Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

QUOTE(diuni @ 2011 09 08, 12:28)
ax.gif jeigu kartais atrastu,...įmesk... 4u.gif  4u.gif



QUOTE(saintlina @ 2011 09 08, 12:50)
ar negaletu buti kazkas panasaus i sita?


aha, šitas. Ačiū labai, kad taip greit sureagavai ir parašei 4u.gif bigsmile.gif

Diuni, pasibandyk nors nedidelį kiekį. Prieš šią mišrainę nemėgau paprikų ir nuo jų specifinio kvapo šleikštulys sukildavo, tačiau paragavus mišrainę - apsivertė pasaulis aukštyn kojom. Skanumėlis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 09 08, 12:50)
ar negaletu buti kazkas panasaus i sita?
5 kg kopūstų
1 kg svogūnų
1 kg saldžiųjų pipirų
1 kg morkų
350 g cukraus
4 v.š. druskos (be kaupo)
0,5l aliejaus
0,5l acto

Kopūstus supjaustyti, morkas sutarkuoti. Svogūnus ir paprikas irgi supjaustyti smulkiau. Viską sumaišyti, įdėti druskos, cukraus, supilti actą ir aliejų, vėl viską gerai sumaišyti. Kopūstus ir morkas galima su druska ir cukrumi paminkyti atskirai (kaip rauginimui). Sumaišytą turinį palaikyti dubenyje per naktį (apie 12 val.). Po to salotas sudėti į stiklainius ir iki valgant geriau laikyti šaltai.

thumbup.gif ačiū..bandysiu...o tai čia nereik visai niekaip termiškai apdirbti... g.gif
reik pabandyt 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 09 08, 13:04)
aha, šitas. Ačiū labai, kad taip greit sureagavai ir parašei  4u.gif  bigsmile.gif

Diuni, pasibandyk nors nedidelį kiekį. Prieš šią mišrainę nemėgau paprikų ir nuo jų specifinio kvapo šleikštulys sukildavo, tačiau paragavus mišrainę - apsivertė pasaulis aukštyn kojom. Skanumėlis  wub.gif

ax.gif aha , bandysiu pusę gal porcijos...bet , kad skanu neabejoju , tik galvoju , kad šaltai nelabai yra kur dabar padėti jeigu didesnis kiekis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 09 08, 12:04)
aha, šitas. Ačiū labai, kad taip greit sureagavai ir parašei  4u.gif  bigsmile.gif



ner uz ka, paciai idomu buvo pasidare 4u.gif As irgi nesu papriku didele valgytoja, pastaruoju metu pradejau bent troskinta ja valgyt (ta prasme, troskiniuose jei jos ideta tarp kitu darzoviu). O zalia ji man kol kas - nea schmoll.gif
Bet pabandysiu vyrui padaryt, anas megsta visokias tokias salotikes.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 09 08, 13:47)
ner uz ka, paciai idomu buvo pasidare  4u.gif  As irgi nesu papriku didele valgytoja, pastaruoju metu pradejau bent troskinta ja valgyt (ta prasme, troskiniuose jei jos ideta tarp kitu darzoviu). O zalia ji man kol kas - nea  schmoll.gif 
Bet pabandysiu vyrui padaryt, anas megsta visokias tokias salotikes.

ax.gif aš tai žalias labai mėgstu...ir perdirbtas visaip ...ir įdėtos jos man visur tinka...ir norisi kuo įvairesnių pasigaminti , kad nenusibostų 4u.gif
Atsakyti
Gal kas žinote 4u.gif
Ko truksta paprikoms ,kad jos pas mane užauga tokios netaisyklingos-kaip iš vidaus būtų ištrauktas oras g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 09 08, 14:23)
thumbup.gif ačiū..bandysiu...o tai čia nereik visai niekaip termiškai apdirbti... g.gif
reik pabandyt 4u.gif
Papildyta:

ax.gif aha , bandysiu pusę gal porcijos...bet , kad skanu neabejoju , tik galvoju , kad šaltai nelabai yra kur dabar padėti jeigu didesnis kiekis ax.gif

Ar tame recepte su kopūstais nėra klaidos? Vietoj saldžiųjų pipirų neturėjo būti paprikos? g.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte33: 15 rugsėjo 2011 - 14:30
tai saldieji pipirai ir yra paprikos. Tik kai kuriose šalyse paprika padinama paprika, o visur kitur - saldieji pipirai.
Atsakyti
Sveikos smile.gif Turiu tokį krūmelį vazone, su mažyyyčiais LABAI aštriais kelių spalvų pipiriukais. Gal galėtumėt patarti, ką iš jų galėčiau pasidaryti? Norėčiau pasidaryt gal kažkokio labai aštraus padažo, kad nedaug įdėjus patiekalas taptų ugninis. bet nesugalvoju kaip blush2.gif
Atsakyti
mano pipiriukai jau tokie, spėju, kad tai čili, nes "mama" buvo raudona ir ilgoka

user posted image

aš su klausimu 4u.gif ar po kiek laiko juos reikės persodinti, ar užteks tokių nedidelių vazonėlių, kuriuose yra dabar? ar aukšti užauga?
Atsakyti
g.gif įdomu...aš tai abejoju , ar jie augs žiemą...paprastai tai sėjama na anksčiausiai sausio mėn... g.gif bet įdomu...papasakosit , kaip seksis auginti , gal ir aš tada iš rudenio pasėsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 09 17, 16:22)
g.gif įdomu...aš tai abejoju , ar jie augs žiemą...paprastai tai sėjama na anksčiausiai sausio mėn... g.gif bet įdomu...papasakosit , kaip seksis auginti , gal ir aš tada iš rudenio pasėsiu biggrin.gif


na čia išvis eksperimentas gavosi smile.gif net abejojau, ar sudygs, o pridygo tiek, kad vazonų pritrukau biggrin.gif tiesą sakant, iš nežinojimo pabijojau sėklas iki tinkamo laiko laikyt..

tai kaip ten su ta vieta vazonėliuose, ar užteks? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 09 15, 17:06)
tai saldieji pipirai ir yra paprikos. Tik kai kuriose šalyse paprika padinama  paprika, o visur kitur - saldieji pipirai.

Ačiū 4u.gif Jau puodas iš pusės porcijos paruoštas. wub.gif Po paros ragausim.
Atsakyti