirbantiems ligonineje, pinigu - nieks neeme. Netgi ne kaip kysi, o jau po, taip sakant, kaip padeka

dekoju uz patarimus ir palinkejimus smile.gif zinau kad nuo jos niekur nedingsiu,turiu pasidaryt smile.gif o kas liecia santariskiu medikus ,tai kaip ir sakai ,net kaip padekos jie nenori priimt ,kazkokie netradiciniai lietuviai jie,istikruju tai buvau suzaveta labai,esam guleje 2 skyriuose,ir thumbup.gif mazajai klaipedoj nesugebejo diagnozuot net gastroezofaginio refliukso,tiksliau nenorejo,tipo pilna narkoze reik duot kad istirt,o vaikas per savaite 3-4 naktis vemdavo,sako nepergyvenkit isaugs ir nebevems,o mazyle jau net bijodavo miegoti eit,nes vemdavo tik naktimis,nuvarem i santariskes pagulde padare gastrofibroskopija ir beje su nepilna nejautra tik i nosyte lasiukus ilasino ir diagnoze nustatyta smile.gif o kai zinom problema 2 val pries miega nieko nevalgom,nevartojam kitu produktu kurie didina rugstinguma,tame tarpe nekramtom gumos ir viskas ok smile.gif ,o kita turejo problemu su kraujo kresumu,tai gulejom onkohematologiniam,tai musu krauja veze net i vokietija tirt,dekui gyd.Kleinotienei ne cento uz tai nemokejom,o klaipedoj buvo pasake kad jums neverta daryt sito tyrimo ,nes tai kainuos apie 12000lt.vat ir tie patys zmones dave Hipokrato priesaika
Papildyta:
QUOTE(Colomba @ 2012 02 27, 21:19)
Nežinau, aš tiesiog ateinu darytis kolonoskopijos ir sakau, galima vaistų? biggrin.gif Nors yra darę ir be vaistų, nes po nukraujavimo negalėjo leisti, per daug rizikinga.
Mamulioka bet prie Diclofenaco parašyta, kad
Specialių atsargumo priemonių reikia:
jeigu Jūs sirgote gaubtinės žarnos (opiniu kolitu) arba plonojo žarnyno (Krono liga) uždegimu;

supratau,ateisiu bandysiu  prasyt tu stebuklingu vaistu,beje uzsirasiau 15dienai klaipedoj kuncu klinikoj pas ta pati Kanciauska,300lt.gal padarys zmogiskiau nei valdiskoj
Man iš vis sakė, kad negalima prie šitų ligų jo vartoti.

Atsakyti
Del poliklinikiniu Santariskese tai dar pasigyncyt galima, o ligoninej dirbantys tikrai nuostabus. Tik kad labai dar nedaug patirties turi su siomis ligomis

Colomba, man atrodo, prie visu analgetiku tas pats parasyta smile.gif
Atsakyti