Sveikučiai visi
Noriu ir aš pasidalinti įspūdžiais apie savo gimdymą pas gyd. Mariją Diliautienę. Nuostabus žmogus, ji padarė daugiau nei aš iš jos tikėjausi. Būdama nėščia ieškojau labai geros gydytojos, o radau auksą.

Supratinga, daug kalbėti nereikia, ji pati puikiai viską supranta, ko tu iš jos, kaip iš gydytojos, nori. Pati daug ką pasiūlo. Pvz., mano vyrui pasiūlė nukirpti vaiko vikrštelę (bet šis atsisakė, sakė, patikės tai profesionalams

). Po gimdymo manęs pasiteiravo, ar suveikti palatą, kurioje gulėsiu viena, jei noriu. Aišku, norėjau.
Visą laiką ji buvo šalia, nuramindavo, padrąsindavo, paaiškindavo, kas vyksta ir ko tikėtis, pajuokaudavo. Nesiūlė epidūro per prievartą, atsakė į visus klausimus dėl pasekmių.
Aš gimdžiau pirmą kartą, aišku, bijojau nežinomybės, skausmo ir t.t. Bet ji mane sugebėjo nuraminti, atsipalaidavau ir visiškai ja pasitikėjau. Ji tikra profesionalė. Be to, ji geras žmogus, negodi pinigams. Aš jaučiausi taip lyg šalia būtų mama, tokia rami ir rūpestinga yra M. Diliautienė. Paglostydavo galvą, kai to reikėjo. Ji rami, užjaučianti, bet nėra familiari.
Einant į gimdyklą paminėjau, kad norėčiau, kad gimdymą priimtų garsi akušerė Božena Kačanovska. Tik paminėjau, kad norėčiau... Božena buvo pristatyta.

Gimdymas praėjo labai sklandžiai. Epidūrą darė skyriaus vedėja. Sąrėmiai ir stangos man buvo labai skausmingos. Gimdymo metu paaiškėjo, kad reikėtų kirpimo. Po to gydytoja pati viską susiuvo ir apiprausė mane.
Po gimdymo kasdien ateidavo aplankyti, apžiūrėdavo mane, tikrino krūtis, vėl atsakė į visus klausimus. Pasakiau, ko man trūksta, viskas buvo atnešta, seselės kasdien pasiteiraudavo, kaip sekasi tvarkytis su vaikeliu, ar nieko netrūksta ir pan.
Taip pat ir jau būnant namie galėjau jai skambinti, jei iškildavo kokių klausimų, ji mielai atsakydavo, apžiūrėdavo (pvz., kai ėmė skaudėti krūtis, bijojau, kad neatsirastų mastitas).
Vienu žodžiu, esu dėkinga Dievui už šią gydytoją, už jos nuoširdų rūpestį, apkabinimus, ramų balsą, kuriuo iš karto imi tikėti, ir jos profesionalumą bei meilę savo darbui. Štai kaip.
Jei kas prašytų rekomendacijos, rekomenduočiau tik ją. Ir jei pati vėl kada būsiu nėščia, gimdysiu tik pas ją.