
Perskaiciau kruvas temu, bet niekur nerandu normu sokoladiniui glaistui. Zinau kad daroma sokoladas+grietinele arba sokoladas+pienas, arba sokoladas + sviestas. Bet va kokiom proporcijom

noriu paklausti jusu patarimo: turiu kakavini ,sausoka ir nelabai saldu biskvita. noreciau pasidaryti koki nors pyraga ar tortuka ,niekaip nesugalvoju kokiu kremu man ji pertepineti kad butu gaivesnis? valgysim namie prie arbatos noriu ko nors ne mandro bet skanaus..

QUOTE(convict @ 2011 06 02, 12:49)
Perskaiciau kruvas temu, bet niekur nerandu normu sokoladiniui glaistui. Zinau kad daroma sokoladas+grietinele arba sokoladas+pienas, arba sokoladas + sviestas. Bet va kokiom proporcijom 

Iš savo užrašų

QUOTE(emiliuxas @ 2011 06 02, 12:57)
noriu paklausti jusu patarimo: turiu kakavini ,sausoka ir nelabai saldu biskvita. noreciau pasidaryti koki nors pyraga ar tortuka ,niekaip nesugalvoju kokiu kremu man ji pertepineti kad butu gaivesnis? valgysim namie prie arbatos noriu ko nors ne mandro bet skanaus.. 

Nu tai sulaistyk biskvita (paprastai saldziu vandenuku, sirupu, kava+brendis, kuo tik nori, pagal skoni) ir pertepk plakta grietinėle, gali deti šaldytų vyšnių (atitirpintu ). Visiška fantazija

Sveikutes mergaites,labai reikia didelio torto seimu susieimui,prasau pagelbeti ,gal turit kokiu nors ideju?


QUOTE(hunca @ 2011 06 02, 13:18)
Sveikutes mergaites,labai reikia didelio torto seimu susieimui,prasau pagelbeti ,gal turit kokiu nors ideju?



Tai tortu yra begale, imat torto recepta, dauginat is dveiju, jei labai didelio reikia ir problemu kaip nebuta

Man asmeniskai skaniausias Snikersas, padariau ji kazkada per valanda (cia kepimas biskvitu ir sutepimas kremu lakstu, be papuosimu). Ir paprasta pagaminti ir laiko neuzima, o skonis fantastiskas


[quote=Rasskee,2011 05 31, 09:55]
Aciu aciu, tikrai daryti verta ir kuo greiciau
Turiu dar klausymeli jums del Jaunystes tortuko
sakykit kokio dydzio gavos is sio kiekio paploteliai, kuriuos dziovinot...dziovinot vienoje skardoje ar dviejuose...man kazkaip atrodo mazoka mases, ir jei ji daryt is dvieju normu, tai tada manau reik atskirai, kad likusios nereiketu laikyt pora valandu, kol tie iskeps...ir dar- kada skaniausia ji valgyt, kiek jis turi brest
(visada kyla tiek visokiu kausymu pries kepima
)
Aciu aciu, tikrai daryti verta ir kuo greiciau

Turiu dar klausymeli jums del Jaunystes tortuko

sakykit kokio dydzio gavos is sio kiekio paploteliai, kuriuos dziovinot...dziovinot vienoje skardoje ar dviejuose...man kazkaip atrodo mazoka mases, ir jei ji daryt is dvieju normu, tai tada manau reik atskirai, kad likusios nereiketu laikyt pora valandu, kol tie iskeps...ir dar- kada skaniausia ji valgyt, kiek jis turi brest


sveikos kepejeles, norejau patarimo, per karscius, kai prognozuojama virs 30 laipsniu karscio, koks tortas tinkamiausias? noriu gaminti savo megstamiausia - jogurtini musa su zele gabaliukais ir vaisiais, puosta slapia beze, lydytu sokoladu ir sokoladine marchmelow masyte. kaip manote toks derinys per karsti atlaikys kelione automobiliu nuo vln iki traku ir 1 val pasiplaukiojima? ar geriau daryti meduti (bet irgi pertepimus darau su zelatina)? o kaip manot del papuosimu, ar atlaikys ar rinktis kazka kt.?
QUOTE(Mayfly @ 2011 06 02, 14:04)
Iš savo užrašų
, berods Olestos buvo rašyta: glazūrai imu 100 g juodojo šokolado ir ant garų vonelės išsitirpdau, tirpdymo eigoje įdedu 3 šaukštus grietinėlės ir 1 šaukštą sviesto, masė gražiai vientisai maišant susijungia, karštą vientisą masę pilu ant sirupu sulaistyto viršutinio ir niekuo neaptepto biskvito, išlyginu mentele, o paskui nuo centro link kraštų šaukštu arba ta pačia mentele braukiu spindulius puslankiu ir statau į šaldytuvą

aciuuuu labai labai


QUOTE(airius @ 2011 06 02, 15:44)
Turiu dar klausymeli jums del Jaunystes tortuko
sakykit kokio dydzio gavos is sio kiekio paploteliai, kuriuos dziovinot...dziovinot vienoje skardoje ar dviejuose...man kazkaip atrodo mazoka mases, ir jei ji daryt is dvieju normu, tai tada manau reik atskirai, kad likusios nereiketu laikyt pora valandu, kol tie iskeps...ir dar- kada skaniausia ji valgyt, kiek jis turi brest
(visada kyla tiek visokiu kausymu pries kepima
)

sakykit kokio dydzio gavos is sio kiekio paploteliai, kuriuos dziovinot...dziovinot vienoje skardoje ar dviejuose...man kazkaip atrodo mazoka mases, ir jei ji daryt is dvieju normu, tai tada manau reik atskirai, kad likusios nereiketu laikyt pora valandu, kol tie iskeps...ir dar- kada skaniausia ji valgyt, kiek jis turi brest


As morenginius blynus dariau is puses normos, tik krema is visos. Tai man blynai gavosi 3 vnt., po 20 cm skersmens ir po 1 cm aukscio kazkur. Dziovinau orkaitej 150 laipsniu temepraturoj 2 val. beveik, ant vienos skardos 1 blynas, o ant kitos siaip ne taip sutalpinau 2 bynus. Skardas pusei laiko praejus sukeiciau vietomis, nes bijojau kad neisdzius tolygiai.
Tortas buvo valgomas po 2 paru, ne nezinau is tikro kiek jis turi bresti, bet po 2 paru buvo superinis

Tikiuosi padejau

QUOTE(Rasskee @ 2011 06 02, 17:00)
As morenginius blynus dariau is puses normos, tik krema is visos. Tai man blynai gavosi 3 vnt., po 20 cm skersmens ir po 1 cm aukscio kazkur. Dziovinau orkaitej 150 laipsniu temepraturoj 2 val. beveik, ant vienos skardos 1 blynas, o ant kitos siaip ne taip sutalpinau 2 bynus. Skardas pusei laiko praejus sukeiciau vietomis, nes bijojau kad neisdzius tolygiai.
Tortas buvo valgomas po 2 paru, ne nezinau is tikro kiek jis turi bresti, bet po 2 paru buvo superinis
Tikiuosi padejau
Tortas buvo valgomas po 2 paru, ne nezinau is tikro kiek jis turi bresti, bet po 2 paru buvo superinis

Tikiuosi padejau

Labai netgi, aciu..na gal daugiau neiskils klausymeliu

Sveikos,
noriu ryt daryt Tiramisu, nes neturiu nei orkaitės, nei mixerio, o gimtadienį atžymėt reikia
Taigi, Vokietijoj gamindavom be kiaušinių, o vietoj jų dėdavom varškę. Bet jų varškė tokia... šlapia ir labai gerai pasiskirstydavo, Lietuvoj tokia grūdeliais. Gal galitpatart kuri lietuviška varškė yra ne grūdeliais, o šlapia? dėkui
(Lietuvoj jau darydavau su plakta grietinėle, bet dabar neturiu mixerio)
noriu ryt daryt Tiramisu, nes neturiu nei orkaitės, nei mixerio, o gimtadienį atžymėt reikia

(Lietuvoj jau darydavau su plakta grietinėle, bet dabar neturiu mixerio)