Įkraunama...
Įkraunama...

Koks darželis Klaipėdoje geriausias?

QUOTE(Ramsius @ 2005 07 21, 09:24)
Palauk, o ten kartais ne "Montesorinis" daržas? g.gif  Toks tai yra, tik nežinau, ar "Pabiručiai" jis vadinas. Link Taikos prospekto, praejus "IKI"?

Tas, tas. Montesorinis.
Gal kokiu atsiliepimu girdejot?
Atsakyti
"Pabiručiai" montesori darželis mokykla yra tikrai geras (pati dirbau), bet ten kaip jau kažkuri minėjo priima tik nuo 3 metų, labai ptižiūri vaikus ir moko pagal amerikiečių Montesorri programą. Skatina vaikus būti savarankiškais, visos mokymo priemonės pačių auklėtojų darytos, jokio barimo, jokios prievartos vaikams. tik nežinau kaip su priėmimu, bet tikrai rekomenduočiau, bent jau iš to ką mačiau.
Atsakyti
O aš montesorinio nerekomenduočiau schmoll.gif . Priemones - taip, bet tik ne sistemą ir pagal ją dirbantį darželį 4u.gif
O Montessori - ne amerikietė - italė buvo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2005 07 28, 21:52)
O aš montesorinio nerekomenduočiau schmoll.gif . Priemones - taip, bet tik ne sistemą ir pagal ją dirbantį darželį 4u.gif

Na, ir aš tą pati pasakyčiau. Draugė ,pradinukų mokytoja, turėjo tokių "montersoriukų". Sunku su jais - vidury pamokos užsimano - išeit nori iš klasės....Kažką rašo ar skaičiuoja - "aš dabar nenoriu"...ir t.t.... Taip, jie ten daržely juk taip pripratę, o papuola paskui į visai kitą sistemą.... blink.gif Net jei ir mokykla iki 12 klasės būtų tokia pat, "montesorinė", tai juk po to vistiek tas pats vaikas/paauglys nori nenori patenka į kitokią aplinką ir nebemoka prie jos prisitaikyti... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2005 07 29, 00:52)

O kodel nerekomenduotum?
Atsakyti
QUOTE(evansmum @ 2005 07 29, 10:37)
O kodel nerekomenduotum?

Ramsius vieną pusę jau nušvietė. Be to, Montessori dirbo su neįgaliaisiais, todėl visa sistema (ir priemonės) buvo sukurta darbui su tokiais vaikais. ir ji tikrai davė gerų rezultatų. Bet taikyti šitą sistemą sveikiems vaikams - schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif . Jeigu ji būtų adaptuota sveikiems, tada viskas puiku - priemonės ten tikrai nuostabios, vaikams labai nesunku perprasti skaičius (tokius, kaip dešimtys, šimtai ir net tūkstančiai), išmokti rašyt ir t.t. BET - grupėje nėra žaislų (tik tokie, kuriais galima atlikti tam tikrų veiksmų imitaciją - lyginti, skalbti, virti valgyt ir pan.), būtina laikytis tylos, neleidžiama lakstyti ir t.t. Vienžo, viskas, kas normaliame darželyje, normalioje grupėje yra įprasta, montesoriniame - tabu (čia įspūdžiai iš mano matytos vienos montesorinės grupės veiklos). Bent jau aš neįsivaizduoju savo padaužų montesorinėje grupėje.
Atsakyti
Dilma, Gal žinai ar i lopsi leidžia eiti su ciultuku pietu miegui 4u.gif , beje ar aukletojos pampersus toleruoja ar nelabai blush2.gif , nes manoji ui ,kaip nenori. pati sedet. I r dar , gal zinai ar jos pratina sesti ant puodo, ir kokie ten rezultatai ... blush2.gif blush2.gif , jauciuos niekam tikusi mama, del to reikalo
Atsakyti
turiu auklę buvusią darželio auklėtoją. sakiau kad manoji nesėdi ant puodo - sakė, ne problema - sedės. ir dar sakė kad berniukas 3 metų miegodavo su nykščiu burnoj - per 2 sav. atpratino.
taip kad ramunėle*, nepergyvenk - visko vaikas išmoks lopšelyje.
Atsakyti
Na aš nelabai suprantu mamytės, kaip galima sakyti, kad montessori nerekomenduočiau ir pan, juk visi vaikai skirtingi, jei vienam vaikui netinka, kitam gali būti pats puikiausias auklėjimo būdas thumbup.gif Yra daug vaikų, kuriems ši sistema nepaprastai padėjo yra ir vaikų, kuriems ji tikrai netinka, jokiu būdu negalima vienareikšmiškai kalbėti apie tokius dalykus.
Atsakyti
QUOTE(Ramunėlė* @ 2005 07 29, 12:19)
Dilma, Gal žinai ar i lopsi leidžia eiti su ciultuku pietu miegui 4u.gif , beje ar aukletojos pampersus toleruoja ar nelabai blush2.gif , nes manoji ui ,kaip nenori. pati sedet. I r dar , gal zinai ar jos pratina sesti ant puodo, ir kokie ten rezultatai ...

Aš per daug nekomentuosiu, bet mano patirtis su lopšeliais tokia, kad savo nei vieno ten leist nesiruošiu 4u.gif . Tik į darželį.

QUOTE(krika @ 2005 07 29, 12:25)
nepergyvenk - visko vaikas išmoks lopšelyje.

Be abejo, išmoks, bet kokia kaina? g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2005 07 30, 10:50)
Be abejo, išmoks, bet kokia kaina? g.gif  unsure.gif

jei bijoma, tad sedėkim kol vaikui sueis 3 metai namuose. tada ir žinosim kaip vaikas išmoko, nes mokinsim pačios drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2005 07 30, 14:00)
jei bijoma, tad sedėkim kol vaikui sueis 3 metai namuose. tada ir žinosim kaip vaikas išmoko, nes mokinsim pačios  drinks_cheers.gif

Nebijau, bet stengiuosi apsaugoti. Ir sėdžiu namuose. Ir nematau čia nieko žemiinančio. 4u.gif
Atsakyti