Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

Sveikos smile.gif dar norejau paklaust del tyrimo, neraso ant to cololyt, nesuprantu, ar galiu as gerti tyrimo(kolonoskopijos) diena vandens? g.gif ji bus vidurdieni, tai ar galiu ryte isgert vandens? g.gif valgyt tai suprantu kad ta diena iki tyrimo jau nieko nieko, bet diena pries tyrima tai gali valgyt
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 02 07, 23:45)
Sveikos smile.gif dar norejau paklaust del tyrimo, neraso ant to cololyt, nesuprantu, ar galiu as gerti tyrimo(kolonoskopijos) diena vandens? g.gif ji bus vidurdieni, tai ar galiu ryte isgert vandens? g.gif valgyt tai suprantu kad ta diena iki tyrimo jau nieko nieko, bet diena pries tyrima tai gali valgyt

sveika.o kur darysiesi tyrima?ir kada?
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 02 07, 23:45)

Sveika,
as geriau fortransa, bet cia tas pats tik pavadinimai kitokie, ir ant lapelio parasyta : procedūros dieną nieko nevalgykite, likus 2 val iki procedūros negerkite jokių skysčių. tai iš ryto manau drasiai išgert vandenuko.
Papildyta:
QUOTE(pomidoras @ 2013 02 07, 13:16)
sveiki.Jus cia visi pasikauste sioje srityje,todel noriu uzduoti keleta klausimeliu.

100 % turiu hemoroju,kuris kartas nuo karto kraujuoja ir protarpiais islenda guziukas.panaudojus zavkutes -viskas apsiramina,bet po kiek laiko vel tas pats.jeigu man butu opinis kolitas-ar nuo tu zvakuciu praeitu kraujavimas?ar cia man kazin tik hemorojus,ar dar ir tas brudas OK gali buti?

beje,kolonoskopijos tyrima darysiu neuzilgo,bet vis va kazkiek noriu susizinoti kaip cia gali buti....nieko man neskauda,tik kartais papersti prie iseinamos angos ir jausmas buna tarsi nepasitustinus buciau iki galo.viduriai visada laisvi.

labai lauksiu kokiu nors pasisakymu.is anksto dekavoju ax.gif

Žinok, sunku kažka tai pasakyti yra ar nera, tik biopsija atsako į klausymą ar yra OK, ar ne. Linkiu kad nebūtų 4u.gif
Atsakyti
aciu uz atsakyma labai.as irgi tikiuosi,kad neras man jo,nors visko baisaus prisigalvoju siom dienom.

sakykite,o ar jums sergantiems OK buna pilvo skausmai ?ar pykinimai kokie?
Atsakyti
QUOTE(pomidoras @ 2013 02 08, 16:01)
aciu uz atsakyma labai.as irgi tikiuosi,kad neras man jo,nors visko baisaus prisigalvoju siom dienom.

sakykite,o ar jums sergantiems OK buna pilvo skausmai ?ar pykinimai kokie?

Pilvas taip paskauda , paburzgia, manęs tai nepykina. Žinok ką, prieš tyrimus patarčiau mažiau skaityt interneta smile.gif nes pati kai prisiskaitau, tai po to košmarus ir sapnuoju ir prisigalvoju sau kiek...
Kolonoskopija esu darius ir Vilniuj ir Kaune. Bent jau man baisiausias dalykas tai išgert tą Fortransa (arba Cololit).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo buzialis: 08 vasario 2013 - 15:09
QUOTE(buzialis @ 2013 02 08, 16:08)
Pilvas taip paskauda , paburzgia, manęs tai nepykina. Žinok ką, prieš tyrimus patarčiau mažiau skaityt interneta smile.gif  nes pati kai prisiskaitau, tai po to košmarus ir sapnuoju ir prisigalvoju sau kiek...
Kolonoskopija esu darius ir Vilniuj ir Kaune. Bent jau man baisiausias dalykas tai išgert tą Fortransa (arba Cololit).

tai as irgi galvoju,kad reikia kuo maziau skaitineti,bet kad kitaip neiseina ax.gif

tuo labiau ,kad kolonoskopija zadu daryti privacioje klinikoje su narkoze. smile.gif bet vis tiek labai bijau,nors pasiusk blush2.gif esu ziauriai didele baile,ypac gydytoju bijau ir proceduru visokiu.net ir paciai geda del sito blush2.gif juk atrodo ir tris vaikus pagimdziau ir neatsitiko nieko,bet...........

kaip ta baime nugaleti,net neisivaizduoju g.gif bijau ir diagnozes dar be to verysad.gif kad kas baisiau ir uz OK nebutu..... verysad.gif
labai issipleciu,bet man labai padeda issikalbejimas ir jusu optimistines nuotaikos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pomidoras @ 2013 02 08, 16:27)
tai as irgi galvoju,kad reikia kuo maziau skaitineti,bet kad kitaip neiseina ax.gif

tuo labiau ,kad kolonoskopija zadu daryti privacioje klinikoje su narkoze. smile.gif bet vis tiek labai bijau,nors pasiusk blush2.gif esu ziauriai didele baile,ypac gydytoju bijau ir proceduru visokiu.net ir paciai geda del sito blush2.gif juk atrodo ir tris vaikus pagimdziau ir neatsitiko nieko,bet...........

kaip ta baime nugaleti,net neisivaizduoju g.gif bijau ir diagnozes dar be to verysad.gif kad kas baisiau ir uz OK nebutu..... verysad.gif
labai issipleciu,bet man labai padeda issikalbejimas ir jusu optimistines nuotaikos mirksiukas.gif

Žinai,kas man padėda, kai davedu save su visom mintim. Suimu save į rankas i sakau sau daug kartų : viskas bus gerai, nieko blogo nebus, viskas bus gerai ir t.t. Ir kai nuo minčių užmigt negaliu, ne avytes skaičiuoju o, sakau sau kad viskas bus gerai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(buzialis @ 2013 02 08, 16:32)
Žinai,kas man padėda, kai davedu save su visom mintim. Suimu save į rankas i sakau sau daug kartų : viskas bus gerai, nieko blogo nebus, viskas bus gerai ir t.t. Ir kai nuo minčių užmigt negaliu, ne avytes skaičiuoju o, sakau sau kad viskas bus gerai  ax.gif

thumbup.gif as zinok irgi panasiai darau mirksiukas.gif net pradejau dometis pozityviu mastymu ir visokiais feng sui,kad tik lengviau butu susidoroti su visomis neigiamomis mintimis.bet kad islaikyti ta pozityvu mastyma-reikia labai daug ir pastoviai su savimi dirbti.

na bet kas beliko daryti...... mirksiukas.gif
reikia kuo greiciau issitirti ir jei tik ras kazka-gydytis.kitos iseities kaip ir nelieka schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(buzialis @ 2013 02 08, 16:08)
Bent jau man baisiausias dalykas tai išgert tą Fortransa (arba Cololit).

Sveikos

buvau vaistinej pirkti Cololyt, tai sake nebera jo rinkoj, iseme. tai pardave Fortrans doh.gif o as taip bijau ji gert, nes pazystama nuo jo sake baisiai veme blink.gif
as per diena litro neisgeriu, tai man isvis neina isivaizduot kaip as tris litrus to gerimo isgersiu........... nezinau kuo man tai baigsis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 02 08, 17:21)
Sveikos

buvau vaistinej pirkti Cololyt, tai sake nebera jo rinkoj, iseme. tai pardave Fortrans doh.gif o as taip bijau ji gert, nes pazystama nuo jo sake baisiai veme blink.gif
as per diena litro neisgeriu, tai man isvis neina isivaizduot kaip as tris litrus to gerimo isgersiu........... nezinau kuo man tai baigsis unsure.gif

Galiu pasakyt kuo baigsis : pasisedejimu tualete 4u.gif Iskarto gal ir papikina siek tiek, bet po to praeina. Man ji primena morku sulciu skoni, o kadangi ju nemegstu tai man ir bjauru, gal yra kam patinka wink.gif Galiu patart tik, kuo maziau valgysi fortranso gerimo diena (pusrycius turiu omeny) tuo tau lengviau. Dar as isgerdavau fortranso, ir uzgerdavau vandeniu pora nors gurksniu.
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 02 08, 16:21)
Sveikos

Fortrans man puse velnio susigeria. Aš dažniausiai vienu ypu išgerdau puse stiklinės (sulaikiusi kvėpimą, nežinau kodėl biggrin.gif) ir iškart užgerdavau sultimis. biggrin.gif

O dėl to, kad reikia 3l išgerti. Tiesiog žinai, kad reikia ir darai. smile.gif
O baigsis, kaip Buzialis sakė - baigsis pasisėdijimu wc. biggrin.gif

Pomidoras prisipažinsiu, kad man visokie pozityvūs mąstymai nepadėjo niekad gyvenime, fengšui nebandžiau ir nemanau, kad bandysiu. biggrin.gif Man kas padėdavo - mintis, kad pasidarysiu tyrimus ir bus aiškiau kas man yra. O tada galima galvoti ką toliau daryti, kaip gydytis, maitintis ir t.t.
Man bent jau tas aiškinumas ir žinojimas visada padeda. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2013 02 08, 21:17)
Fortrans man puse velnio susigeria. Aš dažniausiai vienu ypu išgerdau puse stiklinės (sulaikiusi kvėpimą, nežinau kodėl biggrin.gif) ir iškart užgerdavau sultimis. biggrin.gif

O dėl to, kad reikia 3l išgerti. Tiesiog žinai, kad reikia ir darai. smile.gif
O baigsis, kaip Buzialis sakė - baigsis pasisėdijimu wc. biggrin.gif

Pomidoras prisipažinsiu, kad man visokie pozityvūs mąstymai nepadėjo niekad gyvenime, fengšui nebandžiau ir nemanau, kad bandysiu. biggrin.gif Man kas padėdavo - mintis, kad pasidarysiu tyrimus ir bus aiškiau kas man yra. O tada galima galvoti ką toliau daryti, kaip gydytis, maitintis ir t.t.
Man bent jau tas aiškinumas ir žinojimas visada padeda. smile.gif

cia del to pozityvaus mastymo-tai tik del to,kad mintys kvailos nelystu i galva,nes visos ligos dazniausiai nuo stresu ir nervu.

o siaip as lygiai kaip ir tu noriu kuo greiciau zinoti kas man yra,bet vat ta didele baime trukdo kuo greiciau pasidaryti ta kolonoskopija. verysad.gif
Atsakyti