Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

Merginos, kazkuri cia raset vaistu pavadinima... Net nezinau, uz ko kabintis, taigi, ir nerandu... Panasaus poveikio, kaip prendizolonas, tik ne toks slykstus... Skaiciau visas temas, buvau macius, bet dabar tikrai nerasiu sad.gif Ir net nezinau, i kuria kreiptis, kuri vartojo, gal sioj temoj, gal 3osios temos arciau galo...
Atsakyti
labas, mamulioka, o jau kitus vaistus išbandėt, nieks nepadeda?
dar vartoju tą vaistą, budenofalkas:

http://www.100metu.l...uery=budenofalk

yra ir geriami, ir putos, tik reikia recepto, ir nekompensuojami. dažniausiai jie geriami pora mėnesių, kol nuslopina uždegimą, bet būna kad geria ir gana ilgą laiką

man po 2-3 savaičių jau sakė bus galima nutraukti, laukiu smile.gif jo nutraukimas daug greitesnis nei prednizolono ir poveikis pašalinis tikrai mažesnis, nors apetitą šiek tiek didina, tas poveikis sakė dar priklauso ir nuo to, kiek praeityje yra tekę gauti kortikosteroidų.

budenofalkas išsiskiria tik žarnyne ir iš karto pašalinamas kepenyse (taip prof. Valantinas sakė smile.gif), tai kortikosteroidas, bet vietinio poveikio, ne sisteminis, neveikia viso organizmo. tik reikia turėti galvoje, kad didžiausia šio vaisto dalis išsiskiria toje storojo žarnyno vietoje, kuri prasideda iš karto po plonojo žarnyno, tai jei yra pažeidimų ir kitame storžarnės gale, tai tada geriamus su putomis galima derinti

aš internetu užsisakau, ir jau kitą dieną galiu atsiimti.
bebaigiant pakuotę, pasibaigė jis ir vaistinėje, tai biskį apturėjau nerimo, radau tada Vokiečių vaistinėje. be to, jei ant Lietuvos nėra jo pirkti, Vokiečių vaistinė gali užsakyti atvežti, bet tada veik trečdaliu brangiau ir trunka 2 savaites. galima ir patiems internetu iš užsienio užsisakyti, taip greičiau ir pigiau, tik reikalingas vardinis receptas (deklaracija) (aš iš čia buvau susiruošus užsisakyti: http://www.oneclickp...e-p-25400.html).
tai jei yra galimybė, iškart patarčiau užsisakyti minimaliam kursui - 2 mėnesiams, maža kas, be to, nuo kovo vidurio keisis jo kaina, tai kažin ar atpigs, ir net jei ir nedaug keisis, bet dėl to gali būti pertrūkių jo tiekime.
na ir prirašiau doh.gif
linkiu sveikatos jums, kad padėtų 4u.gif
Atsakyti
Dekui, Angle!! Taip, atrodo sis. Tai Jus jau ir buvot apie ji rasius, ko gero? As kol kas tik siaip klausineju, nes, aisku, be daktaro nesavivaliausim. Mano draugas po operacijos, savijauta pagerejo, bet niekaip nedingsta puliai is tos zaizdos pooperacines. Daktare dar dave savaite laiko, jei nebus pagerejimo, sius i ligonine operuotis. Vat ir ziuriu dabar visokius variantus. Gal nuspres vel koki prednizolona skirt, neisivaizduoju.. Laaaabai nesinoretu... Kiek supratau, tas kitas vaistas skirtas storajam zarnynui? Maniskiam Kronas, taigi, paziestas tik plonasis. Tai ie nezianu, ar tiktu... Na bet cia, aisku, tik mano telesnio scenarijaus prognozes, gal sakys, kad tik operacija pades.
Atsakyti
taip, rašiau apie budenofalką anksčiau, bet manding kortikosteirodai skiriami esant uždegimui, o jei pūliuoja, tai turėtų skirti antibitiokų, nes prednizolono fone kaip tik yra didesnė supūliavimo rizika. jei dėl uždegimo/paūmėjimo skiriamas prednizolonas ir organizme yra rizinkų žaizdų/pūlinių, tai tada skiria stipresnių, platesnio veikimo spektro antibiotikų. tikriausiai jums irgi paskyrė, sėkmės gydantis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Angle @ 2012 02 19, 13:35)
taip, rašiau apie budenofalką anksčiau, bet manding kortikosteirodai skiriami esant uždegimui, o jei pūliuoja, tai turėtų skirti antibitiokų, nes prednizolono fone kaip tik yra didesnė supūliavimo rizika. jei dėl uždegimo/paūmėjimo skiriamas prednizolonas ir organizme yra rizinkų žaizdų/pūlinių, tai tada skiria stipresnių, platesnio veikimo spektro antibiotikų. tikriausiai jums irgi paskyrė, sėkmės gydantis smile.gif

Oi, jam jau tiek tu antibiotike susere... Gal ilgiau nei menesi gere, tai nezinau dabar, kokia alternatyva galetu pasiulyt... Dekui!
Atsakyti
su praejusiu valentino diena jus smile.gif
kaip jusu sveikatos?kaip laikotes? norejau jusu visu paklausti, kiek jums laikosi remisija laiko dazniausiai, ir koki pozymiai buna kai jums pradeda blogeti?
Atsakyti
Labas visiems, labai gražiai jūs čia bendraujate, tai nusprendžiau ir aš prisijungti. thumbup.gif Trumpai papasakosiu savo istoriją. Pries porą metų diagnozavo artritą parktiškai iš "oro" docentė Vilniuje, o vėliau patvirtino jį ir Klaipėdoje, nes aš Klaipėdietė ir 17metų man beje. Sakau iš "oro", nes kraujo tyrimai buvo idealūs, jokio CRB ar C reaktyvinio baltymo, ANA antikūnių ir panašiai, rėmėsi tuo, kad pažeistas stuburas, skauda ir akyse uždegimas - uveitas. Geriau nesteroidinius priešuždegiminius kaip Movalį, Relifexą apie 3mėn. ir siaubingai užkietėjo viduriai, paguldė ir gatsroenterologinį skyrių - vėl viskas gerai, užkietėjimas dėl vaistų. Pradėjau gerti sulfasalaziną (jis taip pat artrito gydymui taikomas) vidurių užkietėjimas pradėjo kaitaliotis su viduriavimu, nepilnas pasituštinimo jausmas, pilvo pūtimas, skausmas ir panašiai. Ir taip pusę metų žarnynas nesitvarkė. Neseniai vidurį Akropolio nualapau dėl žvėriško pilvo skausmo, išvežė į ligoninę, nieko neraudo apart padaugėjusių leukocitų ir paleido namo su pasiūlymu užsukt pas ginekologą, užsukau, viskas tvarkoje. Vėliau ėjau pas gastroenterologę vėl, nes kiek gi galima kankintis - tai užkietėję, tai viduriuoju ir skausmas šonuose dar, toks tarsi spazminis, tarsi kažkas žarnas būtų perveržę. Ji parašė siuntimą į Kauną tirtis dėl Krono ligos, nes bemaž galvą guldė, kad čia ji. Kovo 8d laukia vizitas Kaune, greičiausiai darys kolonoskopiją, girdėjau, baisus tyrimas, bet man nežinomybė baisesnė, nes dabar jau visi šaukt pradėjo, kad man to artrito niekada ir nebuvo, o uždegimas akyse ir sąnarių skausmai Krono pasekmė, bet be kolonoskopijos dar niekas nieko nesako, laukiu jos. Siaubas kažkoks, nes prisiskaičiau, kad baisi liga, agresyvus gydymas, panašus į artrito ir panašiai. Jėzau kiek čia prirašiau, tikiuosi kažkas nepatingėjo paskaityti 4u.gif Tiesa, labai noriu paklausti ar jums kaitaliojasi vidurių užkietėjimas su viduriavimu ir ar svarbiausia, kankina nepilno pasituštinimo jausmas? AČIŪ AČIŪ AČIŪ už atsakymus JUMS, mielieji. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Laba diena visiems. smile.gif

Pegutee man kai pradeda blogėti atsiranda specifinis skausmas kairiajame šone, po to seka spazmavimas ir viduriavimas. Arba viduriavimas su krauju. Tiesa, kai buvo stipriausi paūmėjimai, tai tebuvo tik tas specifinis skausmas ir keistas pilvo tempimas. O tada staigus nukraujavimas.

Susilašinau užvakar Infliksimabą. Nuvažiavau į ligoninę su paūmėjimu, bet nieko labai baisaus, papildomai Salofalko klizmutes. Imuraną mažina nuo 2 iki 1 tabletės per dieną, kadangi mano imuninė sistema greičiausiai per smarkiai nuslopinta, nes per mėnesį peršalimais prasergu 2-3 savaites. Po 8 savaičių infliksimabas su kolonoskopija ir spręs ar visiškai nutraukti Imuraną. smile.gif

MarijaAnna o guldys Jus į Kauno klinikas ar kaip? Nelabai supratau, ar kolonoskopija paskirta, ar jau ten spręs daryti ar ne?
Man prieš diagnozę panašus skausmas šone buvo, daugiau kaip ir nieko.
Jei liga gydoma ir tvarkingai geriami vaistai, laikomasi režimo, manau, kad daugeliu atveju situaciją galima kontroliuoti.
Kolonoskopija nėra tokia baisi, bet galima prašyti, kad suleistų nuo skausmo.
Atsakyti
Colomba, kovo 8d. turiu vizitą pas Kauno gastroenterologę, ten ji ir spręs ką daryti, bet gastro Klaipėdoje sakė, kad vienareikšmiškai reikės kolonoskopijos, kad patvirtinti arba atmesti diagnozę, vis dar turiu viltį, kad gal čia ne Kronas ir ne kokia baisi u-degiminė žarnyno liga, bet į kokį eilinį DŽS visiškai nepanašu ir perdaug sutapimų su tuo uždegimų akių, kuris būna prie šios ligos (ne visiems žinoma), leukocitų padidėjimas. Baimės pilnos akys, jei atvirai, nes vieną baisią diagnozę - artritas jau turiu, antros nenoriu, nors dabar, kaip jau minėjau, daug gydytojų "rėkia", kad gal tai ne artritas, o Krono pasekmė. Iš kur čia žinosi, kolonoskopija viską parodys... Man tai siaubingai spazmuoja pilvą, visą laiką išsipūtęs, šonuose skauda ir "tempia" net kai šlapinuosi ar tuštinuosi tie skausmingi spazmai būna, ir šiaip pilvą skaudena. Žodžiu, aš asmeniškai pasimetusi visiškai, labai noriu atsakymų, nes nežinomybė labiausiai kankina. Tiesa, prisiskaičiau, kad dažnai dėl Krono ligos ir storąjį žarnyną ar jo dalį reikia šalinti, ar dažnai taip būna? Žinoma, nenreiktų iš anksto panikuoti, kai dar net diagnozės neturiu, o jos tokios ir nenorėčiau, bet BAISU ir nieko negaliu sau padaryti... blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(MarijaAnna @ 2012 02 24, 22:10)

Man buvo sunki Krono ligos forma, kai tik diagnozavo, svarstė galimybę operuoti, bet išsikapsčiau ir be jos. Po gerų 3 metų perėjo į opinį kolitą.

Operacija yra vienas iš gydymo būdų, bet kiek žinau, taikomos, kai jau nepadeda medikamentiniai gydymo būdai.

O kaip hemoglobinas? Normos ribose?
Atsakyti
Hemoglobinas mano apyžemis, sakyčiau. O tau kokie pirmieji simptomai buvo ir kiek laiko jie tęsėsi iki diagnozės? Ar viduriavimas buvo? Nes man jo nėra, tiksliau tariant, tai vidurių užkietėjimas tai viduriavimas ir pastoviai tas varginantis nepilno pasituštinimo jausmas. Va, ir dabar sėdžiu pilvas išsipūtęs ir tempia, toks jausmas dar, kad žarnos apačioj tarsi perveržtos. Labai tikiuosi, kad vis dėlto tai nebus Kronas, nors gastro čia Klaipėdoje krato galvą ir sako vaje vaje, kas TIKRAI neguodžia ir optimizmo neprideda, plius aš taip jau pusę metų kankinuos, tad bijau, kad nebūčiau ko pražioplinus, nes viskas buvo verčiama jautrumui ir vaistų nuo sąnarių poveikiui... doh.gif
Atsakyti
MarijaAnna mano pirmieji požymiai buvo kelis metus karts nuo karto užeinantis skausmas šone. Viduriavimo be priežasties nebuvo, tik kai gėriau antibiotikus buvo.

Dabar telieka laukti ką pasakys gastroenterologė Kaune ir kolonoskopijos rezultatų. smile.gif
Dėl pilvo pūtimo nieko nesiūlė naudoti?
Atsakyti