QUOTE(ksena7 @ 2011 06 13, 17:46)
Aš irgi norėčiau informacijos, kas tai galėtų būti...
Priežasties taip ir neišsiaiškinau, nes neradau jokio panašaus aprašymo...
Tai kad diskutavom jau apie šitą pomidorą, bet taip ir liko neaišku, nes iš šitos fotkės sunku ką įžiūrėt, per toli padėtas...
Aš galiu tik spėt, kad galbūt galėjo įsisukti infekcinė, kažkokia grybinė liga, jei jau tokiu kosminiu tempu pražuvo tavo pomidorai.
Nuo grybinių ligų profilaktikai yra efektyvus, pigus, ekologiškas receptukas. Darau taip:
Prikemšu trilitrinį stiklainį dirvinio asiūklio žolės (pasmulkinu truputį), užpilu vandeniu, palaikau parą laiko kad prisitrauktų, nukošiu, paverdu truputį (apie 10 min), atvėsinu, atskiedžiu vandeniu 1:5 ir anksti ryte nupurškiu visus pomidorus. Ne tik lapus, bet ir kotus, žemę aplink juos. Po savaitės kartoju.
Dabar tiek šlaituose, pievose priaugę šitos žolės, kad būtų nuodėmė patingėt prisiskint....