QUOTE(kkarile @ 2011 05 27, 14:29)
Gelbekite
Mano rozei nauji ugliukai pasidare toke kaip nuvyte ir juoduoja, bandziau isskinti, o viduje tame tuneliuke, ziuriu, toks riebus baltas kirminas
Cia rimtai, pernai tik kelias rozes turejau, tai nebuvo jokiu zarazu o dabar tik 6 pasipildziau ir amaru jau buvo ir dabar sitas kirminiuotis, kas tos - gribelines ligos???
Ka su tais kirminais daryti? as pries 4 d. buvau purskus deciu???

Mano rozei nauji ugliukai pasidare toke kaip nuvyte ir juoduoja, bandziau isskinti, o viduje tame tuneliuke, ziuriu, toks riebus baltas kirminas

Cia rimtai, pernai tik kelias rozes turejau, tai nebuvo jokiu zarazu o dabar tik 6 pasipildziau ir amaru jau buvo ir dabar sitas kirminiuotis, kas tos - gribelines ligos???

Ka su tais kirminais daryti? as pries 4 d. buvau purskus deciu???
Pas mane irgi nauji lapeliai kai kuriu roziu vysta, nezinau ar pas jus tas pats, bet as itariu uglini pjūklelį. Štai ką radau sename "Kauno dienos" straipsnyje
"Paaugus pirmiesiems ūgliams (apie 15-20 cm) ir formuojantis žiedpumpuriams, ūgliai kartais pradeda vysti, o paskui nulinksta ir sudžiūsta. To priežastis - ūglinis pjūklelis, kurio kokonai peržiemojo žemėje. Kai oras gerokai atšyla (balandžio pabaigoje - gegužės pradžioje), pradeda skraidyti iš kokonų pasirodžiusios muselės, kurių patelės padeda kiaušinėlius ant jaunų ūglių viršūnių. Išsiritusios lervutės prasigraužia į ūglio vidų ir apie mėnesį čiulpia sultis. Tokiu būdu rožinis pjūklelis pridaro daug žalos, sunaikindamas didelę dalį pirmųjų žiedų.
Pažeistus pjūklelio ūglius reikia nukirpti ir sudeginti. Ūgliams paaugus apie 10 cm, reikia purkšti insekticidais: deciu, akteliku, actara ir pan. Šios priemonės tinka prieš amarus, baltasparnius, lapsukius ir kt. kenkėjus."
Bėgsiu gelbėt savo rožių