QUOTE(Flirt @ 2013 06 02, 16:36)
Kalbedama apie pinigu nebebuvima Uk, nekalbejau konkreciai apie save ar savo seima ir nelindau i asmeniskumus. Uk as sesute ir nedirbau, tik pacioj pradzioj apie pora menesiuku.
Dabar paskaiciuokim tuos 2000(moters, bet pradedanti dar ir tiek negaus) ir vyro 3000(imu vidutine normalaus vyro alga) 3 asmenu deimai=5000
1000-1200 motgage/nuoma
400-500 mokesciai(komunaliniai)
1000-1100 maistas
400 maistas darbe(vyrui ir zmonai)
200-300 kelione i darba
400-500 auto islaikymas(draudimas, kuras, road tax...)
100 mobilus telefonai
500-600 aukle
viso 4000-4700 tai dar reikia apsirengt, savaitgaliais norisi ir saslyko issikept su draugais, jau nekalbu, kad kazkas sugedo ir reikia keisti....
Ir dar reikia nepamirsti, kad mano paimti atlyginimai nera is paciu maziausiu ir daugumai lietuvaiciu apie tokius tik pasvajot
Dabar paskaiciuokim tuos 2000(moters, bet pradedanti dar ir tiek negaus) ir vyro 3000(imu vidutine normalaus vyro alga) 3 asmenu deimai=5000
1000-1200 motgage/nuoma
400-500 mokesciai(komunaliniai)
1000-1100 maistas
400 maistas darbe(vyrui ir zmonai)
200-300 kelione i darba
400-500 auto islaikymas(draudimas, kuras, road tax...)
100 mobilus telefonai
500-600 aukle
viso 4000-4700 tai dar reikia apsirengt, savaitgaliais norisi ir saslyko issikept su draugais, jau nekalbu, kad kazkas sugedo ir reikia keisti....
Ir dar reikia nepamirsti, kad mano paimti atlyginimai nera is paciu maziausiu ir daugumai lietuvaiciu apie tokius tik pasvajot
Kadangi atostogauju tai turiu laiko diskusijoms,galiu pasakyt,kad mano patirtis siuo klausimu gerokai skiriasi,islaidos labai priklauso nuo seimos gyvenimo budo ir tikslu,nuoma labai priklauso nuo vietos,pvz.mano mieste 2 miegamuju namas su gardenu kainuoja 600-650£,3 asmenu seimai uztenka,aisku, Londone bus brangiau,bet nebutina gi tam Londone bazuotis
Komunaliniai gal kokie 300,vel gi reikia atsirinkti kas pigiau parduoda elektra ar dujas,skirtingu kompaniju kainos gali gerokai skirtis.
Maistas velgi priklauso nuo seimos poreikiu,mes per sav isleidziam apie 200 £ iskaitant vaiko pampersus ir higienos reikmenis,tyreles,maista taip pat perku ne pati pigiausia,nes visgi vaikuciui negaliu siulyti "smart price" produkcijos.tiesa,maista gaminu namie,nes pusfabrikaciu tiesiog nemegstu ir kitiems nesiulau.gaminu tiek,kad uztektu nusinesti pietums I darba taigi pietus darbe nekainuoja.bet jeigu uzsisakineciau darbe is virtuves tai man kainuotu 1,5 svaro,taigi jei dirbciau 14 d per men man pietus kainuotu 21£,tikrai ner daug.suprantu,kad valgant pietus restoranuose tikrai galima isleisti £400,bet ar butina?beje Lt pietaujant restoranuose tikrai iseis panasi suma .
Del kelioniu I darba vel gi priklauso nuo idividualiu aplinkybiu,visgi normalu ieskoti pigesniu ir patogesniu variantu,pagal vyro paskaiciavimus mums iseina max apie 300£ dvieju masinu islaikymas,iskaitant keliones I darba( mes nevazinejam su Bentliais,tada iseitu daugiau
mobilus tel -man vadofonas su 300 min ir unlimited text plius 250 Mb intiko kainuoja £10.50,vyras uz panasu plana moka 20£,kad isleisti £100 ant mobiliu reiktu kasdien skambinti I Australija
lietuvaite aukle priklausomai nuo vietos kainuoja £2-4 uz val,nebutina moketi uz darzeli.
taigi jusu pamineta suma tikrai nebutina norint normaliai gyventi ir nieks manes neitikins,kad statistiniu lietuviu emigrantu seima gauna £5000 per men ir nepragyvena.
Gal atsiras daugiau mergaiciu gyvenanciu uk,butu idomi ju nuomone.