Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo ko pradėt?

QUOTE(kumiko @ 2011 09 03, 23:22)
sutinku,bet jei reikia siai dienai ir zvelgiant i savo ateities perspektyvas,kiek tai imanoma, rinktis gyvenima skurdziai(bet su vaikais) ar normaliai (be vaiku) as renkuosi pirma varianta,ir nesuprantu tu,kurie siai dienai jau gyvendami blogai renkasi vaikus gimdyt,taip pasmerkdami save ir busimus vaikus nepritekliui,as tiesiog noreciau savo vaikui duoti,ka galiu geriausia,o jei negaliu tai negaliu..cia mano pasirinkimas,kiti gali rinktis nors 10 vaiku turet,tik gaila aisku ziuret,kai vaikai vaiksto apdriske,be normaliu siltu rubu ziema ir pan,.uz tai teveliai kelia Lietuvos demokrafini lygi..

nesupratau g.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2011 09 03, 19:48)
siaubas ,kai yra gimdomi vaikai,nes "jau reikia,nes veliau gali buti per velu" ,vien delto,siaubas ,kai jau dabar sedi baisiam skurde,bet gimdo toliau, nemastant ar tam vaikeliui bus tinkamos salygos aukti...siaubas ,kai vaikelius daro absoliuciai nieko nemastant,vadovaujantis tik gyvuliskais instinktais...ir niekas cia nerase apie mersus( o kuo blogai gera masina turet),aukles,kaip tik noreciau tureti tiek pinigu kad galeciau nedirbti ,o auginti bent jau iki mokyklos savo vaika ,nejauciant pinigu stigiaus,o ne nugrust i darzeli...o pati arciau diena is dienos,kad tik mano vaikas turetu sviesto ant duonos..

Apie baisų skurdą (kai net nedirbama) nekalbu, žinoma, bet, kai pajamos yra ir metukų jau ne po 20, mano galva, nereikia vaikų planavimo "nugrūsti" į paskutinę vietą. Žinau realių porų, kai jau virš 35-40 metukų, kai jau ir būstas nuosavas yra, ir mašinos yra, o vat vaikų nebėr, ir ateity kažin ar bus...

Tarp kitko, skurdą kiekvienas suvokiame skirtingai, be to, niekas nėra garantuotas, kas bus po metų, o tuo labiau po 10. Gal laukia nedarbas, ligos, skyrybos, neįgalumas, mirtis... Negi tada vaikus "sugrūsi" atgal, nes tai nebuvo numatyta pagal planą? Ateities nei užprogramuosi, nei sužinosi. Žmogus planuoja, o Dievas juokiasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2011 09 03, 20:48)
siaubas ,kai yra gimdomi vaikai,nes "jau reikia,nes veliau gali buti per velu" ,vien delto,siaubas ,kai jau dabar sedi baisiam skurde,bet gimdo toliau, nemastant ar tam vaikeliui bus tinkamos salygos aukti...siaubas ,kai vaikelius daro absoliuciai nieko nemastant,vadovaujantis tik gyvuliskais instinktais...

kaip tik noreciau tureti tiek pinigu kad galeciau nedirbti ,o auginti bent jau iki mokyklos savo vaika ,nejauciant pinigu stigiaus,o ne nugrust i darzeli...o pati arciau diena is dienos,kad tik mano vaikas turetu sviesto ant duonos..

Gyvenime vadovavausi principu: "dave Dievas dantis, duos ir duonos", "bus beda-bus roda" ir neprasoviau pro sali drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Man vaikai-turtas. Didesnis uz mersa, uz nama, uz darba, tai mano investicijos i ateiti. Mersa gali pavogti, namas sudegti, darba prarasti, o senatveje vis tiek is kruvos vaiku atsiras toks, kuris paduos stikline vandens.

Nepykit, bet mastymas jusu klaidingas 4u.gif Moteris turi buti ne namu seimininke, o protinga, apsiskaiciusi, zengianti koja kojon su laiku. Sedeti su vaikais, kol jie prades eiti i mokykla-tai toks nuopolis zemyn dvasine prasme, kad tokio gyvenimo galima palinketi tik nekenciant kito zmogaus. Is tiesu per akis moteriai su vaiku buti iki dvieju metu, net ir tai per daug, nes degraduojama, sedint namuose. Darbas zmogui padeda isvengti smegenu atrofijos.
Taip kad labai dziaugiuosi ir didziuojuosi, jog dirbu, nesedziu namuose, o vaikas socializuojasi darzelyje su bendraamziais thumbup.gif

QUOTE(Faustina2000 @ 2011 09 03, 21:30)
kumiko, ka rasai, viskas tiesa, tik negalim numatyti savo ateities. Visi stengiames ir tikimes, kad nebus blogai, bet visko gali nutikt - gali susirgt, gali darbo netekt. Juk nenuspesi ar pakaks pinigu visa gyvenima, kai planuoji vaikus gimdyt. Nekalbu apie tuos atvejus, kai juos gimdo, budami bedarbiai. Kalbu apie siai dienai normaliai stovincius zmones.
Tiesiog gyvenimas nenuspejamas.

Labai pritariu: siandien esi prezidentas stambios firmos, rytoj jau gali bankrutuoti ir sedeti prie baznycios su istiesta ranka. Gyvenimas nenuspejamas drinks_cheers.gif

QUOTE(kumiko @ 2011 09 03, 23:22)
sutinku,bet jei reikia siai dienai ir zvelgiant i savo ateities perspektyvas,kiek tai imanoma, rinktis gyvenima skurdziai(bet su vaikais) ar normaliai (be vaiku) as renkuosi pirma varianta,ir nesuprantu tu,kurie siai dienai jau gyvendami blogai renkasi vaikus gimdyt,taip pasmerkdami save ir busimus vaikus nepritekliui,as tiesiog noreciau savo vaikui duoti,ka galiu geriausia,o jei negaliu tai negaliu..cia mano pasirinkimas,kiti gali rinktis nors 10 vaiku turet,tik gaila aisku ziuret,kai vaikai vaiksto apdriske,be normaliu siltu rubu ziema ir pan,.uz tai teveliai kelia Lietuvos demokrafini lygi..

Garantuoju, kad vietoj vieno suns galetumet islaikyti du vaikus drinks_cheers.gif Mat maistas, skirtas suniui, grozio proceduros, islaidos vaistams/skiepams kur kas didesnes nei vaikui drinks_cheers.gif

Bet yra zmoniu rusis, kurie tiesiog nekencia vaiku ir randa pasiaiskinimus: per brangu, per mazai laisves, be normalaus darbo, be normalaus busto ir pan. Ir tu pasiaiskinimu bus iki gyvenimo galo. O tie daugiavaikiai gimdo tuos vaikus ir jei tevai ne pijokai-isauga puikus zmones is tu vaiku, net jei neuzteko sviesto ant duonos ar teko vaikysteje daugiau dirbti, padedant tevams. Darbas dar ne vienam zmogui nepakenke. drinks_cheers.gif

Kalbant apie ateiti, pensijas, mastau, kad Seimas galetu ivesti toki draudima: neturi vaiku, neuzauginai ju-senatveje pensijos negausi. cool.gif Kodel? Todel, kad mums pensijas uzdirbs vaikai, kaip kad dabar mes uzdirbame savo tevams. Kodel mano vaikai turetu uzdirbti kokioms tetulytems/dedeliams, kurie laikesi nuostatos, kad vaikus auginti-prabanga? Demografine padetis Lietuvoje tragiska. Niekas nebegimdo, jei neturi siai dienai triju auksto namo. O juk musu tevai pradejo gyvenimus nuo bendrabuciu, ir nors buvo teigiama, kad tarybiniais metais sekso nebuvo, ale seimos buvo bent jau po du vaikus drinks_cheers.gif Dabar pagal statistika, galima teigti, jog seimu nebera ir sekso nebera. cool.gif

QUOTE(aurums @ 2011 09 04, 01:46)
Apie baisų skurdą (kai net nedirbama) nekalbu, žinoma, bet, kai pajamos yra ir metukų jau ne po 20, mano galva, nereikia vaikų planavimo "nugrūsti" į paskutinę vietą. Žinau realių porų, kai jau virš 35-40 metukų, kai jau ir būstas nuosavas yra, ir mašinos yra, o vat vaikų nebėr, ir ateity kažin ar bus...

Dazniausiai taip ir buna drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Pirmas vaikas pas mane atsirado, kai gyvenom pas tevus bute, o maitinomes tik bulvemis ir kruopomis, vaikus rengiau labdaryne. Ir neprapuolem, ir neprazuvom, ir nenumirem is bado, ir neprasigerem. Seima musu didele, tvarkinga, linksma, megstanti keliauti. O dabar ir galimybes finansines atsirado. drinks_cheers.gif O mums jau beveik po 40. Jei buciau laukusi tu aukso kalnu-vaikus buciau jau "pirkusi". O gal buciau sedejusi su suniu/kate pamesta senmerge, nes vyrams vis tiek reikia vaiku, butu jis pasirinkes jauna kokia ir sveika, galincia pagimdyti.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 04, 07:19)
Bet yra zmoniu rusis, kurie tiesiog nekencia vaiku ir randa pasiaiskinimus:

drinks_cheers.gif

Kalbant apie ateiti, pensijas, mastau, kad Seimas galetu ivesti toki draudima: neturi vaiku, neuzauginai ju-senatveje pensijos negausi.

drinks_cheers.gif Čia geras thumbup.gif Aš pasirašyčiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 04, 07:19)
Bet yra zmoniu rusis, kurie tiesiog nekencia vaiku ir randa pasiaiskinimus: per brangu, per mazai laisves, be normalaus darbo, be normalaus busto ir pan.

Stipriai čia užsimojot ax.gif O tarp neapykantos ir nenoro matot skirtumą? Ar jei nenori, tai jau pagal nutylėjimą nekenti g.gif Tikrai nejaučiu neapykantos vaikams ir neerzina jie manęs, bet nenoriu. Niekada nenorėjau. Aš manau, kad motinystei reikia pašaukimo - deja, jo neturiu, ir tiek. Ir visiškai dėl to nesijaučiu nei nelaiminga, nei prakeikta. Ne kiekvienas gali būti geras kepėjas, šokėjas, mokytojas - ne kiekvienas gali būti geras tėvas / mama. O jei žinai, kas geras nebūsi, tai verta rimtai pagalvot, ar apskritai tau to reikia smile.gif

Man vaikai-turtas. Didesnis uz mersa, uz nama, uz darba, tai mano investicijos i ateiti.

Kalbant apie ateiti, pensijas, mastau, kad Seimas galetu ivesti toki draudima: neturi vaiku, neuzauginai ju-senatveje pensijos negausi.  cool.gif Kodel? Todel, kad mums pensijas uzdirbs vaikai, kaip kad dabar mes uzdirbame savo tevams.

neįsižeiskit, bet Jūsų požiūris į vaikus man primena ūkininko požiūrį savo gyvulių ūkį blush2.gif Materializmas visiškas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 04 rugsėjo 2011 - 09:41
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 04, 06:19)
Kalbant apie ateiti, pensijas, mastau, kad Seimas galetu ivesti toki draudima: neturi vaiku, neuzauginai ju-senatveje pensijos negausi. cool.gif Kodel? Todel, kad mums pensijas uzdirbs vaikai, kaip kad dabar mes uzdirbame savo tevams. Kodel mano vaikai turetu uzdirbti kokioms tetulytems/dedeliams, kurie laikesi nuostatos, kad vaikus auginti-prabanga?

Su kai kuo jusu zinote sutinku, bet cia tai nusisnekejote, nepykite. Yra poru, kurios elementariai vaiku negali susilaukti. Tai joms pensijos irgi nepriklauso? unsure.gif Ir tos bevaikes tetulytes ir bevaikiai dedeliai, kuriems jus nenorite moketi pensijos, siandiena turbut dirba, moka mokescius, is kuriu mokamos algos jusu vaiku gydytojams, aukletojams ir mokytojams.

Pagal jus, yra zmoniu rusis, nekencianti vaiku. Man skaitant jusu mintis, nori nenori persasi mintis, kad yra ir rusis, nekencianti bevaikiu poru unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2011 09 04, 09:49)
Yra poru, kurios elementariai vaiku negali susilaukti. Tai joms pensijos irgi nepriklauso?  unsure.gif Ir tos bevaikes tetulytes ir bevaikiai dedeliai, kuriems jus nenorite moketi pensijos, siandiena turbut dirba, moka mokescius, is kuriu mokamos algos jusu vaiku gydytojams, aukletojams ir mokytojams.

Sena pažistama, nepykite, bet visiškai sutinku su Pirėjos nuomone šioje vietoje. Kai pagalvoji, juk tikrai negali žinoti, kodėl tos poros neturi vaikų. Gal nori, bet negali. Tai jos bus dvigubai nuskriaustos - niekados nesusilauks norimo ir laukiamo vaikučio, ir dar pensijos negaus? Ar jos turi tada priverstinai įsivaikinti? Įvaikinimas ne kiekvienam priimtinas, tuo labiau prieinamas procesas.

O jei dar vaikas, ne duok Dieve, gyvens trumpiau negu tėvai? Giminėj turiu moteriškę, kuri trys sūnus palaidojo vos 30 metų slenkstį peržengusius. Tai jai pensija irgi nepriklausytų, nes jos vaikai jai pensijai neuždirbs?

Iškyla klausimas, negi pensija turi būti mokama už "reprodukcinius" rezultatus? Tam nei didelios proto, nei pastangų nereikia: prisištampavai vaikų ir gyvenk iš pašalpų, kurios mokamos iš to paties biudžeto, sunešamo tetų ir dėdžių, susilaikančiu nuo vaikų pradėjimo, nes maždaug "šiuo metu neturi pinigų būsimos atžalos aukštajam išsilavinimui" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2011 09 04, 10:49)
Yra poru, kurios elementariai vaiku negali susilaukti.

Kaip manote, kodel? Gal todel, kad kad jaunysteje, kai buvo pats vaisingiausias periodas, tu vaiku nesinorejo, nes mintys tik vienos-nera triju aukstu namo ir milijono saskaitoj?

QUOTE(aurums @ 2011 09 04, 15:39)
Sena pažistama, nepykite, bet visiškai sutinku su Pirėjos nuomone šioje vietoje. Kai pagalvoji, juk tikrai negali žinoti, kodėl tos poros neturi vaikų. Gal nori, bet negali. Tai jos bus dvigubai nuskriaustos - niekados nesusilauks norimo ir laukiamo vaikučio, ir dar pensijos negaus? Ar jos turi tada priverstinai įsivaikinti? Įvaikinimas ne kiekvienam priimtinas, tuo labiau prieinamas procesas.

O jei dar vaikas, ne duok Dieve, gyvens trumpiau negu tėvai? Giminėj turiu moteriškę, kuri trys sūnus palaidojo vos 30 metų slenkstį peržengusius. Tai jai pensija irgi nepriklausytų, nes jos vaikai jai pensijai neuždirbs?

Iškyla klausimas, negi pensija turi būti mokama už "reprodukcinius" rezultatus? Tam nei didelios proto, nei pastangų nereikia: prisištampavai vaikų ir gyvenk iš pašalpų, kurios mokamos iš to paties biudžeto, sunešamo tetų ir dėdžių, susilaikančiu nuo vaikų pradėjimo, nes maždaug "šiuo metu neturi pinigų būsimos atžalos aukštajam išsilavinimui" smile.gif

Manau, kad Seimas jei imtusi to proceso, tai gal padarytu ir isimtis: vaikus pradeti "daryti" nuo 20(ar nuo 22). Jei nesiseka nuo to laiko susilaukti bent vieno vaiko, medikai turetu irasyti tam tikra irasa ir skirti tada siuntima dirbtiniam apvaisinimui(kad jis butu kompensuojamas, o ne kaip dabar-vaiko "pirkimas" uz labai didelius pinigus), jei ir tai butu nesekminga, tokiems zmonems butu mokama pensija be jokiu skrupulu, nes jie butu tureje rimtas pasiteisinimu priezastis su mediku komisiju ilgalaikiais antspaudais. Nors...isivaikinimas tokiais atvejais visai nebloga mintis drinks_cheers.gif Kai butu baime del savo ateities-staigiai ir meile atsirastu vaikams, ir prisirisimas, ir naslaiciu namu nebeliktu tokiais kiekiais.

Jei vaikai gyventu trumpiau uz tevus, jiems galiotu pirmas punktas, pensija priklausytu vis tiek, vis tik pagimde ir uzaugino tuos vaikus, o nelaime atsitikti gali bet kuriam drinks_cheers.gif
Dabar yra mokamas kazkoks priedas prie pensiju daugiavaikiu seimoms, kurie uzaugino TVARKINGUS vaikus(kaip suprantu, tai ne vagis, ne zudikus ir pan.)

Kinijoje ivede kazkoki mokesti uz antra vaika arba prievartini aborta. Tuo tarpu Lietuvoje lietuviai nyksta. Vadinkit mane nacionaliste, bet tikrai nenoriu, kad mano anukai maisytusi su kinieciais, afrikieciais. O uzeis jie-isnyksime kaip prusai. Pinigai-visais laikais buvo svarbiausias zmoniu stimulas. Pvz, buvo priimtas istatymas, mokantis motinystes pasalpas 1 ir 2 metais, ir tais metais gimstamumas virsijo visas normas. drinks_cheers.gif Tai galima irgi pavadinti reprodukcija del pinigu, ar ne? Kaip pavadinsi-taip nepagadinsi, dziaugtis reikia, kad daug vaikuciu gime, kad seimos net pametinukus spejo susiorganizuoti. drinks_cheers.gif
Stai ir senatves pensijos turetu buti privalomos tik tiems, kurie pagimde du vaikus(ar jie isgyveno-tai jau kitas klausimas), manau, kad tai butu pats geriausias paskatinimas, nei visi privatus pensiju fondai.

Galvoju, gal man i Seima eiti? mastau.gif biggrin.gif
Atsakyti
Dar tokių nesąmonių šitam forume neteko skaityti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2011 09 04, 18:18)
Dar tokių nesąmonių šitam forume neteko skaityti ax.gif

Matyt, žmogus svarbus ir reikšmingas jaučiasi tik menkindamas, niekindamas kitus. Užuojauta tokiems unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 04, 17:51)
Galvoju, gal man i Seima eiti? mastau.gif  biggrin.gif

Žinot, jei visgi manote, kad galite nuo to susilaikyti — taip ir padarykite.
Bandyti „apsivaikuoti“ nuo dvidešimt dvejų. Ovajėzau. wacko.gif
Atsakyti
Apie ką tema? Autorė lyg ir kažkokių patarimų klausė g.gif Turėti ar ne vaikų, kaip supratau, temos autorei nekilo mintis biggrin.gif
Atsakyti