QUOTE(kumiko @ 2011 09 03, 20:48)
siaubas ,kai yra gimdomi vaikai,nes "jau reikia,nes veliau gali buti per velu" ,vien delto,siaubas ,kai jau dabar sedi baisiam skurde,bet gimdo toliau, nemastant ar tam vaikeliui bus tinkamos salygos aukti...siaubas ,kai vaikelius daro absoliuciai nieko nemastant,vadovaujantis tik gyvuliskais instinktais...
kaip tik noreciau tureti tiek pinigu kad galeciau nedirbti ,o auginti bent jau iki mokyklos savo vaika ,nejauciant pinigu stigiaus,o ne nugrust i darzeli...o pati arciau diena is dienos,kad tik mano vaikas turetu sviesto ant duonos..
Gyvenime vadovavausi principu: "dave Dievas dantis, duos ir duonos", "bus beda-bus roda" ir neprasoviau pro sali

Man vaikai-turtas. Didesnis uz mersa, uz nama, uz darba, tai mano investicijos i ateiti. Mersa gali pavogti, namas sudegti, darba prarasti, o senatveje vis tiek is kruvos vaiku atsiras toks, kuris paduos stikline vandens.
Nepykit, bet mastymas jusu klaidingas

Moteris turi buti ne namu seimininke, o protinga, apsiskaiciusi, zengianti koja kojon su laiku. Sedeti su vaikais, kol jie prades eiti i mokykla-tai toks nuopolis zemyn dvasine prasme, kad tokio gyvenimo galima palinketi tik nekenciant kito zmogaus. Is tiesu per akis moteriai su vaiku buti iki dvieju metu, net ir tai per daug, nes degraduojama, sedint namuose. Darbas zmogui padeda isvengti smegenu atrofijos.
Taip kad labai dziaugiuosi ir didziuojuosi, jog dirbu, nesedziu namuose, o vaikas socializuojasi darzelyje su bendraamziais
QUOTE(Faustina2000 @ 2011 09 03, 21:30)
kumiko, ka rasai, viskas tiesa, tik negalim numatyti savo ateities. Visi stengiames ir tikimes, kad nebus blogai, bet visko gali nutikt - gali susirgt, gali darbo netekt. Juk nenuspesi ar pakaks pinigu visa gyvenima, kai planuoji vaikus gimdyt. Nekalbu apie tuos atvejus, kai juos gimdo, budami bedarbiai. Kalbu apie siai dienai normaliai stovincius zmones.
Tiesiog gyvenimas nenuspejamas.
Labai pritariu: siandien esi prezidentas stambios firmos, rytoj jau gali bankrutuoti ir sedeti prie baznycios su istiesta ranka. Gyvenimas nenuspejamas
QUOTE(kumiko @ 2011 09 03, 23:22)
sutinku,bet jei reikia siai dienai ir zvelgiant i savo ateities perspektyvas,kiek tai imanoma, rinktis gyvenima skurdziai(bet su vaikais) ar normaliai (be vaiku) as renkuosi pirma varianta,ir nesuprantu tu,kurie siai dienai jau gyvendami blogai renkasi vaikus gimdyt,taip pasmerkdami save ir busimus vaikus nepritekliui,as tiesiog noreciau savo vaikui duoti,ka galiu geriausia,o jei negaliu tai negaliu..cia mano pasirinkimas,kiti gali rinktis nors 10 vaiku turet,tik gaila aisku ziuret,kai vaikai vaiksto apdriske,be normaliu siltu rubu ziema ir pan,.uz tai teveliai kelia Lietuvos demokrafini lygi..
Garantuoju, kad vietoj vieno suns galetumet islaikyti du vaikus

Mat maistas, skirtas suniui, grozio proceduros, islaidos vaistams/skiepams kur kas didesnes nei vaikui
Bet yra zmoniu rusis, kurie tiesiog nekencia vaiku ir randa pasiaiskinimus: per brangu, per mazai laisves, be normalaus darbo, be normalaus busto ir pan. Ir tu pasiaiskinimu bus iki gyvenimo galo. O tie daugiavaikiai gimdo tuos vaikus ir jei tevai ne pijokai-isauga puikus zmones is tu vaiku, net jei neuzteko sviesto ant duonos ar teko vaikysteje daugiau dirbti, padedant tevams. Darbas dar ne vienam zmogui nepakenke.
Kalbant apie ateiti, pensijas, mastau, kad Seimas galetu ivesti toki draudima: neturi vaiku, neuzauginai ju-senatveje pensijos negausi.

Kodel? Todel, kad mums pensijas uzdirbs vaikai, kaip kad dabar mes uzdirbame savo tevams. Kodel mano vaikai turetu uzdirbti kokioms tetulytems/dedeliams, kurie laikesi nuostatos, kad vaikus auginti-prabanga? Demografine padetis Lietuvoje tragiska. Niekas nebegimdo, jei neturi siai dienai triju auksto namo. O juk musu tevai pradejo gyvenimus nuo bendrabuciu, ir nors buvo teigiama, kad tarybiniais metais sekso nebuvo, ale seimos buvo bent jau po du vaikus

Dabar pagal statistika, galima teigti, jog seimu nebera ir sekso nebera.
QUOTE(aurums @ 2011 09 04, 01:46)
Apie baisų skurdą (kai net nedirbama) nekalbu, žinoma, bet, kai pajamos yra ir metukų jau ne po 20, mano galva, nereikia vaikų planavimo "nugrūsti" į paskutinę vietą. Žinau realių porų, kai jau virš 35-40 metukų, kai jau ir būstas nuosavas yra, ir mašinos yra, o vat vaikų nebėr, ir ateity kažin ar bus...
Dazniausiai taip ir buna
Pirmas vaikas pas mane atsirado, kai gyvenom pas tevus bute, o maitinomes tik bulvemis ir kruopomis, vaikus rengiau labdaryne. Ir neprapuolem, ir neprazuvom, ir nenumirem is bado, ir neprasigerem. Seima musu didele, tvarkinga, linksma, megstanti keliauti. O dabar ir galimybes finansines atsirado.

O mums jau beveik po 40. Jei buciau laukusi tu aukso kalnu-vaikus buciau jau "pirkusi". O gal buciau sedejusi su suniu/kate pamesta senmerge, nes vyrams vis tiek reikia vaiku, butu jis pasirinkes jauna kokia ir sveika, galincia pagimdyti.