Įkraunama...
Įkraunama...

Mokykla, kurioje mokytojai nemoko vaikų

QUOTE(Arturas @ 2006 03 09, 14:32)
Многие шестиклассники все же математически абсолютно безграмотны. Дайте мне ребенка, который хочет знать математику, и мне хватит месяца».

Na atsiprašau aš gal nenormali, bet skaičiuot norėjau jau nuo darželio galo lotuliukas.gif Mano darželinukė ir ta pirštus jau skaičiuoja ...

(Uznorinorejima irgi talentingai galima pagreitinti ir sustiprinti)

Aha tas be jokių naujų išradimų vadinama motyvacijos stiprinimu....Nu norėč pamatyt tokios mokyklos mokymo planus bigsmile.gif Ten ką - prie siekiamo rezultato būt prierašas "jei mokinys užsinorės".... ?

vaikui uzsimanius jis
ismoks desimtimis kartu sparciau ir lengviau.  Uzsimanymo busenoje jis mokytoja pasigaves iskvos ir isklausys kas mokoma viska iki siulelio.

O nemanai, kad tas užsimanymas gali kaip ateit staiga, taip ir praeit panašiu greičiu? Turiu labai paprastą savo pavyzdį - kažkurioj klasėj baisiai susidomėjau daile, taip susidomėjau, kad būtinai užsinorėjau į dailės mokyklą - buvo baisiai įdomu, bet vat kad tas noras susidūrus su konkrečiu darbu po kurio laiko ėmė nugaruot....kažkuriuo metu ir noras lankyt buvo praėjęs - o šiandien dėkinga mamai, kad tą mokyklą vis tik baigiau. Ir tokių pavyzdžių gausybė - kai suliepsnoja entuziazmas ir kai jis praeina. Man rods visiškai neatsakinga pernelyg pasitikėt vaiko "užsinorėjimas" , nes jie dažnai keičias vos vėjui papūtus....o va neišmokyt pabaigt pradėto darbo vargu ar labai čia didelis gėris (nes užsinorėjimai labai dažnai praeina).

Bet niekas su sia "smulkmena" nesitaiksto, mokoma taip kaip patogiau mokytojui.

Oi man tai tikrai būt patogiau taip kaip tu rašai bigsmile.gif - nemokyt, arba kalbėt tam kuris pats klausia bigsmile.gif Svajonė o ne darbas. O rimtai tai - jokia ne statistika, bet 1 iš 100 (optimistiniu požiūriu) gal ir pasidomės, o kiti sau sėkmingai gyvens nesidomėdami.

Galit  cia vel mane imti gaudyti , o kas bus jei neuznores.
Taip buti nebegali - nes tai butu nebevaikas, tik suauges gali buti persisotines ir atbukes.

Aha...tik vat matyt klausimas kitas - iki kokio amžiaus tikies tokio entuziazmo? jei ne - tai taip išeina pavadinam suaugusiu ir baigtas kriukis laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2006 03 09, 19:29)
Nu norėč pamatyt tokios mokyklos mokymo planus  bigsmile.gif Ten ką - prie siekiamo rezultato būt prierašas "jei mokinys užsinorės".... ?

Karbyne, Karbyne, geda-pelėda, gi rašė TEN PLANU NĖRA.

Ir nelygink darželinukės Lietuvoj su šeštoku Amerikoj. Mūsų darželinukė galėtų ten be problemų atestatą gaut, nes 10% vaikų Amerikoje baigia mokyklą nemokėdami skaityt. O taviškė jaučiu ir raides jau pažista, ne tik pirštus skaičiuoja? Jei mokytojai nuo vaikų slepiasi (man gi parašė: nafig tau matematikos reikia, vyrą susirask) tai ko iš vaikų norėt. Dėl to ir skelbia per visus galus kad keli mokiniai UŽSIMANĖ kažkuo išmokt. Stebuklas!!! (Keista, kad pamokas pasiūlė, o ne psichiatro konsultacijas)
Atsakyti
QUOTE(Arturas @ 2006 03 09, 15:05)
O nafiga tau tada aukstoji matematika ?

Čia reiškias kai vaikas ko užsinorės pats, mokytojas jam visų pirma pabandys įrodyt kad jam tai visai nereikalinga. user posted image

Patinka man ta tema...labai nuotaiką pakelia blush2.gif

QUOTE(mirėja @ 2006 03 09, 18:39)
Karbyne, Karbyne, geda-pelėda, gi rašė TEN PLANU NĖRA.

Nu gėda gėda...dėl pelėdos tau matyt kažką vidinis balsas pakuždėjo nes turiu taip prasidedantį e-mailą peleda12 ... user posted image
Nu nėra tai nėra, tik vat nesuprantu kaip tokią sistemą tada pagrįst teisiškai, kaip ją patvirtint kaip duodančią apčiuopiamų rezultatų? Ai nu gal gerai ir be to mastau.gif

QUOTE(mirėja @ 2006 03 09, 18:39)
man gi parašė: nafig tau matematikos reikia, vyrą susirask

Nu taip..penktokei pats laikas user posted image
Atsakyti
Man tai įdomu būtų sužinot apie ką galvoja tėvai į tokią mokyklą vaikus leisdami?
Atsakyti
Tarsi dabar tėvai galvoja laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 03 09, 19:54)
Tarsi dabar tėvai galvoja  laugh.gif  laugh.gif

Čia kaip suprast blink.gif

Na niekaip man postas, nikas ir tema nesiderina... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mirėja @ 2006 03 09, 19:00)

Mano nicas su tema neturi nieko bendro. biggrin.gif

Aš pritariu Artūrui, kad Lietuvoje yra menkas mokyklų pasirinkimas. Kur pasisuksi- vien autoritarinė pedagogika, luošinanti vaikus. Pasitaiko vienas kitas mokytojas, kuris mėgina jos atsakyti, bet dažniausiai tėvų ir kolegų būna nesuprastas.
Aš esu už tai, kad Lietuvoje būtų kuo daugiau įvairiausių netradicinės pedagogikos mokyklų.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 03 09, 18:54)
Tarsi dabar tėvai galvoja  laugh.gif  laugh.gif

Sunku tau Vaižgante gyvent tarp negalvojančių ir nemąstančių laugh.gif ...o aplink mane žmonės ir mąsto ir galvoja...visokių yra, bet tokiais juokeliais nurašyt daugumą gėda. Nu nesuprantu kaip dirbt su mokiniu, turint tokį požiūrį į jo tėvus cool.gif
QUOTE(vaižgantė @ 2006 03 09, 19:08)
Pasitaiko vienas kitas mokytojas, kuris mėgina jos atsakyti, bet dažniausiai tėvų ir kolegų būna nesuprastas.

Nes gi tėvai ir kolegos nemąsto lotuliukas.gif nėr ko tikėtis, užjaust tokius tėvus ir kolegas reikia laugh.gif
Nežinai netyč, koks procentas mąstančių tėvų forume? cool.gif
Atsakyti
Tai, bliamba, išeina mes čia visos suluošintos sedim g.gif Tik aš to kažkaip nepastebiu. Patiko man mokykloje mokytis, ir mokytojus savo gerbiu ir iki šiol bendrauju. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mirėja: 09 kovo 2006 - 19:33
QUOTE(mirėja @ 2006 03 09, 19:33)
Tai, bliamba, išeina mes čia visos suluošintos sedim g.gif  Tik aš to kažkaip nepastebiu.

Todėl kad tavo mąstymas vergiškas - nedrįsti pasiskųst, kad tave kankino, nes tai laikai norma ir nesuvoki, kad gali būt kitaip user posted image
Atsakyti
QUOTE(mirėja @ 2006 03 09, 19:00)

Skaičiau skaičiau, kol nebesupratau.
Man irgi įdomu kaip nick'as tinka ar netinka temoms, prašome paaiškinti plačiau. O tai gal mano nickas kažkur tinka tik aš jo ten neleidžiu, kankinasi vargšas pas mane.

O tema klasiška, tamsiais žiemos vakarais labai tinka pasakos apie baubus.
Papildyta:
QUOTE(mirėja @ 2006 03 09, 19:33)
Tai, bliamba, išeina mes čia visos suluošintos sedim g.gif  Tik aš to kažkaip nepastebiu. Patiko man mokykloje mokytis, ir mokytojus savo gerbiu ir iki šiol bendrauju. wub.gif

O jau čia tai laisvas pasirinkimas- jautiesi nesuluošinta, reiškia tokia ir esi. O gal klystu?
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2006 03 09, 19:46)
Man irgi įdomu kaip nick'as tinka ar netinka temoms, prašome paaiškinti plačiau.

kitoje temoje gal
Atsakyti