Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 7

Po lietaus 4u.gif

user posted image user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 06 18, 21:04)
Po lietaus  4u.gif

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Man atrodo ir be lietaus pasakiskai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
jediara, kiek žiedų bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū, žydėjimas dar tik prasideda ax.gif
Atsakyti
Turiu vieną praktišką klausimą ax.gif Man įdomu rožių kainų skirtumai. Internete žiūrinėjau, skaitinėjau, radau kainas maždaug 25-30 lt už vnt. Maniau, kad kainos normalios kol nepakalbėjau su mama. Ji pernai pirko gėlių parduotuvėje rožes po 5 lt blink.gif , sakė šiemet rožių gausos nėra, tai pabrango iki ... 8lt. Auga jos rožės puikiai, rodos viskas tvarkoj. Tai man ir smalsu - kokias rožes perkate ir ar pajautėte kokį nors skirtumą tarp brangesnių ir pigesnių? Keistas man toks kainų skirtumas g.gif
Atsakyti
Dažniausiai rožes perku po 15 Lt. Per išpardavimą Maximoje buvo po 2 Lt, Senukuose po 5 Lt. biggrin.gif Pernai pirkau maximinę - žydėjo rolleyes.gif Žydėjimas priklauso nuo auginimo sąlygų ax.gif
Atsakyti
Pernai pirkau pora maximinių - žydėjo, bet... Šiemet vieną jau iškrausčiau (apsitaškavo dėmėtumu), kita eilėj laukia - žiedai neįspūdingi, nekvepia, vietoj turėjusių būt vijoklinių auga pažeme kelios šakelės, kita augina rykštes ir žydi prie žemės pora žiedų, serga.
Kai susiplanavau rožynėlį - rinkausi konkrečias veisles - pagal spalvas, krūmo formą, aukštį, atsparumą ligoms ir pirkau rožyne. Mane džiugina jos savo žydėjimu, kvapais ir besiformuojančiais gražiai krūmeliais wub.gif Žiemojimas irgi - neaiškiosios nušalo iki žemės, o atsirinktos visos žalios (ypač aktualu senovinėms - žydinčioms ant antramečių ūglių).
Mano bandymų išvados kol kas tokios - prie rožių vistiek yra nemažai darbo, tad kam jį švaistyti bet kokioms, geriau džiaugtis tokiomis, kokių tikrai nori. g.gif
Atsakyti
bumsik (jei kalbant apie grynaveislę rožę) pigiau rožė kainuoja pas patį rožininką,bet jei perkate iš kokios aikštelės, ta pati rožė jau turi nemažą antkaini.Juk visi suprantam,kad ir ta ,,aikštelė,, turi uždirbt g.gif.

raganelei aš irgi pritariu drinks_cheers.gif (neleidžia kompas cituot )
Mano bandymų išvados kol kas tokios - prie rožių vistiek yra nemažai darbo, tad kam jį švaistyti bet kokioms, geriau džiaugtis tokiomis, kokių tikrai nori. g.gif
Atsakyti
Kaina priklauso nuo keletos dalyku.Jei sodinukas jau keliu metu,jis bus brangesnis uz vienmeti,jei augalas auga jau vazone(privalumas,kad gali sodinti bet kuriuo laiku),kaina velgi atitinkamai didesne,na ir be abejo senovines angliskosios rusys irgi turi didesne verte.
Kas liecia augalu atsparuma ziemoms ir ju sirgima, sutinku tik is dalies. "Garsiosios" rozes irgi serga ir joms nemaziau prieziuros reikia,lyginant su maximinem,ar parveztinem olandiskom.
Turiu ir tokiu ir tokiu,neissalo dar nei viena,o profilaktiskai atliekant tai kas ir priklauso atlikti roziu auginime,jos kuo puikiausiai bujoja ir zydi.
Mano dauguma roziu yra is "sodo roze",kamienine turejau lenkiska(tris ziemas issaugojau,deja si pavasari nusaldziau per anksti isnesdama i lauka,turiu ir pirktu Bauhofe,ir maximoj ir tikrai neisskirciau nei vienos,kad kazkurios prasciau auga.
O nepataikyti su spalva ar rusimi,dar taip isvis nebuvo.

Palyginimui-si pavasari pirkau is "sodo roze"pardaveju pirmameti ugliuka"Leonardo da Vinci",mokejau 18 lt.,kai tuo tarpu Bauhofas prekiauja taip pat "sodo rozes"auginiais ir ten galima buvo nusipirkti uz 12.99.Bet ilga laika nebuvo tos rusies,o jos labai norejau,tai pirkau ir uz 18,bet veliau ju visvien atveze ir i parduotuve.
Atsakyti
Ateinu pasigirti...ir mano pirmoji grazuole prazydo 4u.gif

URL=http://www.part.lt/perziura/30424000903842d40af3ac496776d2c1480.JPG]user posted image[/URL]

stai tokiais ziedeliais visa:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2011 06 16, 19:57)
pradeda ir mano rozes savo zydejima.

Abraham Darby

user posted image

Queen of Sweden

user posted image

Sveiki 4u.gif
mamadonata, cia LT pirktos sitos rozes? labai jau grazios wub.gif
Atsakyti
Nuostabios jūsų rožės. Šeštadienį buvom Sibirkos rožyne, nepirkau nieko, norėjau pasižiūrėti kaip atrodo mano nusižiūrėtos rožės gyvai smile.gif Ir gerai padariau, nes gyvai visai kitą baltą rožę nusižiūrėjau. Mane sužavėjo Marysa - visa žiedais apkibus, net šakas žemėn lenkia, o ir kvepia wub.gif Bet šiandien žiūriu - jų puslapy nėr tokios rožės g.gif
Atsakyti