QUOTE(Gaudvilė @ 2011 09 08, 10:14)
dabar tikslaus recepto parašyt negaliu, bet kažkada labai labai seniai dariau kopūstų mišrainę su paprikom ( smulkinti kopūstai, morkos, svogūnai, paprikos, cukrus, druska). Palaikius parą laiko galima valgyti be nieko arba sudėti į stiklainius ir šiek tiek pasterizavus, uždaryti stiklainiuose. Skonį dar dabar jaučiu
ar negaletu buti kazkas panasaus i sita?
5 kg kopūstų
1 kg svogūnų
1 kg saldžiųjų pipirų
1 kg morkų
350 g cukraus
4 v.š. druskos (be kaupo)
0,5l aliejaus
0,5l acto
Kopūstus supjaustyti, morkas sutarkuoti. Svogūnus ir paprikas irgi supjaustyti smulkiau. Viską sumaišyti, įdėti druskos, cukraus, supilti actą ir aliejų, vėl viską gerai sumaišyti. Kopūstus ir morkas galima su druska ir cukrumi paminkyti atskirai (kaip rauginimui). Sumaišytą turinį palaikyti dubenyje per naktį (apie 12 val.). Po to salotas sudėti į stiklainius ir iki valgant geriau laikyti šaltai.