Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

QUOTE(Lucero @ 2013 02 02, 14:53)
labukas visom
nezinau ar teks sioj temoj dazniau apsilankyti, bet bedu su virskinimu turiu dideliu verysad.gif  ilga laika tiesiog labai pute pilva - ai maniau nuo gerlo. nes ir gerla turiu. visad viduriai kieti. po to atsirado pykinimas, tada rado kasos uzdegima. na o dabar atsirado kraujo ismatose verysad.gif laukia koloproktologo tyrimai. greiciausiai ir kolonoskopija. Ar yra jums kuriai buve kraujo? unsure.gif
o dievuliau, kasmet darai ja? manes pirmoji laukia. labai baisu. gal galetum pasakyti kas joje baisiausia? biski papasakot. beje ar galima pries ja isgerti raminamuju? Aciu jei galetum daugiau papasakot kaip tas tyrimas vyksta 4u.gif

Būna to kraujo per paūmėjimus, man dar kai imu karščiuoti ir temperatūra pakyla virš 38,5, irgi kartais atsiranda, bet dėl šito mažiausiai pergyvenu, nes dažniausiai savaime ir praeina nukritus temperatūrai.
Aš kolonoskopiją darausi kas pora metų, dabar gal jau ir kas metus reikės. Dėl raminamųjų pasitarčiau su gydytoju, nes nežinau ar nebus blogai, jei bus išgerti raminamieji, o paskui suleis vaistus prieš procedūrą.
Aš visada prašau vaistų į veną, greitai atsijungiu ir nubundu prieš pat pabaigą.
Dieną prieš tyrimą nevalgai, tik skysčiai ir 3 litrai gėrimo išvalyti žarnyną.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2013 02 02, 22:40)
Aš visada prašau vaistų į veną, greitai atsijungiu ir nubundu prieš pat pabaigą.
Dieną prieš tyrimą nevalgai, tik skysčiai ir 3 litrai gėrimo išvalyti žarnyną.

aciu abiem 4u.gif
o del to zarnyno isvalymo, tai sake gerti tris litrus to cololyt diena pries tyrima g.gif bet sake valgyt galiu, pietus, nes jei as para nevalgysiu, tikrai iskrisiu.... unsure.gif

viena forumiete man sake kad zarnos ryjimas(skrandi tirt) yra zymiau baisiau uz ta kolonoskopija ..... g.gif tai galvoju gal istversiu g.gif jei jau zarna ryjau kelis kart rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 02 vasario 2013 - 21:47
QUOTE(Lucero @ 2013 02 02, 21:45)
aciu abiem  4u.gif
o del to zarnyno isvalymo, tai sake gerti tris litrus to cololyt diena pries tyrima g.gif  bet sake valgyt galiu, pietus, nes jei as para nevalgysiu, tikrai iskrisiu.... unsure.gif

viena forumiete man sake kad zarnos ryjimas(skrandi tirt) yra zymiau baisiau uz ta kolonoskopija .....  g.gif  tai galvoju gal istversiu g.gif jei jau zarna ryjau kelis kart rolleyes.gif

Man tai kaip tik sakė nevalgyti dieną prieš tyrimą, nebent jogurtą, vištienos sultinį natūralų.
Aš po nukraujavimo, per paūmėjimą prieš tyrimą dieną nevalgiau, nors ir spaudimas kritęs buvo, ir hemoglobinas žemas. Ir nieko, ištverti tikrai įmanoma.
Namie tai nesunku, ypač kai paūmėjimo nėra. Vištienos sultinys mane visada gelbsti, pakankamai sotus yra, plius arbatos, sultys, jogurtas. Nėra taip sunku kaip atrodo, ypač kai tik vienai dienai.

Prieš kolonoskopiją prašykit, kad suleistų vaistų ir apsnūsit per tyrimą.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2013 02 02, 23:01)

Prieš kolonoskopiją prašykit, kad suleistų vaistų ir apsnūsit per tyrimą.

as tai narkozes nenoriu, aplamai stipriu vaistu kazkokiu nuo skausmo nenoriu. noreciau tik atpalaiduojanciu, tai man gal ir sakyti, kad raminanciu noreciau, pasakyti g.gif g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
vis paskaitineju jusu tema, bet parasyti niekaip neprisiruosdavau smile.gif Dziaugiuosi, kad tema atgijo smile.gif
Man Krono liga bando pripazinti jau nuo rugsejo pabaigos. Dare kolonoskopija, eme biopsija. Apziurint kolonosku, jie mate uzdegima toje vietoje, kuri labiausiai budinga Krono ligai, plonajame zarnyne.Bet biopsijos rezultai Krono ligos nepatvirtino, kuo as zinoma labai apsidziaugiau ax.gif Tuomet mano gastro gydytoja nutare padaryti kalprotektino tyrima, t.y. atnestus analizus siunte i Vokietijos labaratorija,. Is ten atsakymas atkeliavo kazkur po 2 sav, ir pgl. ji norma virsyta LABAI stipriai, kas visgi rodo letini uzdegima, mano atveju Krona. Taigi pagal gastro gydytojos nurodymus, geriu salofaka po 2 tab. ryte ir vakare. Kolonoskopija zadejo kartoti po metu, tai bus matyt, kas ir kaip ten pasikeite per metelius.Tai tiek sikart apie savo ligele ax.gif
Dabar dar norejau pasiteirauti, ka darote, kai uzpuola liga, kai butini antibiotikai? Kaip suprantu, prie musu zarnyno problemu, jie tikrai ne i nauda g.gif O man prasidejo puliuojanti angina, kuri be antibu niekaip neisgydoma. Gal kas turi minciu? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Lucero @ 2013 02 02, 22:41)
as tai narkozes nenoriu, aplamai stipriu vaistu kazkokiu nuo skausmo nenoriu. noreciau tik atpalaiduojanciu, tai man gal ir sakyti, kad raminanciu noreciau, pasakyti g.gif  g.gif

Nu tu tikra saunuole 4u.gif Kai man zadejo daryti kolonoskopija, tai as gal 3 k. gydytojos klausiau, ar tikrai NIEKO nejausiu. Ir siap si tyrima atidedinejau gal koki menesi, vis ruosiausi jam psichologiskai. Cia vis tame i-nete prisiskaitineji, o paskui ir eni is proto biggrin.gif
Bet cia turbut kiekvienas individualiai i tai reaguoja ax.gif
Viskas bus gerai tau su tuo tyrimu 4u.gif Beje, o kada planuoji ji darytis?
Atsakyti
QUOTE(Roberta @ 2013 02 03, 18:14)

Nu tu tikra saunuole 4u.gif  Kai man zadejo daryti kolonoskopija, tai as gal 3 k. gydytojos klausiau, ar tikrai NIEKO nejausiu. Ir siap si tyrima atidedinejau gal koki menesi, vis ruosiausi jam psichologiskai. Cia vis tame i-nete prisiskaitineji, o paskui ir eni is proto biggrin.gif
Bet cia turbut kiekvienas individualiai i tai reaguoja ax.gif
Viskas bus gerai tau su tuo tyrimu 4u.gif Beje, o kada planuoji ji darytis?

4u.gif sveika
po poros savaiciu doh.gif gal ir isprotesiu iki to laiko, bet stengiuos uzsimirst, negalvot kasdien apie ta tyrima smile.gif svarbu kad nepablogetu pvz neatsirastu daugiau kraujo ir pan.
Tikiuosi nepataikysiu ant kokio grubaus gyd. rolleyes.gif unsure.gif kul
Tai va.... vis tikiuosi, kad tebus koks hemarojus ir viskas. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Roberta @ 2013 02 03, 17:14)
Sveikos merginos 4u.gif
vis paskaitineju jusu tema, bet parasyti niekaip neprisiruosdavau smile.gif  Dziaugiuosi, kad tema atgijo smile.gif

sveika 4u.gif mano draugas turi Krona, kai gulejo ligoninej, buvo israse leidziamus, o ne geriamus antibiotikus. tiesa, cia neseniai buvo paskyre ir geriamu, kazkokiu labai smarkiu, ir ilgesniam kursui, tai pilvui, aisku, labai nepatiko, pradejo galiausiai raizyt labai smarkiai
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2013 02 03, 18:00)
sveika  4u.gif mano draugas turi Krona, kai gulejo ligoninej, buvo israse leidziamus, o ne geriamus antibiotikus. tiesa, cia neseniai buvo paskyre ir geriamu, kazkokiu labai smarkiu, ir ilgesniam kursui, tai pilvui, aisku, labai nepatiko, pradejo galiausiai raizyt labai smarkiai

Tai vat ir as isivaizduoju, kad prie musu ligos turetu paskirti leidziamus, bet nei seimos, nei gastro gydytoja i mano toki pasakyma atsake: NEBUTINAI g.gif Ir kas dar keisciausia, kad kai sirgau angina pries 2 sav.(dabar angina vel pasikartojo), tai nuo antibiotiku man kaip tik kazkokie gargaliavimai pilve nurimo blink.gif Tai dar pagalvojau, kad gal velgi jie ta uzdegima zarnyne apgydo? Bet visgi pabijojau juos gert 10 d., kaip reiketu, tai su gydytojos palaiminimu nutraukiau po 5 d. Tai dabar ta bjaurybe vel islindo, matyt visgi reikejo visa kursa sugerti doh.gif
O kaip mamulioka tavo draugas bendrai jauciasi? Kiek meu jis sia liga serga ir kaip jos eiga? Bandau isivaizduoti, kas manes ateityje laukia unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roberta: 03 vasario 2013 - 19:42
Mes sirgom encefalitu. Tai, kai gydytojai dar ligoninėje diagnozavo ir OK, iškart geriami antibai buvo pakeisti kitokiais - leidžiamais į veną.
Tačiau, kažin kaip elgtis su kitokiais vaistais, pvz. Nimesil, Ibumetin, Paracetamoliu, Sinupretu? Kiek jie pavojingi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pasimetusi kojotė: 03 vasario 2013 - 19:54
sinupret nera antibiotikai, tai augaliniai vaistai

tuos geriamus antibiotikus pastaraji karta buvo skyres butent gastroenterologas, zinodamas visas bedas bei butent nuo ju ir skyre, buvo susidarius fistule ir karts nuo karto vis zaizdele papuliuoja. tai antibiotiku anotacijoj rasoma, kad reikia gert ar 5 ar 7 dienas, o paskyre dviem savaitem, tai jau 10 diena organizmas pasipriesino
Atsakyti
QUOTE(Pasimetusi kojotė @ 2013 02 03, 19:51)
Mes sirgom encefalitu. Tai, kai gydytojai dar ligoninėje diagnozavo  ir OK, iškart geriami antibai buvo pakeisti kitokiais - leidžiamais į veną.
Tačiau, kažin kaip elgtis su kitokiais vaistais, pvz. Nimesil, Ibumetin, Paracetamoliu, Sinupretu? Kiek jie pavojingi?

Nimesil, Ibumetin man uždraudė gerti. Paracetamolis, sinupretą leido gerti, nekenkia jie. Karščiuojant būtent paracetamolį ir sakė gerti.

Roberta jeigu geriant antibiotikus žarnynas nerodo jokių simptomų, tuomet manau, kad viskas gerai. Dėl šventos ramybės galima pasiteirauti, ar yra tokių pačių leidžiamų antibiotikų. smile.gif
Man antibiotikus leido gerti, jeigu jau labai blogai ir būtina, bet geriau, jei yra leidžiami. Bet čia vėl, labai individualu, kaip kiekvienas organizmas sureaguos. smile.gif

Aš turėjau Krono ligą, kuri po kurio laiko perėjo į opinį kolitą. smile.gif

Atsakyti
sveiki.Jus cia visi pasikauste sioje srityje,todel noriu uzduoti keleta klausimeliu.

100 % turiu hemoroju,kuris kartas nuo karto kraujuoja ir protarpiais islenda guziukas.panaudojus zavkutes -viskas apsiramina,bet po kiek laiko vel tas pats.jeigu man butu opinis kolitas-ar nuo tu zvakuciu praeitu kraujavimas?ar cia man kazin tik hemorojus,ar dar ir tas brudas OK gali buti?

beje,kolonoskopijos tyrima darysiu neuzilgo,bet vis va kazkiek noriu susizinoti kaip cia gali buti....nieko man neskauda,tik kartais papersti prie iseinamos angos ir jausmas buna tarsi nepasitustinus buciau iki galo.viduriai visada laisvi.

labai lauksiu kokiu nors pasisakymu.is anksto dekavoju ax.gif
Atsakyti