Sveikos
dar norejau paklaust del tyrimo, neraso ant to cololyt, nesuprantu, ar galiu as gerti tyrimo(kolonoskopijos) diena vandens?
ji bus vidurdieni, tai ar galiu ryte isgert vandens?
valgyt tai suprantu kad ta diena iki tyrimo jau nieko nieko, bet diena pries tyrima tai gali valgyt
QUOTE(Lucero @ 2013 02 07, 23:45)
Sveikos
dar norejau paklaust del tyrimo, neraso ant to cololyt, nesuprantu, ar galiu as gerti tyrimo(kolonoskopijos) diena vandens?
valgyt tai suprantu kad ta diena iki tyrimo jau nieko nieko, bet diena pries tyrima tai gali valgyt
sveika.o kur darysiesi tyrima?ir kada?
QUOTE(Lucero @ 2013 02 07, 23:45)
Sveikos
Sveika,
as geriau fortransa, bet cia tas pats tik pavadinimai kitokie, ir ant lapelio parasyta : procedūros dieną nieko nevalgykite, likus 2 val iki procedūros negerkite jokių skysčių. tai iš ryto manau drasiai išgert vandenuko.
Papildyta:
QUOTE(pomidoras @ 2013 02 07, 13:16)
sveiki.Jus cia visi pasikauste sioje srityje,todel noriu uzduoti keleta klausimeliu.
100 % turiu hemoroju,kuris kartas nuo karto kraujuoja ir protarpiais islenda guziukas.panaudojus zavkutes -viskas apsiramina,bet po kiek laiko vel tas pats.jeigu man butu opinis kolitas-ar nuo tu zvakuciu praeitu kraujavimas?ar cia man kazin tik hemorojus,ar dar ir tas brudas OK gali buti?
beje,kolonoskopijos tyrima darysiu neuzilgo,bet vis va kazkiek noriu susizinoti kaip cia gali buti....nieko man neskauda,tik kartais papersti prie iseinamos angos ir jausmas buna tarsi nepasitustinus buciau iki galo.viduriai visada laisvi.
labai lauksiu kokiu nors pasisakymu.is anksto dekavoju
100 % turiu hemoroju,kuris kartas nuo karto kraujuoja ir protarpiais islenda guziukas.panaudojus zavkutes -viskas apsiramina,bet po kiek laiko vel tas pats.jeigu man butu opinis kolitas-ar nuo tu zvakuciu praeitu kraujavimas?ar cia man kazin tik hemorojus,ar dar ir tas brudas OK gali buti?
beje,kolonoskopijos tyrima darysiu neuzilgo,bet vis va kazkiek noriu susizinoti kaip cia gali buti....nieko man neskauda,tik kartais papersti prie iseinamos angos ir jausmas buna tarsi nepasitustinus buciau iki galo.viduriai visada laisvi.
labai lauksiu kokiu nors pasisakymu.is anksto dekavoju
Žinok, sunku kažka tai pasakyti yra ar nera, tik biopsija atsako į klausymą ar yra OK, ar ne. Linkiu kad nebūtų
aciu uz atsakyma labai.as irgi tikiuosi,kad neras man jo,nors visko baisaus prisigalvoju siom dienom.
sakykite,o ar jums sergantiems OK buna pilvo skausmai ?ar pykinimai kokie?
QUOTE(pomidoras @ 2013 02 08, 16:01)
aciu uz atsakyma labai.as irgi tikiuosi,kad neras man jo,nors visko baisaus prisigalvoju siom dienom.
Pilvas taip paskauda , paburzgia, manęs tai nepykina. Žinok ką, prieš tyrimus patarčiau mažiau skaityt interneta
Kolonoskopija esu darius ir Vilniuj ir Kaune. Bent jau man baisiausias dalykas tai išgert tą Fortransa (arba Cololit).
QUOTE(buzialis @ 2013 02 08, 16:08)
Pilvas taip paskauda , paburzgia, manęs tai nepykina. Žinok ką, prieš tyrimus patarčiau mažiau skaityt interneta
nes pati kai prisiskaitau, tai po to košmarus ir sapnuoju ir prisigalvoju sau kiek...
Kolonoskopija esu darius ir Vilniuj ir Kaune. Bent jau man baisiausias dalykas tai išgert tą Fortransa (arba Cololit).
tai as irgi galvoju,kad reikia kuo maziau skaitineti,bet kad kitaip neiseina
tuo labiau ,kad kolonoskopija zadu daryti privacioje klinikoje su narkoze.
kaip ta baime nugaleti,net neisivaizduoju
labai issipleciu,bet man labai padeda issikalbejimas ir jusu optimistines nuotaikos
QUOTE(pomidoras @ 2013 02 08, 16:27)
tai as irgi galvoju,kad reikia kuo maziau skaitineti,bet kad kitaip neiseina
bet vis tiek labai bijau,nors pasiusk
esu ziauriai didele baile,ypac gydytoju bijau ir proceduru visokiu.net ir paciai geda del sito
juk atrodo ir tris vaikus pagimdziau ir neatsitiko nieko,bet...........
bijau ir diagnozes dar be to
kad kas baisiau ir uz OK nebutu.....
labai issipleciu,bet man labai padeda issikalbejimas ir jusu optimistines nuotaikos
Žinai,kas man padėda, kai davedu save su visom mintim. Suimu save į rankas i sakau sau daug kartų : viskas bus gerai, nieko blogo nebus, viskas bus gerai ir t.t. Ir kai nuo minčių užmigt negaliu, ne avytes skaičiuoju o, sakau sau kad viskas bus gerai
QUOTE(buzialis @ 2013 02 08, 16:32)
Žinai,kas man padėda, kai davedu save su visom mintim. Suimu save į rankas i sakau sau daug kartų : viskas bus gerai, nieko blogo nebus, viskas bus gerai ir t.t. Ir kai nuo minčių užmigt negaliu, ne avytes skaičiuoju o, sakau sau kad viskas bus gerai 
na bet kas beliko daryti......
reikia kuo greiciau issitirti ir jei tik ras kazka-gydytis.kitos iseities kaip ir nelieka
QUOTE(buzialis @ 2013 02 08, 16:08)
Bent jau man baisiausias dalykas tai išgert tą Fortransa (arba Cololit).
Sveikos
buvau vaistinej pirkti Cololyt, tai sake nebera jo rinkoj, iseme. tai pardave Fortrans
as per diena litro neisgeriu, tai man isvis neina isivaizduot kaip as tris litrus to gerimo isgersiu........... nezinau kuo man tai baigsis
QUOTE(Lucero @ 2013 02 08, 17:21)
Sveikos
buvau vaistinej pirkti Cololyt, tai sake nebera jo rinkoj, iseme. tai pardave Fortrans
o as taip bijau ji gert, nes pazystama nuo jo sake baisiai veme
as per diena litro neisgeriu, tai man isvis neina isivaizduot kaip as tris litrus to gerimo isgersiu........... nezinau kuo man tai baigsis
Galiu pasakyt kuo baigsis : pasisedejimu tualete
QUOTE(Lucero @ 2013 02 08, 16:21)
Sveikos
o as taip bijau ji gert, nes pazystama nuo jo sake baisiai veme
Fortrans man puse velnio susigeria. Aš dažniausiai vienu ypu išgerdau puse stiklinės (sulaikiusi kvėpimą, nežinau kodėl
O dėl to, kad reikia 3l išgerti. Tiesiog žinai, kad reikia ir darai.
O baigsis, kaip Buzialis sakė - baigsis pasisėdijimu wc.
Pomidoras prisipažinsiu, kad man visokie pozityvūs mąstymai nepadėjo niekad gyvenime, fengšui nebandžiau ir nemanau, kad bandysiu.
Man bent jau tas aiškinumas ir žinojimas visada padeda.
QUOTE(Colomba @ 2013 02 08, 21:17)
Fortrans man puse velnio susigeria. Aš dažniausiai vienu ypu išgerdau puse stiklinės (sulaikiusi kvėpimą, nežinau kodėl
) ir iškart užgerdavau sultimis.
Pomidoras prisipažinsiu, kad man visokie pozityvūs mąstymai nepadėjo niekad gyvenime, fengšui nebandžiau ir nemanau, kad bandysiu.
Man kas padėdavo - mintis, kad pasidarysiu tyrimus ir bus aiškiau kas man yra. O tada galima galvoti ką toliau daryti, kaip gydytis, maitintis ir t.t.
cia del to pozityvaus mastymo-tai tik del to,kad mintys kvailos nelystu i galva,nes visos ligos dazniausiai nuo stresu ir nervu.
o siaip as lygiai kaip ir tu noriu kuo greiciau zinoti kas man yra,bet vat ta didele baime trukdo kuo greiciau pasidaryti ta kolonoskopija.