Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 5

QUOTE(IngridaB @ 2011 07 06, 10:15)

Salierus jau reikia atkaupti gumbinius?
Kaip genimos paprikos? g.gif

Labukas, šakninius salierus reikia atkaupti, tik vis neatskiriu, kurie pas mane šakniniai, o kurie stiebiniai, nes sumaišiau persodinant. Dabar vieni didesni, kiti mažesni, bet kuris kuris blink.gif

Paprikų aš tik apatinius pora lapų nuskinu, o po to jų nebeliečiu. Kaži kodėl mano paprikos šiemet kai persodinau numetė visus lapus, o po to po dvi viršūnes išleido ir vėl lapus augina, įtariu dėl to nedaug bus paprikų, nes nebespės užaugti. O dabar, tai pradėjo geltonuot žiedeliai ir krist doh.gif
Atsakyti
Bet jau dabar reikia atkaupti salierus? g.gif
O paprikas pirkau iš turgaus,tai buvo nuskabyti visi apatiniai lapai.Dabar prileido apatinių lapų su žiedais ir galvoju ar palikti juos ar nuskabyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 07 06, 08:13)
Kažin ar kurmis galėjo nugriaužti?Jis juk ne žoliaėdis. g.gif
O kaliaropes reikia apkaupti? g.gif

kaliaropiu kaupti negalima
Atsakyti
Sveiki, sorry uz kvailus klausimus, bet tai pirmi metai kai auginu kazka rimciau, tai nezinau blush2.gif :
Mano svogunai ir burokai islindo, t.y. matosi galvutes. Ar nereikai jos atgal po zeme paslepti?
Kiek kartu ir kokiu metu reikia bulves apkaupti?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 07 09, 21:28)
Mano svogunai ir burokai islindo, t.y. matosi galvutes. Ar nereikai jos atgal po zeme paslepti?
Kiek kartu ir kokiu metu reikia bulves apkaupti?

Taip ir turi būti thumbup.gif , reiškia derliui jau žemėj vietos maža biggrin.gif
Bulvės, kiek žinau, kaupiamos du kartus - vos tik daigams pasirodžius, ir dar kartelį truputį vėliau (bet iki žydėjimo, kol dar įmanoma praeiti tarplysviu). Dabar jau vėloka, belieka ruoštis bulviakasiui ax.gif (tiesa, jei bulvės mulčiuojamos, kaupti nebūtina išvis).

O čia šiaip, temos paspalvinimui blush2.gif , kol dar neprasidėjo daržų tuštėjimo metas...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 07 09, 22:26)
Taip ir turi būti  thumbup.gif , reiškia derliui jau žemėj vietos maža  biggrin.gif
Bulvės, kiek žinau, kaupiamos du kartus - vos tik daigams pasirodžius, ir dar kartelį truputį vėliau (bet iki žydėjimo, kol dar įmanoma praeiti tarplysviu). Dabar jau vėloka, belieka ruoštis bulviakasiui  ax.gif  (tiesa, jei bulvės mulčiuojamos, kaupti nebūtina išvis).

O čia šiaip, temos paspalvinimui  blush2.gif , kol dar neprasidėjo daržų tuštėjimo metas...
user posted image

Aciu
o del bulviu, viena kart jau apkaupiau, kita turbut dar nevelu, nes pas mane dar jos nezydi, vyras per velai sodino biggrin.gif
Bet kaip sakoma geriau veliau nei niekada, gal uzteks tyrelems smile.gif
Atsakyti
Na, darzininkes, tik nesakykite, kad gigantai svogunai blogai auga.. smile.gif
Tikiu, tikrai gereja situacija jau pas visas, kas juos augina:}}
Maniskiai jau praaugo baltuosius svogunus ir toliau labai sekmingai stambeja....
Niekuo netresiu, net dilgelem.
Atsakyti
QUOTE(polonia @ 2011 07 10, 21:20)
Na, darzininkes, tik nesakykite, kad gigantai svogunai blogai auga.. smile.gif
Tikiu, tikrai gereja situacija jau pas visas, kas juos augina:}}
Maniskiai jau praaugo baltuosius svogunus ir toliau labai sekmingai stambeja....
Niekuo netresiu, net dilgelem.

biggrin.gif Tikrai nesiskundziam, vis praeidama pro juos stebiuosi, kad taip gali buti. Maniskiai,kur sodinti is svoguneliu, tai jau visi sugule, sunku net ir laisku parinkti sriubai pagardinti. O vat sitie kaip kareivukai pupso, gaila neturiu fotiko siuo metu, kad parodyt skirtuma doh.gif O trest tai visai netresiu schmoll.gif

Gal patarsit del cesnaku, mama augina ir jau nezino ka daryt,nes pradejo visi geltonuot, bet ne tai, kad tik virsuneles lapu, bet visi lapai. Atkase pora, tai kirmeliu nera,galvutes normalios. Sako,kad reiketu juos truputeli atkasti is zemes, kad galvutes matytusi g.gif Laiste sudytu vandeniu, bet efekto nepamate g.gif
Atsakyti
sveikos.noreciau patarimo,kuom tresti pomidorus kad derlius padidetu g.gif naturaliai.ir kas cia per kirmele,nesliauzioja o vaiksto lanku,na galas prie galvos,siltnamyje pasirode,bijau pakenks pomidorams g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 07 12, 12:38)
biggrin.gif Tikrai nesiskundziam, vis praeidama pro juos stebiuosi, kad taip gali buti. Maniskiai,kur sodinti is svoguneliu, tai jau visi sugule, sunku net ir laisku parinkti sriubai pagardinti. O vat sitie kaip kareivukai pupso, gaila neturiu fotiko siuo metu, kad parodyt skirtuma doh.gif O trest tai visai netresiu schmoll.gif

Gal patarsit del cesnaku, mama augina ir jau nezino ka daryt,nes pradejo visi geltonuot, bet ne tai, kad tik virsuneles lapu, bet visi lapai. Atkase pora, tai kirmeliu nera,galvutes normalios. Sako,kad reiketu juos truputeli atkasti is zemes, kad galvutes matytusi g.gif Laiste sudytu vandeniu, bet efekto nepamate g.gif

Mano gigantai ne superiniai(nes per vėlai užsigeidžiau jų), bet stovi gražūs žali smile.gif
O česnakus kurie pasišiūkšlino ir nugelto aš iškasiau šį savaitgalį, nelaukiau, kol galvutės išsižios, sveikesnius palikau ir kasiu po liepos 21d.(pirmą kartą girdžiu apie česnakų atkasinėjimą-pakomentuokit, kas žino)
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2011 07 12, 13:08)
Mano gigantai ne superiniai(nes per vėlai užsigeidžiau jų), bet stovi gražūs žali smile.gif
O česnakus kurie pasišiūkšlino ir nugelto aš iškasiau šį savaitgalį, nelaukiau, kol galvutės išsižios, sveikesnius palikau ir kasiu po liepos 21d.(pirmą kartą girdžiu apie česnakų atkasinėjimą-pakomentuokit, kas žino)

rasydama apie atkasinejima, turejau omeny, kad mastoma, kad gal per giliai jie i zeme buvo pasodinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 07 12, 13:36)
rasydama apie atkasinejima, turejau omeny, kad mastoma, kad gal per giliai jie i zeme buvo pasodinti g.gif

tai jei galvutės, kurias iškasėte gražios, o stiebai minkšti, tai aš nelaukčiau, kad nesupūtų, taip drėgna buvo g.gif
Na lukterkit, gal dar kokią nuomonę išgirsit, ir apsispręsit 4u.gif
Atsakyti