Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža, 9

QUOTE(Mussyte @ 2011 07 05, 13:21)
kas man jį apmokės? 4u.gif Iš kokių ketvirčių čia skaičiuos,jei šiais metais išėjau iš darbo po 4 su puse darbo metų plius 2 vpa,o tretieji gi tušti.Nervinuosi,nebemoku paaiškint blush2.gif

o birzoj kiek stovit?nes atrodo is 3 paskutiniu menesiu skaiciuojamos,o jei buvot VPA,tai atrodo is tu 3 menesiu pries iseinant i dekreta.Geriau jums sodroj paaiskintu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 05, 12:23)
o birzoj kiek stovit?nes atrodo is 3 paskutiniu menesiu skaiciuojamos,o jei buvot VPA,tai atrodo is tu 3 menesiu pries iseinant i dekreta.Geriau jums sodroj paaiskintu.

Na,dėkui,matyt neapsieisiu ir teks per valdiškas institucijas dėl informacijos plaktis,Dieve,kaip aš to nekenčiu schmoll.gif
Atsakyti
Sveiki,

Gal kas gali pasakyti ar čia mitas ar tiesa, kad jeigu darbo biržoje stovi tik 1 mėn, tai negali papulti į ligoninę pasidaryti nemokamą operaciją. Gydytojas sako, kad reikia bent 4mėn prastovėti db, kad nereiktų mokėti už anginos operaciją.
Atsakyti
QUOTE(moony @ 2011 07 05, 21:50)
Sveiki,

Gal kas gali pasakyti ar čia mitas ar tiesa, kad jeigu darbo biržoje stovi tik 1 mėn, tai negali papulti į ligoninę pasidaryti nemokamą operaciją. Gydytojas sako, kad reikia bent  4mėn prastovėti db, kad nereiktų mokėti už anginos operaciją.

Del sito klausimo manau geriau pasiteirauti lygoniu kasoj,nes apie tai is vis pirma karta girdziu.
Atsakyti
Labai prasau skubaus atsakymo.
Siuo metu gyvenu Kaune, atvaziavau pries puse metu, uzsiregistravau DB. Dabar (del seiminyniu priezasciu) nebegaliu gyventi Kaune, turiu vaziuoti namo. Kaip daryti su darbo birza? Vaziuoti namo ir ten nueiti i DB, paprasyti, kad atsiustu dokumentus? g.gif
Atsakyti
Sveikutes... Galbut kas nors galetu padeti tokioje makalyneje? Po 3 metu vaiko auginimo atsistojau i DB, puse metu man mokejo pasalpele. Si rugseji bus 1 metai, kaip esu registruota bedarbe. Siandien suzinojau... kad laukiam 3cio vaikelio! Klausimas, vertas milijono... Ka daryti? ax.gif Juk jei staigiai isidarbinu, metu niekaip neisdirbu ir SODRA nemoka nieko... O kaip birza?
Atsakyti
QUOTE(Rupuziokas @ 2011 07 07, 11:41)
Labai prasau skubaus atsakymo.
Siuo metu gyvenu Kaune, atvaziavau pries puse metu, uzsiregistravau DB. Dabar (del seiminyniu priezasciu) nebegaliu gyventi Kaune, turiu vaziuoti namo. Kaip daryti su darbo birza? Vaziuoti namo ir ten nueiti i DB, paprasyti, kad atsiustu dokumentus?  g.gif

Nueiti i kauno birza pas savo konsultante ir pasakyti,kad persiustu i kita birza jusu dokumentus.
Papildyta:
QUOTE(Gabrija @ 2011 07 07, 13:49)
Sveikutes... Galbut kas nors galetu padeti tokioje makalyneje? Po 3 metu vaiko auginimo atsistojau i DB, puse metu man mokejo pasalpele. Si rugseji bus 1 metai, kaip esu registruota bedarbe. Siandien suzinojau... kad laukiam 3cio vaikelio! Klausimas, vertas milijono... Ka daryti?  ax.gif  Juk jei staigiai isidarbinu, metu niekaip neisdirbu ir SODRA nemoka nieko... O kaip birza?

Per 2 metus jei susirinks 12 men staza,tai gausit is sodros jei isidarbinsit,3 vaiko prieziuros metai ieina i staza,be to i staza ieina tie puse metu kur gaudavot pasalpa is birzos,todel ieskokit darbdavio.
O birza jei neisidarbinsit nieko nemoka,tik soc.centras vienkartine 260 lt(30 sav kai bus),o paskui jau vaikui.
Atsakyti
QUOTE(Mussyte @ 2011 07 05, 13:31)
Na,dėkui,matyt neapsieisiu ir teks per valdiškas institucijas dėl informacijos plaktis,Dieve,kaip aš to nekenčiu schmoll.gif

Kad sodra tikrai nieko nemoka schmoll.gif netgi rasiau jiems uzklausa atrase kad jiems nepriklauso moketi, tiesiog DB mokes viena menesi plius rolleyes.gif
Atsakyti
Per 2 metus jei susirinks 12 men staza,tai gausit is sodros jei isidarbinsit,3 vaiko prieziuros metai ieina i staza,be to i staza ieina tie puse metu kur gaudavot pasalpa is birzos,todel ieskokit darbdavio.
O birza jei neisidarbinsit nieko nemoka,tik soc.centras vienkartine 260 lt(30 sav kai bus),o paskui jau vaikui.
[/quote]

Ar Jus, JOLANCIUK, teisingai supratau? g.gif Jei dabar susirandu darbeli ir isbunu tenai iki dekreto, ir iki isejimo i dekreta dienos per 2 metus man susirenka 12 men darbo stazo, i kuri ieina 6 men bedarbio pasalpos + min nuo dbr isdirbti 6 men, tai SODRA kazkiek pinigeliu turetu moketi? g.gif blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabrija: 08 liepos 2011 - 13:58
[quote=Gabrija,2011 07 08, 14:56]
[/quote]
Ar Jus, JOLANCIUK, teisingai supratau? g.gif Jei dabar susirandu darbeli ir isbunu tenai iki dekreto, ir iki isejimo i dekreta dienos per 2 metus man susirenka 12 men darbo stazo, i kuri ieina 6 men bedarbio pasalpos + min nuo dbr isdirbti 6 men, tai SODRA kazkiek pinigeliu turetu moketi? g.gif blush2.gif 4u.gif
[/quote]
taip smile.gif
Atsakyti
Mane taipogi kamuoja siokia tokia problemele...Netiketai laukiuosi 2 vaikucio nestuke.gif ,pries pat nestuma stovejau darbo birzoje,bet pasiule toki darba,kad man,net ant kelio iki jo algos neuztektu,tai as ir atsisakiau.Zinoma tada mane is birzos ismete 6meniasiams.Kadangi vel i birza stoti galesiu tik spali,noriu suzinoti ar jei kazkur isidarbinciau, galeciau istoti anksciau?Kiek laiko reiktu padirbti,kad tai uzsiskaitytu?O gal yra dar koks budas grizti ibirza?Nes mano padetis siuo metu kebloka,uz ginekologes paslaugas reikia moketi patciai,beto vyresneliui negaliu sutvarkyti nemokamo maitinimo mokykloje,nes tam taip pat reikia stoveti darbo birzoje,o vyro algos vos uztenka susimoket uz paslaugas ir maista.Buciau dekinga jei kas pakonsultuotu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kozusokiene @ 2011 07 08, 17:06)
Mane taipogi kamuoja siokia tokia problemele...Netiketai laukiuosi 2 vaikucio  nestuke.gif  ,pries pat nestuma stovejau darbo birzoje,bet pasiule toki darba,kad man,net ant kelio iki jo algos neuztektu,tai as ir atsisakiau.Zinoma tada mane is birzos ismete 6meniasiams.Kadangi vel i birza stoti galesiu tik spali,noriu suzinoti ar jei kazkur isidarbinciau, galeciau istoti anksciau?Kiek laiko reiktu padirbti,kad tai uzsiskaitytu?O gal yra dar koks budas grizti ibirza?Nes mano padetis siuo metu kebloka,uz ginekologes paslaugas reikia moketi patciai,beto vyresneliui negaliu sutvarkyti nemokamo maitinimo mokykloje,nes tam taip pat reikia stoveti darbo birzoje,o vyro algos vos uztenka susimoket uz paslaugas ir maista.Buciau dekinga jei kas pakonsultuotu  rolleyes.gif

Jus ismete,todel tik po 6 menesiu galit vel i birza istot ir nesvarbu,kad isidarbinsit menesiui,vistiek reikes spalio menesio laukti,geriausiai tai isidarbinti ir dirbti,tada ir vaikui viresniam maitinimas nemokamas butu ir stazas eitu,gal net is sodros uz dekreta gautumete jei susirinktu tas reikiamas stazas.
Atsakyti