Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Rimmuse, Alyvuoge+, aciuks.gif

Papildyta:
QUOTE(Alyvuogė+ @ 2011 06 14, 22:21)
Gautųsi baltas arba violetinis žiedas.

Arba baltas su violetiniais šešėliais. Kažkada, kai nežinojau chimerų dauginimo ypatumų, pati bandžiau pasidauginti 'Myrthe' iš lapo. Išėjo baltažiedžiai su violetine-rausva akute palikuonys, bet ne chimeros
Atsakyti
Nebepamenu kur gavau pirmą lapą (ir kaip atrodė ta sanpaulija) ir nežinau ar tai chimera, bet šitos abi sanpaulijos išaugintos iš to paties lapo:
http://public.fotki....11-5.html#media
http://public.fotki....ija-2011-6.html g.gif
Pas drauges "gyvena" dar šiek tiek kitokios versijos verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 14 birželio 2011 - 22:24
Nenuostabu, nes sanpaulijos sportuoja, t.y., vyksta negetinės mutacijos, dėl kurių iš to paties lapo išauginti augalai gali atrodyti skirtingai
Atsakyti
ULTRA VIOLET NEBULA
user posted image
BALČIUG POLIOT
user posted image
OPTIMARA EVER LOVE
user posted image
ROB'S PEWTER BELLS
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 06 15, 12:24)

ROB'S PEWTER BELLS
user posted image

trapus varpeliai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 06 14, 21:36)
Išėjo baltažiedžiai su violetine-rausva akute palikuonys, bet ne chimeros

Ai aš tokią ir ne Myrthe turiu. biggrin.gif Viena iš vakar rodytų. Bet kas ji po teisybei nežinau, gavau pora gėlyčių su pamestais vardais "reanimacijai". Tai va susireanimavo ir pražydo. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Rimmuse @ 2011 06 14, 22:21)
Nebepamenu kur gavau pirmą lapą (ir kaip atrodė ta sanpaulija) ir nežinau ar tai chimera, bet šitos abi sanpaulijos išaugintos iš to paties lapo:
http://public.fotki....11-5.html#media
http://public.fotki....ija-2011-6.html  g.gif
Pas drauges "gyvena" dar šiek tiek kitokios versijos  verysad.gif

Spalviškai tai į tą pačią Myrthe panašu. Mano net ant to paties augalo vienas žiedelis pilnai rausvai violetinis, o kiti dryžuoti. lotuliukas.gif Bet kad iš lapo Myrthei berods taip dvispalviškai neturėtų būt....žodžiu kyla azartas paeksperimentuot. hihihi.gif
Atsakyti
Žinoma, eksperimentuoti galima, o taupantiems laiką ir pastangas yra net ne vienas patikimas chimerų dauginimo būdas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 06 15, 12:44)
Žinoma, eksperimentuoti galima, o taupantiems laiką ir pastangas yra net ne vienas patikimas chimerų dauginimo būdas smile.gif

Eksperimento tikslas paprastai būna ne tas, ką gaunam įprastu būdu, t.y. tada ieškom ne teisingo žydėjimo, o smalsu pažiūrėt kaip augaliukas improvizuos. biggrin.gif

Ne vieną a la patikimą žinau: žiedkočiais ir pažastiniais ūgliais. Bet kai man net tas pats pirminis kelmelis žydi nevienodai stengiuos nepesisvajot dėl garantijų, kad jau tiksliai atkartos. :]
Atsakyti
Na taip, kiek prisimenu, apie eksperimentus su pramoninėmis chimeromis sanpaulijų temoje išties kalbėta nemažai mirksiukas.gif ... Gal jau daugiau ir nereikėtų, bet perskaičiusi Cukraus pudros užuominą apie chimeros vaikelį, tiesiog šį tą priminiau, gal kai kurios merginos dar nežino, kad ne bet kaip auginant tie teisingi vaikeliai išeina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 15 birželio 2011 - 14:56
Sveikos merginos 4u.gif užsimanė mano mama sanpaulijos kokios įdomesnės, nes standartinės mėlynos atsibodo, bet parduotuvėse tų veislinių kiek žinau nebūna, bent jau nieko gero neteko matyt. Gal kas turit kokį paaugintą vaikutį parduot, kad būtų bent su vienu žiedeliu? Parnešiu lapuką įšaknydintą, tai sakys kokį velnią čia nupirkai, neaišku kaip žydės doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Truputis pavasario wub.gif :
Alan's White Feather (Murphy)
user posted image
JAN-Kolje Jaroslavlia
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 06 15, 14:53)
ne bet kaip auginant tie teisingi vaikeliai išeina

namiok poniala biggrin.gif

Šiaip gi pati CP ir rašė, kas "su siuntimu ir lapeliais niekas nesigaus".

QUOTE(Dantiste @ 2011 06 15, 15:43)
Sveikos merginos 4u.gif užsimanė mano mama sanpaulijos kokios įdomesnės, nes standartinės mėlynos atsibodo, bet parduotuvėse tų veislinių kiek žinau nebūna, bent jau nieko gero neteko matyt. Gal kas turit kokį paaugintą vaikutį parduot, kad būtų bent su vienu žiedeliu? Parnešiu lapuką įšaknydintą, tai sakys kokį velnią čia nupirkai, neaišku kaip žydės doh.gif  biggrin.gif

Žiūrėk "Rojaus soduose" pvz. ar gal kas taip norės su žydinčia skirtis. Gal turės kas iš kauniečių su žiedeliu. Aš paprastai nežydinčias dar įsigyju. Va gal tik tą Myrthe parduotuvėj užmačius kadais žydinčią pirkau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagilis: 15 birželio 2011 - 16:36