Įkraunama...
Įkraunama...

Bendrosios praktikos slauga III tema

QUOTE(Flirt @ 2013 06 02, 16:36)
Kalbedama apie pinigu nebebuvima Uk, nekalbejau konkreciai apie save ar savo seima ir nelindau i asmeniskumus. Uk as sesute ir nedirbau, tik pacioj pradzioj apie pora menesiuku.
Dabar paskaiciuokim tuos 2000(moters, bet pradedanti dar ir tiek negaus) ir vyro 3000(imu vidutine normalaus vyro alga) 3 asmenu deimai=5000
1000-1200 motgage/nuoma
400-500 mokesciai(komunaliniai)
1000-1100 maistas
400 maistas darbe(vyrui ir zmonai)
200-300 kelione i darba
400-500 auto islaikymas(draudimas, kuras, road tax...)
100 mobilus telefonai
500-600 aukle
viso 4000-4700 tai dar reikia apsirengt, savaitgaliais norisi ir saslyko issikept su draugais, jau nekalbu, kad kazkas sugedo ir reikia keisti....
Ir dar reikia nepamirsti, kad mano paimti atlyginimai nera is paciu maziausiu ir daugumai lietuvaiciu apie tokius tik pasvajot ax.gif

Kadangi atostogauju tai turiu laiko diskusijoms,galiu pasakyt,kad mano patirtis siuo klausimu gerokai skiriasi,islaidos labai priklauso nuo seimos gyvenimo budo ir tikslu,nuoma labai priklauso nuo vietos,pvz.mano mieste 2 miegamuju namas su gardenu kainuoja 600-650£,3 asmenu seimai uztenka,aisku, Londone bus brangiau,bet nebutina gi tam Londone bazuotis ax.gif
Komunaliniai gal kokie 300,vel gi reikia atsirinkti kas pigiau parduoda elektra ar dujas,skirtingu kompaniju kainos gali gerokai skirtis.
Maistas velgi priklauso nuo seimos poreikiu,mes per sav isleidziam apie 200 £ iskaitant vaiko pampersus ir higienos reikmenis,tyreles,maista taip pat perku ne pati pigiausia,nes visgi vaikuciui negaliu siulyti "smart price" produkcijos.tiesa,maista gaminu namie,nes pusfabrikaciu tiesiog nemegstu ir kitiems nesiulau.gaminu tiek,kad uztektu nusinesti pietums I darba taigi pietus darbe nekainuoja.bet jeigu uzsisakineciau darbe is virtuves tai man kainuotu 1,5 svaro,taigi jei dirbciau 14 d per men man pietus kainuotu 21£,tikrai ner daug.suprantu,kad valgant pietus restoranuose tikrai galima isleisti £400,bet ar butina?beje Lt pietaujant restoranuose tikrai iseis panasi suma .
Del kelioniu I darba vel gi priklauso nuo idividualiu aplinkybiu,visgi normalu ieskoti pigesniu ir patogesniu variantu,pagal vyro paskaiciavimus mums iseina max apie 300£ dvieju masinu islaikymas,iskaitant keliones I darba( mes nevazinejam su Bentliais,tada iseitu daugiau biggrin.gif ),atstumai pas mus nedideli,bet abi masinos naudojamos kasdien.
mobilus tel -man vadofonas su 300 min ir unlimited text plius 250 Mb intiko kainuoja £10.50,vyras uz panasu plana moka 20£,kad isleisti £100 ant mobiliu reiktu kasdien skambinti I Australija bigsmile.gif pokalbiai su seima ir draugais per skype ar Fb nekainuoja.
lietuvaite aukle priklausomai nuo vietos kainuoja £2-4 uz val,nebutina moketi uz darzeli.
taigi jusu pamineta suma tikrai nebutina norint normaliai gyventi ir nieks manes neitikins,kad statistiniu lietuviu emigrantu seima gauna £5000 per men ir nepragyvena. ax.gif manau statistines seimos pajamos apie £3000 ir gyvena zmones patenkinti ir isvaziuoti neketina.aisku,as neteigiu,kad negalima isleisti 5000 per men,galima ir £100 000 ,bet tikrai nereikia norint padoriai gyventi.galu gale pagalvokim taip-jei seimai reik naujos skalbimo masinos tai tam skirti 300£ tikrai nepasijaus,o jei dirbant Lt it gaunant 2000 lt reik pirkti skalbialke uz 1500 lt tai seimai teks gerokai pasispausti,kad isgyventi ta menesi.
Gal atsiras daugiau mergaiciu gyvenanciu uk,butu idomi ju nuomone.
Atsakyti
QUOTE(vasareuk @ 2013 06 02, 22:54)
Kadangi atostogauju tai turiu laiko diskusijoms,galiu pasakyt,kad mano patirtis siuo klausimu gerokai skiriasi,islaidos labai priklauso nuo seimos gyvenimo budo ir tikslu,nuoma labai priklauso nuo vietos,pvz.mano mieste 2 miegamuju namas su gardenu kainuoja 600-650£,3 asmenu seimai uztenka,aisku, Londone bus brangiau,bet nebutina gi tam Londone bazuotis ax.gif
Komunaliniai gal kokie 300,vel gi reikia atsirinkti kas pigiau parduoda elektra ar dujas,skirtingu kompaniju kainos gali gerokai skirtis.
Maistas velgi priklauso nuo seimos poreikiu,mes per sav isleidziam apie 200 £ iskaitant vaiko pampersus ir higienos reikmenis,tyreles,maista taip pat perku ne pati pigiausia,nes visgi vaikuciui negaliu siulyti "smart price" produkcijos.tiesa,maista gaminu namie,nes pusfabrikaciu tiesiog nemegstu ir kitiems nesiulau.gaminu tiek,kad uztektu nusinesti pietums I darba taigi pietus darbe nekainuoja.bet jeigu uzsisakineciau darbe is virtuves tai man kainuotu 1,5 svaro,taigi jei dirbciau 14 d per men man pietus kainuotu 21£,tikrai ner daug.suprantu,kad valgant pietus restoranuose tikrai galima isleisti £400,bet ar butina?beje Lt pietaujant restoranuose tikrai iseis panasi suma .
Del kelioniu I darba vel gi priklauso nuo idividualiu aplinkybiu,visgi normalu ieskoti pigesniu ir patogesniu variantu,pagal vyro paskaiciavimus mums iseina max apie 300£ dvieju masinu islaikymas,iskaitant keliones I darba( mes nevazinejam su Bentliais,tada iseitu daugiau biggrin.gif ),atstumai pas mus nedideli,bet abi masinos naudojamos kasdien.
mobilus tel -man vadofonas su 300 min ir unlimited text plius 250 Mb intiko kainuoja £10.50,vyras uz panasu plana moka 20£,kad isleisti £100 ant mobiliu reiktu kasdien skambinti I Australija bigsmile.gif pokalbiai su seima ir draugais per skype ar Fb nekainuoja.
lietuvaite aukle priklausomai nuo vietos kainuoja £2-4 uz val,nebutina moketi uz darzeli.
taigi jusu pamineta suma tikrai nebutina norint normaliai gyventi ir nieks manes neitikins,kad statistiniu lietuviu emigrantu seima gauna £5000 per men ir nepragyvena. ax.gif manau statistines seimos pajamos apie £3000 ir gyvena zmones patenkinti ir isvaziuoti neketina.aisku,as neteigiu,kad negalima isleisti 5000 per men,galima ir £100 000 ,bet tikrai nereikia norint padoriai gyventi.galu gale pagalvokim taip-jei seimai reik naujos skalbimo masinos tai tam skirti 300£ tikrai nepasijaus,o jei dirbant Lt it gaunant 2000 lt reik pirkti skalbialke uz 1500 lt tai seimai teks gerokai pasispausti,kad isgyventi ta menesi.
del busto nuomos ar paskolos sumos nesigincyju, kaimuose pigiau, bet atitinkamai ir atlyginimai mazesni, taip kad tas ant to ax.gif del komunaliniu tai jei taupai tai, gal kiek ir maziau, bet sunkiai g.gif normalus mobilaus planas(neribotas) su geru telefonu £40-50. valgyt ir as gaminu, jei pirktume saldytus, tikrai sutaupytume. tad maistui isleidziam £250-300, dar paminesiu, kad naudojos mysupermarket.com, taip kad ieskau akciju ir bandau sutaupyti kuo daugiau. del aukles tai stafke 120-150. apie darzelius net nesneku, nes tie nuo 200 prasideda doh.gif tai jei uz dvi masinas i £300 telpat, tai arba niekur nevaziuojat arba su elektrinem vazinejat g.gif
o kad nepragyvena uz 5000 niekas nesake, bet gyvena tikrai neponiskai ir nesisvaisto.
Atsakyti
QUOTE(vasareuk @ 2013 06 03, 00:54)

Tai vat mano pamąstymai yra tokie kaip jūsų ir paskaičiavimai, tiesiog neturiu laiko bereikalingai rašinėti, ginčytis, tai nutylėjau, pritariu jums, išleisti galima ir dar daugiau, bet tai nėra būtina, ir vat jei mūsų tikslas yra pataupyt, tai mes gi ir neleisime ten tų pinigų vėjais, pas jums miestelyje namas kainuoja tiek pat, maždaug 2-3 miegamųjų, mašina, irgi labai pigiai išlaikyt...o dar kai vyro darbdavys kelionės į iš darbo išlaidas kompensuoja ir dar prideda rolleyes.gif maistą irgi gaminam į pietums nešamės patys, dabar kad ir MB vienas ten, bet su kulinarija draugauja gan neblogai, tai gaminasi nusineša ir problemos tame nemato, o mums maisto drąsiai savaitei 100svar užtenką smile.gif
na žodžiu pilnai pritariu jums smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiqtea @ 2013 06 02, 23:14)
Tai vat mano pamąstymai yra tokie kaip jūsų ir paskaičiavimai, tiesiog neturiu laiko bereikalingai rašinėti, ginčytis, tai nutylėjau, pritariu jums, išleisti galima ir dar daugiau, bet tai nėra būtina, ir vat jei mūsų tikslas yra pataupyt, tai mes gi ir neleisime ten tų pinigų vėjais, pas jums miestelyje namas kainuoja tiek pat, maždaug 2-3 miegamųjų, mašina, irgi labai pigiai išlaikyt...o dar kai vyro darbdavys kelionės į iš darbo išlaidas kompensuoja ir dar prideda  rolleyes.gif maistą irgi gaminam į pietums nešamės patys, dabar kad ir MB vienas ten, bet su kulinarija draugauja gan neblogai, tai gaminasi nusineša ir problemos tame nemato, o mums maisto drąsiai savaitei 100svar užtenką smile.gif

Imanoma ir taip drinks_cheers.gif Bet cia jau negyvenimas schmoll.gif Laikinai 1-6men suprantu, jei yra tikslas ant kazko uzsidirbt, bet ilgiau, tai cia saves kankinimas, jei nera kitos iseities suprantu, bet jei yra ir spaudi, tai nesuprantama. kiekvieno pasirinkimas aisku 4u.gif sorry, bet nezinau ka 3-ju asmenu seimai reikia valgyt uz £100 blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2013 06 03, 01:19)
Imanoma ir taip drinks_cheers.gif  Bet cia jau negyvenimas schmoll.gif  Laikinai 1-6men suprantu, jei yra tikslas ant kazko uzsidirbt, bet ilgiau, tai cia saves kankinimas, jei nera kitos iseities suprantu, bet jei yra ir spaudi, tai nesuprantama. kiekvieno pasirinkimas aisku 4u.gif  sorry, bet nezinau ka 3-ju asmenu seimai reikia valgyt uz £100 blink.gif

vat vat ko ir susilaikiau, nu kad gal jūs labai daug valgot???? o aš vat ne, sveika mityba užsiimu, valgau tik tiek kad išgyvent o ne gyvenu tam , kad valgyt tongue.gif nesigilinam, ir nevarom, kad jei jau ne 400 kaip jūs tai reiškia alkani sėdim, kiekvieno poreikiai skirtingi tongue.gif
manau valgom, kaip normalūs žmonės biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Wiqtea @ 2013 06 03, 01:24)
vat vat ko ir susilaikiau, nu kad gal jūs labai daug valgot???? o aš vat ne, sveika mityba užsiimu, valgau tik tiek kad išgyvent o ne gyvenu tam , kad valgyt tongue.gif nesigilinam, ir nevarom, kad jei jau ne 400 kaip jūs tai reiškia alkani sėdim, kiekvieno poreikiai skirtingi tongue.gif

na uoj pataisau, gal nėra taip kad kiekvieną savaitę iki 100 svarų išleidžiam maistuj, gi vieną kartą daugiau kažko perki kitą mažiau, na būna, gi kad ir 150 išleidi, būna, kad tik 100, bet 200 tikrai nereikia mums smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiqtea @ 2013 06 02, 23:24)

nieks nevaro ir nereikia irzonizuoti, bet £100 yra ta suma uz kuria neimanoma skaniai ir kokybiskai pavalgyt, kad ir kaip noretusi ax.gif niekas nenori tu pinigu svaistyt, bet kad viskas brangu ir dar brangsta doh.gif £70-90 isleisdavom atvaziave, o valgydavom taip pat kaip dabar uz 200-300 verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiqtea @ 2013 06 02, 23:14)
Tai vat mano pamąstymai yra tokie kaip jūsų ir paskaičiavimai, tiesiog neturiu laiko bereikalingai rašinėti, ginčytis, tai nutylėjau, pritariu jums, išleisti galima ir dar daugiau, bet tai nėra būtina, ir vat jei mūsų tikslas yra pataupyt, tai mes gi ir neleisime ten tų pinigų vėjais, pas jums miestelyje namas kainuoja tiek pat, maždaug 2-3 miegamųjų, mašina, irgi labai pigiai išlaikyt...o dar kai vyro darbdavys kelionės į iš darbo išlaidas kompensuoja ir dar prideda  rolleyes.gif maistą irgi gaminam į pietums nešamės patys, dabar kad ir MB vienas ten, bet su kulinarija draugauja gan neblogai, tai gaminasi nusineša ir problemos tame nemato, o mums maisto drąsiai savaitei 100svar užtenką smile.gif

Tai as irgi nelabai megstu leistis I tokias diskusijas,bet per atostogas turiu laisvesnio laiko tai ir isikisau,kaip sakant ejau pro sali ir... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasareuk: 03 birželio 2013 - 00:33
QUOTE(vasareuk @ 2013 06 03, 01:32)
Tai as irgi nelabai megstu leistis I tokias diskusijas,bet per atostogas turiu laisvesnio laiko tai ir isikisau,kaip sakant ejau pro sali ir... biggrin.gif

drinks_cheers.gif o aš vat dar, niekad nemėgau didelių miestų, todėl mažam mieste gyventi man tik pliusas, o dar kai juose ir pigiau smile.gif thumbup.gif o dar nu ir pakeliaujam per UK, palei galimybes, ir pramogaujam, ir tie šašlykai su draugais ir t.t. yra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*EljaRo* @ 2013 06 01, 14:02)
Flirt,o tu turejai patirties Lt,pries ysidarbinant Uk.Ydomi tavo istorija.Kur dirbai?Ar iskarto sesele dirbai,ar priestai reikejo padejeja padirbeti.

dabar tik uzmaciau blush2.gif dirbau tik pora savaiteliu sesute per agencija 4u.gif Lt patirties neturejau, bet per agenturas tuo metu niekam ir neidomu buvo, pats pasirasydavai, nei ten kas tikrindavo nei ka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2013 06 02, 23:14)
del busto nuomos ar paskolos sumos nesigincyju, kaimuose pigiau, bet atitinkamai ir atlyginimai mazesni, taip kad tas ant to ax.gif  del komunaliniu tai jei taupai tai, gal kiek ir maziau, bet sunkiai g.gif normalus mobilaus planas(neribotas) su geru telefonu £40-50. valgyt ir as gaminu, jei pirktume saldytus, tikrai sutaupytume. tad maistui isleidziam £250-300, dar paminesiu, kad naudojos mysupermarket.com, taip kad ieskau akciju ir bandau sutaupyti kuo daugiau. del aukles tai stafke 120-150. apie darzelius net nesneku, nes tie nuo 200 prasideda doh.gif  tai jei uz dvi masinas i £300 telpat, tai arba niekur nevaziuojat arba su elektrinem vazinejat g.gif
o kad nepragyvena uz 5000 niekas nesake, bet gyvena tikrai neponiskai ir nesisvaisto.

Na tikrai netaupom,leidziam viska ka norim,aisku,proto ribose,atostogaujam ir Tailande ir Sveicarijoj,ir Lt daznokai griztam,gerai gyvenam ir dar pasitaupom.gal jus vardinius rubus perkat?musu kadangi tokie dalykai nedomina tai gal delto ir pinigu mums uztenka ir dar lieka.tel pas mus nauji,neseniai pasikeitem,tiesa pirkom atskirai,nes imant tel ir 24 men
kontrakta daug brangiau iseina,neapsimoka,gal imant kartu ir iseitu tie £50 per men.
Papildyta:
QUOTE(Wiqtea @ 2013 06 02, 23:37)
drinks_cheers.gif o aš vat dar, niekad nemėgau didelių miestų, todėl mažam mieste gyventi man tik pliusas, o dar kai juose ir pigiau smile.gif  thumbup.gif  o dar nu ir pakeliaujam per UK, palei galimybes, ir pramogaujam, ir tie šašlykai su draugais ir t.t. yra  4u.gif

Man mazas miestukas irgi privalumas,I darba nuvaziuoju per 15 min,galiu ilgiau pamiegoti,viskas ranka pasiekiama,ir ant saslyku taupyt nereikia. drinks_cheers.gif thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Flirt @ 2013 06 02, 23:31)
nieks nevaro ir nereikia irzonizuoti, bet £100 yra ta suma uz kuria neimanoma skaniai ir kokybiskai pavalgyt, kad ir kaip noretusi ax.gif   niekas nenori tu pinigu svaistyt, bet kad viskas brangu ir dar brangsta doh.gif  £70-90 isleisdavom atvaziave, o valgydavom taip pat kaip dabar uz 200-300 verysad.gif

Manau tikrai imanoma 2 zmonems,,kurie skaniai gamina namini maista.

Papildyta:
QUOTE(Flirt @ 2013 06 02, 23:19)
Imanoma ir taip drinks_cheers.gif  Bet cia jau negyvenimas schmoll.gif  Laikinai 1-6men suprantu, jei yra tikslas ant kazko uzsidirbt, bet ilgiau, tai cia saves kankinimas, jei nera kitos iseities suprantu, bet jei yra ir spaudi, tai nesuprantama. kiekvieno pasirinkimas aisku 4u.gif  sorry, bet nezinau ka 3-ju asmenu seimai reikia valgyt uz £100 blink.gif

Per 10 metus niekad neteko pasijusti kankinamai,o va Lietuvoje dirbant teko,nors praejo nemazai metu,bet vis prisimenu kaip gyvenau nuo avanso iki algos,gavusi iskart atiduodavau uz paskola,uz issimoketinai imtus buitinius prietaisus,baldus,o mokesciams sumoket jau nebelikdavo,maistuku tevai pasefuodavo,tikrai sunku buvo,o dirbau per du darbus,turedama pora iseiginiu per men.:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasareuk: 03 birželio 2013 - 01:05
QUOTE(vasareuk @ 2013 06 02, 23:53)
Na tikrai netaupom,leidziam viska ka norim,aisku,proto ribose,atostogaujam ir Tailande ir Sveicarijoj,ir  Lt daznokai griztam,gerai gyvenam ir dar pasitaupom.gal jus vardinius rubus perkat?musu kadangi tokie dalykai nedomina tai gal delto ir pinigu mums uztenka ir dar lieka.tel pas mus nauji,neseniai pasikeitem,tiesa pirkom atskirai,nes imant tel ir 24 men
kontrakta daug brangiau iseina,neapsimoka,gal imant kartu ir iseitu tie £50 per men.

Manau tikrai imanoma 2 zmonems,,kurie skaniai gamina namini maista.

nesupraskit manes klaidingai, as nesakau, kad pragyvent neimanoma, tikrai imanoma, bet tai kainuoja. keliones is Uk tikrai pigios pagal atlyginimus drinks_cheers.gif drabuziu as net neskaiciavau i islaidas, tai kaip ir nesvarbu kuo rengiames 4u.gif o telefonai, tai su jusu poreikiais(300min) tai atskirai tikrai pigiau pirkt, bet mes, kaip ir dauguma mano aplinkos zmoniu neissisuka be unlimited, taip kad atskirai neapsimoka mirksiukas.gif
del maisto tai mes kalbam apie 3-ju asmenu seima, vien vaikui papildomai issileidzia apie 50 ant jogurtuku, vaisiu, sulciu. galima apsieti ir be to, bet tada ko is vis emigracijoj sedet g.gif
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2013 06 03, 00:06)
nesupraskit manes klaidingai, as nesakau, kad pragyvent neimanoma, tikrai imanoma, bet tai kainuoja. keliones is Uk tikrai pigios pagal atlyginimus drinks_cheers.gif  drabuziu as net neskaiciavau i islaidas, tai kaip ir nesvarbu kuo rengiames 4u.gif  o telefonai, tai su jusu poreikiais(300min) tai atskirai tikrai pigiau pirkt, bet mes, kaip ir dauguma mano aplinkos zmoniu neissisuka be unlimited, taip kad atskirai neapsimoka mirksiukas.gif
del maisto tai mes kalbam apie 3-ju asmenu seima, vien vaikui papildomai issileidzia apie 50 ant jogurtuku, vaisiu, sulciu. galima apsieti ir be to, bet tada ko is vis emigracijoj sedet g.gif

As irgi kalbu apie 3 asmenu seima,vaikas valgo viska ko jam norisi,tikrai netaupyciau vaiko saskaita.
kadangi jau diskutuojam apie isgyvenima ir pragyvenima leiskit paklausti kaip jus zadat isgyventi Lt kur kainos kaip Vakaruose ir dar brangiau,o atlyginimai kaip kokiuose Filipinuose,jeigu jums jau Uk sunku pragyventi.na tiesiog idomu kaip jus isivaizduojat viskuo aprupinta gyvenima gimtinej?
Atsakyti