Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės vairuoti kartu

QUOTE(Afigena @ 2011 04 28, 19:26)
OMG, galvoju, vyrų pilnas kiemas ir visi į manę žiūri hihihi.gif . Kokia gėda blush2.gif  blush-anim-cl.gif !

Pažįstamas jausmas biggrin.gif kieme kai tenka parkuot mašiną tai sustoja eilutė vaikinukų ir žiūri, o aš, pateisinu gan blondinės vardą, nes praktiškai man sunkiai sekas, sakau reik atvaryt ir prisistatyt kuoliukų ir pagal juos parkuot biggrin.gif

o jadziukui tai sveikinimai 4u.gif ir pasidalink plačiau įspūdžiais! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2011 04 28, 21:42)
aaa nu man kazkaip vis tiek sudetingai atrodo su tuo rankiniu cia g.gif  nes nieko neminejo mokytojas apie tai.
aikstelej i ta kalniuka sustojus, kai laikau sankaba ir stabdi numintus, laikau stabdi ir sankaba po truputi atleidziu, kol pradeda drebet, tada prilaikant ta drebancia sankaba atleidziu stabdi ir vaziuoja. o kaip su rankiniu daryt reiktu?

Tai aikštelėj tas kalniukas yra imitavimas realios situacijos, kaip ir visi manevrai aikštelėj - pagreitėjimas, kad sustotum nenutrenkus žmogaus, parkavimai, kad įvažiuotum nenukirtus kitos mašinos (gaielių), estakada, kad pradėtum važiuoti iš vietos įkalnėj nepariedėjus, kaip pvz būna kai kuriose sankryžose, kas bus, jei pariedėsi? Atsitrenksi, tai aikštelėj visa tai ir sudėta.
Kai sustoji prie šviesoforo, dažniausiai, kad nedegintum sankabos, jungi laisvą, ane? O jei atleidi stabdį, kartais mašina rieda, nu tai ir užtrauki stovėjimo stabdį, ir va reali estakados situacija:) Nereik dviračio išradinėt 4u.gif

O pas mus išvažiavimas iš kiemo į gatvę įra toks įstrižas ir status, tai man vyras specialiai duoda atbulai išvarinėt, ir vakar egzaminui repetavau ant savo išvažiavimo, tik priekiu biggrin.gif
QUOTE(Babi* @ 2011 04 28, 21:50)
Su rankiniu reikia daryti taip: užvažiuoji, sustabdai mašiną su darbiniu stabdžiu, tada užtrauki rankinį, atleidi darbinį stabdį ir po truputį atleidinėji sankabą, kol pajauti, jog mašina „pritupia“, o tada jau nuleidi rankinį, kojos jokiu būdu dar nenukeli nuo sankabos, o laikai tokioje padėtyje, kokioje ji buvo tuo metu, kai mašina „pritūpė“ ir jau užvažiavus atleidi ir sankabą. Viskas 4u.gif

drinks_cheers.gif Būna kai kurioms sunku irdėti ar jausti,kai pritūpia, tai žiūrėkit į tachometrą, kaip krenta apsukos, jei ima kristi, vadinas, "pridusinot", galit atleidinėt stabdį ir duot pavalgyt, o tuo metu mašina tikrai nepariedės, nes kai "pridūsta", sankaba mašiną pristabdo ir veikia kaip stabdis 4u.gif

Va, o plačiau, kaip man ten sekėsi.. Nieko nepamenu, susisuko protelis, siaubas kaip buvo baisu, pirmąkart buvo mažiau baisu, dabar baisiau, nes jau žinojau, kas laukia, bet šįkart ir spaudimas nenukrito, ir kraujas upėm nesiliejo biggrin.gif Va, gavau 6 golfą, nepavyko vėl astros gauti, gaila, nu tikrai ta sankaba, kad ją kur.. Gavau tą įsiparkavimą, kur prie kelkraščio, šonu reikia, kaip jis vadinasi tiksliai, nežinau, na tai su universalu man lengviau, kažkaip mašinos galą lengviau jausti, bet viskas buvo gerai, padariau, nors pirmąkart ideliai aikštelė buvo, šįkart užgesau ant estakados per tą sukakotą sankabą (netikusiam šokėjui ir ten kažkas trukdo, ane? biggrin.gif ). Beje, man atrodo, važiavau su tuo visom laimingu golfu, bettiksliai nepamenu, tai bijau suklysti.. Mieste viskas neblogai, užgesau gal du kartus, keikiausi, delnai prakaitavo, viskas tiesiog išsitrynė, ai, prie veterinarijos akademijos mergina per perėją norėjo eiti, tikriausiai, bet tik stovėjo, kojos nekėlė ant perėjos, tai lyg ir nieko, visa kita neblogai, nors sakau, tiesiog iš tos baimės pamiršau, geriau dar 4kartus ištverčiau savo sunkų komplikuotą gimdymą, nei eičiau į regitrą, baubas biggrin.gif Po visko pasakė, kad išlaikiau, aš dar neatgaunu kvapo, pasakė kur eiti, ką daryti, dar kažko paklausiau, nepamenu ko, sako; tu dar neatsigavus, negalvoji, ką kalbi? Nusifotografavau visa išsigandus, užsimerkus ir išsivėpus, tai nusprendžiau, kad būsiu išsigandus, tada laukiu eilės ten pas tas mergaites su numeriuku, laikas sustojęs, tik žiū, kad mano šviečia, o tai merginai pabodo laukti, jau pietų eiti ruošėsi, žodžiu, filmavau, dar dabar nesuvokiu, kad jau viskas, tai tiek, apie vairavimą nedaug gavos papasakot, nes sakau, nepamenu, įspūdžiai prieš ir po, kaip man sekės aikštelėj papasakojo vyras hihihi.gif
O šiaip, sakė šiandien matė ypač daug išlaikiukių ir grįžtančių už vairo mokinukų, ir aiktelėj beveik visi išlaikė per tą laiką, kiek jis manęs laukė, prieš savaitę tai labai nekokia diena buvo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jadziukas: 28 balandžio 2011 - 22:45
jadziukai sveikinimai padarius regitrą biggrin.gif

Kas dėl įkalnių tai man irgi variantas buvo doh.gif , mokiausi tai su dyzeliu ir be rankinio pagalbos užvažiuot, kaip instruktorius sakė taip paprasčiau. Oij prakeikiau aš jį tuo momentu kai reikėjo sustoti sankryžoje su kalniuku doh.gif , net neįsivaizduoju kaip išvažiavau, nes neturėjau žalio supratimo kaip su tuo rankiniu elgtis. Nieko nelaukus griebiau vyrą, kad išmokytų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anytė: 29 balandžio 2011 - 07:39
QUOTE(anytė @ 2011 04 29, 08:38)
jadziukai sveikinimai padarius regitrą  biggrin.gif

Kas dėl  įkalnių tai man irgi variantas buvo doh.gif , mokiausi tai su dyzeliu ir be rankinio pagalbos užvažiuot, kaip instruktorius sakė taip paprasčiau. Oij prakeikiau aš jį tuo momentu kai reikėjo sustoti sankryžoje su kalniuku doh.gif , net neįsivaizduoju kaip išvažiavau, nes neturėjau žalio supratimo kaip su tuo rankiniu elgtis. Nieko nelaukus griebiau vyrą, kad išmokytų.

Tai ir reikejo vaziuot kaip mokeisi-su darbiniu smile.gif taip is tikruju paprasciau ax.gif
As pirma karta ikalneje su darbiniu pariedejau atgal kai ant autobuso mokiausi,prie stoties ikalnej prie sviesoforo sustojom, per mazai sankaba atkeliau,o masina sunki,jauciu atgal rieda,iskart per stabdi dejau,instruktorius irgi doh.gif O uz manes praktiskai "ant siknos" trulas tupejo doh.gif Paskui labai bijojau is vietos pajudet,devyni prakaitai ispyle kai is ten issikrapsciau,rankos kojos drebejo... doh.gif O siaip nera skirtumo dyzelis ar benzinas,svarbu varikli pajausti,kada jau "kabina".
Atsakyti
Sveikos snd 5 pravaziavimas buvo,bet...aikstelei neblogai sake,bet va mieste,taip dar ner visai blogai,bet jau antra diena kai reik pries posuki sumazint greiti isimest pavara,ta nzn kada 1 kada antra jungtis,ir bun kad tik biski primazinu greiti,bet kazkaip masina pradeda biski vibrot ir tada spaudziu sankaba ir begi imetusake blogai.Pirmas dienas geriau kazkaip buvo.

Ryt einu i regitra teorija laikyt
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2011 04 29, 09:49)
Tai ir reikejo vaziuot kaip mokeisi-su darbiniu smile.gif taip is tikruju paprasciau ax.gif
As pirma karta ikalneje su darbiniu pariedejau atgal kai ant autobuso mokiausi,prie stoties ikalnej prie sviesoforo sustojom, per mazai sankaba atkeliau,o masina sunki,jauciu atgal rieda,iskart per stabdi dejau,instruktorius irgi doh.gif O uz manes praktiskai "ant siknos" trulas tupejo doh.gif Paskui labai bijojau is vietos pajudet,devyni prakaitai ispyle kai is ten issikrapsciau,rankos kojos drebejo... doh.gif O siaip nera skirtumo dyzelis ar benzinas,svarbu varikli pajausti,kada jau "kabina".

tai kad nelabai pavažiuosi ,nes reikia nuimti koją nuo stabdžio ir spaust ant gazo, o mašiniukas iš kart atgal rieda g.gif , nemažai įgūdžių manau reik kol sugebėtum pajudėt ir su darbiniu
Atsakyti
QUOTE(anytė @ 2011 04 29, 13:13)
tai kad nelabai pavažiuosi ,nes reikia nuimti koją nuo stabdžio ir spaust ant gazo, o mašiniukas iš kart atgal rieda g.gif , nemažai įgūdžių manau reik kol sugebėtum pajudėt ir su darbiniu

Reikia pakankamai sankaba atkelt,tada nerieda,bet jei atkelsi per daug-uzgesi smile.gif (Autobuso instruktorius moke i apsukas ziuret,kai jau jos ant uzgesimo ribos,tada jau paleisti stabdi ir minti gaza) Cia tik is pradziu sunku,o paskui su laiku visa tai ateina,kai ismoksti varikli isgirsti.Man uztat ir sunku su rankiniu,nes kojytes ipratusios dirbti mikliai ir visiskai automatiskai,tai jom ten pedalu per daug pasidaro doh.gif
Atsakyti
man tai jau neviltis pradejo imt 4 kart neislaikiau regitroi. pirma kart raudona antra kart tik isvaziaves is regitros nepastebejau 40 zenklo, trecia kart po kokiu 6men pertraukos padariau per daug NK o vakar susiveliau ten kur viska geriausiai mokejau ir kur niekada nebudavo problemu. ant kalniuko 2 kart uzgesau kur gyvenime nesu uzgeses ir poto kaskaip sugebejau neivaziuot i ta 90laipsiu. nors pries diena prasukom 2 kart visus pratimus su instruktorium aikstelei ir viskas tobulai buvo. atrodo kuo toliau tuo blogiau, kaip koks debilas 4 kart laikau ir neislaikau paprasciausio egzamino ir dar is aiksteles neisvaziavau....
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2011 04 29, 10:49)

cia kazkas is musu autobuso teises laiko? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zzana @ 2011 04 29, 11:11)
Sveikos snd 5 pravaziavimas buvo,bet...aikstelei neblogai sake,bet va mieste,taip dar ner visai blogai,bet jau antra diena kai reik pries posuki sumazint greiti isimest pavara,ta nzn kada 1 kada antra jungtis,ir bun kad tik biski primazinu greiti,bet kazkaip masina pradeda biski vibrot ir tada spaudziu sankaba ir begi imetusake blogai.Pirmas dienas geriau kazkaip buvo.

Ryt einu i regitra teorija laikyt

Vėliau viskas savaime ateis. Aš ir pati mėtausi, kada ten tą pavarą pakeist, teoriškai, atrodo, viską suprantu, o praktiškai gaunasi kartais ne taip, kaip reikia.

Sėkmės rytoj egze.

QUOTE(kipishaz @ 2011 04 29, 14:06)
man tai jau neviltis pradejo imt 4 kart neislaikiau regitroi. pirma kart raudona antra kart tik isvaziaves is regitros nepastebejau 40 zenklo, trecia kart po kokiu 6men pertraukos padariau per daug NK o vakar susiveliau ten kur viska geriausiai mokejau ir kur niekada nebudavo problemu. ant kalniuko 2 kart uzgesau kur gyvenime nesu uzgeses ir poto kaskaip sugebejau neivaziuot i ta 90laipsiu. nors pries diena prasukom 2 kart visus pratimus su instruktorium aikstelei ir viskas tobulai buvo. atrodo kuo toliau tuo blogiau, kaip koks debilas 4 kart laikau ir neislaikau paprasciausio egzamino ir dar is aiksteles neisvaziavau....

Gal per didelis tarpas tarp važiavimų buvo, todėl kažkiek prisimiršo viskas.

Kitą sav.aš pirksiu papildomas pamokas ir bandysiu šturmuot vėl Regitrą. NESĄMONĖ, bijau.

Ne į temą - o pas mus jau lija clap.gif clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 29 balandžio 2011 - 14:01
QUOTE(kipishaz @ 2011 04 29, 15:06)

Tikėkimės, pasiseks iš penkto karto mirksiukas.gif , ko ir linkiu 4u.gif . Pas mus grupėje vienas bachūriukas buvo, kuris vairavimo egzą pradėjo laikyt dar gerokai anksčiau nei aš, o, kai išlaikiau, jis vis dar nebuvo išlaikęs, ir tai buvo, berods, 7 jo kartas. Gaila, man to vaikinuko, nes, kaip sakė, - moksleivis ir su pinigėliais ne kas verysad.gif . Bet jis nedarė pertraukų, laikė kas savaitę.
Keisčiausia tai, kad, kai pamačiau, kaip jis vairuoja, kaip valdo automobilį ir orientuojasi gatvėse, buvau apakusi blink.gif . Nu, iki tokio "pilotažo" tada maniau, man dar toli gražu... Aikštelę įveikdavo akimirksniu, jaučiu, užsimerkęs pravažiuotų tas figūras. Bet, sakė, jog 2 kartus Regitroje neišvažiavo iš aikštelės: pirmą sykį neužkilo ant estakados, antrą - greitėjimo juostoje pravažiavo STOP liniją, nespėjo laiku sustoti. Visi kiti kartai - mieste, bet tiksliai nežinau, kaip ten kas.
Nenusimink 4u.gif ! Jei pasitiki savimi, drąsiai jautiesi už vairo, gaudaisi kelyje, "padarysi" Tu tą REGITRĄ biggrin.gif .
Atsakyti
[quote=Singė,2011 04 29, 14:01]
Vėliau viskas savaime ateis. Aš ir pati mėtausi, kada ten tą pavarą pakeist, teoriškai, atrodo, viską suprantu, o praktiškai gaunasi kartais ne taip, kaip reikia.

Sėkmės rytoj egze.
Gal per didelis tarpas tarp važiavimų buvo, todėl kažkiek prisimiršo viskas.

Aciu,o teoriskai ir as suprantu,bet praktiskai...,bet kad instruktorius normaliai paaiskintu o jis sauk,ir dar snd su kvapu buvo,tai sakau jei pirmadieni kai bus pravaziavimas sauks ir nieko nepaaiskins,eisiu keist instruktoriu.

Nes snd aikstelei sakiau sakiau ar gerai darau taip anaip,kad taip db darysiu,tai sako nenoriu klausytis
Atsakyti