Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža, 9

QUOTE(Bulbulka. @ 2011 06 27, 15:35)
va toks  atvejis pvz.: dabar kai maziui sukanka 2 metai, einu i darbo birza registruotis, stoviu, gaunu bedarbio pasalpa ir ieskau darbo, pvz., po kokiu 6-8 menesiu randu darba, dirbu, ir nusprendziam kad laikas antram vaikeliui wub.gif  i NGA skaiciavima patenka tik laikotarpis kai stoviu DR, VPA iki 2 metu nepatenka, ar gauciau as NGA,VPA kaip su pirmu (aisku, tik procentaliai maziau)?

Jeigu susirinks stazas,tai gausit.
Atsakyti
sveiki,kas gali man atsakyti.birzoje uzsiregistravau nuo geguzes 2 dienos.birzeli jau gavau uz nepilna geguzes men pasalpa.sekantis apsilankymas turi buti liepos apie vidury,bet isvykau i UK.birzai nieko nepranesiau,tai mane isbrauks ar sustabdys mokejima,jei neatvyksiu.sake jei surasiu darba,pvz,lietuvoje,tai mokejima sustabdytu,jei darbas butu laikinas,po to vel pratestu mokejima.UK dar darbo neturiu,ar galetu tai padaryti uz mane kiti seimos nariai,pranesti birzai,nes pagal istatymus kiek girdejau tai 3 men zmogus gali isvykti,jei pranesta.nzn,ar suprantamai parasiau,butu gerai isgirsti kokiu nuomoniu.
Atsakyti
QUOTE(storuliukas @ 2011 06 28, 11:00)
sveiki,kas gali man atsakyti.birzoje uzsiregistravau nuo geguzes 2 dienos.birzeli jau gavau uz nepilna geguzes men pasalpa.sekantis apsilankymas turi buti liepos apie vidury,bet isvykau i UK.birzai nieko nepranesiau,tai mane isbrauks ar sustabdys mokejima,jei neatvyksiu.sake jei surasiu darba,pvz,lietuvoje,tai mokejima sustabdytu,jei darbas butu laikinas,po to vel pratestu mokejima.UK dar darbo neturiu,ar galetu tai padaryti uz mane kiti seimos nariai,pranesti birzai,nes pagal istatymus kiek girdejau tai 3 men zmogus gali isvykti,jei pranesta.nzn,ar suprantamai parasiau,butu gerai isgirsti kokiu nuomoniu.

Jeigu zmogus stovi birzoj ir ieskosi darbo jis privalo ateiti atsizimeti,jei neateis,tai isbrauks ji is birzos ir mokejima nutrauks.Kiti seimos nariai negali eiti i birza vietoj kito zmogaus.Todel jums geriau tai dienai grizti atsizimeti arba iseiti is birzos.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 06 28, 11:12)
Jeigu zmogus stovi birzoj ir ieskosi darbo jis privalo ateiti atsizimeti,jei neateis,tai isbrauks ji is birzos ir mokejima nutrauks.Kiti seimos nariai negali eiti i birza vietoj kito zmogaus.Todel jums geriau tai dienai grizti atsizimeti arba iseiti is birzos.

Kai MB isidarbino, as pati nuejau i teritorine darbo birza ir pranesiau apie tai mirksiukas.gif Tikrai nieks neisvare. Todel manau, kad drasiai gali nueiti seimos narys kazkuris ir apie jus pranesti, nebent pasitaikytu nedraugiska moteryte ar vyrukas konsultantas.
Atsakyti
QUOTE(Laurita84 @ 2011 06 28, 15:51)
Kai MB isidarbino, as pati nuejau i teritorine darbo birza ir pranesiau apie tai mirksiukas.gif Tikrai nieks neisvare. Todel manau, kad drasiai gali nueiti seimos narys kazkuris ir apie jus pranesti, nebent pasitaikytu nedraugiska moteryte ar vyrukas konsultantas.

Pranesti kad isidarbino tai taip,bet atsizimeti,tai-ne,nebent ne taip supratau smile.gif
Atsakyti
sveiki, jei išdirbau 2 metus ir dabar mane atleidžia, nes buvau priimta terminuotai sutarčiai, tai nuėjusi į darbo biržą gaučiau bedarbio pašalpą? jei gaučiau tai maždaug gal galite pasakyti kiek? 2 metus gaudavau minimumą .
ačiū
Atsakyti
QUOTE(Laurutė @ 2011 06 29, 17:21)
sveiki, jei išdirbau  2 metus ir dabar mane atleidžia, nes buvau priimta terminuotai sutarčiai, tai nuėjusi į darbo biržą gaučiau bedarbio pašalpą? jei gaučiau tai maždaug gal galite pasakyti kiek? 2 metus gaudavau minimumą .
ačiū

Gausit,birzoj jums paskaiciuos kiek gaudinesit.
Atsakyti
Turiu klausima.
Vaikui 3 metai suejo geguzes men, nuo tos dienos as savo noru isejau is darbo(netiko darbo grafikas) ir neuzsiregistravau DB. Auginu dar viena 9 metu vaika. Pagal istatyma man nereikia moketi socialinio draudimo imoku kas menesi. Bet ar man reikia kazkur nesti kazkokius dokumentus, na kad jie zinotu ir man neitu skola, kad nemoku?
Tikiuosi suprantamai parasiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Landrita @ 2011 06 29, 22:21)
Turiu klausima.
Vaikui 3 metai suejo geguzes men, nuo tos dienos as savo noru isejau is darbo(netiko darbo grafikas) ir neuzsiregistravau DB. Auginu dar viena 9 metu vaika. Pagal istatyma man nereikia moketi socialinio draudimo imoku kas menesi. Bet ar man reikia kazkur nesti kazkokius dokumentus, na kad jie zinotu ir man neitu skola, kad nemoku?
Tikiuosi suprantamai parasiau  blush2.gif

i lygoniu kasa jums reikia nueiti,su gimymo liudijimu.
Atsakyti
gal kas galit pasakyt, kokia tvarka vyksta "atsizymejimas" birzoje - kas kiek laiko, ar visiems vienodais grafikais (ta prasme, kad ir petras ir jonas eina pvz kas menesi nustatyta diena)?

dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarė @ 2011 06 30, 17:15)
gal kas galit pasakyt, kokia tvarka vyksta "atsizymejimas" birzoje - kas kiek laiko, ar visiems vienodais grafikais (ta prasme, kad ir petras ir jonas eina pvz kas menesi nustatyta diena)?

dekui  4u.gif

ne,kas gauna bedarbio pasalpa tai kas menesi reikia atsizimeti,kas negauna gali ir kas menesi,ir kas 2 men ir kas puse metu.
Atsakyti
Pasidare idomu, ar darbo birzoje (registruotai DB) reikia lankytis nesciai moteriskei ir pagimdziusiai. Ar darbo birza gali siulyti darbus. Isivaizduojiu kaip darbdavys reaguotu i kandidate su nemazu pilvu, ar su nesiokle ant krutines. biggrin.gif
Atsakyti