Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

Mano paprikos nedidelio ūgio, vaisiai dideli, nori kristi ant šono, tačiau dar žalios, neprinokusios, ar galima nuskinti ir nokinti ant palanges? Ar prinoktų?
Atsakyti
QUOTE(aulina @ 2011 08 25, 13:49)
Mano paprikos nedidelio ūgio, vaisiai dideli, nori kristi ant šono, tačiau dar žalios, neprinokusios, ar galima nuskinti ir nokinti ant palanges? Ar prinoktų?

Pas mane oranžinės nespėja prinokti biggrin.gif Vartojam ir naudojam kaip žalias ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 08 25, 14:18)
Pas mane oranžinės nespėja prinokti biggrin.gif Vartojam ir naudojam kaip žalias ax.gif

zaliuose daugiau vitaminu mirksiukas.gif (nesenai ziurejau laida apie tai)
Atsakyti
Sveiki, pasikartosiu su klausimu, gal kas zinot, kodel paprikos pradejo minksteti ir vysti dar nesunokusios? unsure.gif Zalios buvo kietos ir grazios, tik pradejo raust, iskart pasidare minkstos. verysad.gif Niekam taip nebuvo? Ciliukai raudonuoja kuo graziausiai, jau baigiam derliu nuimt, o paprikoms kazkas nepatinka, tik nesuprantu kas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zaika: 25 rugpjūčio 2011 - 21:49
QUOTE(zaika @ 2011 08 25, 22:46)
Sveiki, pasikartosiu su klausimu, gal kas zinot, kodel paprikos pradejo minksteti ir vysti dar nesunokusios?  unsure.gif Zalios buvo kietos ir grazios, tik pradejo raust, iskart pasidare minkstos.  verysad.gif Niekam taip nebuvo? Ciliukai raudonuoja kuo graziausiai, jau baigiam derliu nuimt, o paprikoms kazkas nepatinka, tik nesuprantu kas...

g.gif aš tai nesu susidųrus , bet mąstau , kad gali būti kokia nors gal šaknų liga , jeigu ant lapų ir stiebū nieko nematyt...pas kaimynę tai krenta vaisiai- ji sakė ka-kokia grybelinė liga ir purškė asiūkliais...bandykit ir jūs gal nupurkšti žolėmis...aš dar bandyčiau pelenais pabarstyti irgi nuo daug ko padeda...
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2011 08 25, 21:46)
Sveiki, pasikartosiu su klausimu,

Lapeliai gražūs ar irgi apvytę?
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 08 26, 05:34)
g.gif aš tai nesu susidųrus , bet mąstau , kad gali būti kokia nors gal šaknų liga , jeigu ant lapų ir stiebū nieko nematyt...pas kaimynę tai krenta vaisiai- ji sakė ka-kokia grybelinė liga ir purškė asiūkliais...bandykit ir jūs gal nupurkšti žolėmis...aš dar bandyčiau pelenais pabarstyti irgi nuo daug ko padeda...

QUOTE(saintlina @ 2011 08 26, 08:26)
Lapeliai gražūs ar irgi apvytę?

Kad lapeliai atrodo grazus unsure.gif Pafotkinsiu rytoj, jei nepamirsiu (silauoges jau kelinta savaite "fotkinu") doh.gif blush2.gif Paskaitinejau apie ligas, tai galvojau gal vytulys, bet kad grazus tie lapai. Pacios paprikos pasidare kaip skuduras. Gal puvinys, bet kad jos nepuna (kolkas). Salia auga ciliai ir vargo nemato. Jei butu kokia liga, tai ir tie gal sirgtu... Nors kai jie tokie astrus, tai ligos turbut nesikabina. biggrin.gif Man atrodo siemet kazka daryt jau saukstai po pietu. Kitamet turbut net neverta sodint i siltnami, jei ten kazkokia liga isimetus. Reikes bandyti lauke augint. Kazin joms reikia kazkokios priedangos, uzuovejos?
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2011 08 26, 13:00)
Kad lapeliai atrodo grazus  unsure.gif Pafotkinsiu rytoj, jei nepamirsiu  (silauoges jau kelinta savaite "fotkinu")  doh.gif blush2.gif  Paskaitinejau apie ligas, tai galvojau gal vytulys, bet kad grazus tie lapai. Pacios paprikos pasidare kaip skuduras. Gal puvinys, bet kad jos nepuna (kolkas). Salia auga ciliai ir vargo nemato. Jei butu kokia liga, tai ir tie gal sirgtu... Nors kai jie tokie astrus, tai ligos turbut nesikabina.  biggrin.gif Man atrodo siemet  kazka daryt jau saukstai po pietu. Kitamet turbut net neverta sodint i siltnami, jei ten kazkokia liga isimetus. Reikes bandyti lauke augint. Kazin joms reikia kazkokios priedangos, uzuovejos?

Mano lauke auga be jokių priedangų...ir net iš pavasario buvo labai šaltų naktų , tik , kad šalnų išvengėm...nieko joms...tik lauke dar tik du pirmi pradėjo rausti , tuo tarpu , kai šiltnamiuke beveik visus šiai dienais išskyniau , po kelis tik žalius dar liko...ir dar pastebėjau , kad šiltnamiuke visgi patys vaisiai didesni užaugo , nors lauke jų skaičęius ir didesnis ant krūmo...kitąmet aš sodinsiu vėl lauke ir jau bandysiu daugiau veislių 4u.gif ir reiktų atkreipti dėmesį , kad būtų ankstyvosios veislės , nes kitaip tai tikrai nespės jie užaugti lauke 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Gal galit patarti,turiu Cayenne Long Red Thin Hot Pepper kelias ankstis pipiru. Kaip galeciau juos apdoroti? kaip marinuoti ar ka daryti? biggrin.gif
Atsakyti
o va čia mano habanero sad.gif
user posted image
Atsakyti
Ir aš noriu paklaust kaip pasimarinuoti pipiriukus. Pjaustyti nenoriu, noriu cielus pasidaryti. Kaži, gal kokį stipresnį marinatą pasidaryt ir užpilt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aušrytė @ 2011 09 06, 07:27)
Ir aš noriu paklaust kaip pasimarinuoti pipiriukus. Pjaustyti nenoriu, noriu cielus pasidaryti. Kaži, gal kokį stipresnį marinatą pasidaryt ir užpilt? g.gif

as darau pagal toki. Vyrui patinka, kiti tokios astrybes nevalgo. Dedu cielus, su visom seklytem, uodegytem, ragais ir kanopom.

1l vandens: 200g cukraus, 1valg. š. druskos, 200g acto. Viską užvirinti, palikti atvesti. Atšaldytu marinatu užpilti sudėtus i stiklainius pipirus. Tada sterilizuoti apie 20min (kol ciliai pradeda keisti spalva) ir užsukti.
Atsakyti