Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Keturių skonių pica

Padui:

20 g. sausų mielių
stiklinė šilto pieno
1 arbatiniai šaukštelis druskos
biški cukraus
5 valgomieji šaukštai aliejaus
miltai pagal poreikį,maždaug 400/500 gr.

Mieles sumaišome su cukrumi,užpilame šiltu pienu,dedame druskos ir išmaišome.
Įpilame aliejų ,maišome ir dedame persijotus miltus.
Užminkome tešlą.Tešla neturi lipti prie rankų.
Paliekame biški pastovėti.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi,tešlą iškočiojame ir pernešame ant skardos.
Dedame į 190 laipsnių karštumo orkaitę ir kepame apie 15/18 minučių.
Ištraukiame iš orkaitės.
Vizualiai padaliname pagrindą į 4 dalis.
Dvi dalys sutepame pomidorų padažu,o kitas dvi majonezu.
Įdaras: saliamio dešra,Panevėžio file,daktariška dešra,šalto rūkymo kumpis.
Supjaustome ir dedame ant pado.
Sutarkuojame sūrį...daug sūrio biggrin.gif
Užbarstome.Ant viršaus sudedame alyvuogės,pomidorus čeri,pievagrybius ir raudonus svogūnus.
Dar pabarstome sūriu ir statome atgal į orkaitę maždaug 5/8 minutėms... kol sūris išsilydys.
P.s. pagalvojau kad būtų idealu panaudoti skirtingų skonių sūrį 4u.gif


user posted image

user posted image

user posted image

user posted image




Atsakyti
[quote=Elena,2011 06 10, 10:19]
[color=darkviolet]Keturių skonių pica


net seile nutyso................... ax.gif
niekad nedraugavau su mielem,bet jauciu reiks pradet blush2.gif
Atsakyti
Elena, kokia pica, kokios spalvos wub.gif Visiems skoniams drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 06 10, 08:19)

20 g. sausų mielių


Ar nesumaišėte su šlapiom? Labai jau daug 20g. sausų...
Atsakyti
QUOTE(bliuskė @ 2011 06 10, 12:50)
Ar nesumaišėte su šlapiom? Labai jau daug 20g. sausų...



Na va...gerai kad yra kas pastebi ir praneša doh.gif Ačiū 4u.gif
Vietoj 10 gr parašiau 20 blush2.gif Reikia 10 gr sausų mielių 4u.gif

Papildyta:
Įdarytos paprikos


Jums reiks:

paprikų
kiaulienos /jautienos faršo
virtų ryžių
kiaušinio
morkų
česnako
druskos
pipirų
džiovintų prieskoninių žolelių
lauro lapų

Paprikas nuplauname, nupjauname viršų ir išvalome nuo sėklų.

Paruošiame faršą: įtarkuojame morką, išspaudžiame česnako, įmušame kiaušinį, dedame prieskonius,druską,virtus ryžius ir išmaišome.
Paruoštą faršą sudedame į paprikas.
Į puodą dedame morkų griežinių,lauro lapus , sustatome paprikas įpilame vandens,pasūdome biški ir troškiname kol paprikos suminkštės,maždaug 30 min.
Pateikiame su grietine ir pomidorų padažu.


user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 06 10, 10:19)
[color=darkviolet]Keturių skonių pica

Vaje vaje kaip gardziai atrodo,bus isbandyta thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Elena,2011 06 06, 14:14]
Lietiniai užkepti orkaitėje

Blynams:

250 gr. miltų*
druskos,cukraus pagal skonį
3 kiaušiniai
450 ml pieno
1 šaukštas tirpinto sviesto

* miltų dėti tiek, kol tešla pasidarys vientisa,i skystesnė nei grietinė.

Išplakti kiaušinius, cukrų, druską, supilti pusę pieno, vėl plakti, suberti miltus, plakti, o likusiu pienu skiesti kol tešla bus norimo tirštumo.
Įkaitintą keptuvę sutepame su aliejumi ir kepame lietinius.

Padažui: sumaišyme tarkuotą sūrį su grietinėle.
Proporcijos priklauso nuo blynų kiekio ir nuo formos dydžio.
Ėmiau puodelį grietinėles ir porą saujų tarkuoto sūrio.

Įdaras:
1.sutarkuotas fermentinis sūris (galima dar papildomai smulkinto kumpio dėti)
2.grybai (virtus pievagrybius sumalame ir apkepiname ant sviesti su smulkintais svogūnais)
Imame lietinius,dedame įdaro ir susukame.
Supjaustome gabaliukais,sustatome į kepimo formą,užpilame padažo ir dedame į orkaitę.
Kepame 200 l t maždaug 20 min.



O kiek virti pievagrybius?
Atsakyti
Jei dar nebandete tokio omleto recepto, tai siulau dar viena varianta, pigu, greita, skanu:

Reikės: Bulvės 2-3 vnt., kiaušiniai 3 vnt., druska, pipirai, krapai, fermentinis sūris.
Eiga: Bulves, tarkuotas per burokinę tarką, dėti į įkaitintą keptuvę, užpilti išplaktais kiaušiniais, šiektiek pamaišyti. Apkepus omletui iš vienos pusės, perskiriu jį į kelias dalis ir gražiai apverčiu. Apkepam iš kitos pusės ir omletas baigtas. Galima pabastyti krapais, užtarkuoti lydyto sūrio.


nuoroda i bloga: http://sauleta-diena...arkuotomos.html

user posted image

Atsakyti
Elena, lietiniai uzkepti orkaiteje suzavejo. thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paslydau @ 2011 06 12, 17:41)
Jei dar nebandete tokio omleto recepto, tai siulau dar viena varianta, pigu, greita, skanu:


o bulves kad ir tarkuotos speja iskept? nes kiausinis tai greit sukepa, gal bulves reiktu siek tiek alkepint kad suminkstetu
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2011 06 12, 18:59)
o bulves kad ir tarkuotos speja iskept? nes kiausinis tai greit sukepa, gal bulves reiktu siek tiek alkepint kad suminkstetu

Nestoras bulviu sluoksnis tikrai greit iskepa.Ant maziausios ugnies ir uzdengus dangciu uztenka 5-7 min vienai pusei biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dirty Diana @ 2011 06 09, 21:38)
pirma karta girdziu sitaip

ragavau pas viena pazistama , tai skonis kaip vistienos buljonas su kefyru , vos ziaukciot nepradejau , bet kiekvienam savaip skanu . man pvz skaniausi saltibarsciai tik su rugpeniu arba kefyru be jokiu grietiniu , vandens ar kokio pieno papildomai ...taip pat kiausinio niekada nededu , kazkaip nesuderinamas jis man su kt produktais....
Atsakyti