QUOTE(Juračiuks @ 2009 10 18, 17:05)
Tai ką ,manot ,kad aš prisigalvoju, juk kas dieną meniu skaitau. Tai pas jus gal ir neduoda, pas mus va, pavyzdžiui, silkės, tai nesu mačiusi .Ir ačiū dievui, būtų dar kartą vaikas alkanas
Pala, juk aš ne įjūsų postą atsakiau, o į Cikadelės. Mūsų vaikai lanko tą patį darželį, o ji rašė, kad meniu nematė žuvies pirštelių. Ir negalėjo matyt, nes mūsų vaikai tokių negauna.
QUOTE(Gluosneta @ 2009 10 18, 17:41)
silke tai super,lopselinukam ypac.Ydomu kaip toky meniu gali patvirtinti

Arba salotos ryziu.Receptas:ryziai,rauginti agurkai,sv.agurkai,fermentinis suris,morkos virtos,kukuruzai ,majonezas.Kiek zinau jo negalima duoti vaikams.Bet viskas ant tiek primena kiauliu jovala,kad man gaila vaiku.
Na, lopšelinukams tikrai neturėtų duot silkės. O vyresniems vaikams jau galima. Daug kas daug ko nevalgo. Juk negalima pagal tai sudarinėt meniu. O žuvies visokios turi gauti (nors vaikai nelabai ją valgo), tai ir įtraukiama visokiais pavidalais ir visokia.
O majonezo vaikams galima.
Papildyta:
Maždaug 10 g svorio silkės gabaliuke yra nemažai baltymų (1,80 g) ir riebalų (1,95 g). Šie riebalai nėra paprasti - didžioji dauguma jų - tai polinesočiosios rūgštys (Omega-3), kurios mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir apsaugo nuo aterosklerozės. Omega-3 rūgščių kiekiu silkė praktiškai nenusileidžia lašišai ar unguriui. Taip pat silkėje yra labai daug makro- ir mikroelementų: fosforo, kalcio, magnio, jodo, taip pat didelis kiekis seleno bei cinko.
Silkėje esančios naudingos medžiagos padeda organizmui kovoti su stresu, stiprina nervų sistemą ir tuo pačiu stabilizuoja bei gerina fizinę bei psichinę būklę, stiprina imunitetą, apsaugo ląsteles nuo kenksmingų oksidantų ir garantuoja pakankamą aprūpinimą jodu ir fluoru. Silpnai sūdytą silkę galima siūlyti nusilpusiems žmonėms, taip pat vaikams apetitui pagerinti, ligoniams su sutrikusia skysčių bei druskų apykaita. Silkę rekomenduojama valgyti kamuojant migrenai ar esant nuovargiui.
Informacijos šaltinis