Mano paprikos nedidelio ūgio, vaisiai dideli, nori kristi ant šono, tačiau dar žalios, neprinokusios, ar galima nuskinti ir nokinti ant palanges? Ar prinoktų?
QUOTE(aulina @ 2011 08 25, 13:49)
Mano paprikos nedidelio ūgio, vaisiai dideli, nori kristi ant šono, tačiau dar žalios, neprinokusios, ar galima nuskinti ir nokinti ant palanges? Ar prinoktų?
Pas mane oranžinės nespėja prinokti

QUOTE(Bozena83 @ 2011 08 25, 14:18)
zaliuose daugiau vitaminu

Sveiki, pasikartosiu su klausimu, gal kas zinot, kodel paprikos pradejo minksteti ir vysti dar nesunokusios?
Zalios buvo kietos ir grazios, tik pradejo raust, iskart pasidare minkstos.
Niekam taip nebuvo? Ciliukai raudonuoja kuo graziausiai, jau baigiam derliu nuimt, o paprikoms kazkas nepatinka, tik nesuprantu kas...

QUOTE(zaika @ 2011 08 25, 22:46)
Sveiki, pasikartosiu su klausimu, gal kas zinot, kodel paprikos pradejo minksteti ir vysti dar nesunokusios?
Zalios buvo kietos ir grazios, tik pradejo raust, iskart pasidare minkstos.
Niekam taip nebuvo? Ciliukai raudonuoja kuo graziausiai, jau baigiam derliu nuimt, o paprikoms kazkas nepatinka, tik nesuprantu kas...

QUOTE(zaika @ 2011 08 25, 21:46)
Sveiki, pasikartosiu su klausimu,
Lapeliai gražūs ar irgi apvytę?
QUOTE(diuni @ 2011 08 26, 05:34)

QUOTE(saintlina @ 2011 08 26, 08:26)
Lapeliai gražūs ar irgi apvytę?
Kad lapeliai atrodo grazus

QUOTE(zaika @ 2011 08 26, 13:00)
Kad lapeliai atrodo grazus
Pafotkinsiu rytoj, jei nepamirsiu (silauoges jau kelinta savaite "fotkinu")
Paskaitinejau apie ligas, tai galvojau gal vytulys, bet kad grazus tie lapai. Pacios paprikos pasidare kaip skuduras. Gal puvinys, bet kad jos nepuna (kolkas). Salia auga ciliai ir vargo nemato. Jei butu kokia liga, tai ir tie gal sirgtu... Nors kai jie tokie astrus, tai ligos turbut nesikabina.
Man atrodo siemet kazka daryt jau saukstai po pietu. Kitamet turbut net neverta sodint i siltnami, jei ten kazkokia liga isimetus. Reikes bandyti lauke augint. Kazin joms reikia kazkokios priedangos, uzuovejos?

Mano lauke auga be jokių priedangų...ir net iš pavasario buvo labai šaltų naktų , tik , kad šalnų išvengėm...nieko joms...tik lauke dar tik du pirmi pradėjo rausti , tuo tarpu , kai šiltnamiuke beveik visus šiai dienais išskyniau , po kelis tik žalius dar liko...ir dar pastebėjau , kad šiltnamiuke visgi patys vaisiai didesni užaugo , nors lauke jų skaičęius ir didesnis ant krūmo...kitąmet aš sodinsiu vėl lauke ir jau bandysiu daugiau veislių

Sveikos
Gal galit patarti,turiu Cayenne Long Red Thin Hot Pepper kelias ankstis pipiru. Kaip galeciau juos apdoroti? kaip marinuoti ar ka daryti?

Gal galit patarti,turiu Cayenne Long Red Thin Hot Pepper kelias ankstis pipiru. Kaip galeciau juos apdoroti? kaip marinuoti ar ka daryti?

Ir aš noriu paklaust kaip pasimarinuoti pipiriukus. Pjaustyti nenoriu, noriu cielus pasidaryti. Kaži, gal kokį stipresnį marinatą pasidaryt ir užpilt?

QUOTE(Aušrytė @ 2011 09 06, 07:27)
Ir aš noriu paklaust kaip pasimarinuoti pipiriukus. Pjaustyti nenoriu, noriu cielus pasidaryti. Kaži, gal kokį stipresnį marinatą pasidaryt ir užpilt? 

as darau pagal toki. Vyrui patinka, kiti tokios astrybes nevalgo. Dedu cielus, su visom seklytem, uodegytem, ragais ir kanopom.
1l vandens: 200g cukraus, 1valg. š. druskos, 200g acto. Viską užvirinti, palikti atvesti. Atšaldytu marinatu užpilti sudėtus i stiklainius pipirus. Tada sterilizuoti apie 20min (kol ciliai pradeda keisti spalva) ir užsukti.