Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

QUOTE(Lucero @ 2013 02 12, 15:31)
Labukas  4u.gif  grizau, papasakosiu. Tai va buvau pas koloproktologa. Kol laukiau prie kabineto, galvojau ateis koks senas storas diedas smile.gif  o atejo... grazus, jaunas daktaras doh.gif  blush2.gif nu ir ka, pasipasakojau, tada apziurejo su pirstu isange. sake hemarojus pirmo laipsnio, nedidelis. Po to sako, kad siandien gali atlikt tik daline kolonoskopija(ne pilna), nes pasirodo kolonoskopijai reikia registruotis kaip atskiram tyrimui ir dar vaistus nusipirkt(nuo skausmo, raminami). unsure.gif  tai va, sukiso toki gelezi dideli su daug vazelino, klupant ant keliu-alkuniu....skaudejo, nieko nerado. Sako nieko nematau, greiciausia kraujas del uzkietejusiu viduriu iplesia ir kraujuoja, nes pvz kodel nera jokio kraujo vidriuojant kaip vakar. vat g.gif  nu ir sako - del sventos ramybes aisku galima daryti pilna kolonoskopija, bet sako esu tikras, kad nieko ten onko ar pikto nebus unsure.gif nu ir sako registruokis jei nori kolonoskopijai, vel fotrans... vel viskas is naujo.....
nezinau ka daryti..... tiek isgyvenau, kad po menesio vel darytis.... verysad.gif labai pasimeciau. o jausmas tai kaip... analiskai paprievartauta buciau, koki pusvalandi labai pilvo apacia-uodegikauli skaudejo. daktaras tai fainas, toks optimistas, bet sake ta pilna kolonoskopija ne jis darytu....  verysad.gif va del to isvis nuliudau, nes neaisku ant kokio ten zverio pataikysiu  unsure.gif bijau ir dvejoju verysad.gif
pilvas iki siol gurgia, nerimsta doh.gif  o rytoj zarna rysiu doh.gif

nezinau tikrai panos ka daryt,... suprantat, sukele daktaras man mintis tokias - o jei tikrai pakraujuoju tik del hemarojaus? unsure.gif

labutis smile.gif
bet as nelabai supratau, kokio velnio tau ta Fortransa tuomet reikejo gerti? Juk tam, kad nueiti pasitikrinti, kad ir del hemorojaus, manyciau taip zarnyno valytis nereikia .O gal as klystu g.gif
O ka sako tavo seimos gydytoja? Ar ji bando nustatyti tavo negalavimo priezasti? Siaip tas pats CRB kraujo tyrimas turetu kazka pasakyti. Kiek atsimenu, iki siuntimo kolonoskopijai, man ji dare. Ir kadangi zarnyne buvo uzdegimas (kuri jau veliau, per kolonoskopija pamate), tai tas CRB rodiklis buvo didesnis uz norma unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 02 12, 16:31)
Labukas  4u.gif  grizau, papasakosiu. Tai va buvau pas koloproktologa. Kol laukiau prie kabineto, galvojau ateis koks senas storas diedas smile.gif  o atejo... grazus, jaunas daktaras doh.gif  blush2.gif nu ir ka, pasipasakojau, tada apziurejo su pirstu isange. sake hemarojus pirmo laipsnio, nedidelis. Po to sako, kad siandien gali atlikt tik daline kolonoskopija(ne pilna), nes pasirodo kolonoskopijai reikia registruotis kaip atskiram tyrimui ir dar vaistus nusipirkt(nuo skausmo, raminami). unsure.gif  tai va, sukiso toki gelezi dideli su daug vazelino, klupant ant keliu-alkuniu....skaudejo, nieko nerado. Sako nieko nematau, greiciausia kraujas del uzkietejusiu viduriu iplesia ir kraujuoja, nes pvz kodel nera jokio kraujo vidriuojant kaip vakar. vat g.gif  nu ir sako - del sventos ramybes aisku galima daryti pilna kolonoskopija, bet sako esu tikras, kad nieko ten onko ar pikto nebus unsure.gif nu ir sako registruokis jei nori kolonoskopijai, vel fotrans... vel viskas is naujo.....
nezinau ka daryti..... tiek isgyvenau, kad po menesio vel darytis.... verysad.gif labai pasimeciau. o jausmas tai kaip... analiskai paprievartauta buciau, koki pusvalandi labai pilvo apacia-uodegikauli skaudejo. daktaras tai fainas, toks optimistas, bet sake ta pilna kolonoskopija ne jis darytu....  verysad.gif va del to isvis nuliudau, nes neaisku ant kokio ten zverio pataikysiu  unsure.gif bijau ir dvejoju verysad.gif
pilvas iki siol gurgia, nerimsta doh.gif  o rytoj zarna rysiu doh.gif

nezinau tikrai panos ka daryt,... suprantat, sukele daktaras man mintis tokias - o jei tikrai pakraujuoju tik del hemarojaus? unsure.gif

nu nieko sau blink.gif kaip cia suprasti dabar?tai kam ta bruda reikejo gerti vakar?tik tam kad uzpakali apziuretu? g.gif
Papildyta:
turiu klausimuka dar viena;pries pora menesiu gulejau ligonineje del mazakraujystes.ten mane istyre visapusiskai,ryjau zarna,sviete visus vidaus organus,dare kraujo tyrimus,tik gydytoja pagailejo ir nesiunte darytis kolonoskopijos.kaip jus manot,ar ten man is kraujo tyrimu galejo matyti,ar yra koks uzdegimas zarnyne ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Roberta @ 2013 02 12, 16:44)
labutis smile.gif
bet as nelabai supratau, kokio velnio tau ta Fortransa tuomet reikejo gerti? Juk tam, kad nueiti pasitikrinti, kad ir del hemorojaus, manyciau taip zarnyno valytis nereikia .O gal as klystu g.gif
O ka sako tavo seimos gydytoja? Ar ji bando nustatyti tavo negalavimo priezasti? Siaip tas pats CRB kraujo tyrimas turetu kazka pasakyti. Kiek atsimenu, iki siuntimo kolonoskopijai, man ji dare. Ir kadangi zarnyne buvo uzdegimas (kuri jau veliau, per kolonoskopija pamate), tai tas CRB rodiklis buvo didesnis uz norma unsure.gif

nu va, sako, kad butu uzteke klizmos, registratura mane cia apdurnino, registruoantis sake gerti ta tirpala, seimos irgi, o pasirodo klizmos butu uzteke doh.gif kosmaras..... mano kraujas geras, yra tik uzkile trombocitai, kaip supratom del kazkokio kraujavimo.... nu tipo per mmms buna uzkile jie, taip ir su kitkuom doh.gif unsure.gif
o kolonoskopijos metu tai vena leis net tris vaistus, nes sake pilna kolonoskpija daug skausmingesne

nezinau, eisiu su seimos gyd tartis, ana jauciu sakys varyt daryt ta pilna kolonoskopija verysad.gif nu galvoju taip, stebesiu save dabar menesi, jei blogai, kraujas, gleives - eisiu ir viskas.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 12 vasario 2013 - 15:55
QUOTE(Lucero @ 2013 02 12, 16:52)
nu va, sako, kad butu uzteke klizmos, registratura mane cia apdurnino, registruoantis sake gerti ta tirpala, seimos irgi, o pasirodo klizmos butu uzteke doh.gif kosmaras..... mano kraujas geras, yra tik uzkile trombocitai, kaip supratom del kazkokio kraujavimo.... nu tipo per mmms buna uzkile jie, taip ir su kitkuom doh.gif  unsure.gif
o kolonoskopijos metu tai vena leis net tris vaistus, nes sake pilna kolonoskpija daug skausmingesne

nu tikrai nepasiseke cia tau.... unsure.gif tiek nervinaisi,kankinaisi,o cia se tau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(pomidoras @ 2013 02 12, 16:55)
nu tikrai nepasiseke cia tau.... unsure.gif tiek nervinaisi,kankinaisi,o cia se tau blink.gif

tai jau tikrai... nuramino tik tiek, kad nera kokio didelio operuot butino hemarojaus rolleyes.gif nu ir padare tokia izanga kolonoskopijos, dabar aiskiau kaip kas su kuom ir koks jausmas
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 02 12, 16:57)
tai jau tikrai... nuramino tik tiek, kad nera kokio didelio operuot butino hemarojaus  rolleyes.gif  nu ir padare tokia izanga kolonoskopijos, dabar aiskiau kaip kas su kuom ir koks jausmas

thumbup.gif na cia tai taip,nors gerai ,kad nieko blogo tau nerado,vis dusioje ramiau
Atsakyti
QUOTE(pomidoras @ 2013 02 12, 17:01)
thumbup.gif na cia tai taip,nors gerai ,kad nieko blogo tau nerado,vis dusioje ramiau

kazkiek. ramiau butu jei kraujo nebematyciau niekad smile.gif
Papildyta:
man zinokit nuo streso ir triju litru to gerimo inkstai eme streikuot, nejuokas ryte buvo... pabudau 4 ryto istinusi, akys uztinusios, pirstai uztine, pusle lyg pilna, o neprasisioju..... tik veliau emiau lakstyt po lasiuka po lasiuka.....
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 02 12, 17:03)
kazkiek. ramiau butu jei kraujo nebematyciau niekad  smile.gif

o gal tau tikrai cia tas kraujas tik del hemorojaus buvo?ar daug ir ilgai kraujavai?
Atsakyti
nu kokius 5 kartus per menesi maciau kraujo unsure.gif hemoglobinas geras
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 02 12, 15:31)
Labukas  4u.gif  grizau, papasakosiu. Tai va buvau pas koloproktologa.

Gal rektoskopiją tada tau darė? Nes mane yra irgi taip apžiūrinėję, tai vadinosi ne kolonoskopija. Man atvirai, kolonoskopija ne tokia skausminga kaip tas tyrimas, kur tau buvo. g.gif

Per kolonoskopiją leidžia trejus vaistus? Man suleidžia vienus, atsijungiu 10 minučių, nubundu prieš pačią pabaigą. g.gif Čia gal kiekvienoje ligoninėje skirtingai.

Esu dariusi kolonoskopiją per stiprų paūmėjimą, be nuskausminimo, skaudėjo, bet ne taip baisiai kaip tikėjausi. biggrin.gif Aišku, kai galima rinktis kentėti ar ne, renkuosi ne. biggrin.gif

Jeigu tau mato hemarojų, tai gal neverta kolonoskopijos darytis. g.gif
Šiaip manau, kad būtų geriausia tau patekti pas gastroenterologą su visais tyrimais atliktais. Jis jau geriau pasakytų viską peržiūrėjęs.
Bet kaip sugebėjo pasakyti, kad bus kolonoskopija, o pasirodo, kad ne, tai nei juokis, nei verk.

Bet žiūrėk, bent jau ne OK ar Krono liga. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2013 02 12, 17:13)
Gal rektoskopiją tada tau darė? Nes mane yra irgi taip apžiūrinėję, tai vadinosi ne kolonoskopija. Man atvirai, kolonoskopija ne tokia skausminga kaip tas tyrimas, kur tau buvo. g.gif

Bet žiūrėk, bent jau ne OK ar Krono liga. smile.gif

Paskaitinejau, tai manau , kad man padare rektoskopija blink.gif bet dieve tu mano, parode man ta gelezi istraukta po to, nu gelezys tai ka zinau, vazelino belekiek,... o viespatie as sunkiai isivaizduoju kaip ten tilpo (nualpo). slykstu. schmoll.gif
Papildyta:
vien ta poza kokia zeminanti... suniuko... nezinau... jaunesniai cia butu baisi trauma doh.gif

bet po sito jau jokia gine nebaisu smile.gif))))))))
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 02 12, 16:32)
Paskaitinejau, tai manau , kad man padare rektoskopija  blink.gif bet dieve tu mano, parode man ta gelezi istraukta po to, nu gelezys tai ka zinau, vazelino belekiek,... o viespatie as sunkiai isivaizduoju kaip ten tilpo (nualpo). slykstu. schmoll.gif
Papildyta:
vien ta poza kokia zeminanti... suniuko... nezinau... jaunesniai cia butu baisi trauma doh.gif

bet po sito jau jokia gine nebaisu smile.gif))))))))

Rektoskopijos nekenčiu, nes nenuskausmina. biggrin.gif O kolonoskopiją daro su mažesniu "įrankiu", nesugalvoju, kaip čia gražiau išsireiškus. biggrin.gif

Man darė jaunai, na, žymiai jaunesnei. biggrin.gif

Man per paūmėjimus, bet tokius galingus krisdavo hemoglobinas, kildavo CRB stipriai.
Šiaip rimtai pagalvok apie gastroenterologo konsultaciją. Jis turėtų patarti ar verta darytis dar ir kolonoskopiją. Kam be reikalo gerti fortrans ir leistis vaistus, jeigu tikrai nėra reikalo.
Atsakyti