Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(ausrazs @ 2011 07 11, 09:49)
Keletas žiedelių šiam karštam pirmadieniui, kuris nesunkus turbūt tik tiems, kurie atostogauja smile.gif

Kaip gražu thumbup.gif
Atsakyti
Na ir gražuolė SASSY SISTER wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 07 11, 10:49)
Keletas žiedelių šiam karštam pirmadieniui, kuris nesunkus turbūt tik tiems, kurie atostogauja smile.gif

wub.gif

O aš su klausimu: šiandien ryte radau vakar saviškio padarytą nedarbę: numetė vieną kvietką, lapelis nulaužtas. Kotelio nebėra, tik pats lapas. Vakar nepamačiau, o šiandien ryte jau nebeturėjau laiko užsiimt bandymais jį sodinti kur nors. Palikau ant drėgnos žemės vazonėlyje padėjus. Ar verta dar jį vakare bandyt tupdyt į kiminus ar dar kur nors? Ką daryt su likusiu kotu - lupt lauk nuo keriuko?
Atsakyti
Likusį kotelį reikia nuskinti, kad nepradėtų pūti. O lapelį galima pabandyti sodinti tokiu būdu.
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2011 07 12, 08:22)
Likusį kotelį reikia nuskinti, kad nepradėtų pūti. O lapelį galima pabandyti sodinti tokiu būdu.

Buvau skaičiusi tą temą, todėl ir sugalvojau, kad gal verta pabandyti. Turiu minčių jį įkurdint kiminuose. O apvožt reikia kokiu stiklainiu?
Atsakyti
geriausia sodinti į mažutį indelį ar vazonėlį ir jį visą įdėti į kokią pyrago dėžutę ar vienkartinį indą, kaip salotas parduotuvėje deda ( tokie apvalūs, aukštesni). Arba užrišti maišelyje, pripūtus oro.
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2011 07 12, 12:17)
geriausia sodinti į mažutį indelį ar vazonėlį ir jį visą įdėti į kokią pyrago dėžutę ar vienkartinį indą, kaip salotas parduotuvėje deda ( tokie apvalūs, aukštesni). Arba  užrišti maišelyje, pripūtus oro.

KAIP šiltnamiuką padaryt tai žinau, bet ar jo BŪTINAI reikia? Ar dabar per tokius karščiu nesušus tas lapelis šiltnamyje?
Atsakyti
Šiltnamiukai reikalingi tam,kad palaikyti pastovią temperatūrą ir drėgmę,jei nėra tiesioginių saulės spindulių-nesušus.
Jei dėl sanpaulijų palikimo per atostogas ilgesniam laikui,tai galiu pasakyti,jog savąsias po 12 išvykimo dienų radau puikiausiam stovyje,dar tiek pat būtų laisvai pragyvenusios nesikankinant lotuliukas.gif didesnes ir paaugusius vaikus palikau "ant knato" o mažylius,lapus su vaikais ir be jų,padėkliuose kuriuos patalpinau į celofaninius maišus.
Apžiūrėjus savo ūkį po kelionės radau ir staigmenų-gamtos išdaigų,vieno lapuko vaikai sugalvojo,jog nori būt suaugę lotuliukas.gif ir pažydėt.
user posted image
user posted image
Atsakyti
Aš tai pastebėjau, kad įkišus į maišelius ar šiltnamiukus jauni augaliukai greičiau linkę pražįst.
Mano irgi buvo du tos pačios veislės vaikai. Vieną didesnį palikau ant knato išvažiuodama, o kitą, mažesnį įkišau į tortinę dėžutę, tai tą dėžutėj radau pražydusį. Nors gal ir sutapimas, bet man pasirodė, kad ne pirmą kartą taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 13 liepos 2011 - 09:51
O aš nuskabiau vaikučių žiedstiebius - dar neleidžiu žydėt, kol neatskyriau nuo motininio lapuko ax.gif
Atsakyti
Tai aišku, kad reikia nuskabyti, nuo neatskirtų tai tikrai ir nuo atskirtų, jei nedideli vaikai. Tik, kai išvažiuoji ir nepamatai, kad tie žiedeliai lenda.
Atsakyti
oi Alyvuoge kokie fainuoliai vaikučiai . bigsmile.gif
šeip aš visada lapus vaikuotis tupdau į dėžutes (kurios skirtos uogoms šaldyti) bet žiedukų neturėjau niekad.

tose dęėžutėse niekad jokiu problemų nekilo, galima kelias skylutes padaryt ventilecijai. Jei lapukas pasodintas vazoniukyje, tai drėgmės nbus per daug, bet dėžutėapsaugos nuo paerdžiūvimo. dėžutėse tik vinabėda, akdužrašyti lapukai pr ilgaleika pajuosta.(taip mano visi pavadinimai dingo) bet lapukus klijuoju ant vazoniukų ir apsaugau lipnia juosta.

Jūs man pasakykit, kas per mano sanpaulijos ir kur jas man kišt g.gif lotuliukas.gif nu jau matyt taip šviesu ant tos mano palangės, kad žiedai visai po lapais skleidžiasi. tiesa galiu pasakyt nevisoms veislėms. turiu vieną le-vodevil. kurios žiedynkočiai ilgutėlai. pasakyčiau net per ilgi. . šeip langas pridęngtas 2 jusluoksnių tamsia užuolaida. matyt dar per daug šviesos.

Keleta augalų buvau patraukusi toliau nuo lango. Bet kad labai žiedynkočiai pailgėtų tai nepastebėjau. Tik lapukus pakėlė, tipo lapam tai šveisos daugiau reik. Ar kaip.
Atsakyti