Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

QUOTE(Colomba @ 2012 05 03, 23:35)
Šaunu, kad po truputį geryn. smile.gif

Man neblogai, kolonoskopija parodė, kad viskas gerai, remisija. smile.gif

Maniskiui irgi arteja kolonoskopija. Na nezinau, nezinau, tie kasmetiniai kolonoskopijos paskyrimai mane neramina... Juolab, kad dar jis kazkoki ar susiaurejima, ar ka turi. Baugu... Jus irgi visos kasmet darotes? Kazkas esat minejusi, kad per visa gyvenima vos ne 10 kartu galima tik atlikt, o cia kasmet daro... Beje, kur LaiLiukas prapuolus? g.gif O del antibiotiku - ju skirtingu buna, kai kurie agresyvesni zarnynui, kai kurie svelnesni, ar cia nuo individualios organizmo reakcijos gal priklauso. As pries 10 metu susigadinau zarnyna, po levomecitino gal koki pusmeti negalejau su viduriavimu susitvarkyt. O pernai stomatologe leido kazkoki antibiotika i dantenas, tai ta pati istorija, taip suviduriavau, kad vos vos issikapsciau. Cia gal reiketu daktaru klaust, kai jie ka nors israsinetu, gal parinktu koki tinkamiausia. Mano ligoniui, zinau, visad tik i raumeni leidziamus paskiria, jokiu tableciu
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2012 05 06, 21:06)

Prie OK lyg tais po 10 metų sirgimo daro kas metus ar du, nes yra didesnė supyktibėjimo tikimybė. Kadangi žarnyno vėžys ilgai neturi jokių simptomų, tai darant kolonoskopiją jį galima labai laiku pastebėti ir išvengti rimtesnių bėdų.

Dėl antibiotikų, man skyrė tik purškiamus į gerklę, geriamų neduoda. Kai buvo plaučių uždegimas paguldė į ligoninę ir lašino į veną.
Atsakyti
Supratau, nors nesu dar 100 proc. tikra del OK, reik prasyt leidziamu g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2012 05 06, 22:06)
Maniskiui irgi arteja kolonoskopija. Na nezinau, nezinau, tie kasmetiniai kolonoskopijos paskyrimai mane neramina... Juolab, kad dar jis kazkoki ar susiaurejima, ar ka turi. Baugu... Jus irgi visos kasmet darotes? Kazkas esat minejusi, kad per visa gyvenima vos ne 10 kartu galima tik atlikt, o cia kasmet daro... Beje, kur LaiLiukas prapuolus?  g.gif O del antibiotiku - ju skirtingu buna, kai kurie agresyvesni zarnynui, kai kurie svelnesni, ar cia nuo individualios organizmo reakcijos gal priklauso. As pries 10 metu susigadinau zarnyna, po levomecitino gal koki pusmeti negalejau su viduriavimu susitvarkyt. O pernai stomatologe leido kazkoki antibiotika i dantenas, tai ta pati istorija, taip suviduriavau, kad vos vos issikapsciau. Cia gal reiketu daktaru klaust, kai jie ka nors israsinetu, gal parinktu koki tinkamiausia. Mano ligoniui, zinau, visad tik i raumeni leidziamus paskiria, jokiu tableciu

mamulioka, o tai jums kolitas nuo antibu atsirado? nelabai supratau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2012 05 07, 08:46)

Jai ne kolitas, tiesiog smarkiai viduriavo po antibiotikų.

Ar užsirašėte pas gydytoją dėl žarnyno problemų? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 05 07, 09:48)

dar ne blush2.gif dabar vargstu su persalimu ir sinusitu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita4611: 07 gegužės 2012 - 09:11
QUOTE(lolita4611 @ 2012 05 07, 09:46)

QUOTE(Colomba @ 2012 05 07, 09:48)

Smagu, Colomba, kad prisimeni 4u.gif Man, tiesa pasakius, nezinau kas. Yra siokiu tokiu problemu, ir jos nuo to laiko siek tiek paryskejo. Kaip minejau, labai ilgai negalejau susitvarkyt su viduriavimu, tai nuo to laiko viduriai praktiskai nuolat tokie prie palaidesniu, skystoki. Cia jau pasidare mano normali busena. O siaip, manau, kad man koks dirgliosios zarnos sindromas, ko gero, gal nieko rimtesnio. Tiesiok nuolat siaubingai pucia pilva (per diena vakarop issipucia kone 10 cm), gurguliuoja, ten labai daznai, matyt, kazkas smagaus vyksta, zarnos durniuoja, tiesiog jauciu, kaip jos ten juda, strakalioja, diskotekos, vienu zodziu kazkokios vyksta... verysad.gif As, kaip ir LaiLa, esu linkus manyt, kad tas sindromo atsiradimas yra susijes su antibiotiku poveikiu. Deja
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2012 05 06, 21:56)
nes kiek anotacijoj mačiau antibų nelabai gerai gerti kolitais sergant, kaži kodėl prie paūmėjimų skiria g.gif

Kai tik smarkesnis paūmėjimas, man visada skiria, plataus veikimo spektro, galėsiu vėliau pažiūrėt kokius būtent, o pentaza (mesalaziną) tai sakė kad apsaugot nuo vėžio
Atsakyti
GRYZAU pries pora valandu is kauno kliniku,vyrui uzdare abi stomas,zarna buvo sugijusi sake idealiai,pats jauciasi gan gerai,po narkozes atsigavo greit,vakar operacija dare,siandien jau buvo samoningas pilnai.zodziu viskas juda i prieki,db su nerimu laukiam,kaip reikes pradet tustintis,bet tikiuos kad viskas bus gerai..
Atsakyti
QUOTE(ausryteKLP @ 2012 05 09, 19:11)
GRYZAU pries pora valandu is kauno kliniku,vyrui uzdare abi stomas,zarna buvo sugijusi sake idealiai,pats jauciasi gan gerai,po narkozes atsigavo greit,vakar operacija dare,siandien jau buvo samoningas pilnai.zodziu viskas juda i prieki,db su nerimu laukiam,kaip reikes pradet tustintis,bet tikiuos kad viskas bus gerai..

Labai smagu! 4u.gif Jau puse darbo nuveiket, dabar viskas eis tik geryn mirksiukas.gif Sveikatos drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ausryteKLP @ 2012 05 09, 19:11)

Dziugu girdet geras zinias 4u.gif Taip ir toliau smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

visų puslapių neskaičiau, labai jau daug. Gal pasidalinsite, ką galima valgyti, sergant Krono liga? Maniškiui įtaria, beveik nuo viso maisto negerai, valgo, galima sakyti, kruopas tikrai. Ką jūs valgote? Gal pasidalinsite, būčiau dėkinga. O tai baisu ką nors valgyti, nes baisu, kad bus negerai ir t.t. sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CCCP: 14 gegužės 2012 - 19:21