Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Aš pirmenybę teikiu šaknydinimui vandenyje ar kiminuose būtent todėl, kad galima pastebėti, puvimo, jei jis prasideda, pradžią (iš žemės juk netraukysi). Tuomet lieka nemažai šansų gelbėti, dažnai ir pasiseka. O kiminai, net ir džiovinti, veikia baktericidiškai.
Tai, ką minėjo rimuleee, - kotelio galiuko tam tikras patamsėjimas reiškia, jog pradėjo formuotis vadinamasis kaliusas, lapelis tuoj leis šaknis. Tačiau jeigu patamsėjusi vieta minkšta, vadinasi, įsisuko puvimas, reikia iš naujo nupjauti kotelį iki sveikos vietos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 07 liepos 2011 - 06:33
QUOTE(ausrazs @ 2011 07 07, 07:33)
Aš pirmenybę teikiu šaknydinimui vandenyje ar kiminuose būtent todėl, kad galima pastebėti, puvimo, jei jis prasideda, pradžią (iš žemės juk netraukysi). Tuomet lieka nemažai šansų gelbėti, dažnai ir pasiseka. O kiminai, net ir džiovinti, veikia baktericidiškai.

Kiminai geras dalykas, jei koks vaikelis be šaknų atsiskiria, dedu į šiltnamiuką ant kiminų, patogu padėti, greitai įsišaknija, į vandenį tokio neįkištum nepaskandinant, į žemes irgi nelabai būtų kaip įtvirtinti. Be kiminų net nežinočiau, ką su tokiais daryt, turbūt iš karto reikėtų mesti. O lapeliams kišti į kiminus neradau patogaus būdo, kaip vardus "surašyti" (šiaip rašau ant vazonėlių šonų). Tai todėl pasirinkau šaknydinimą žemėje, kaip patogesnį.

Sutinku, kad galima nuolat stebėti ir mėginti gelbėti nuo supuvimo - tada bent žinai, kad viską kas įmanoma padarei. Tik dėl sėkmės tokia tikra nebūčiau - man dažniausiai gaunasi, kad jeigu sumąstė pūti, tai nepaisant visų pastangų greičiausiai supus.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2011 07 07, 15:13)
O lapeliams kišti į kiminus neradau patogaus būdo, kaip vardus "surašyti" (šiaip rašau ant vazonėlių šonų).

Kadangi kiminuose šaknydinu mažuose vazoneliuose ar įvairiuose plastiko indeliuose, ant jų šono klijuoju etiketes.
Papildyta:
QUOTE(rusma @ 2011 07 07, 15:13)
dėl sėkmės tokia tikra nebūčiau - man dažniausiai gaunasi, kad jeigu sumąstė pūti, tai nepaisant visų pastangų greičiausiai supus.

Man "išsaugoti veislę" kiminuose pavykę ne kartą. Būdavo, kad lapo kotelio nuo pjaustymo nebelieka, tuomet lapo apačią pjauni "trikampiuku", paskui į kiminus ir - valio!
Dar labai rūpi pabandyti šaknydinti gryname vermikulite ar perlite. Mėginusiųjų atsiliepimai - labai geri smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 07 liepos 2011 - 14:47
aš savus šaknydinu mišinyje iš vermikulito žemės ir perlito. Čia taupumo smetimais. ir dėl to,kad grynam vermikulite beaugant vaikams kaip ir maisto pritrūksta. Apačioj priberiu mišinio su žeme, o viršuj vermikulito ir kišu lapuką vermikulitan tiesiai. Tada klijuojuetikete,apsaugau jadar lipni aplėevle irikišu i kokia plastiko dėžute. padarau poraskyliu ventiliacijai ir pamirštu tadėžute. Paliet reikia, bet labai retai jaučiu pirmakart po gerų 2 savaičiuleiju. nu ir ramiaistovi. paprastai kai 2-3 kartpasižiūriu jauvaikai iškišti būna. (čia jei vasarą ) ax.gif mirksiukas.gif
O va šiemetturiu net 3 lapukus i čerkas sumerktus, nesgavau juos, eikėjo išvažiuot ir nebuvo kada sodint. Tai ikišau i čerka ir tupi... jau šaknis kiša.prisiminsiu irsenąji metoda.

Atsakyti
Aš šaknydinu taipogi vandenyje ax.gif Kažką naujo išgirdau apie šaknydinimą - reikės pasidomėt mirksiukas.gif

O štai atnešu žiedelių penktadienio ryto nuotaikai pasikelt mirksiukas.gif

Copfeinyj aromat

user posted image
Atsakyti
Gražūs žiedai, tik pavadinimas 'Kofeinyj Aromat' (rusai vietoje "k" niekada nerašo "c") mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 07 08, 09:06)
Gražūs žiedai, tik pavadinimas 'Kofeinyj Aromat' (rusai vietoje "k" niekada nerašo "c") mirksiukas.gif

4u.gif Sorry - ir dar vieną klaidą padariau pavadinime doh.gif Va ką reiškia, kai skubėdama ir gerdama rytinę kavą prieš darbą užsiimi kitais darbais. blush2.gif Ačiū už pastebėjimą.

Pavadinimas - Kofeinyj Aromat 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(angulyte @ 2011 07 08, 10:47)
Kofeinyj Aromat  4u.gif
Gražu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minty: 08 liepos 2011 - 09:56
Sveikos, ligoniukės,

susiradus senas temas, skaitau dabar 10-aja. Uzmaciau, kad yra (o gal veikiantis tik buvo) kazkoks forumas sanpaulija.lt Ir ten kaip suprantu buvo kazkoks straipsnis idetas spec naujoms ligonems, kurios velka i namus viska is eiles, kas tik po ranka papuola. Noreciau paskaityt, nes ir pati tokia jauciuosi. Tik va tas sanpauliju forumas man atrodo neveikiantis ir to straipsnio neatidaro.

Dar pastebejimas: man atrodo, kad anksciau visi turgaus/mainu/dalybu reikalai vyko dazniau ir intensyviau. Dabar visos lyg ir aprime? Ar jau visos socios ir laimingos?

P.S. atsiprasau uz nelietuviskuma ir galimas klaidas - ne prie savo PC rasau.
Atsakyti
angulyte gražu wub.gif
norėjau pasiteirauti, kaip su tręšimu ax.gif ar dažnai jas tręšiate? Noriu ir bijau, nes kažkada, kažkas forume sakė, kad su tręšimu galima išlepinti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 07 09, 07:01)
norėjau pasiteirauti, kaip su tręšimu ax.gif  ar dažnai jas tręšiate? Noriu ir bijau, nes kažkada, kažkas forume sakė, kad su tręšimu galima išlepinti unsure.gif

Žiemą tręšiu 1 kartą per mėnesį, kitais kartais - 2 kartus (perpus rečiau negu rekomenduojama ant trąšų indelio). Tręšiu "Žalstos" trąšomis žydintiems augalams. Kol mažos - lapiniams augalams.
Kadangi gėlytės atsilygina ilgu ir gausiu žydėjimu, tai aš linkusi už tai jas "lepinti" blush2.gif
Pvz. viena žydi be pertraukos dar nuo rugsėjo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 09 liepos 2011 - 13:26
Turiu tokia gelyte:per paskutini menesi labai pradejo vargti,apatiniai lapai leipti,ziedeliai.Kaip man geriau pasielgti?Pasodinti i kita zemes misini ar bandyti visa krumeli saknydyti?Su saknydyjimu truputi baisoka,nei kart dar nedariau taip unsure.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti