Įkraunama...
Įkraunama...

Mokykla, kurioje mokytojai nemoko vaikų

QUOTE(#Mia# @ 2006 03 21, 12:18)
Nu as i magistrantura istojau po 5m. po bakalauro - pensija dar tolokai, bet baisiai sunku mokytis, visai kiti reikalavimai, pvz. tai ka as rasiau diplominiam  dabar yra vidutiniskas kursinis. O jei daugiau laiko butu praeje? Arba nebutu geru pagrindu?

rašiau apie bakalaure bestudijuojančias damas.
Beje, teko matyt tokią situaciją, kai bakalaurinį rašanti panelė ( ~25-27 m., dirbanti gan žinomoj Kauno firmoj) 25 minučių nesugebėjo suprast, kad diplominio temos pavadinimą Summary reikia rašyti kiekvieną raidę iš didžiosios, išskyrus "and". Stebėjaus dėstytojo kantrybe. Pirmokas būtų greičiau supratęs.
Aš pati esu moteriškė metuose, džiaugiuos, kad turėjau noro mokytis mokykloj net ir nelabai įdomių disciplinų.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 03 21, 15:05)
Kiekvienas skirtingai suprantam, ką reiškia "pasiekti daugiau". Argi blogai yra būti geru statybininku, geru staliumi? Ar tai yra mažas pasiekimas? Negi Seimo narys, kurio nuodėmės kasdien linksniuojamos laikraščiuose, yra kažkuo ypatingesnis, nei auksarankis stalius? Ar išmanantis savo darbą elektrikas? Ar jokių mokslų nebaigus daugiavaikė mama?
Man svarbiau ne kokių universitetų diplomus mano vaikai turės, o kokie žmonės jie bus. Bendrauju su sutuoktiniais kiemsargiais, turiu bičiulį, dirbantį sargu, ir lenkiu galvą prieš jų dvasingumą.

Nu as nemanau, kad tapti Seimo nariu yra didelis pasiekimas. Bet leisti vaikui "apsileist" tikrai nesutinku. O buti geru statybininku mokslo nereikia? Statybininko padejejui ne, o ir ar labai lengvas darbas, lyja, sninga, kaitina? O buti auksarankiu staliumi, elektriku ir pan. yra daug sunkiau (nes reikia tureti gyslele) negu vertinamu buhalteriu, vadybininku, mokytoju (cia galima ismokti kaip keip gerai dirbti). As noreciau, kad mano panos dirbtu normalu (ne tas zodis, bet kito nerandu) darba, normaliose patalpose su normaliu atlyginimu.
Pries daugiavaikes mamas nieko neturiu, bet jei ji tokia tik del to, kad nebaige mokslu, negavo darbo - tai apsileidimas. Kaip ir kiemsargiai: jei jie tuo dirba is pasaukimo vienas, o jei buvo leista vaikystej pasirinkti nesimokyti ir nebeturi ka daryti - tada kita.
Tai tu tvirtini, kad tokioje siulomoje mokykloje butu isaukleti dvasingi vaikai? O baige universitetus dvasingi buti negali? O negali buti ir su diplomu, ir dvasingi?
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2006 03 21, 15:48)

Tai tu tvirtini, kad tokioje siulomoje mokykloje butu isaukleti dvasingi vaikai? O baige universitetus dvasingi buti negali? O negali buti ir su diplomu, ir dvasingi?

Aš nieko netvirtinu, tik sakau, kad kol kas tėvai neturi iš ko rinktis. Netradicinių mokyklų yra tik kelios. O galėtų būti daugybė.
Netvirtinu, kad mokyklos, apie kurias pasakoja Artūras, yra labai geros. Aš to nežinau. Norėtųsi, kad atsirastų kuo daugiau aktyvių žmonių, norinčių kurti įvairias netradicines mokyklas.
Atsakyti
nu ka, pareiksiu ir as savo nuomone. netaip jau ir seniai pati pabaigiau tradicine lietuviska mokykla. pasisemiau ten daugiau neigiamu emociju nei kad is tikruju gyvenime svarbiu ziniu. prisimenu, kaip su viltim laukiau vyresniu klasiu ir nauju disciplinu: fizika, chemija. pazinimo dziaugsmas buvo uzmustas per pora pirmu pamoku, kai rekiancios mokytojos dave suprast, kad eksperimentu pamatysim gal pora kart per metus, o prisiliest is viso vargu ar gausim.
todel is dalies buciau uz alternatyvuji mokyma, nes tradicine mokykla labai sekmingai zudo bet koki jaunu zmoniu nora semtis ziniu.
beda ta, kad zmones nores i universitetus stoti, ir t.t. o ziniu vertinimo sistemos kriterijai labai jau sustabareje. nesvarbu, kiek zinai tu, svarbu ar zinai ta, ko egzaminu centras is taves nori. todel ar po alternatyvios mokyklos zmones sugebes sekmingai konkuruoti tokioj visuomenej?
Atsakyti
QUOTE(Vitvita @ 2006 03 21, 10:20)
Kažkaip čia jūs labai visi baratės....

Čia kodėl dabar baramės g.gif Kalbėtis kad ir nesutampant pozicijoms tikrai dar nebutinai reiškia barimasį wink.gif O kalbėt su Artūru man dar ir įdomu tongue.gif

Mano galva, loozeriu nebūsi, jei sugebėsi "užšokti ant bangos" ir iš mokyklos išeisi su plačiu akiračiu, ir didžiuliu noru KO NORS IMTIS. O ne tik su žinių bagažu.

Visiškai pritariu, bet kad tai sugebėtum reikia išmokti dirbti jau mokykloje wink.gif Dirbti galva tongue.gif Apie užkimšimą žiniom nekalbu - mano pačios (ir šiuolaikinės pedagogikos taip pat, beje, tik realybėje tai kol kas atrodo sunkiai) prioritetas - ne išmokti viską, bet išmokti susirasti konkrečiu metu reikiamą informaciją. Bet neįpratęs dirbti ir nesimokydamas vargu ar įgysi tokių įgūdžių.

Kai aš mokiausi VDU biggrin.gif, vienoje grupėje buvo toks pensijinio amžiaus žmogelis. Jam visai neblogai sekėsi.

Gal ir neblogai, bet vargu ar tieji mokslai buvo labai svarbūs jo ateičiai kaip tai būna daugeliui jaunų žmonių wink.gif Kai aš mokiausi VDU biggrin.gif pas mus (kitame kurse) irgi buvo pensijinio amžiaus žmogus, kaip sekėsi - nežinau, bet baigė....tik tas mokslas jam matyt reiškė jau ne visai tą patį ką mums jaunikliams... kai mes per tai bandome projektuoti savo ateitį.

QUOTE(vaižgantė @ 2006 03 21, 10:53)
Pritariu Vitvitai. Aš taip pat dėkinga savo tėvams, kad jie manęs nevertė mokytis, bet auklėjo savo asmeniniu pavyzdžiu.

Ir prie manęs su pagaliu nestovėjo wink.gif O savo asmeninių pavyzdžiu išmokė nespjauti į mokslą ir jį vertinti. Tiesa dailės mokyklą baigiau mamos dėka (vienu metu buvo užėjęs noras mesti, bet niekas man neleido tongue.gif ) Dabar esu dėkinga smile.gif

QUOTE(vaižgantė @ 2006 03 21, 15:05)
Man svarbiau ne kokių universitetų diplomus mano vaikai turės, o kokie žmonės jie bus.

Ai kad tu vaižgante viską suplaki ...arba išsilavinęs arba dvasingas...o gražus to derinukas neįmanomas? rolleyes.gif Nugi nesakau, kad privaloma, bet ar tu tikrai tokio derinuko savo vaikams nelinkėtum?
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2006 03 22, 19:29)

Ai kad tu vaižgante viską suplaki ...arba išsilavinęs arba dvasingas...o gražus to derinukas neįmanomas?  rolleyes.gif Nugi nesakau, kad privaloma, bet ar tu tikrai tokio derinuko savo vaikams nelinkėtum?

Savo vaikams linkiu, kad jie būtų sveiki ir stiprūs. O ar jie baigs aukštuosius mokslus, ar ne- priklausys tik nuo jų pačių...Mano pareiga- juos suprasti, paremti, paskatinti...Man svarbiau, kad jie atliktų tai, ko čia atėjo.
Atsakyti
Bet tam man rods taip pat negali būti jokių tėvų numatytų projekcijų smile.gif Nors iš principo ten viską parašei taip, kad belieka iškilmingai pareikšti, jog pritariu bigsmile.gif

sakau, gal kokiu laiptuku paaukštintum ar ką... tongue.gif
Atsakyti
Na bet tikrai, darosi net neįdomu, kai dėl visko galų gale susitari...
Tai kad netektų pereiti į bendraminčių skyrelį, grįžkim prie netradicinių mokyklų....

Karbynė: Apie užkimšimą žiniom nekalbu - mano pačios (ir šiuolaikinės pedagogikos taip pat, beje, tik realybėje tai kol kas atrodo sunkiai) prioritetas - ne išmokti viską, bet išmokti susirasti konkrečiu metu reikiamą informaciją. Bet neįpratęs dirbti ir nesimokydamas vargu ar įgysi tokių įgūdžių.

Aš gerai nežinau, ar mokykloje, apie kurią čia norėtų kalbėti Artūras ( unsure.gif ) yra taip, bet toje netradicinėje, kurią žinau, dirbti moko - žinių negrūsdami. Daryti gali tiek, kiek yra pagal tavo jėgas, o ne pagal rėmeliuose išdėstytus reikalavimus. Sakysite, kad jeigu nekelsi didesnių reikalavimų, nei vaikas pajėgia, -vaikas taip ir neišmoks sunkiai dirbti? Galvoju, kad tokiom sąlygom, bus išsaugota vaiko savigarba (-"mane vertina už tai kad padariau, nors ir mažiau"). Na, galite sakyti, kad tokiu būdu mokant, vaikas visko neišmoks... jie ir taip išmoksta tikriausiai tik penktadalį, ką norėtų jiems įgrūsti ... Tai gal geriau tą penktadalį tegu sudaro tai, ką vaikas tarsi pasiima pats į savo galvą?
Drįstu teigti, kad netradicinės mokyklos yra palankesnės šiuolaikinės pedagogikos vėjams, kurie labai sunkiai braunasi į tradicines mokyklas.
Nors ką mes čia apie tas mokyklas... Galiu apibendrinti, kad daugelis čia rašančių tėvų palaiko savo vaikus, kad ir kur jie besimokytų. Ko gero tai - svarbiausia...

Beje, VDU - geras universitetas. Bent jau toks buvo pirmaisiais metais. Jis savo laiku irgi buvo netradicinis - niekur kitur nebuvo taip, kad galėjai rinktis iš mokslų "bloko" sau patinkančius dalykus... kur studentai semestro pabaigoje vertina dėstytojus...
Atsakyti
QUOTE(Vitvita @ 2006 03 23, 10:20)
Sakysite, kad jeigu nekelsi didesnių reikalavimų, nei vaikas pajėgia, -vaikas taip ir neišmoks sunkiai dirbti? Galvoju, kad tokiom sąlygom, bus išsaugota vaiko savigarba (-"mane vertina už tai kad padariau, nors ir mažiau"). Na, galite sakyti, kad tokiu būdu mokant, vaikas visko neišmoks... jie ir taip išmoksta tikriausiai tik penktadalį, ką norėtų jiems įgrūsti ... Tai gal geriau tą penktadalį tegu sudaro tai, ką vaikas tarsi pasiima pats į savo galvą?

O vertinimas tai nuo mokytojos priklauso, ji gali parasyti: nieko nemoki, padarei 5 klaidas; arba: saunuolis, padarei tik 5 nedideles klaidas.
As saviskes paklausiau apie tokia mokykla: labai apsidziaugtu, nu jau rastu lietuviu kalbos tai nebutu. Nu ir kas is to jei ji ismoks 4/5 (nera mano mierga durna), bet nemokes gramatikos?
Atsakyti
Na bet tikrai, darosi net neįdomu, kai dėl visko galų gale susitari...

Och tu radikale....arba dėl visko sutari arba dėl visko ne laugh.gif O kai kur sutart, o kai kur nesutart negalima? Taip nebūna? Kuriai konkrečiai vietai pritariu buvo parašyta po konkretaus Vaižgantės posto (po trim eilutėm berods tongue.gif) Tai dabar taip išeina, kad mes su Vaižgante vienodai mąstom visame kame...tsakant bendramintės friends.gif

Galvoju, kad tokiom sąlygom, bus išsaugota vaiko savigarba (-"mane vertina už tai kad padariau, nors ir mažiau").

Savigarba tai aišku gerai, bet kokios ten sąlygos...apart to, kad neprievartinės mes iš šios temos nežinom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Patieška @ 2006 03 23, 20:42)

Gražus nic'as.
Atsakyti
manau butu jums idomu apie valdorfo mokykla isgirsti. joje tiesiog nuostabu (mano manymu) nes, tenai pvz: busimi 8 neruko, negere suprantu keista kitose mokiklose dauguma berniuku ruko,gere o ten net nera usiminta apie toky dalyka vaikai zino kad tai negerai. klaseja vaikai begalo gerai bendrauja ir mergaites su berniukais is berniukai su mergaitemis. VAIKAI NORI MOKYTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!! jie lauke kitos dienos kaip ateis i mokykla ir mokytojai parodys koky isamu rasiny parase!!!!!!!! o jai nepadari namu darbu mokitojai nepyksta tik paklause kodel nepadariai ir tu kaip mokitoja diktuoja namu darbu tau primena kad padarytum ir senuosius. pirmoje klaseje piesia su blokinemis kreidelemis ir mokitojai asakoja pasakas jie zaidzia ir mokitojos pasaku mtyvais jas moko pvz: liepia nupiesti ka girdejo sendena pasakose na kas jiems labiausei patiko. na o antroje klaseja ciumpa piestukus ir raso mokitoja paaiskina koks svarbus kiekvienas piestukas ir kiek daug galima su juo padaryti. skaiciavimas- mokitoja pasiuva lelites atimtuke sudetika pona daugyba ir ponia dalyba net sukure ju dainele toi risiminsiu oh.. atsimenu tik sudetukes

aahhhhaaam

sudetuke as esu ir labai visus myliu as tik desiu, desiu, desiu ir niekam nieko negailesiu

kitu neatsimenu biggrin.gif biggrin.gif ir isties manau smagu taip mokintis

KADA prasideda normalus mokslai- nuo 2 klases jie asivija kitus vaikus is kitu mokyklu taciau jiems nebuna didelio apkrovimo

sventes- musu mokykloje istiesu daug svenciu
zibintu-kiekvienas mokyklos vaikas pasidaro po zibinta ir viena diena je visi kartu vakare eina i miska ieskoti nygstuku
aitvaru-tai megiamiause vaiku svente jie visi pasidaro aitvarus vazuoja i zabysky ir juos ledzia valgo torta dainoja soka valgo kareiviska kose
kaledos-tokios pacios kaip pas visus vaidina vaidinimus kiekvienoje klaseje kitokius
1 kl. tevai vaidina vaikams
2 kl. eiliny kalediny vaidinima
3 kl. pasakas
4 kl. neatsimenu
5 kl. odiseja

toliau nenuejau

toje mokykloje yra 8 klases ir istiesu NORIU MOKYTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smile.gif smile.gif smile.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

na va jai turite kokiu klausimu klauskite

ji randasi kaune siaures pr. uz kavines legenda

o vilniuje nzn

na va
Atsakyti