QUOTE(saintlina @ 2011 09 08, 12:50)
ar negaletu buti kazkas panasaus i sita?
5 kg kopūstų
1 kg svogūnų
1 kg saldžiųjų pipirų
1 kg morkų
350 g cukraus
4 v.š. druskos (be kaupo)
0,5l aliejaus
0,5l acto
Kopūstus supjaustyti, morkas sutarkuoti. Svogūnus ir paprikas irgi supjaustyti smulkiau. Viską sumaišyti, įdėti druskos, cukraus, supilti actą ir aliejų, vėl viską gerai sumaišyti. Kopūstus ir morkas galima su druska ir cukrumi paminkyti atskirai (kaip rauginimui). Sumaišytą turinį palaikyti dubenyje per naktį (apie 12 val.). Po to salotas sudėti į stiklainius ir iki valgant geriau laikyti šaltai.

ačiū..bandysiu...o tai čia nereik visai niekaip termiškai apdirbti...
reik pabandyt
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 09 08, 13:04)
aha, šitas. Ačiū labai, kad taip greit sureagavai ir parašei
Diuni, pasibandyk nors nedidelį kiekį. Prieš šią mišrainę nemėgau paprikų ir nuo jų specifinio kvapo šleikštulys sukildavo, tačiau paragavus mišrainę - apsivertė pasaulis aukštyn kojom. Skanumėlis

aha , bandysiu pusę gal porcijos...bet , kad skanu neabejoju , tik galvoju , kad šaltai nelabai yra kur dabar padėti jeigu didesnis kiekis