Įkraunama...
Įkraunama...

kaip susitaupyti, jei gyvenimas neverčia

QUOTE(Mergiona @ 2011 05 01, 01:56)
Nzn, man atrodo man Dievas siunte ta varianta, nes man isvaziuot ana vasara buvo jei ne gyvybes ir mirties, tai psichines sveikatos klausimas. Gyvenau 3 kambariu bute, su baldais, skalbenke, mikrobange, visur remontas, tik vonia paprastesne, ne prasta, bet tokia alia tarybinem plytelem. Gyvenamajam PLG rajone, tai masina po langais, parde po langais (apie 100m viena, 200m kita, turgus uz 400meru) Rojus  wub.gif  wub.gif 2500+ 500 komunaliniai (cia visai vasarai, ne menesiui). Nieks netiki kam pasakau  unsure.gif

Tada viskas aisku. Man taip niekada nepasiseks schmoll.gif . Pvz jeigu kazkas gali laimeti kokia kelione, ar masina, tai mano dydis prizas yra ziebtuvelis arba kepure ( a, dar ilgas sketis PRIES skredant i Tunisa , jau po registracijos , kurio deka tapau pajuokos objektu visos Tuniso muitines, gido , autobuso vairuotojo , na ir viesbutyje visi buvo suzaveti blush2.gif , beja bandand panaudoti ji pagal paskirti isejus is oro uosto grizus i Lietuva, jam nuluzo rankena doh.gif ). Kur jau 3 k.buta Palangos centre visai vasarai uz 3000 lt. ( siaip as ir ne ieskojau g.gif ), kartais gerai netureti vyro blush2.gif , o tai maniskis dirba-dirba, o as vistiek negaliu buti visa vasara Palangoje biggrin.gif .
Papildyta:
QUOTE(milaaa @ 2011 05 01, 02:11)
sitas mane zavi labiausiai bigsmile.gif ypac kai mamytes apsikakojusiems vaikuciams uzpakaliukus juroje nuplauna wub.gif arba laiko pampersini vaika nuoga, jis bezaizdamas ar beropinedamas prikakoja, o saunus teveliai kakuti tiesiog koja smeliuku uzkasa, kad nesimatytu wub.gif tpfu doh.gif
pabandytum suns kakucio nesurinkti, matyt, su visais sudais suestu blink.gif  g.gif  bet vaikuciai pajuryje, tai sventa wub.gif

Na situ dalyku dar nezinojau blink.gif , kai buvau, tai maniskis vyresnysis buvo per didelis , kad jam subine juroja plauti biggrin.gif, o kadangi mazu vaiku as nemegstu, tai stengiausi atokiau nuo ju buti , tai ir nemaciau kas ka uzkasa doh.gif . As kai rasiau, tai apie smirdancias kopas galvojau lotuliukas.gif ir apie viena bio tualeta , kuri atidarius supratau, kad turbut eisiu tersti miska blush2.gif .
Na bet kiekvienai savo siaubiakai lotuliukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonsija: 01 gegužės 2011 - 00:30
QUOTE(Leonsija @ 2011 05 01, 00:29)
kartais gerai netureti vyro  blush2.gif

topsecret.gif it's a secret biggrin.gif o tai visos issilakstys nail.gif

siais metais maciau viena kambari uz 4000+komunaliniai. Juodkrantei man uz 10 000 siule 1,5 kambario doh.gif Bet manau kas iesko, tas randa, buvo uz 3 000 + komunaliniai + vienam kambaryje (is 3) "seimininku giminaiciai atvaziuos pagyvent". Bet siais metais neplanuoju, bent jau ilgam, nors, you never know g.gif Ziema gero varianto reikia pradet dairytis. As pernai jau vasari viska suderejus buvau.
Papildyta:
Del tualetu, tai dabar nemokamu pristatyta nemazai, prie kiekvieno rimtesnio iejimo i papludymi.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 05 01, 02:39)
topsecret.gif it's a secret  biggrin.gif o tai visos issilakstys  nail.gif

siais metais maciau viena kambari uz 4000+komunaliniai. Juodkrantei man uz 10 000 siule 1,5 kambario  doh.gif Bet manau kas iesko, tas randa, buvo uz 3 000 + komunaliniai + vienam kambaryje (is 3) "seimininku giminaiciai atvaziuos pagyvent". Bet siais metais neplanuoju, bent jau ilgam, nors, you never know  g.gif Ziema gero varianto reikia pradet dairytis. As pernai jau vasari viska suderejus buvau.
Papildyta:
Del tualetu, tai dabar nemokamu pristatyta nemazai, prie kiekvieno rimtesnio iejimo i papludymi.

Su seimininkai tai ziauru schmoll.gif , 10000 Juodkrante irgi ziauru doh.gif .
Bet tavo kiek kitokia situacija. Zinoma reikia isanksto viska derinti, jeigu nori pigiau, ir geriau, va tame ir problema, kad viska imanoma suderinti , isskyrus ora doh.gif . Kai visai vasarai , tai nesvarbu, o kai savaitei, arba 10 dienu, tai ... verysad.gif , suderini viska vasari biggrin.gif , sumoki uzstata ir...viskas , garantijos , kad per ta laikotarpi bus ne +10- jokios.
Tualetu tai yra, bet ar ten imanoma ieiti ... blush2.gif
Atsakyti
Imanoma. Pernai super svaru visur buvo. As tualetu lankymo manjake, tai atsakau uz savo zodzius. Buvo ir mokamu. O svara tokia, kad savo dvimetinuke ant klozeto sodindavau kaip namie. Tualetinio popieriaus beveik visada buvo.

P.S. pernai is manes net uzstato neprase, kol neatvaziavom ir negavau raktus maniau kad cia saiposi kazkas is manes, arba kad blogai kaina nugirdau, ar kad dar ko nors nesupratau, nes TAIP NEBUNA. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 01 gegužės 2011 - 01:05
nu va ziogas miega,galiu imesti planuojamas sio men islaidas,ir tas kurias jau turejom,vakar (5dieni) gavom algas
turetos islaidos rasysiu vietiniais tugrikais ax.gif (braziliskais realais)
jau turetos islaidos
kuras 25-turetu uztekti savaitei,nes masina naudojam tik ziogo darzelis-namai mazdaug 4km iki darzelio
siandienos pusryciai+litras pieno 10
sokoladas 2,5
pienas 1,75 (ta kur ryte pirkom ziogas katems atidave.... doh.gif )
coca cola-1,25 (uzsikimso virtuves kriauke,plius prideginau puoda....)as su kola kriaukles atkimsineju ir pridegusius puodus atsveitineju,veikia geriau nei bet kokia chemija lotuliukas.gif todel namie turim litrini stiklini buteli kuri priduodi tuscia ir uz 1,25 gauni pilna smile.gif niekas namie colos negeria tad naudojam tik kaip chemija biggrin.gif
dokumentai is teismo archyvu 50
numatomos islaidos:
maistas-nezinau biggrin.gif gal kokie 200? ryt prekinsimes (sakykim 2savaitem,bet tuo netikiu....)
darzoves,vaisiai panasiai apie 200 (cia menesiui)

pastovios islaidos:
gyvenvietes narystes mokestis 100
gyvenvietes apsauga 50
internetas 80
kabeline 120
elektra manyciau apie 200
vanduo 20
vaiko darzelis 100, 80% kainos dengia vyro darbas biggrin.gif
500 ekstrinei kelionei i LT,cia negaliu taupyti,nes jei kas man tai kainuos labai labai daug is cia parsirasti i LT,kaip min sioj sask turiu tureti 20000-30000(yra 4000 blush2.gif )
200 vietinems atostogoms (kas pora men vaziuojam palike telefonus namie i viena sala wub.gif )

numatomos butinos islaidos:
kreditai uz viesbucius 200 paskutinis mokejimas (kabojo uodega nuo keliones i LT)
vaiko darzelio uniforma 200 nuo 2 metu vaikai cia eina su uniformom blink.gif
baseino valymas 300 reik butinai nes jei uzkerpes per ziema ir tada kainuos daug daugiau
vaistine 200,balandzio men ziogas su vyru sirgo (turim vaistiniu tinklo kreditine kortele,ja atssikaitant po 40dienu automatiskai atsiskaito nuo saskaitos)
masinos remontas 300,jei dazysim dar 2000
pasiruosimas vyro varzyboms 100+200 mokestis
mokestis uz masina 500 (sutumpintai paskolinom vienam tipo draugeliui pinigu,jis dingo,mes ji teisma,policija jis sutabde ir konfiskavo masina,dabar mums reik sumoketi keliu mokesti uz 2 metus, masina nauja reiks moketi,nes musu kibirelis nors ekonomiskas,bet jau byra...)
nebutinos numatomos islaidos

man kaip ir rubu reiktu,bet as cia nieko padoraus nerandu,tad tuos pinigus investuoju i medziagas ir pora nemiegotu naktu (siunuos pati) tad sakykim 100,plius reik batu jei geri kur visad naudoju 500,jei vietines gamybos,bet as nezinau kaip jie avesis 300
dviracio salmas vaikui jei naujas 100,bet neaiskios firmos,arba devetas uz tiek pat,dabar svarstau kas geriau nezinomas,nors ne pats pigiausias,bet naujas,ar naudotas,bet gera firma?

viso
turetos islaidos 91,5
pastovios islaidos 1370
butinos islaidos 1800
nebutinos islaidos 500-700
600 maistui,bet realiai jauciu kokie 800...
viso 4361,5-4761,5 sakykim apvalinam iki 4500-5000
turetu likti 1500,bet ju nera,kur jie dingsta nezinau....
ryt imesiu ka pirkom is maisto (va cia galeciau sutaupyti nes perkam visokias nesamones,isleidziam daug ir suvalgom viska per 3dienas) dar galeciau taupyt vesdama vaika i darzeli dviraciu,ir sportas ir sveikata ir kurui koks 100 per men sutaupyta biggrin.gif bet va tingiu....
Atsakyti
Na jus ir priraset doh.gif blink.gif visa ryta skaiciau. Ziuru nauju nariu is tooooli pas mus, labai faina 4u.gif O as pamenu, isitraukiau i diskusija neprasiusi leidimo blush2.gif na, bet niekas nepastebejo hihihi.gif
Trupmai pie jusu kalbetas temas g.gif
manos sunus lanko Kyokushin treniruotes. Siaip yra prie tinginiuku, nedalyvauja jokiose varzybose (kartais pagalvoju ir aciu tau Dieve) Turejo trauma ir per treniruotes, kazkoks mandruolis jam stovint nei is sio neeei is to griebe uz kojos ir pakele ja, tai maniskis plojosi visu svoriu galva i zeme blink.gif blink.gif pasekmes - guzas kausinio dydzio (nepameluotai, gal net didesnis) pakausyje, mes ligonines priimamajame laukiame traumatologo. Na, bet samones nebuvo prarades, nepykino, padare rentgena, sudave vaistu ir namo. sekanti ryta liepe vel atvaziuot6. Ir dar po 3 men dare kompiuterine tammografija, ziurejo ar nesikaupia kokie vandenys ir t.t. Bet tfu tfu tfu viskas gerai. Tai apie varzybas net pagalvot baisu.
Del Palangos, tai kadangi gyvename pajuryje i PLG nulekiam kartais, bet aisku be nakvyniu, mums gerai savo namuos.
Del kelioniu, mes pirkom sausio men. i Turkija UAI gana uz padoria kaina 7d. 5300 lt. du suauge ir 9 metu vaikas. Kadangi norim tikra ta zodzio prasme ilsetis, o ne keliauti, vyskstame i sia sali ne pirma karta. Manau tokiu kainu siuo metu tikrai nera. O i tolimus krastus vaziuojam taip pat per vokiecius, nors i Dominikos respublika paketa pirkom pas vokiecius, o skridom is Amsterdamo. Varriantu yra kaip ir minejo vien forumieciu, reikia tik pasiieskoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rom@ntika: 01 gegužės 2011 - 07:33
Man keliaut sunku, as kiekvienoje vietoje kur buvau palieku po gabaliuka sirdies ir paskui ilgiuosi tos vietos verysad.gif Net kur buvau vos keleta valandu, kaip San Marinas koks ar Venecija. As labai megstu buti ten, kur jau buvau. Pvz Egiptas- pirmas kartas lakstai, Kairas, Luxoras, piramides, Nilo upe... Jokio poilsio ir ramybes! O paskesnius kartus guli sau ramiai, saule miegaujesi, ir stebi kaip pirmakarciai uzsimiegojusiom akim i eiline isvyka sliauzia biggrin.gif Nors, cia teoriskai svaigstu, visvien dabar nei pinigu nei galimybes cool.gif
Papildyta:
QUOTE(_eu_ @ 2011 05 01, 04:25)
coca cola-1,25 (uzsikimso virtuves kriauke,plius prideginau puoda....)as su kola kriaukles atkimsineju ir pridegusius puodus atsveitineju,veikia geriau nei bet kokia chemija  lotuliukas.gif todel namie turim litrini stiklini buteli kuri priduodi tuscia ir uz 1,25 gauni pilna  smile.gif niekas namie colos negeria tad naudojam tik kaip chemija  biggrin.gif

blink.gif wow blink.gif o mes kriaukles valykli iseina geriam blink.gif Na, as geriu gal kelis kartus i metus, vaikai dar reciau, bet visvien blink.gif

O kiek "tugrikas" biggrin.gif musu pinigais?

Labai idomiai suskirstiet "pastovias, butinas, nebutinas" islaidas thumbup.gif

Nors, as geguze galvosiu kaip isgyvent o ne kaip sutaupyt doh.gif
Atsakyti
VISAS MAMYTES SU JUSU MAMYCIU DIENA!!! AS JAU GAVAU 2 PUOKSTELES: 1 nuo vaiku , 2 nuo vyro uz tai kad esu jo vaiku mama wub.gif

o apie geguze ,,,,, jo.... manau po geguzes skelbsiu bankrota biggrin.gif kad nesutaupysiu nieko tai esu tikra!

o taip reikia naujo fotiko....

apie cola- mes jos negeriam niekada, bet gyd sake kai skauda gerkle ja paskalauti- tai uzmus visas bakterijas ir nebeskaudes biggrin.gif

Atsakyti
Na tikrai.. prirašėt.. olia lia
Sveikinu visas mamas 4u.gif
Svarstom ir taip, ir taip, bet, matyt, vis del to šiais metais vešim vaikus į Plg. Juo labiau, kad gyvenam ten nemokamai (pas save bute).Atbusim kokia 10 dienų. O su MB bandysim per pigius skrydžius i kokią sostinę nulėkti 4 dienom. Manau, už kokį 1000-1500 Lt tilpsim. Žada gerą vasarą. Na, jei tokia kaip praeitais metais-Lietuviškasis pajūris labai neblogas variantas.
Šiandien su MB apziūrėjom savo namo išorę. .Atrodo matos pabaiga. Finišas artėja.Mūsų džiaugsmui ribų nėra. Per šią vasarą turėtumėm "pribaigti" namą ir visą aplinką. Kitaip sakėm namą padegsim lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos.

Mes daug ilseidom per savautgali. Po to apturejom labai rimta pokalbi, ne apie pinigus, apie gyvenima. Nezinau kuom baigsis, ar neteks buti vienisai su 3. Tai labai liudna ir vietos nerandu siandien. Sedziu darbe ir nieko nedirbu... Ka priraset neskaiciau dar. Gal veliau.
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 05 02, 08:35)
Sveikos.

Mes daug ilseidom per savautgali. Po to apturejom labai rimta pokalbi, ne apie pinigus, apie gyvenima. Nezinau kuom baigsis, ar neteks buti vienisai su 3. Tai labai liudna ir vietos nerandu siandien. Sedziu darbe ir nieko nedirbu... Ka priraset neskaiciau dar. Gal veliau.

blink.gif tu cia baik! O priezastis nors kokia? Gal pavargot abu ir tiek?
Atsakyti
Yra, yra ta priezastis. Senai zinoma. Vis karts nuo karto islenda.
Atsakyti