Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Sveikutes.
Kadangi rudenį planuojame kviestis gandrus biggrin.gif , tai kila įvairiausių klausimų.
Bus naujas įstatymas, tai viskas naujai. Turiu kelis klausimukus, gal ir kvailus, bet mane labai dominančius.
1. Sakykite jeigu aš dirbu pagal darbo sutartį normuotą darbo diena nuo pirmadienio iki penktadienio, tai man netinka tas punktas, kad antrus metus galiu auginti mažiuką gauti 40 proc. pašalpos ir grįžti į darbą? O jeigu ir tinka, tai kaip apskaičiuos kiek man atlyginimo mokėti, kiek pašalpos?
2. O jeigu mažiukas gimtu iki liepos 1d. tai man taikys dar šiuo metu galiojanti įstatymą, ar jį taikys tik iki 07,01, o vėliau man pakeis pagal naujovišką tvarką?
3. Už kokį laikotarpį sodra vertins mano darbo užmokestį, apskaičiuojan pašalpą?

Labai ačiū už atsakymus, mergaitės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leogirl: 25 gegužės 2011 - 18:18
QUOTE(leogirl @ 2011 05 25, 19:18)
Sveikutes.
Kadangi rudenį planuojame kviestis gandrus  biggrin.gif , tai kila įvairiausių klausimų.
Bus naujas įstatymas, tai viskas naujai. Turiu kelis klausimukus, gal ir kvailus, bet mane labai dominančius.
1. Sakykite jeigu aš dirbu pagal darbo sutartį normuotą darbo diena nuo pirmadienio iki penktadienio, tai man netinka tas punktas, kad antrus metus galiu auginti mažiuką gauti 40 proc. pašalpos ir grįžti į darbą? O jeigu ir tinka, tai kaip apskaičiuos kiek man atlyginimo mokėti, kiek pašalpos?
2. O jeigu mažiukas gimtu iki liepos 1d. tai man taikys dar šiuo metu galiojanti įstatymą, ar jį taikys tik iki 07,01, o vėliau man pakeis pagal naujovišką tvarką?
3. Už kokį laikotarpį sodra vertins mano darbo užmokestį, apskaičiuojan pašalpą?

Labai ačiū už atsakymus, mergaitės  4u.gif

1.Nesvarbu pagal koki sutarti jus dirbat,jei pasirinksit 2 metus gaudinet pasalpa,tai antrus metus galesit dirbti ir gauti 40% pasalpos,tik vis dar neaisku ar galima bus grizti i savo darbo vieta ir dirbti pilnu laiku ar galima bus tik papildoma koki darbeli rasti,pora valandu i diena.Sodra dar negali atsakiti i si klausima.
2.O kaip gali jis gimti iki liepos 1 d,jei jus dar tik planuojat,tai kad patekt i dabartine tvarka,tai jums jau reikia kita menesi gimdyt smile.gif
3.(13-1 men),nes vienas menuo iki vienu ir kitu atostogu neimamas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 25, 18:27)
1.Nesvarbu pagal koki sutarti jus dirbat,jei pasirinksit 2 metus gaudinet pasalpa,tai antrus metus galesit dirbti ir gauti 40% pasalpos,tik vis dar neaisku ar galima bus grizti i savo darbo vieta ir dirbti pilnu laiku ar galima bus tik papildoma koki darbeli rasti,pora valandu i diena.Sodra dar negali atsakiti i si klausima.
2.O kaip gali jis gimti iki liepos 1 d,jei jus dar tik planuojat,tai kad patekt i dabartine tvarka,tai jums jau reikia kita menesi gimdyt  smile.gif  3.(13-1 men),nes vienas menuo iki vienu ir kitu atostogu neimamas.

susimaišiau visai su tais metais lotuliukas.gif doh.gif

Ačiū už atsakymus. 4u.gif

Idealiausias variantas būtų, jeigu leistų antrus metus grįžti į darbuką. Nes jeigu tik papildomi darbukai skaitysis, tai teks tenkintis tik 40 proc. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(leogirl @ 2011 05 25, 20:19)
susimaišiau visai su tais metais  lotuliukas.gif  doh.gif

Ačiū už atsakymus. 4u.gif

Idealiausias variantas būtų, jeigu leistų antrus metus grįžti į darbuką.  Nes jeigu tik papildomi darbukai skaitysis, tai teks tenkintis tik 40 proc.  unsure.gif

Mane irgu tenkintu variantas,kad galima butu grizti i savo vieta,bet kiek i sodra skambinejau del sio klausimo,tai normalaus ir tikslaus atsakimo negavau.
Atsakyti
Labas. 4u.gif

Ar galite paaiškinti ar teisingai skaičiuoju:

Į dekretą išeinu 2011-08-12 d. Tai man pašalpa skaičiuosis iš pajamų, gautų nuo 2010-07 iki 2011-07?

Vaiko priežiūros atsotogų išeičiau 2012 sausio 2 d. Tai vėlgi pinigėliai skaičiuotųsi nuo 2010-12 iki 2011-12 pajamų?

Ar teisingai suprantu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Austėja @ 2011 05 26, 08:59)
Labas.  4u.gif

Į dekretą išeinu 2011-08-12 d. Tai man pašalpa skaičiuosis iš pajamų, gautų nuo 2010-07 iki 2011-07?

Vaiko priežiūros atsotogų išeičiau 2012 sausio 2 d. Tai vėlgi pinigėliai skaičiuotųsi nuo 2010-12 iki 2011-12 pajamų?

Ar teisingai suprantu?  4u.gif

Jei gerai supratau skaičiavimo sistemą, tai tau skaičiuotųsi 2010-07 iki 2011-08 ir VPA 2010-12 iki 2012-01
Atsakyti
QUOTE(Austėja @ 2011 05 26, 09:59)
Labas.  4u.gif

Ar teisingai suprantu?  4u.gif

Dekretas skaiciuosis is 2010.07.01-2011.06.31 laikotarpio
VPA is 2010.12.01-2011.11.31 laikotarpio.
Atsakyti
Sveiki norėjau paklaust ar gausiu kažką ar ne smile.gif
Yra kokia situacija kad buvau vaiko auginimo atostogose tris metus, prieš mėn išėjau iš darbo nes nebeliko man ten vietis ir stojau į dabro birža, paskyrė man pašalpa 6Mėn ir va katik sužinojau kad mėnesi jau esu neščia. Taigi nebesusigaudau ar gausiu kanors jei buvau memyčiu atostogose ir dabar esu bedarbė ar prisiskaitys bedarbio pašalpa į gaunamas pajamas?
į dekreta man reikėtų išeiti spalio gale arba lapkričio pradžioje
Atsakyti
QUOTE(Lašialis @ 2011 05 26, 11:18)
Sveiki norėjau paklaust ar gausiu kažką ar ne smile.gif
Yra kokia situacija kad buvau vaiko auginimo atostogose tris metus, prieš mėn išėjau iš darbo nes nebeliko man ten vietis ir stojau į dabro birža, paskyrė man pašalpa 6Mėn ir va katik sužinojau kad mėnesi jau esu neščia. Taigi nebesusigaudau ar gausiu kanors jei buvau memyčiu atostogose ir dabar esu bedarbė ar prisiskaitys bedarbio pašalpa į gaunamas pajamas?
į dekreta man reikėtų išeiti spalio gale arba lapkričio pradžioje

Taip ir motinystes atostogos ir bedarbio pasalpa ieina i pajamas ir tas laikotarpis ieina i staza,todel jums reikes tik surasti darbdavi kuris jus isleistu i atostogas.
Atsakyti
[quote=JOLANCIUK,2011 05 26, 11:31]
Taip ir motinystes atostogos ir bedarbio pasalpa ieina i pajamas ir tas laikotarpis ieina i staza,todel jums reikes tik surasti darbdavi kuris jus isleistu i atostogas.
[/quote

tai pakatų gal tuomet ir mėnesio iki dekreto jei dirbčiau blogiausiu atvėju,
O kaip skaičiuotus pinigėliai kai buvai motinystės aostogose?
Atsakyti
[quote=Lašialis,2011 05 26, 11:41]
[quote=JOLANCIUK,2011 05 26, 11:31]
[/quote

tai pakatų gal tuomet ir mėnesio iki dekreto jei dirbčiau blogiausiu atvėju,
O kaip skaičiuotus pinigėliai kai buvai motinystės aostogose?
[/quote]
kai skaiciuotusi suo atveju nezinau,bet manau,kad galetumete pasirinkti geresni varianta,tik jums geriau butu po tu 6 men isidarbint,kai baigs moketi birza bedarbio pasalpa,tada nebutu pertraukos su nulinem pajamom.
Atsakyti
O man va klausimas iskilo-jei Jus buvote 3m VPA, tai ar buvo kazkokiu pajamu trecius VPA metus?
Uztektu ir menesio darbo,kad tik butu darbdavys isleidziantis i NGA.
Jolanciuk teisi, as Jusu vietoje irgi pasistengciau, kad po bedarbio pasalpos nebutu jokiu tarpu be pajamu.

Mano situacija buvo labai panasi. Tik as grizau i darba po 2m VPA ir imoneje iskart buvo paskelbtas bankrotas. Tad kiek issiaiskinau, man i busima VPA pasalpa ipuola du menesiai, kada buvau VPA ir gavau uz juos pasalpa. Tai tu dvieju men. galesiu pasirinkti palankesni pasalpos skaiciavimo varianta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziugintele: 26 gegužės 2011 - 10:59