Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

QUOTE(lolita4611 @ 2012 04 30, 17:16)
ar prie kolito viduriai buna kieti? nes man pastoviai užkietėja doh.gif  kokie simptomai kolito?o pastoviai tuos vaistus reik gerti ar tik paumejimo metu?

Pačioje pradžioje keitėsi su viduriavimu. Kolito simptomai:
- Pykinimas
- Viduriavimas
- Apetito stoka
- Bendras silpnumas
- Karščiavimas
- Kūno masės mažėjimas
- Pilvo skausmas
- Vėmimas
- Dažnesnis pulsas
- Išmatos su gleivėmis ir krauju

Dėl vaistu, nežinau kaip kiti, bet aš pastoviai vartoju Asacol ir Imuraną.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 04 30, 18:35)
Pačioje pradžioje keitėsi su viduriavimu. Kolito simptomai:
- Pykinimas
- Viduriavimas
- Apetito stoka
- Bendras silpnumas
- Karščiavimas
- Kūno masės mažėjimas
- Pilvo skausmas
- Vėmimas
- Dažnesnis pulsas
- Išmatos su gleivėmis ir krauju
Dėl vaistu, nežinau kaip kiti, bet aš pastoviai vartoju Asacol ir Imuraną.

ta prasme viduriavimas kaitaliojasi su uzkietejimo pradžioje? g.gif koks tas kaitaliojimasis 1 diena viduriuoji kitą užkietėja ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2012 04 30, 18:13)
ta prasme viduriavimas kaitaliojasi su uzkietejimo pradžioje? g.gif  koks tas kaitaliojimasis 1 diena viduriuoji kitą užkietėja ar kaip?

Man kaitaliojosi kas kelias dienas, čia pačioje ligos pradžioje.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 04 30, 19:17)
Man kaitaliojosi kas kelias dienas, čia pačioje ligos pradžioje.

ir tas ilgai truko? o tie vaistukai kaip ar šalutinių reiškinių nera? g.gif kokios prognozės šios ligos? ar yra naturalaus gydymo galimybių? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2012 04 30, 18:22)
ir tas ilgai truko? o tie vaistukai kaip ar šalutinių reiškinių nera? g.gif  kokios prognozės šios ligos? ar yra naturalaus gydymo galimybių? bigsmile.gif

Ne, po to staiga praėjo, bet atsirado kiti simptomai, nors kraujo rodikliai rodė kitą susirgimą. Galiausiai patvirtino Krono ligą. Visi vaistai turi šalutinių poveikių. Vieniems pasireiškia vieni, kitiems kiti, dar vieniems iš vis nesijaučia nieko.
Man pradėjus gerti Imuraną pirmus kelis mėnesius plaukai šiek tiek tankiau slinko, bet po to praėjo, ir apetitas nukritęs buvo. Šiuo metu nesiskundžiu, lyg ir nėra jokių šalutinių.
Prognozės, bent jau man, geros, tik reikalingas stebėjimas ir vaistų vartojimas.

Nemanau, kad esant smarkiai kraujavimui ar išopėjimui žarnyne natūralūs būdai padės. smile.gif

Jums siūlyčiau pasirodyti gydytojui, galbūt Jums nėra jokio kolito. smile.gif
Atsakyti
Visą gyvenimą vaistų rijimas baisu blink.gif o sakykit kai buvo pakaitom tie užkietėjimai ir viduriavimai su krauju buvo g.gif
ar sergant šia ligas svoris auga ar krenta? g.gif gal kas žino gydytoją Kaune kokį geresnį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita4611: 01 gegužės 2012 - 07:13
QUOTE(lolita4611 @ 2012 05 01, 06:51)
Visą gyvenimą vaistų rijimas baisu blink.gif o sakykit kai buvo pakaitom tie užkietėjimai ir viduriavimai su krauju buvo g.gif
ar sergant šia ligas svoris auga ar krenta? g.gif  gal kas žino gydytoją Kaune kokį geresnį?

Man svoris krito.

Kaune žinau tik prof. Kiudelį iš Kauno klinikų,
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 05 01, 10:10)
Man svoris krito.

Kaune žinau tik prof. Kiudelį iš Kauno klinikų,

O nuo vaistu prednizolono kaip?neaugo? Beje kolonoskopija jis su narkozr dare?
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2012 05 01, 11:35)
O nuo vaistu prednizolono kaip?neaugo? Beje kolonoskopija jis su narkozr dare?

Nuo prednizolono augo. Prieš kolonoskopiją kažko suleido į veną, pramiegojau visą tyrimą.
Atsakyti
Sveikos, kolonoskopijos tyrimo atsakymai, nustatė OK. Kolonoskopija atliko daugiau nei prieš savaitę, su pilna narkoze, nieko nejutau, tik sekančią dieną prasidėjo visas smagumas, pradėjo stripriai skaudėti pilvą, kad porą dienų vos iš lovos išlipau, dabar jau geriau, bet vistiek nesijaučiu taip, kad butų gerai, dažnai jaučiu patį žarnyną, tik nepasakyčiau kad skausmingą, bet jaučiu tik tiek, kad jį turiu nežinau ar suprantamai paaiškinau ax.gif nesuprantu ar tai yra normalu tiek ilgai neatsigauti ar kam nors taip buvo? Ar kas gėrėte Salofalt 500 po 2 tab., prieš valgį tris kartus per dieną ir kiek laiko tokiais kiekiais jūs gėrėte, nes man atrodo milžiniška dozė,o dar net neįvardino kiek laiko gerti (sakė jai 2 metus nemus paūmėjimų tai tada galėsiu dozę mažinti doh.gif , gal čia man tik vienai po tiek daug g.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajones @ 2012 05 03, 07:36)
Sveikos, kolonoskopijos tyrimo atsakymai, nustatė OK.

Salofalką gėriau prieš kokius 8-9 metus. Dabar geriu Asacol 800 3k per dieną. O vėl eisite pas gydytoją? Tiesiog galėjo skirti tokią dozę atsižvelgiant ką matė per kolonoskopiją.
Atsakyti
QUOTE(Svajones @ 2012 05 03, 08:36)
Sveikos, kolonoskopijos tyrimo atsakymai, nustatė OK. Kolonoskopija atliko daugiau nei prieš savaitę, su pilna narkoze, nieko nejutau, tik sekančią dieną prasidėjo visas smagumas, pradėjo stripriai skaudėti pilvą, kad porą dienų vos iš lovos išlipau, dabar jau geriau, bet vistiek nesijaučiu taip, kad butų gerai, dažnai jaučiu patį žarnyną, tik nepasakyčiau kad skausmingą, bet jaučiu tik tiek, kad jį turiu nežinau ar suprantamai paaiškinau ax.gif nesuprantu ar tai yra normalu tiek ilgai neatsigauti ar kam nors taip buvo? Ar kas gėrėte Salofalt 500 po 2 tab., prieš valgį tris kartus per dieną ir kiek laiko tokiais kiekiais jūs gėrėte, nes man atrodo milžiniška dozė,o dar net neįvardino kiek laiko gerti (sakė jai 2 metus nemus paūmėjimų tai tada galėsiu dozę mažinti  doh.gif  , gal čia man tik vienai po tiek daug  g.gif

As geriu tokiom dozem smile.gif Bet man rekomendavo gert po valgio. Daryk viska , kad nebutu paumejimu, nes tada skirs kitus dar vaistus. Salofalkas nera piktybiskas vaistas lyginant su imuranu ar prednizolonu. Tai kad linkiu maziau stresot, nervintis ir pan. 4u.gif
Atsakyti