Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 7

QUOTE(kkarile @ 2011 05 27, 14:29)
Gelbekite help.gif 
Mano rozei nauji ugliukai pasidare toke kaip nuvyte ir juoduoja, bandziau isskinti, o viduje tame tuneliuke, ziuriu, toks riebus baltas kirminas cry.gif
Cia rimtai, pernai tik kelias rozes turejau, tai nebuvo jokiu zarazu o dabar tik 6 pasipildziau ir amaru jau buvo ir dabar sitas kirminiuotis, kas tos - gribelines ligos??? blink.gif 
Ka su tais kirminais daryti? as pries 4 d. buvau purskus deciu???

Pas mane irgi nauji lapeliai kai kuriu roziu vysta, nezinau ar pas jus tas pats, bet as itariu uglini pjūklelį. Štai ką radau sename "Kauno dienos" straipsnyje
"Paaugus pirmiesiems ūgliams (apie 15-20 cm) ir formuojantis žiedpumpuriams, ūgliai kartais pradeda vysti, o paskui nulinksta ir sudžiūsta. To priežastis - ūglinis pjūklelis, kurio kokonai peržiemojo žemėje. Kai oras gerokai atšyla (balandžio pabaigoje - gegužės pradžioje), pradeda skraidyti iš kokonų pasirodžiusios muselės, kurių patelės padeda kiaušinėlius ant jaunų ūglių viršūnių. Išsiritusios lervutės prasigraužia į ūglio vidų ir apie mėnesį čiulpia sultis. Tokiu būdu rožinis pjūklelis pridaro daug žalos, sunaikindamas didelę dalį pirmųjų žiedų.

Pažeistus pjūklelio ūglius reikia nukirpti ir sudeginti. Ūgliams paaugus apie 10 cm, reikia purkšti insekticidais: deciu, akteliku, actara ir pan. Šios priemonės tinka prieš amarus, baltasparnius, lapsukius ir kt. kenkėjus."

Bėgsiu gelbėt savo rožių unsure.gif

Atsakyti
Taip, turbut ir yra, as kai skyniau, tada ir ta riebu kirmina viduje radau...bet dar papurksiu dichlofosu del visa ko...bet kaip gaila ....mano naujosios Sibirkos roztes wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kkarile: 27 gegužės 2011 - 16:42
as ir kovoju su tais baibokais amarais doh.gif jetsau kaip jie man atsibodo schmoll.gif
Atsakyti
ir aš saviškes nuo to pjūklelio gelbėjau prieš savaitėlę, skyniau ir deciu purškiau, atrodo mačyjo. Likę ūgliukai jau beveik visi žiedpumpurius sukrovė - laukiu nesulaukiu - dauguma naujos wub.gif kad tik vėl kokia neganda nepultų, pernai rudenį irgi iš Sibirkos ir kitur praplėčiau rožynėlį nuo 3 iki 33 rožių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kkarile @ 2011 05 27, 18:42)
Taip, turbut ir yra, as kai skyniau, tada ir ta riebu kirmina viduje radau...bet dar papurksiu dichlofosu del visa ko...bet kaip gaila ....mano naujosios Sibirkos roztes wub.gif

manosios irgi iš Sibirkos

QUOTE(raganele @ 2011 05 27, 20:54)
  rožynėlį nuo 3 iki 33 rožių biggrin.gif

drinks_cheers.gif aš irgi pernai rudenį ir dar šį pavasarį panašiai išsiplėčiau biggrin.gif
Atsakyti
Labas, radau jus, ačiu, Streamy 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Jungiuosi prie rožių mylėtojų.
Šiandien Maximos lauko prekyboje nusipirkau dvi Graham Thomas rozes už 18 Lt thumbup.gif . Gerai, kad vazonėliuose, tai galės ramiai palukti, kol bus įrengta joms vieta. Tai pirmosios mano rožės, bet manau, kad ne paskutinės
Atsakyti
QUOTE(KungFuPandaSuper @ 2011 05 28, 17:18)
Tai pirmosios mano rožės, bet manau, kad ne paskutinės

Būk tikra, kad nepaskutinės mirksiukas.gif Sveikinu su pirkiniu thumbup.gif
Atsakyti
Vakar kovojau su tais ŪGLINIAIS PJŪKLELIAIS gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif Kiekviename rožės krūme iškirpau 2-5 naujų ūglių su šlykčiom lervom stiebo viduje doh.gif Nupurškiau Deciu. Kiek žiedų praradau per tas bjaurybes ir per savo dar mažą patirtį rožių auginime, jei būčiau anksčiau pastebėjus, sužinojus ir išsiaiškinus kur problema, būtų mažiau nuostolių unsure.gif Na bet dar yra pumpurų, tikiuosi pamatysiu žiedelius, didžiausi šiuo metu pumpurai Abraham Darby wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2011 05 29, 15:05)
Vakar kovojau su tais ŪGLINIAIS PJŪKLELIAIS  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif Kiekviename rožės krūme iškirpau 2-5 naujų ūglių su šlykčiom lervom stiebo viduje  doh.gif Nupurškiau Deciu. Kiek žiedų praradau per tas bjaurybes ir per savo dar mažą patirtį rožių auginime, jei būčiau anksčiau pastebėjus, sužinojus ir išsiaiškinus kur problema, būtų mažiau nuostolių  unsure.gif Na bet dar yra pumpurų, tikiuosi pamatysiu žiedelius, didžiausi šiuo metu pumpurai Abraham Darby wub.gif

kaip gerai kad čia užsukau, atėjau klausti patarimo, nes irgi pirmą kartą gyvenime matau, kad rožių viršūnėlės vysta, nežinojau kas yra gal grybelinė liga, o čia jau ir ats. gavau, merginos...AČIŪ..
Bet kaip purkšti, kai visą savaitę lyja...
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2011 05 29, 18:29)
kaip gerai kad čia užsukau, atėjau klausti patarimo, nes irgi pirmą kartą gyvenime matau, kad rožių viršūnėlės vysta, nežinojau kas yra gal grybelinė liga, o čia jau ir ats. gavau, merginos...AČIŪ..
Bet kaip purkšti, kai visą savaitę lyja...

Aš purškiau vakar vakare, tai po to kelias valandas nelijo. O dabar praneša artimiausias dienas be lietaus, bet karštas, taigi bus galima purkšti tik vakare, kai nukris temperatura.
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2011 05 29, 13:05)
Abraham Darby wub.gif

As turiu 6 vnt thumbup.gif man jos labai fainos
Atsakyti